Aynen benimde büyük kızım sezeryan di zaten buda sezeryan olcak ya kızım bazen sert davranıyor kalbimi kırıyor yaş itibariyle diyorum dogunca sever dimi kardeşini hala kabullenemiyorum iyice beynimden silmişim bebek olmaz diye ama Allah nasip etti böyle istemedim deyince Allahın gücüne gider vardır bi hayır diyorum ama rahatliyamiyorumm sence doğumdan sonra evemi bağlanıp kalcaz ya hayat bitcek mi bi bebek ya ne kadar zor olabilir ki emir gazını çıkar yatır zaten çoğunlukla uyurlar dogduklarinda
Ay cnm inşallah ya ben kızımda zorlanmadı çünkü annem yanımdaydı o baktı büyüttü zaten şimdide yanındayım diyor ama önce sende işte artık bebeği dio bakarız büyütürüz el birliğiyle diyo sence akrabalar vs utanmalimıyım hani bu yaşta hamile felan demezler dimi Allah var kimse demiyor bişey sevindi herkes ben acaba mi diyorum işte sence yanlışmı düşünüyorumGerçekçi olmak gerekirse ilk 6 ay ben zorlanmıştım oğlumda. Aynı dediğin gibi hayatım bitti sanmıştım. Evde sıkılmıştım ve acemilik tek başıma çıkarmaya da korkuyordum. Ancak biraz büyüyünce yavaş yavaş oğlum bana arkadaş oldu. Onunla gezecek eğlenecek binlerce seçenek vardı. Kendi başına hiç keyifli olmayacak yerler onunla renkli bir hal almıştı. Büyüdükçe benden kopuyor tabiki. Ama hiç onun ufaklığındaki kadar çok eğlenmemiştim diyebilirim.
Kızınıza gelince şimdi yaşı itibariyle size bazen farklı davranması normal. Hem çok iyi empati yapacak yaşta değil hem de sizin stresinizden de etkileniyordur. Doğunca Emin’im kolayca alışır ve sever. Size yardımı bile olur evden ona bırakıp çıkabilir şöyle biraz havanızı dağıtabilirsiniz. Her şey güzel olacak. Hem de tüm zorluklarına fazlasıyla değecek kadar güzel olacak. Göreceksiniz.
Ay cnm inşallah ya ben kızımda zorlanmadı çünkü annem yanımdaydı o baktı büyüttü zaten şimdide yanındayım diyor ama önce sende işte artık bebeği dio bakarız büyütürüz el birliğiyle diyo sence akrabalar vs utanmalimıyım hani bu yaşta hamile felan demezler dimi Allah var kimse demiyor bişey sevindi herkes ben acaba mi diyorum işte sence yanlışmı düşünüyorum
Benim kızım olacak doğum haziran başı bir kızım vardı zaten şimdi 2. Kız geliyor zaten 5 ay doğum iznim olcak rapor izin vs 4 5 ay sonrada süt iznim var yarım gün çalışaçağim boşuna takıyorum belkide çabuk büyüyorlar ama genede küçük oluyorlar ya dogduklarinda endişeliyim ama herkes nasıl bakıyor ya bende bakarım diye düşünüyorum artık kabullenmek istiyorum nasıl yapcam bazen laflar sözler bide ben istemiyordum ya ondanmı ki annelerimiz yıllar önce hazır bez yok çamaşır makinesi yok o şartlarda büyütmüş ler bizi şimdi herşey hazir ya o kadarda zorlanmam diyorum eşimde gündüz evde oluyor çoğu zaman zaten emip altı temizse uyumucakmi senceCanım benim utanılır mı gurur duymalıyız kaç kadına nasip olur bu yaşta sürpriz hem de doğal yoldan. Ben menapoz bekliyordum artık. Demek ki işte son bir altın yumurtamız varmış. Biyilojik yaşımız genç demek ki. Kıskanan varsa bilmem ama normalde herkes gıpta eder. Diyorum ya kadınların romatizma ile menapozla ve çeşitli sağlık riskleriyle karşılaşmaya başladığı çağda biz hamile kaldık. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin günler nasıl hızla geçiyor bir bakacağız bu tekne kasıntısı da iyi ki gelmiş diyeceğiz. Bize enerji getirecek. Seninkinin cinsiyeti nedir? Ben hala öğrenemedim merakla bekliyorum. Bir de Doğum ne zaman? Benim Ağustos’ta. Ben seneye bu zamana kadar biraz sıkıntı çekerim sonrA iyiden iyiye eğlenceli hale gelir bebek 6 aylık olur diye düşünüyorum. İşe de başlarım o zaman. Spor da yaparım. Genç annelerden daha bile bakımlı olurum diye umuyorum:)
