Geç olması da bizim elimizde biraz. Nice genç anneler çocuklarına bakamıyor allah korusun insanın başına her yaşta her şey gelir. Biz ki kendimize biraz özen gösterirsek sağlıklı kalmaya gayret edersek üzerimize düşeni yapmış oluruz gerisi allahtan. Velev ki geç olsa -ki değil bence - şimdiden buna üzülsek ne fark edecek. Tadını çıkarmaya çalışalım çünkü bu büyük olasılıkla son gebeliğimiz. İnşallah kucağımıza alırsak son bebeğimiz. Her şeyiyle tadına varıp hatırlanması gereken anlarımız değil mi?doğru söylüyorsunuz buyur gider tabiki 2 sene sıkmaya bile gerek yok belkide daha rahat olcak sıkılmadan bunalmadan bakacağız ben sadece geçmı diye çekindim ama
Ben hiç istemedim eşim çok istiyordu psikoloğa gidiyorum konuşmak iyi geliyor Allah nasip etti demekki 2. Bebeğin zamanı buymuş tedbir alsan bile yiyecek ekmeye varsa ne yaparsan boş zaten aldırmak aklımdan bile geçmedi çok günah çünkü bakılda büyürde sağlık olsun ama hiç istemiyorum beynimden silmiştim ama oldu nasıl olcak artık zaman ne gösterir bilmiyom bazen öldürmek istiyorum kendimi annemle de paylaşamıyorum bunaltmayın beni diyo bakılırsa büyürde diyo eşimde gündüzleri evde oluyor vardiyalı çalışıyor zaten bende bakarım diyor ama yaş olayını çok takıyorum ya off kafayı yicem yardım et nolurGeç olması da bizim elimizde biraz. Nice genç anneler çocuklarına bakamıyor allah korusun insanın başına her yaşta her şey gelir. Biz ki kendimize biraz özen gösterirsek sağlıklı kalmaya gayret edersek üzerimize düşeni yapmış oluruz gerisi allahtan. Velev ki geç olsa -ki değil bence - şimdiden buna üzülsek ne fark edecek. Tadını çıkarmaya çalışalım çünkü bu büyük olasılıkla son gebeliğimiz. İnşallah kucağımıza alırsak son bebeğimiz. Her şeyiyle tadına varıp hatırlanması gereken anlarımız değil mi?
Ben hiç istemedim eşim çok istiyordu psikoloğa gidiyorum konuşmak iyi geliyor Allah nasip etti demekki 2. Bebeğin zamanı buymuş tedbir alsan bile yiyecek ekmeye varsa ne yaparsan boş zaten aldırmak aklımdan bile geçmedi çok günah çünkü bakılda büyürde sağlık olsun ama hiç istemiyorum beynimden silmiştim ama oldu nasıl olcak artık zaman ne gösterir bilmiyom bazen öldürmek istiyorum kendimi annemle de paylaşamıyorum bunaltmayın beni diyo bakılırsa büyürde diyo eşimde gündüzleri evde oluyor vardiyalı çalışıyor zaten bende bakarım diyor ama yaş olayını çok takıyorum ya off kafayı yicem yardım et nolur
Cok doğru söylüyorsun böyle paylaşımlar olunca rahatlıyorum inancı benim büyük kızımı annem büyütü sonra memlekete taşıdılar kızımıda götürdü mecbur bakıcı vs durumuz yoktu o zamanlar şartlar öyle gerektirdi sonradan memur oldum bende tayin oldum memlekete şimdi annemle yakın oturuyoruz bakılır kafaya takma diyor ama bakarım ben demiyor şimdilik zaten büyük kızıma gece gündüz kendi evladı gibi baktı yüzüm yok yani bak demeye ana endi isterse bakar tabii ve annemi tanıyanlar hiç kafanı takma bakar diolar eşimde çoğunlukla gündüz evde oluyor vardiyalı çalışıyor çünkü ben bakarım evde olduğumda dio saolsun komşum acil bişey olursa bwnde ilgilenirim dedi detekcilerim var çok şükür inş rahat bir şekilde büyütürüm eşim çok hevesli hep istedi zaten ama kısmet bu zamanmışDoğrusunu istersen ben de hiç istemedim. Konu benim