İlişkide yaş farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

LeydiStark

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
700
1.050
313
Merhabalar herkese
Sizce ilişkide 14 yaş fark çok mu fazla? Erkeğin 13 yaş büyük olması. İlerde çok sorunlara yol açar mı aramızda tecrübeliler var mı? Fikirlerinizi merak ediyorum. Yaşlar 22-35 bu arada.

Merhabalar herkese
Sizce ilişkide 14 yaş fark çok mu fazla? Erkeğin 13 yaş büyük olması. İlerde çok sorunlara yol açar mı aramızda tecrübeliler var mı? Fikirlerinizi merak ediyorum. Yaşlar 22-35 bu arada.
Tabikide açar en fazla 5 yaş olması gerektiğini savunurum hep ilerki dönemde kıskançlıklar, kavgalar başlıyor çünkü erkeksin senden genç eşin var çevreden iltifat geldikçe psikolojik olarak kıskanmalar başlayacak 5 sene sonra artı daha çok gençsiniz enerjiniz nasıl tutacak ? Gezme, eğlenme yaşlarınız karşınızda ki uyum sağlaya bilecek mi ?

Konuya bakın.
Bu bdv'de okuduğum yaş farkı ve öküz koca sorunlu kaçıncı konu hatırlamıyorum .
Belki evlilik boyutynda ciddi düşünmüyır olabilirsiniz ama elin kart horozlarıyla hayatınızın en güzel zamanlarına kıymayın.

Tek adam o kalmadıysa ne gerek var? Jenerasyonlar bir değil. Jenerasyon farkıyla beraber mizah anlayışı da değişiyor. Bence ilişkilerde mizah anlayışı çok önemli. Bilhassa 2000 lerde çocuk ve genç olmuş biriyle 35 yaşındaki adamın paylaşacağı çok şey olduğunu düşünmüyorum.

35 yaşında olup 48 yaşında kadına dönüp bakan kaç türk erkeği var mesela? Ama şimdi yorumların %50 i si erkek geç olgunlaşır, kadın erken çöker minvalinde olacak.
Pipileri var onların, çok kiymetliler. Kadının 20 yaş gencini de hakkederler, yaptıkları onca kabahatte olgunlaşmaya henüz fırsat bulamadıklarindir sadece.

Önemli olan elbette anlaşmak fakat ilerisini de düşünmek gerek . Şu anda , gençsiniz ikinizde ama bir 10-15 sene sonra siz hala genç sayılırken , eşiniz size ayak uyduramamaya başlayacak . Elbette bunların hepsi varsayım. Tersi yok mu ? Var . Ama nadir .
İyi düşünün .
Doğru bir karar verirsiniz umarım ☘️

Merhabalar herkese

Küçük taraf 30 ve üstü olduğu sürece 10-15 yaş fark çok önemli olmayabilir. Kadın 30, erkek 40, ya da tam tersi olsun. Ama 20'li yaşların başlarındakiler için 5 yaş bile büyük fark olabilir.

Ayrıca sen daha hayatının başındasın, iş hayatın olacaksa ona da daha yeni başlıyorsun. Kendine ait eşyaların olmasına, istediğin şeyi alabilmeye, istediğin kursa gidebilmeye daha yeni başlıyorsun, hayatı tanımaya daha yeni başlıyorsun. 35 yaşında bir adam artık pek çok şeyi yaşamış görmüş, hayatın pisliğini de görmüş, kısmen bulaşmış ve gücünün, sabrının, hayallerinin bir kısmını yitirmiş olur.

Bir de açık konuşayım, 35 yaşında bir adam 22 yaşında birine fiziksel amaçların dışında çok bir nedenle yaklaşmaz bence. Cildin pamuk gibi, kıvrımların dik diye yaklaşır. Hala genç kızların ilgisini çektiğini kendine kanıtlamak için yaklaşır. İlla "Kesinlikle öyle değil, duygusal çok şey paylaşıyoruz," dersen de 35 yaşında biri duygularını senin kadar genç birine anlatıyorsa zaten karakterinin ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır. Çünkü hayatın ortasında olmakla başında olmak arasında çok fark var. Dertleriniz çok farklı, borçlarını ya da ailesinin sağlık sorunlarını sana anlatmaması gerekir. Hem sen internetin içine doğmuş nesilsin, bakış açın, değerlerin zevklerin farklı, onun farklı. Bugününün 22-35 yaşları arasındaki fark, 100 yıl öncesinin farkından belki yüzlerce olmasa da onlarca kat fazladır.

Bak ben 33 yaşımdayım, en küçük arkadaşım 28 yaşında. Neden? Çünkü 28'den daha gençlerle paylaşacak çok bir şeyim olmuyor, onların da benimle olmuyor. Romantik ilişkileri geç, arkadaşlıklarda bile genelde böyle. Ayrıca söz konusu 35 yaşındaki adam ben olsam sana karşı gerçekten bir şeyler hissettiğimi düşünsem bile yaklaşmazdım söyleyeyim. Uygun olmaz, derdim. Ailesi, arkadaşları bana karşı çıkar, derdim. Daha çok genç, benden sıkılır, derdim. ayrıca kendimi etik bulmazdım. Yani aklı başında ve iyi niyetli bir 35'lik adam 22 yaşında bir genç kadına yaklaşmaz bence.

Bu senin hayranlık duyduğun biriyse, boş ver, yaşıtlarına dön. Bu kişi gerçekten sana yaklaşmaya, seninle bir şeyler yaşamaya çalışıyorsa yine boşver, uzaklaş. Üzülürsün. Hiç başlama, bulaşma, sal gitsin.

Tabiki fazla hic sicak bakmam 13 yas cok fazla annemle babam arasinda 14 yas vardi ve arada hep bir kusak farki vardi sen kafeye gitmek yada ne bilim daha cilginca seyler yapmk istesen adamın içinden gelmez ki o çünkü o yaslari yasamis geçmiş . Ben 28 yasindayim senin yasindakilere kardeşimle aynı yasitsin cocuk olarak görüyorum .35 cokkk fazla sana gore bence

Kadınlar erken yaşlanır
Erkeklerde geç olgunlaşırlar
Ama 13 yaş biraz fazla sanki

Edit: kadınların erken yaşlanması
(çocuk hamilelik doğum ev işleri yemek vs) daha erken yıpranırlar yani daha çok sorumluluk aldıkları için . )

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X