Canım ya bişey daha soracağım ben fazlamı takıyorum zorlanmam diyorum annem var eşimde yanımda buyur gider diyorlar tamamen kendimi odaklamışım olmaz diye ondanmı zor geliyor alışmak benim hala kızda 38 de dogurdu mesela yaşı çokmu takiyorumCanım benim utanılır mı gurur duymalıyız kaç kadına nasip olur bu yaşta sürpriz hem de doğal yoldan. Ben menapoz bekliyordum artık. Demek ki işte son bir altın yumurtamız varmış. Biyilojik yaşımız genç demek ki. Kıskanan varsa bilmem ama normalde herkes gıpta eder. Diyorum ya kadınların romatizma ile menapozla ve çeşitli sağlık riskleriyle karşılaşmaya başladığı çağda biz hamile kaldık. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin günler nasıl hızla geçiyor bir bakacağız bu tekne kasıntısı da iyi ki gelmiş diyeceğiz. Bize enerji getirecek. Seninkinin cinsiyeti nedir? Ben hala öğrenemedim merakla bekliyorum. Bir de Doğum ne zaman? Benim Ağustos’ta. Ben seneye bu zamana kadar biraz sıkıntı çekerim sonrA iyiden iyiye eğlenceli hale gelir bebek 6 aylık olur diye düşünüyorum. İşe de başlarım o zaman. Spor da yaparım. Genç annelerden daha bile bakımlı olurum diye umuyorum:)
Benim kızım olacak doğum haziran başı bir kızım vardı zaten şimdi 2. Kız geliyor zaten 5 ay doğum iznim olcak rapor izin vs 4 5 ay sonrada süt iznim var yarım gün çalışaçağim boşuna takıyorum belkide çabuk büyüyorlar ama genede küçük oluyorlar ya dogduklarinda endişeliyim ama herkes nasıl bakıyor ya bende bakarım diye düşünüyorum artık kabullenmek istiyorum nasıl yapcam bazen laflar sözler bide ben istemiyordum ya ondanmı ki annelerimiz yıllar önce hazır bez yok çamaşır makinesi yok o şartlarda büyütmüş ler bizi şimdi herşey hazir ya o kadarda zorlanmam diyorum eşimde gündüz evde oluyor çoğu zaman zaten emip altı temizse uyumucakmi sence
Doğru valla aynen katılıyorum sana mesela ben 52 eşim 56 yaşlarına geldiğimizde çocuk 10 yaşında olacak ya kötümü sence yaşımı oluruz yaKızların uyku problemi daha az oluyor. Çok şanslısın. Benim oğlan uyumazdı çok ağlardı ama 5 ay sürdü sonunda yine uyudu. İlk zaman biraz uykusuzluk oluyor da çabuk geçiyor o günler. İşte ilk ayları atlattık mo bitti gitti. O ilk aylarda da annen eşin destek olur. Zor olmaz senin için. Ben de eşime güveniyorum yardım eder o bana. Sonrası çorap söküğü gibi gelir. Gözünde büyütme arkadaşım o kadar zor ve yolunu bir şey olsa millet 3 tane 4 tane yapar mıydı. Benim çalışan arkadaşlarımdan bazıları 3. Çocuğu yaptılar. Öğencilerime soruyorum 2 kardeş çok az hep 3 4 kardeşiz diyorlar. E bu kadar kadın mazoşist değil ya hayatları eziyete dönse neden istesinler 2 ya da 3 çocuk değil mi ama :))
Günümüzde 50 yaş çok yaşlı değil ki. Vücudumuz da yenilenecektir doğumsan sonra. Allah dağına göre kar verir derler endişe etmeyin. İş yaşta değil sağlıkta. Sağlığımız için elimizden geleni yapmalı sağlıklı beslenmeli ve mümkünse hareketli olmalıyızDoğru valla aynen katılıyorum sana mesela ben 52 eşim 56 yaşlarına geldiğimizde çocuk 10 yaşında olacak ya kötümü sence yaşımı oluruz ya
Elbette ama nedense çekiniyorum işte kafaya takıyorum yaGünümüzde 50 yaş çok yaşlı değil ki. Vücudumuz da yenilenecektir doğumsan sonra. Allah dağına göre kar verir derler endişe etmeyin. İş yaşta değil sağlıkta. Sağlığımız için elimizden geleni yapmalı sağlıklı beslenmeli ve mümkünse hareketli olmalıyız
Ve çevremdeki akrabalar kuzeneler heşinin çocuğu büyüdü ben bitek yeniden dogrucam ya kendimi öldürmek istiyorum yaElbette ama nedense çekiniyorum işte kafaya takıyorum ya
Allah korusun. Bak şimdi arkadaşım sen Doğuma kadar dişini sık. Doğumdan sonra hala kendini mutsuz hissedersen bu duygularını kontrol edemezsen o zaman bir psikiyatristten yardım alır depresyon tedavisi ilaçlarına başlarsın. Kendin yapamazsan o herkesin içip durduğu ilaçlar hayatı epey tozpembe yapıyor. Her şeyin bir çaresi var sen rahat ol.Ve çevremdeki akrabalar kuzeneler heşinin çocuğu büyüdü ben bitek yeniden dogrucam ya kendimi öldürmek istiyorum ya
Arkadaşım mesela şu anda akrabalar var bende misafir herkes çok sevindi zaten soruyolar hep cinsiyeti ne ne güzel severiz vs annemde takma kafanı bakılır açıkta kalacak hali yok dio hala neyi düşünüyorsun diyo bunaltmayın bizleri dedi ama neden rahatlıyamıyorum psikoloğa randevu için tel bıraktım haber vercek ler bakalımAllah korusun. Bak şimdi arkadaşım sen Doğuma kadar dişini sık. Doğumdan sonra hala kendini mutsuz hissedersen bu duygularını kontrol edemezsen o zaman bir psikiyatristten yardım alır depresyon tedavisi ilaçlarına başlarsın. Kendin yapamazsan o herkesin içip durduğu ilaçlar hayatı epey tozpembe yapıyor. Her şeyin bir çaresi var sen rahat ol.
