ilk is gunleri...

blackwhiite

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2014
799
902
123
İstanbul
Arkadaslar merhaba benimki dert degil ama biraz konusmaya ihtiyacim var sanirim.

2013 iletisim fakultesi mezunuyum bir yil issizlikten sonra cok sukur bu pazartesi basladim. Uluslararasi bi'firmada egitim ve pazarlama sorumlusuyum ayni zamanda reklam isleri de bende. Aksam 6da cikiyorum, cumartesi yarim gun. Maasim ilk is icin cok sukur iyi.

Simdi sorun nerede diyeceksiniz: (
Bu gecen bir yilda eve okadar alismisim ki isyerinde saat sayiyorum resmen. Is bulayim diye yalvarirken pazartesi isten gelip oturup agladim. Ben alisamiycam, uyum saglayamiycam diye... Sanirim evde dura dura kendime olan guvenimi yitirdim halbuki bu zamana kadar staj yerlerim bile hep kal burada calis derlerdi...
Daha bir hafta bile olmadi alisirim dimi? : ( Inanin calismayi cok istiyorum ama huzursuz gidiyorum ise... Bi'de hepsi eski eleman ilk gunumde de sagolsunlar tanisirken bile gulumsemediler tinlamayim diyorum ama geriliyorum: (

Hayırlı olsun...
Çok normal bu kadar ara verdikten sonra işe, bu tempoya adapte olmak...
Yerinizde kim olsa bu süreci yaşardı, sabırlı olun
Bende işe ilk basladıgım günlerde dakikaları sayıyordum, şimdi calismiyorum evde zaman gecïremiyorum...

İş hayatında yaşadığım bir tecrübe benim için korkunçtu.
Özellikle bayan arkadaşlar çok değişiklerdi, sanki yerlerini alacak her giren.
Ben hatta bir süre öğrenciliğin ne kadar güzel olduğunu düşündüm ama her iş yeri aynı değildir diye düşünüyorum.
Alışırsınız, siz orada çalışıyorsunuz ve onlar için değil, para kazanmak için.
Tabi ki çok zor insanın ruhunu emen yerlerde, bir de sabah sabah gidip onca saat çalışmak ama yeni bir iş bulana kadar idare edebilirseniz edin.

Cok tesekkur ederim umarim kisa surede alisabilirim. Aksam yedide eve gelip resmen siziyorum bi'koltukta: /

Isle ilgili cok derdim yok aslinda ama is arkadasim benden iki yas kucuk bir yildir oradaymis. Resmen isini elinden alacakmisim gibi davraniyo. Is hayatini boyle hayal etmemistim sanirim fazla iyimser dusunmusum.

Alisirsin canim benim hic dert etme... Ara vermisliginden kaynai bir durum

Insallah suan tek istedigim mizmizlanmadan saat saymadan gecen is gunleri: /

Allahin gucune gidecek is bulayim diye okadar yalvardim simdi de ise gidince resmen eve gitmek istiyorum diye aglayacak gibi oluyorum: (

Calistigin sirket ne pazarliyo?

Yaşadığın şey çok normal. 1-2 ay içinde vücudun da psikolojin de uyum sağlayacak çalışmaya merak etme :)

Farzet ki 2 aydır yıllık izindeydin, tekrar işbaşı yaptın..
Zaten tatildeyken iş, işteyken ev özlenmezmiş..! 1-2 haftaya alışırsın..
İnsanlara hiç takılma.. Birçok işyerinde durum aynı.. Sen işini yap, git-gel.. gerisini boşveer... Daha neler göreceksin.!

Zaten hergun diyorum bugun gecsin yarin daha guzel olacak diye insallah iki haftaya tamam olurum: )
Isi tam kavrayim is arkadaslarimi zaten takmam da suan yanlarinda stajyer gibi hissediyorum kendimi: )

guclu bir kadınsın,
is yerindeki arkadaslarının surat asmalarına takılmadan işini goturecegini biliyorum

sadece bir alışma süreci yaşıyorsun,
universiteye ilk gun gidip herkes cok soguk diyenler veya ailemi ozledim diyip geri donmek isteyenler gibi...
emin ol alıstıgında cok daha guclu hissedeceksin.

bu arada hayırlı olsun...

İş hayarında hep bir kişi vardır seni üzecek olan sanırım fazla duygusalsın hem orada para kazanıyorsun rekabet olacak işi göstermeyen seni çekiştiren,
buna alış ve bence fes etme ve artık ünide olan arkadaşlıklarının aynısını iş yerinde bekleme orada herkes kendini en iyi gösterme şeklinde başka kişiyi karalayanlara da ödün verme fazla dedikodu muhabbetlerinede girme

alısırsın cnm şöle dusun sen unıversıteye lk basladıgında ortam yabancıydı bolumun kampuste nerde oldugunu bıle bılmeyen bı comezdın ama alıstın zamanla mekana.. bunu da ole dusun.. yenı bı baslangıc ve alısıcaksın zamanla

alışırsın.kendine güven yau okadar boşunamı okudun. sen ordaki çalışanların hepsinden güzel ve zekisin onlarda kimmiş hem

BENCE ŞANSININ KIYMETYİNİ BİL
ayrıca alışırsın
sonrasındada evde oturmak zor gelir
hayırlı olsun
darısı diğer iş arayan arkadaşlarımızın başına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…