için kapanmıştı. Hamile olduğumu öğrenince çok ağladım. Eşim benim de çok istiyor. Ben de aldırmayı düşünemedim çünkü sonradan çok vicdan azabı çekerim. Böyle istemeyen anneleri de kimse anlamıyor biliyorum o yüzden ben de ilk kez sana yazıyorum. Durumlarımız çok ama çok benziyor. Bunu yaşayan bir tek sen değilsin. Ancak gelelim işin öbür yüzüne. İlk çocuğumun yüzüne bakınca onun resimlerine bakınca onu na kadar sevdiğimi düşününce hep onun için yaşadığım her zorluğa fazlasıyla değdiğini hatırlıyorum. Şimdi karnımdakinin de ondan farkı yok. Kim bilir nasıl biri olacak ve ben yeni bir insanı canım ciğerim olarak tanımış olacağım. Bu serüven de çok değerli. Bazen o bebek hiç olmamış olsaydı diye düşünürken sonrA bunlar geliyor aklıma. Rahat olmaya çalışmalıyız önceden düşünerek sorunları büyüttüğümüzde sorunun kendisinin bizi yıpratacağından da çok yıpranıyoruz. Buradan haberleşiriz. Paylaşırız her şeyi atlatırız hiç gerilmeyin. İnanıyorum ki iyi ki doğmuş dedirtecek bize çünkü Allah’ın birbildiği var ki böyle bir zamanda sürpriz yapıp hayatımıza giriyorlar.
Cok doğru söylüyorsun böyle paylaşımlar olunca rahatlıyorum inancı benim büyük kızımı annem büyütü sonra memlekete taşıdılar kızımıda götürdü mecbur bakıcı vs durumuz yoktu o zamanlar şartlar öyle gerektirdi sonradan memur oldum bende tayin oldum memlekete şimdi annemle yakın oturuyoruz bakılır kafaya takma diyor ama bakarım ben demiyor şimdilik zaten büyük kızıma gece gündüz kendi evladı gibi baktı yüzüm yok yani bak demeye ana endi isterse bakar tabii ve annemi tanıyanlar hiç kafanı takma bakar diolar eşimde çoğunlukla gündüz evde oluyor vardiyalı çalışıyor çünkü ben bakarım evde olduğumda dio saolsun komşum acil bişey olursa bwnde ilgilenirim dedi detekcilerim var çok şükür inş rahat bir şekilde büyütürüm eşim çok hevesli hep istedi zaten ama kısmet bu zamanmış
Cok doğru söylediklerin cnm Allah kolaylığını verir hiç üzülme tabi üzülme densede insan kafasına takıyor bak işyerinde bir ablamız var onunla dertleşiyoruz yıllar önce kızına hamileyken kim bakacak nasıl olcak annesi ve kaynanası hasta tam doguma yakın komşum bi tanıdığı çocukları çok seviyormuş kendi çocukları büyüdüğü için çocuk bakmak istiyorum demiş ve anlaştık diyo 4 sene baktı kızıma evlerde yakındı diyo yani demek istediğim Allah gönderiyorum ve karşına çıkarıyor kolaylığını hep anlatır bana örneklerde verir rahatladım onun sayesinde ben dua ederken senin içinde dua ederim bol bol dua edelim arkadaşım Allah nasip etti sağlıklı olduğumuzu gösteriyor bu yıllarca uğraşanlar var ama Allah nasip etmeyince olmuyor uzun yazdım kusura bakma rahatla diyeÇok çok güzelmiş maşallah. desenize arada derede hop büyüyüverecek. Benim durumu anlatayım bakın. Kimsem yok benim. Annem sizlere ömür tek çocuğum bir tek eşim biraz destek olur. Kayınvalidem yaşlı kendisi bakıma ihtiyacı var kızında kalıyor. Ben de memurum izin bitince bakıcı falan bir şey ayarlayacağım bakalım. Bir kolaylık olacaktır umarım. Oğlumda kayınvalidem baktı. O yüzden daha rahattım tabiki. İkinci çocuk yıllarca olmadı. Tam eşimle biz vazgeçmiştik ki sürpriz bebek geldi. Her şeyde bir hayır var. Ben geçmişe bakıyorum yaşadığım zorluklar bile hep iyi bir şeye vesile