Yani öyle işte bazen çok mutlu oluyorum bebeği düşündükçe herkes önce neden bu kadar ara verdin diyo sonra Allah şimdi nasip etmiş vakti buymus diyolar tabi ilk geceler zorlanırsın ama çok güzel diyorlar nasılsa evdesin bebek uyuyunca sende uyursun yorulursun diyolar yaş farkı da sorun olmaz karda kardeştir dediler arkadaşım aslında takacağım bişey de yok kafaya annem de ölene kadar arkandayım bi doğsun acıktım kalcak bakılır dediArkadaşım mesela şu anda akrabalar var bende misafir herkes çok sevindi zaten soruyolar hep cinsiyeti ne ne güzel severiz vs annemde takma kafanı bakılır açıkta kalacak hali yok dio hala neyi düşünüyorsun diyo bunaltmayın bizleri dedi ama neden rahatlıyamıyorum psikoloğa randevu için tel bıraktım haber vercek ler bakalım
Cnm merhaba bebeğin çoktan doğmuş büyümüş bile hayırlı ömürler dilerim ailene ya ara verdikten sonra bebek seni zorladı mı bakımı uykusu vs ben 41 yasindayim 17 yaşında kızım var ve hamileyim istemediğim anda hamile kaldım eşim çok istiyor ve aldırmayı hiç düşünmedim Allah nasip etti bunda da vardır bi hayır dedim ama ara verdikten sonra zorlanirmiyim ve kardeşlerden çok sorun oldumu sizin merak ettim yanıtlarken sevinirimMerhaba arkadaşlar, bende 38 yaşındayım.Kızım 19 yaşını doldurdu, oğlumda 15 yaşında.Şu anda da 11 haftalık hamileyim:))))
İlk hamileiklerimi nasıl yaşadığımı hatırlamıyuorum açıkçası. Ama bunu isteyerek hamile kaldım.Ve hamileliğimi bilerek, hissederek yaşamak çok güzel.İnşallah herhangi bir sorun olmadan bebeğimizi elimize alırız.
Dr.umuz 15 gün sonraya ikili test istedi, bakalım nasıl çıkacak. Herkesin güzel sağlıklı hamilelikleri ve bebekleri olsun inşallah.
Belli olmuyor işte bazen cok guzel olcak diorum kendi kendime bazen de karamsarlığa kapılıyorum geçici olur inş.Allah korusun. Bak şimdi arkadaşım sen Doğuma kadar dişini sık. Doğumdan sonra hala kendini mutsuz hissedersen bu duygularını kontrol edemezsen o zaman bir psikiyatristten yardım alır depresyon tedavisi ilaçlarına başlarsın. Kendin yapamazsan o herkesin içip durduğu ilaçlar hayatı epey tozpembe yapıyor. Her şeyin bir çaresi var sen rahat ol.
Belli olmuyor işte bazen cok guzel olcak diorum kendi kendime bazen de karamsarlığa kapılıyorum geçici olur inş.
Eğer gebelik henüz 5 6 haftalik sa bişey olmaz diye biliyorum benim ilk gittiğimde 5 haftaliktı daha alttan muayene ile gördü doktor ama için rahatlasın istiyosan doktora sor cnmKizlar bisey sormk istiyorm bende 37 yasindayim 2 oglm var bi de kizim olsun cok isterim
Gecen ay 20 gun adet oldum hmn sonrasinda doktora gittim ben 20 gunadet oldum diye alttan muayene etti.kucukbi kistin var dedi .halbuki hamileymisim ve o kist bebekmis
Sizce altan muayenede bi zarar vermismidr
Doğru bazen mutlu oluyorum bazende napcaz nasıl olcak hastane olayı olsa bitse hazırlık gelen giden vs off olmasaydı dicem Allahın gücüne gitcekBiraz da hormonlardan o gelgitler arada bana da oluyor. Olumlu bakmaya çalışmalıyız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?