İlişkinizi nasıl evliliğe taşıdınız ?

1 yıl sevgili 2 yıl nişanlı kaldık sora evlendik.
Bizimki toplum baskısından kırtulmak içindi:)
Nişan uzatılmazmışta falan filan...
Şimdiki aklımız olsa 30-32 yaşında evlenirdik.
Çok mutluyuz ama evlilik çok saçma bişey,gereksiz.

3 yıl sevgili olduk, sevgili olduktan yaklaşık 4-5 ay sonra ailemin haberi vardı hayatımda biri olduğundan. ilk yılımızda evlenme teklifi etti, fakat bazı sebeplerden ailem istemiyordu, bu yüzden 1 sene onları ikna sürecimiz oldu. Ve nihayet biz kazandık, 2,5. Yılımızda isteme-nişan ve (tayin meselesi gereği) nikah yaptık 2 ay içerisinde. Nikahtan 8 ay sonra da düğünümüz oldu. Tam olarak 3. Yılımızda evlenmiş olmuş olduk.

Ikimizde ise girip oturtunca esim evlilik teklif etti. Iki Aile baska sehirdeydi bizim yazligimizin yakinindan esim yazdim tutu 10 gun kadar iki aile tanisti kaynasti. Bir ay sonrasi icin insanlar iki kez gel git yapmasin diye Nisan isteme beraber oldu. Is durumundan dolayi bir ay sonra nikah yaptik. Yerlescegimiz sehire gidip ev alma esya alma gelinlik kosturmacasiyla zaman gecti dugunde geldi. Iliski on yil ama bu isler tanismadan itibaren 9 ayda bitti gitti. Bana hic evlenmeyiz gibi geliyordu :)

3 ay konustuk sonra nişanlandim 9 ay sonra evlendik.
2013 te tanistik 2014 te evlendik.

Eşimle tanıştık üç ay sonra evlenme teklifi etmişti. O rüya görmüş sanki dünyanın sonu olmuş hiç kimse yokmuş sadece biz varmışız. Yılanlar falan etrafta dolaşıyormuş ama bize dokunamıyorlarmış. Onu görünce hemen teklif etmiş öyle diyor :KK71: bense onun yanında çok mutluyum huzurluyum seviyorum her zaman yanımda olacağına inancım tamdır kabul ettim:oops:üç ay sonra aileler tanıştı bir ay sonra söz iki ay sonra nişan 4 ay sonrada düğün :oops::oops:

Erkek arkadaşımla uzun zamandır birlikteyiz . Evlilik düşünüyoruz . Ama bir adım atmadık henüz. Sizlerde bu süreç nasıl ilerledi ? ( aileyle tanışma, konuyu acma, söz, nişan, düğün )
1 buçuk ay sonra düğünümüz var ve 10 yıllık bir birliktelikten sonra bu başarıya ulaştık. Çocukken başladı bizim ilişkimiz ve gel gitlerle devam etti. Üniversiteyi bitirdiğimde tanışma oldu sonrasında söz. Bir kaç ay sonrada nişan yaptık ve nisanda evleniyoruz. Tanışma ve düğün arasında 1 buçuk yıl kadar var toplamda. Fazlası da zarar bence uzatmamak en iyisi çünkü işin içerisine aileler girince sorunlar artıyor :)

Bu islerde degisen cok sey olur. Genelleme olmaz. Ama bizde soyle oldu:

Esim annemle tanisti
Ben ailesiyle tanistim
Esim babamla tanisti
Iki ailenin kadinlari bizim evde bir araya geldi
Esimin ailesi aksam oturmasina geldi ve soz tarihi kararlastirildi
Soze bir hafta kala evlenme teklifi aldim :)))
Sozden 10 gun sonra esimin ailesine yemege gittik, dugunle ilgili konusuldu

Tabi o konusmalardan sonra tarihler vs degisti ama ana hatlariyla durum buydu.

Tanismayi bilerek mi istemediniz ? Aileniz nasil karsiladi bu durumu?
Bu zamana kadar ben tanışmak istemedim onun ailesi ile , erkek arkadaşımın aileside tanışma olmadan isteyelim dedi babamlara söyledim sıkıntı yapmadılar o şekilde ilerlicez . Tabi bu süreçte iki ailede bizim yıllardır beraber olduğumuzu biliyordu o büyük etken

Biz eşimle ilişkiyi evliliğe değil,evliliği ilişkiye taşıdık bence..yani o kadar hızlı evlendik ki ne olduğunu bile anlamadık bir bakmışız evliyiz 🤣
Tanıştığımız ilk gün evlenme teklifi etti,15.gün nişanlandık, 3 ay sonrada evlendik.
Mübarek ne kadar da cesur bir kızmışım bide yurt dışına yerleştim..sonra ilişki devam etti))

Erkek arkadaşımla uzun zamandır birlikteyiz . Evlilik düşünüyoruz . Ama bir adım atmadık henüz. Sizlerde bu süreç nasıl ilerledi ? ( aileyle tanışma, konuyu acma, söz, nişan, düğün )
Evlenelim artık dedik
1. Gün ailemin yanına geldik konuştuk
2. Gün yaşadığımız yere döndük
3. Gün ev bulduk
4. Gün eşya aldık
5. gün evlendik

Böyle yapmasak hala bekliyor olurdum :)

Biz uzun zamandır birlikteydik ben onun ailesiyle tanışmıştım ama benim ailem bilmiyordu, sonra aileme söyledim birkaç ay sonra aile tanışması oldu, tanışmadan 1 hafta sonra isteme ve nişan oldu, nişandan yaklaşık 1 sene sonra düğün olacak.

benim eşimle tanışma amacım evlilikti zaten. ama yakın arkadaşımda şöyle oldu: önce işlerini yoluna koydular. sonra kız annesine anlattı durumu. annesi babasına anlattı. çocuğun anne ve ablası kızın evine tanışmaya gitti. bir süre sonra akşam oturmasına komple tüm aile gittiler tanışmak için. orda isteme ve nişan tarihi kararlaştırıldı yanlış hatırlamıyorsam. sonra isteme nişan vs. bi noktadan sonra çorap söküğü gibi gerisi geliyor.

1 buçuk ay sonra düğünümüz var ve 10 yıllık bir birliktelikten sonra bu başarıya ulaştık. Çocukken başladı bizim ilişkimiz ve gel gitlerle devam etti. Üniversiteyi bitirdiğimde tanışma oldu sonrasında söz. Bir kaç ay sonrada nişan yaptık ve nisanda evleniyoruz. Tanışma ve düğün arasında 1 buçuk yıl kadar var toplamda. Fazlası da zarar bence uzatmamak en iyisi çünkü işin içerisine aileler girince sorunlar artıyor :)
Bence 1 buçuk yıl çok fazla. Ben şahsen aile tanışması +söz-nişan+düğün maksimum 6 ay olsun istiyorum bakalım 🤷‍♀️

Biz uzun zamandır birlikteydik ben onun ailesiyle tanışmıştım ama benim ailem bilmiyordu, sonra aileme söyledim birkaç ay sonra aile tanışması oldu, tanışmadan 1 hafta sonra isteme ve nişan oldu, nişandan yaklaşık 1 sene sonra düğün olacak.
Peki anneniz onceden biliyor muydu ? Benim sadece annem biliyor babaya istemeden hemen once mi söylediniz ?

Back
X