olmuş. İyi ki diyorum. Örneğin 11haftalık bir bebek kaybetmiştim o gebelik sigarayı bırakmama vesile oldu. O zaman çok üzülmüştüm tabiki ama belki hiç gebe olmasaydım sigara içiyor ve sağlığımı kaybetmiş olacaktım. Şimdi ben şu durumda sizden daha fazla zorlanacağım durumlarımıza bakılırsa. Ancak hayat hep bir düzen zaten gitmiyor ki. Acılar zorluklar oluveriyor. Zorluğumuz böyle tatlı bir zorluk olsun. İnsanlar bizlere yakın yaşlarda ne hastalıklar ne tedaviler ile uğraşıp zorluklar yaşıyor. Allah korusun bizim zorluğumuz da 40lı yaşlarımızda bir bebek büyütmek olsun. Güzel bir şey bu. Genç annelerle eşit olacağız. Yeniden genç olacağız. Ve sağlıklıyız ki çok şükür gebe kalabildik. Bunlar önemli şeyler.
Masallah bebiseMerhabalar herkese ben 41 yaşındayım 17 yaşında bir kızım var ve hamileyim herşey yolunda gidiyor çok şükür yaştan dolayı 2li test riskli ikiyor ama amniyosentesde yaptırmadı zaten ultrasonda da normal herşey ense kaliii vs bu kadar ara vermek istemezdim ama şartlar böyle oldu ama rahata da alışmışken nasıl olcak bilmiyorum eşim çok istiyor bu be eği zaten hep w. Bebegi istiyodu olmaz artık derken supriz oldu aldırmayı vs düşünmedik arkadaşlar yardım edin nolur psikolojim bozuldu 6 aya girdim dönüşü yok tabiki ama calisıyorum da nasıl olcak vs vs lütfen ger ek düşüncelerinizi paylaşırmısıniz
Tabiki öyle 2 çocukta ilgi beklicenmi daha zor olcaktı şimdi kızım 17 yaşında bebeği tek çocuk gibi büyüteceğiz ama zorlanmam pek ya korkutma zaten yeni yeni atıyorum kaygılarım ı cnmMasallah bebise
Hiç kaygı etmeyin aradaki yılları.
İnanın çocuk.her dönem ilgi.alaka.iatitor. bundan 16 sene önce olsa, kızımıza 1 yaş olsa arada o da kolay.olmayacakti
Cok doğru söylediklerin cnm Allah kolaylığını verir hiç üzülme tabi üzülme densede insan kafasına takıyor bak işyerinde bir ablamız var onunla dertleşiyoruz yıllar önce kızına hamileyken kim bakacak nasıl olcak annesi ve kaynanası hasta tam doguma yakın komşum bi tanıdığı çocukları çok seviyormuş kendi çocukları büyüdüğü için çocuk bakmak istiyorum demiş ve anlaştık diyo 4 sene baktı kızıma evlerde yakındı diyo yani demek istediğim Allah gönderiyorum ve karşına çıkarıyor kolaylığını hep anlatır bana örneklerde verir rahatladım onun sayesinde ben dua ederken senin içinde dua ederim bol bol dua edelim arkadaşım Allah nasip etti sağlıklı olduğumuzu gösteriyor bu yıllarca uğraşanlar var ama Allah nasip etmeyince olmuyor uzun yazdım kusura bakma rahatla diye
Tşk ederim iyi dileklerin için hayırlı geceler dilerimBen de uzun uzun yazıyorum arkadaşım sen de kusura bakma. Ben de senin için hep dua edeceğim. Yine yazışırız buradan. Ben çok endişeli değilim nispeten rahatım ama senin durumunu ne kadar iyi anladığımı görebilmen için zorluklarımı belirttim. Elbette ki olacağına varır bir yolu bulunur allah hastalık dert vermesin. Zorlansak da büyütürüz bir şekilde. Sen de hep rahat ol. Evet sağlığımız yerinde şükretmeliyiz. Hem geç yaşta Doğum yapanları bedenleri bebekten gelen kök hücrelerle ve Doğum sonrası yenilendiği için biyolojik olarak daha genç ve sağlıklı oluyorlarmış. Üstelik emzirirsek meme kanseri riskimiz çok çok azalacak. İyi yönleri çok fazla. Mutlu gecelerin olsun arkadaşım her rahat ve mutlu ol.
