- 23 Ağustos 2012
- 51.871
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.610
- 898
namus osuruktan bi kavram. eğer doğruluk,dürüstlük vs. ise bu kavramların zaten karşılığı var.
namus eril zihniyet tarafından kadının bacak arası için uydurulur,hatta kadının bu namusu bile erkekten sorulur! kadınlar da bunu çok güzel yutar ve içselleştirir.hatta bunun için yaşar ve bu çizgiden azcık şaşan,o bildiği tüm doğrularını yıkan biri çıkarsa erkekten önce o akbaba gibi parçalar. bu sistem böyle devam eder.
Ne yazık ki ben de.Biz 3 kişilik bir gruptuk. Birisi cinsel ilişki yaşamıştı ve diğer diğeri sürekli onu eleştiriyordu (arkasından) evlenemez kimse almaz falan gibi. Evlendiğinde bakire olmayan arkadaşım çok mutlu. Eşi üstüne titriyor ve dilerim Allah onun gibi insanları hep mutlu eder. Eşi 6 yıl oldu bir kere bile sorgulamadı, geçmişini yüzüne vurmadı, vursa zaten asla arkadaşım boyun eğmez çok onurludur.
Diğeri boşandı terk edildi eşi olacak adi herif meme kanseri olduğu için ben memesiz kadını napim dedi boşandı (ne acı değil mi, arkadaşının arkasından kullanıldı diyen bir kadının imtihanı ) kim kullanılmış oldu bu durumda?
Ben en çok kadınların bunu söylemesine üzülüyorum.
Cevap vermezsen gercekten terkedecek seni..ama basit gordugu icin degil ilgi gormedigi icin...Merhabalar,
Dün 5 aylik sevgilimle cinsel iliskiye girdim. Ilk defa. Bekaretim bozuldu. Aslinda evlenmeden önce böyle bir seyi asla yapmayacagimi düsünüyordum ama oldu iste. Son zamanlarda aramiz çok iyi degildi. Sanki benden sogumus gibiydi. Belki iliskimize heyecan gekir, belki bana daha fazla baglanir belki beni arzular diye düsündüm aslinda. Uzun süredir ima ediyordu zaten istedigini ve bende birden istedigimi söyleyince oldu (prezervatif ile). Yalniz eve geldigimde içimde tuhaf bir seyler oldu. En yakin arkadasima anlattim o da bana salak misin sen senden istedigini aldi ya artik asla evlenmez seninle seni basit olarak görecek artik onun gözünde eskisi gibi degerin kalmayacak gibisinden seyler dedi. Ondan sonra düsünmeye basladim ve korktum. Tam o esnada bana mesaj atti. Nasilsin askim diye sordu iyiyim dedim ve telefonumu kapattim. Taaa sabah açtim telefonumu ve bir kac sey yazmis gunaydin gibi seyler, ama ben çok korkuyorum. Onunla konusmaktan cekiniyorum ve korkuyorum terk falan eder diye. Bu dusuncelerden nasil kurtulacagimi bilmiyorum ama dünden beri bir sey yazmadim en son ögle saatlerinde noldu bir sey mi var yazmis ona bile cevap vermedim gerçekten bir sey yazmak istedigimde parmaklarim geri geri gidiyor. Nasil kurtulacagim ben bu psikolojiden??
bence değmedi. ama bazı kadınlar için bu diğerinden üstün olmak için bi fırsattı. hiç bi özelliği yoksa da namuslu,bakire olması seçilebilmesine yetebilirdi. ses etmedi,etmiyor. bunu rekabet aracı olarak kullanmayı seviyor.Tabi ki de namus ufurukten teyyare, 5000 yil once yasayan atalarimiz, karilari baskasindan cocuk yapip onlara yutturamasinlar diye bu kavrami uydurmus.
Ulan ne cekmisiz be, hareme kapatilmak, baski, dayak, zulum .....hepsi erkekler cocuk onlarin mi %100 bilemiyor diye, bunca tarihsel cileye degdi mi be ?
bence değmedi. ama bazı kadınlar için bu diğerinden üstün olmak için bi fırsattı. hiç bi özelliği yoksa da namuslu,bakire olması seçilebilmesine yetebilirdi. ses etmedi,etmiyor. bunu rekabet aracı olarak kullanmayı seviyor.
bence değmedi. ama bazı kadınlar için bu diğerinden üstün olmak için bi fırsattı. hiç bi özelliği yoksa da namuslu,bakire olması seçilebilmesine yetebilirdi. ses etmedi,etmiyor. bunu rekabet aracı olarak kullanmayı seviyor.
o devirlerde kadının ekonomide söz hakkı olmayınca ve salt fiziksel güç önemli olunca mal yerine konuyor. kadın o devirlerde himayeye muhtaç. haliyle erkek sözünden çıkma şansı pek yok. ama ya şimdi? hala bu rekabet alanına ihtiyaç duyması. evet ahlaksızlık. hala aslında gerçek düşmanı görmezden gelmesi hepimize zarar veriyor ve bu söylemlere inatla karşı olmak gerekiyor.Erkekler ne kadar igrencse, kadinlar tarihte 2 kati davranmis bence. Aynen dediginiz gibi , namusu bir erkek uydursa da, bu kavramin ustune atlayip, erkeklerin gozune girmek icin kullananlar kadinlar olmus. Bu mudur yani, bir herifi ayartmak, evlenmek icin kadinlar her turlu igrenclige evet mi demis ?
hatta bunun için yaşar ve bu çizgiden azcık şaşan, o bildiği tüm doğrularını yıkan biri çıkarsa erkekten önce o akbaba gibi parçalar. bu sistem böyle devam eder.
kesinlikle kimi güzelliğiyle,kimi parasıyla,kimi namuslu oluşuyla. vs. seçilebilir olmak istiyor. aslında bu kadar basit. evrim böyle işliyor. ilkel yanımız eğitimle az törpülense de asla yokolmuyor.Bazı insanların yorumlarını okudukça, konuşmalarını dinledikçe tam da böyle düşünüyorum.
Kazanması çok kolay bi alan çünkü. Doğuştan herkese default gelen bi özellik var ortada, elde etmek için ekstra bi şey yapmaya gerek yok.
İnsanların birbirini tercih etmesindeki en ufak duygusal özellik bile bi çaba, emek, birikim gerektiriyo çünkü.
Yani hem bilgi hem de duygu düzeyinde donanımlı olmak zor meziyet ama bakire olmak öyle değil.
Burada kast ettiğim bakire olmayı tercih eden insanlar değil, bunu diğer insanlar karşısında bi üstünlük elde etmek için sürekli ön plana çıkaran, kendisine bi yer edinmek adına bu durumu kullanan insanlar.
Çok teşekkür ederim. İnanın çok mutlu oldum. Zaten bu aralar pek duygusalım gözlerim doldu hiç tanımayan birinden bunları duymak. Çook teşekkür ederim Sevgilerimi yolluyorum size kocaman kocamaan sizde en güzel sizi en mutlu edecek değerleri hakediyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?