- Konu Sahibi nomunomuchua
-
evet. benim gittiğim sadece bir kadın doğum doktoru var, kadın o kadar iyi biri ki. a'dan z'ye hastalığınla ilgili herşeyi anlatıyor bilgilendiriyor, öyle 2 dk muayene edip yollamıyor yani. onun haricinde malesef hoş olmayan anılarım oldu başka doktorlarla. hatta tacize uğradım genç kızken bir kere. düşünün artık, nasıl güveneyim doktorlara? şikayetini anlatırsın, yüzüne bile bakmaz. neyse...
İnanmıyorum ya. Ben mesela ameliyat olmaktan korkan bir insanım başıma bir şey gelir baygınken diye. Diyorum ya Allah düşürmesin böylelerinin eline.
aklıma geldikçe nefret ediyorum kendimden neden çıkıp gitmedim ordan diye, daha 14-15 yaşında falandım, yapamadım birşey. yani böyle şeyler de oluyor malesef...
bu konuda anlamadığım şey, konu sahibi burda bir derdini anlatmış, ilgi göremediğini söylemiş, konu döndü dolaştı doktorların çalışma şartlarına, 6 yıl okumalarına geldi. ne alakası var şimdi bunun? doktor (ya da ailesinde doktor olanlar) neden bu kadar agresif?
İstanbuldaysanız iyi bir doktor tavsiye edebilirim :)
Bugün hastaneye gittim evimin yakınında bir devlet hastanesi var.
Sakin, sıra olmuyor, yol derdim de yok diye tercih ettim.
Ama ne fayda..
Kafamda soru işaretleri ile gittim soru işaretleri ile döndüm.
Sinir oluyorum yaa sırf böyle drlar yüzünden gitmek istemiyorum, kaçıyorum hastanelerden
sağlığımı ihmal eder oldum.
Özele gitsem de para için hemen alalım, keselim, ameliyat diyorlar.
Böyle mi olmalı yani?
Beni aydınlatıp içimi rahatlatamıyorsan ( böylesine rahat, üç- beş sıralı ortamda bile)
senin doktorluğunun kime faydası ne?
Burdaki tecrübeli bayanların daha çok faydası olur diye buraya geldim yine.
Şimdiden teşekkür ederim bayanlar.
Yaklaşık 9 aydır korunmuyoruz eşimle, çocuk olmadı.
Adetlerim çok düzenli ama sancılı ve kusmalı olur bu nedenle kadın doğuma gittim.
Olur ya kist falan, bir sorun varsa tedavi olayım diye.
Adetimin 3. günüydü. Düzenli mi diye sordu sadece evet dedim. Alttan baktı, bir şey soktu dr, acele acele yumurtalar gayet güzel sorun yok dedi.
Sonra da bir şeyler saydı şu hastanede şu testler yapılacak, oraya gidin ( o gerginlikle hiç birini anlamıyorum tabi)
Ben giyinirken hamile bir bayan girdi bile hiç bir şey soramadım. Yazın bari yapılacak testleri dedim de yazdı.
Allah razı olsun yaa pes gerçekten.. Hiç bir şey anlamadım bu işten.
Şimdi size soruyorum bayanlar.
Kist olsaydı görür müydü o şekilde?
Söyler miydi? Tek söylediği yumurtalar gayet güzel..
Bundan ne çıkarabiliriz pko ya da kist varlığı bu şekilde mi anlaşılır yoksa hormon testleri falanla mı?
Cok tesekkur ederim :)
Ankarada ariyorum maalesef. Bi bulsam ya yapiscam resmen :))
Pfff kendimi gördüm sanki aynı nedenlerden tedavimi erteleyip duruyorum aylardır. İstanbulda mısınız siz de? İnanaın başka şehirlerde böyle değil bu kadr değil en azından. Özelin %90ı para sömürmeye yönelik, en basit bir şey için gitsem kan tahlili serum enjeksiyon deyip en az yüz lira kitlemeden göndermiyorlar ve hiç güvenmiyorum açıkçası bunca yıldır hastaneye giderim toplamda son iki yıldaki kadar serum yiyip kan vermemişimdir.
Devlet zaten berbat millet canından bezmiş, kızamıyorum da haklı doktorlar da. O kadar yığunluk stres vs
benim sorunum da infertilite inanın doktor hastane o kadar psikolojimi bozuyor ki aylardır tedavi olmuyordum yeni başladım
İnşallah bulabilirsiniz iyi bir doktor :)
aqualilly, yaptigmiz en buyuk hatalardan biri aslinda bu, haddini bilmez birkac kisiye kizip kendi sagligmizi ihmal ediyoruz.
Sonuc, onlar hayatlarina devam ediyor... biz kendimizi cezalandirmis gibi davraniyoruz.
Gecmis olsun... aman ihmal etmeyin, sizden degerli degil o densizlerin iki lafi.
İstanbuldaysanız iyi bir doktor tavsiye edebilirim :)
İnfertilite uzmanıysa ben alabilirim tavsiye
Canım kadın doğum uzmanı kendisi. O konuda uzman mı bilmiyorum ama bizim ailede herkes doğumunu ona yaptırmıştır. Babaannem bile ona rahmindeki sorun için ona gitti :) Küçükçekmece de Doğan hastanesi var orada. Serdar kayın. Gerçekten seninle bir arkadaş gibi ilgileniyor bence denemelisin :)
Ben aslında en son gittiğim doktoru sevmiştim ama rotasyon varmış hastanede, benim gittiğim poliklinikten üniversite hastanesine geçmiş adam. Tekrar onu nerden bulucam ki üniversite hastanesine gitmem lazım gerçi yakın ama yeri ters;/ küçğkçekmece bana uzak tek başıma gidemem eşim de işten izin alamıyor her zaman. Bir de bazen sabah hastaneye uğruyorum mesela tahlil sonuçlarını gösterip okula geçiyorum uzak bir hastaneye gidersem sürekli sevk rapor almam gerekir:/
Uff istanbulun hastane işinden nefret ediyorum ya.
Üzüldüm gerçekten. Konu çok hassas olduğu için doktor konusunda çok titiz olmanız lazım tabi. İnşallah bulabilirsiniz iyi bir doktor, sorun bir an önce ortadan kalkar
Bence artık insan gibi davranan hasta az var. İyi hastaları tenzih ederim.
Yorumunuz gerçekten şoke ediyor insanı, yazık diyorum sadece.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
İnfertilite uzmanıysa ben alabilirim tavsiye
Ben edebilirim tavsiye:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?