Allah sanada nasip etsin inş. Anne olmayı dua et cnm Allah vakti saati geldiğinde nasip ediyorMerhabalar, Allah hepinize bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ben de 41 yaşına gireceğim ağustosta. 1 yıllık evliyim. Hamile kalmaya çalışıyorum. AMH değerim 3.9
Arkadaşım sence kendimede bebeğe de haksızlık mi ediyorum ya bazen çok güzel günler gelecek diorum düşününce bebeği mutlu oluyorum bazende karamsarlık sarıyor eşimde haksızlık yapıyorum sen istiyodu oldu vs diye ama Allah nasip etti ve bir bebek ya ne kadar zor olabilir ki emicek altını değiştir uyut zaten yenidoğan uyuya uyuya büyüyor daha çok gecede eşim var yanımda 2 saate bir nöbetleşe kalkıp emzirecem gazını alıp yatircam degilmi gerçek fikirlerini şöyle nolurTşk ederim iyi dileklerin için hayırlı geceler dilerim
Cnm doğum olayı da aklıma takılıyor sezeRyan olcak dr la konuştum ama işte son ay karnım büyücek hastanede verdiği tarihte gidicem annem yanımda olcak tabi off ya neden takılıyorum istemediğim bir gebelik olduğu içinmi ama artık kabul etmem gerekiyor küçücük bana muhtaç bir melek o belki hayatım daha güzel olcak eve neşe gelecek herkesin dediği gibi bilmiyorum yaBen de uzun uzun yazıyorum arkadaşım sen de kusura bakma. Ben de senin için hep dua edeceğim. Yine yazışırız buradan. Ben çok endişeli değilim nispeten rahatım ama senin durumunu ne kadar iyi anladığımı görebilmen için zorluklarımı belirttim. Elbette ki olacağına varır bir yolu bulunur allah hastalık dert vermesin. Zorlansak da büyütürüz bir şekilde. Sen de hep rahat ol. Evet sağlığımız yerinde şükretmeliyiz. Hem geç yaşta Doğum yapanları bedenleri bebekten gelen kök hücrelerle ve Doğum sonrası yenilendiği için biyolojik olarak daha genç ve sağlıklı oluyorlarmış. Üstelik emzirirsek meme kanseri riskimiz çok çok azalacak. İyi yönleri çok fazla. Mutlu gecelerin olsun arkadaşım her rahat ve mutlu ol.
