mesela daha önce bir kızla tanışmış tesettürlü değilmiş ama alkol konusuna karşıymış ve daha ilk buluşmada evlendiğimzde evime içki sokmam keslinlike vs demiş bu cümlelerde onu direk soğutmuş. hem ilk dakikada evlilik denmesinden hemde onun sevdiği bir şeye bu şekilde kısıtlanma getirilmek istenmesinden
bana bunu anlatma sebebi de malum sanırım :)
Herkese merhaba,
bir konuda fikirleriniz almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler .
geçen hafta arkadaşım vasıtasıyla biriyle tanıştım. (ben 28 o 35 yaşında ) . tanışma aşamasında herşey güzel beni çok beğendiğini , kafa yapılarımızın uyuşacağını , beni yakından tanımayı çok istediğini söyledi. bende onu aynı şekilde beğendim elektrik aldım.
Durum şöyle ki ben tesettürlüyüm kendisi daha önce hiç tesettürlü biriyle görüşmemiş tanışmamış ,ailesi ve çevresinde de tesesettürlü yokmuş. sıklıkla alkol kullanıyormuş. hatta ilk başta tesettürlüyüm diye bi ön yargısı da olmuş ama beni görünce konuşunca o ön yarıgısını kırmak istemiş .
mesela görüntülü konuşurken başımı kapatarak konuşmamı , evde fotoğraf atarken başımı kapatıp fotoğraf çekmemi filan çok yadırgadı garip geldi ona . resmen şaşırdı bende şaşırmasına şaşırdım :)
ikinci konu ise sanırım aslan burcu olmasından ve de yüksek konumda bir işte çalışıyor olmasından kaynaklı hep böyle bir benim kararlarım benim düşüncelerim benim isteklerim modunda . her dediğinin yapılmasına , istediği şeyin anında olmasına alışmış gibi geldi bana bilmiyorum . Bunu ona söylediğimde yanlış düşündüğümü sadece yapı olarak biraz otoriter göründüğünü ama zamanla bunu kırabileceğini söylüyor.
tesettür konusuna ön yargılı yaklaşması ,yaşam tarzı filan uyuşmayacağımızı düşündürüyor. sorum ise şimdilik herşey güzel fakat ilerledikçe sorun yaşar mıyım . yakından tanımalı mıyım ? ne yapmalıyım ?
bunu bir kez bende ona söyledim.Kendini bk sanmaktan vazgeçmesi lazım.
Ego tavan.
Herkes ona hayran peşinde koşuyor ay tüm gözler onun üzerinde ay bayılıyor ona herkes.
Vallahi son bulması harika. Klişe olacak ama siz daha iyilerine layıksınız.
Böyle gevşek vidalılara luzüm yok.
aksine öyle bir şey demedi . hatta kimse kimse için kendini değiştirmez . benim yaşam tarzım bu birbirimize saygı duymalıyız vs dediGörüşleriniz ve bakış açılarınız tamamen farklı gibi görünüyor. Bura da ikinizi de yargılamıyorum.
Ama siz sonuçta muhafazakar bir yapıdasınız, karşınızdaki değil. Nasıl bir ilişki sürdüreceksiniz merak ediyorum?
Bir de bilmiyorum dedi mi ama bu tarz ilişkilerde adam hep ''Ya ben zaten senin sayende alkolü de bırakırım, sigarayı da, namaza da başlarım. Sen bana iyi geliyorsun'' vb.. cümleler kurarlar :)
İnsanlar kimse için kendini değiştirmiyor. Evlenene kadar sadece ya kısıtlıyor ya da karşısındakini kandırıyor. Sonradan zaten ortaya çıkıyor o huylarını hiç bırakmadığı ve bu sefer sizi onu değiştirmekle suçluyor.
Açıkçası, ben bu ilişki de pek gelecek görmüyorum. Çünkü çok temel konularda oldukça farklısınız.
Umarım yanılırım...
pohpohlanmaya alışmış dediğin gibi
aksine öyle bir şey demedi . hatta kimse kimse için kendini değiştirmez . benim yaşam tarzım bu birbirimize saygı duymalıyız vs dedi
banada öyle geliyor hassas konular birde
Tum erkekler ayni bence benim dediklerim benim kararlarim bundan nefret ediyorum ama malesef bazi konularda hele hic degismiyorlar.Alkol konusuna gelince belki suanki halini mumla ararsin belki seni sevince tam anlamiyla birakir.İliskilerde butunlesmek ister istemez olusuyor sen onun o senin huylarini aliyor.Tesettur konusu da sorun olamaz onun tercihleri varsa seninde var sonucta bence tani tart bic.Hakkinda hayirlisi olsun.Herkese merhaba,
geçen hafta arkadaşım vasıtasıyla biriyle tanıştım. (ben 28 o 35 yaşında ) . tanışma aşamasında herşey güzel beni çok beğendiğini , kafa yapılarımızın uyuşacağını , beni yakından tanımayı çok istediğini söyledi. bende onu aynı şekilde beğendim elektrik aldım.
Durum şöyle ki ben tesettürlüyüm kendisi daha önce hiç tesettürlü biriyle görüşmemiş tanışmamış ,ailesi ve çevresinde de tesesettürlü yokmuş. sıklıkla alkol kullanıyormuş. hatta ilk başta tesettürlüyüm diye bi ön yargısı da olmuş ama beni görünce konuşunca o ön yarıgısını kırmak istemiş .
mesela görüntülü konuşurken başımı kapatarak konuşmamı , evde fotoğraf atarken başımı kapatıp fotoğraf çekmemi filan çok yadırgadı garip geldi ona . resmen şaşırdı bende şaşırmasına şaşırdım :)
ikinci konu ise sanırım aslan burcu olmasından ve de yüksek konumda bir işte çalışıyor olmasından kaynaklı hep böyle bir benim kararlarım benim düşüncelerim benim isteklerim modunda . her dediğinin yapılmasına , istediği şeyin anında olmasına alışmış gibi geldi bana bilmiyorum . Bunu ona söylediğimde yanlış düşündüğümü sadece yapı olarak biraz otoriter göründüğünü ama zamanla bunu kırabileceğini söylüyor.
tesettür konusuna ön yargılı yaklaşması ,yaşam tarzı filan uyuşmayacağımızı düşündürüyor. sorum ise şimdilik herşey güzel fakat ilerledikçe sorun yaşar mıyım . yakından tanımalı mıyım ? ne yapmalıyım ?
Alkol ve tesettür hic uyumlu degil .. ben olumsuz gördüm .. bu ilerde basinizi agritirHerkese merhaba,
Sarhos olmuyorsa, fazla kaçırmıyorsa alkol almasında sorun yok bence. Size bire bir uyacak biri ile mutlu olacaksınız, aşık olacaksınız diye bir kural yok. Ama onun ailesinde , çevresinde hiç türbanlı biri olmamasından dolayı, ileride o konuda sorun yaşarsınız diye düşündüm.
Bende en çok buna şaşırdımBen alkol'e hiçbirseye takilmadim. Hani farkliliklar asilabilir ancak "dedigim dedik" bir adammis. Bu asilamaz bence. Otoriter adam ile olmaz. Ve farkli olmaniz neysede, tesettürüne bu kadar sasirmasi ayri bir konu. Adam uzaydami yasiyormusta bilmiyor?
Bana uyusmazsiniz gibime geliyor.
Herkese merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?