Merhabalar herkese
Sizce ilişkide 14 yaş fark çok mu fazla? Erkeğin 13 yaş büyük olması. İlerde çok sorunlara yol açar mı aramızda tecrübeliler var mı? Fikirlerinizi merak ediyorum. Yaşlar 22-35 bu arada.
Küçük taraf 30 ve üstü olduğu sürece 10-15 yaş fark çok önemli olmayabilir. Kadın 30, erkek 40, ya da tam tersi olsun. Ama 20'li yaşların başlarındakiler için 5 yaş bile büyük fark olabilir.
Ayrıca sen daha hayatının başındasın, iş hayatın olacaksa ona da daha yeni başlıyorsun. Kendine ait eşyaların olmasına, istediğin şeyi alabilmeye, istediğin kursa gidebilmeye daha yeni başlıyorsun, hayatı tanımaya daha yeni başlıyorsun. 35 yaşında bir adam artık pek çok şeyi yaşamış görmüş, hayatın pisliğini de görmüş, kısmen bulaşmış ve gücünün, sabrının, hayallerinin bir kısmını yitirmiş olur.
Bir de açık konuşayım, 35 yaşında bir adam 22 yaşında birine fiziksel amaçların dışında çok bir nedenle yaklaşmaz bence. Cildin pamuk gibi, kıvrımların dik diye yaklaşır. Hala genç kızların ilgisini çektiğini kendine kanıtlamak için yaklaşır. İlla "Kesinlikle öyle değil, duygusal çok şey paylaşıyoruz," dersen de 35 yaşında biri duygularını senin kadar genç birine anlatıyorsa zaten karakterinin ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır. Çünkü hayatın ortasında olmakla başında olmak arasında çok fark var. Dertleriniz çok farklı, borçlarını ya da ailesinin sağlık sorunlarını sana anlatmaması gerekir. Hem sen internetin içine doğmuş nesilsin, bakış açın, değerlerin zevklerin farklı, onun farklı. Bugününün 22-35 yaşları arasındaki fark, 100 yıl öncesinin farkından belki yüzlerce olmasa da onlarca kat fazladır.
Bak ben 33 yaşımdayım, en küçük arkadaşım 28 yaşında. Neden? Çünkü 28'den daha gençlerle paylaşacak çok bir şeyim olmuyor, onların da benimle olmuyor. Romantik ilişkileri geç, arkadaşlıklarda bile genelde böyle. Ayrıca söz konusu 35 yaşındaki adam ben olsam sana karşı gerçekten bir şeyler hissettiğimi düşünsem bile yaklaşmazdım söyleyeyim. Uygun olmaz, derdim. Ailesi, arkadaşları bana karşı çıkar, derdim. Daha çok genç, benden sıkılır, derdim. ayrıca kendimi etik bulmazdım. Yani aklı başında ve iyi niyetli bir 35'lik adam 22 yaşında bir genç kadına yaklaşmaz bence.
Bu senin hayranlık duyduğun biriyse, boş ver, yaşıtlarına dön. Bu kişi gerçekten sana yaklaşmaya, seninle bir şeyler yaşamaya çalışıyorsa yine boşver, uzaklaş. Üzülürsün. Hiç başlama, bulaşma, sal gitsin.