Cnm doğum olayı da aklıma takılıyor sezeRyan olcak dr la konuştum ama işte son ay karnım büyücek hastanede verdiği tarihte gidicem annem yanımda olcak tabi off ya neden takılıyorum istemediğim bir gebelik olduğu içinmi ama artık kabul etmem gerekiyor küçücük bana muhtaç bir melek o belki hayatım daha güzel olcak eve neşe gelecek herkesin dediği gibi bilmiyorum ya
Aynen benimde büyük kızım sezeryan di zaten buda sezeryan olcak ya kızım bazen sert davranıyor kalbimi kırıyor yaş itibariyle diyorum dogunca sever dimi kardeşini hala kabullenemiyorum iyice beynimden silmişim bebek olmaz diye ama Allah nasip etti böyle istemedim deyince Allahın gücüne gider vardır bi hayır diyorum ama rahatliyamiyorumm sence doğumdan sonra evemi bağlanıp kalcaz ya hayat bitcek mi bi bebek ya ne kadar zor olabilir ki emir gazını çıkar yatır zaten çoğunlukla uyurlar dogduklarindaBenim de sezeryan olacak çünkü ilki sezeryan olmuştu. Doğrusu sezeryan olayı beni de geriyor düşününce ama önceden düşünmeyip başıma gelince akışına bırakmayı planlıyorum artık. Bebiş oraya girdi bir kere biz düşünüp dursak da durmasak da çıkacak. Başa gelen gelince çekilir arkadaşım napalım. Artık düşünüp durmayı bırakmalısın. Hormonlar da insanı biraz duygusal ve kuruntulu yapıyor ama aklına böyle şeyler gelince “hele bir o zaman olsunda bir şekilde atlatırız” diyerek başka şeyler düşünmeye çalış. Sevgiler
Komşunun 12 ve 15 yaşında çocukları var. 3. Yu istediler. Korunmayı bıraktı, ancak 2 sene sonra hamile.kalabildi. çocukta doğmaya 3 sene geçti. Çocuklar 15 ve 18 yasindalar. Bebegi yere göğe sigriramiyirlar. Hep kucakta. Tencere dibi gibi çok seviliyor diyorlar.Aynen benimde büyük kızım sezeryan di zaten buda sezeryan olcak ya kızım bazen sert davranıyor kalbimi kırıyor yaş itibariyle diyorum dogunca sever dimi kardeşini hala kabullenemiyorum iyice beynimden silmişim bebek olmaz diye ama Allah nasip etti böyle istemedim deyince Allahın gücüne gider vardır bi hayır diyorum ama rahatliyamiyorumm sence doğumdan sonra evemi bağlanıp kalcaz ya hayat bitcek mi bi bebek ya ne kadar zor olabilir ki emir gazını çıkar yatır zaten çoğunlukla uyurlar dogduklarinda
Dogunca sevilirde bakilirda ne güzel ben istemiyordum ama aldirmayılda istemedim Allah nasip etti dedim şimdi bana kocan istiyo doğrusun vs diolar yaşım 30 vs olsa takmam belkide off çocuk 4 5 yaşına gelince babam kisitlicak vs dio sen kendine iyi bak anne genç anne ol dio canımı sıkıyor bazenKomşunun 12 ve 15 yaşında çocukları var. 3. Yu istediler. Korunmayı bıraktı, ancak 2 sene sonra hamile.kalabildi. çocukta doğmaya 3 sene geçti. Çocuklar 15 ve 18 yasindalar. Bebegi yere göğe sigriramiyirlar. Hep kucakta. Tencere dibi gibi çok seviliyor diyorlar.
Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin yeterki. Doğduktan sonra çok seviliyor
Komşun istemiş yapmış ne güzel ben istemeden hamile kaldim sabaha karşı carpintilarim oluyo nasıl bakarım dr a gotur peşinde koştur vs bu aradan sonra rahata da alıştım napicam benDogunca sevilirde bakilirda ne güzel ben istemiyordum ama aldirmayılda istemedim Allah nasip etti dedim şimdi bana kocan istiyo doğrusun vs diolar yaşım 30 vs olsa takmam belkide off çocuk 4 5 yaşına gelince babam kisitlicak vs dio sen kendine iyi bak anne genç anne ol dio canımı sıkıyor bazen
Ve komşunuz kaç yaşında dogurdu 3. Yu ve ben korkuyorum ara verince nasıl bakılır diyeKomşun istemiş yapmış ne güzel ben istemeden hamile kaldim sabaha karşı carpintilarim oluyo nasıl bakarım dr a gotur peşinde koştur vs bu aradan sonra rahata da alıştım napicam ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?