ilk is gunleri...

Yeni işinizde başarılar dilerim, Allah utandırmasın.
Sorunuzun cevabına gelince, alışırsınız tabiki, uzun zamandır çalışmamışsınız en fazla bir hafta zorlanırsınız.
Kolaylıklar dilerim.

oho bak ben devletteyim bursadaki yerime tayin olduğumda iki ay kimse benle muhattap olmadı meğersem çok havalı gelmişim hepsine şimdi iki sene oldu ben onlarla muhattap olmuyorum çok havalı geliyorlar bana
ama merak etme yeni başlamışın araya tatil girmiş öbür hafta cumaya alışmış olacaksın bu sefer evde saatleri sayacaksın

ahh be canım boşuna sıkılıyorsun..alışacaksın tabiki..böyle bir iş bulmuşsun maaşıda iyi diyosun..şuan yapman gerekn tek şey kendini ispat etmek..arkadaş bulursun kendine zamanla.severek git işine herşey yoluna girer.sadece biraz zaman..

Canım bende bu yaz iletişimden mezun oldum ve mezun olur olmaz iş buldum. Ortamım çok rahat olmasına rağmen bende senin gibi saat sayıyordum evde olmak istiyorum diye bende ağlamıştım.
Ama iş hayatı gerçekten çok farklı kimse seni anan baban gibi el üstünde tutmuyor. Yeri geliyor acımıyorlar bile.
Benim suyumu annem ayağıma getirirken çalışırken milletin hizmetini yaptım.
Daha ilk günlerin işini ve yerini sevdiysen alışırsın şuan üstünde hantallık var ondan böyle hissediyorsun.
Bende 3 haftadır işsizim ve iş bulursam nasıl adapte olucam eve alıştım diye korkuyorum açıkcası.
Allah kolaylık versin bir an önce alışman dileğiyle :)

bebeğim oram çok önemli ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin net yani ilk hafta zor geçer sonra bakmışsın herşey hallolmuş oyalan boşver takma bu kadar kim bulmuş ki dört dörtlük kendine göre iş bi de böyle düşün hadi gülümse :)

Hayırlı olsun. Darısı başıma. İnsan her şeye alışıyor. Mezun olmadan önce asla evde oturamam derdim iş bulamayınca mecbur ona da alıştım. İş için de aynı şey olur diye düşünüyorum, sadece zaman gerek :)

Sanki benn :)

İşten ilk geldiğim gün bana sorduklarında bi daha gitmeyeceğim dediğimi hatırladım

Canım ilk zamanlarda oluyor böyle, inan senin gibi bende gözüm saatteydi hani bitsin de bir an önce evime gideyim diye. Ama zamanla emin ol geçecek. Şimdi bi oturuyorum masamın başına zaman nasıl geçiyor anlamıyorum bile.

sanalda canım cicimli konuşmayı pek sevmem aslında ama sana böyle seslenesim geldi

Canım, bilmiyorum benim tecrübelerimden yararlanırmısın. okurken seni öyle iyi anladım ki. 18yaşındayken bi devlet bankasında staj yapmıştım (gerçi fotokopi, faks türevi işlerdi stajyerlik..) 8-9 saatim orda geçerdi. öğle arasıydı öğle sonrasıydı tüm zaman dilimlerinden nefret etmiştim geçmiyorlar diye.herkes dışarıda ben burda mum gibi oturuyorum derdim. kişisel bi masa bile yoktu öyle dolanır otururduk. gel zaman git zaman haziran geldi staj bitecekti. Ve ben resmen bitmesin istemiştim. o denli alışmışım ki o zamanın geçmediği düşüncesine bile...
akışına bırak zamanla her şey rayına oturacak emin olabilirsin

Aynı ben Ben senen daha kötü olmuştum saatler geçimiyodu eve gelip ağlıyodum ve inanırmısın yapamıcam deyip yeniden üniversitemi okusam deyip sınava hazırlanmayı bile düşünüyodum Ama şimdi 7 yıl olacak inanırmısın iki gündür evdeydim duramadım eve sığamıyorum sanki. Sende böyle olacaksın biraz sabır canım

İşe başlamak için kötü bir zaman:)
Yıllardır çalışanların bile psikolojileri bozuk, herkes depresyonda, sıkıntıda...Bu mevsimde böyle oluyor maalesef Hem mevsim hem yeni işe başlamanın verdiği sıkıntı, her şey çok normal.

bende 1 ay önce konu açmıştım.ilk iş günüm korkunç geçmişti benimde.soğuk karşılanmıştım.
gerçi hala tam alıştığımı söyleyemiycem ama ilk günden iyi durumdayım.biraz daha iyi olacağını düşünüyorum ama malesef 2 ay olucak çalışmaya başladığım hala saatleri sayıyorum hemen eve kaçayım diye ki allahtan iş saatım az.sabah 8 öğlen 2"de bitiyor ve 2 gibi evde oluyorum ve en önemlisi hafta sonlarını iple çekiyorum.

Canim cok tesekkur ederim umarim dedigin gibi olur: )

alışırsın.kendine güven yau okadar boşunamı okudun. sen ordaki çalışanların hepsinden güzel ve zekisin onlarda kimmiş hem
Yaa cok tesekkur ederimm telefondan giriyorum tek tek alintilayamadim ama cok mutlu oldum yazdiklariniza valla ilac gibi geldi. Coook sagolun hepiniz

cok tesekkur ederim kizlar hepiniz kendi deneyimlerinizi yazmissiniz. Aslinda bunlari ben de biliyorum ama duymak daha da rahatlatti. Uzun sure evde olunca bi'tembellik gelmis resmen ustume: /

Allah is arayan herkese tez zamanda bi'kapi acsin ins. Ben bile tam umidimi kesince buldum burayi simdi de sevinecegime nazlaniyorum. Insanoglu bi acayip

Biri gelip sana birini karalıyorsa asla sende onu karalama senin söylediğini gidip ona satar
,çaycı kadınada güvenme patronun ispiyoncusudur
eğer çalıştığın yerde yaşlı kadınlar varsa seni çekemiyeceklerdir ,gençsin,güzelsin üstüne birde bekarsın ,onlara sabırlı davran kendini kasma ,onlar işini zorlaştıracaklar ,seni çekemediklerinden dolayı onlara tahamül et ,

makyajına yap ,bakımlı ve fresh ol

Onlar neyse de benden iki yas kucuk bi'kiz var bir yil once baslamis. O biraz bunaltiyo aslinda beni, halbuki ben ise girerken bi'onla yakin olabiliriz sanmistim resmen rakip gordugunu buram buram belli ediyo.

Ise zorla gidip gelmen evde oturmaya alistigindan degil de sanki is ortamina isinamadigindanmis gibi geldi bana.. bir yerde kendini mutlu hissedebilmen icin sicak bi gulumseme, kendini rahat hissettigin bir calisma ortami olmali diye dusunuyorum. Ister istemez alisirsiniz, basarili oldukca para kazanmaya basladikca bu huzursuzluklar gozunuzde buyumez diye dusunuyorum.

Her zaman vardır rekabete giren onada yakın olma ve güvenme mümkünsede samimi olma gerektiği zaman konuş sanırım ortalığı karıştıran o olacak
Onlar neyse de benden iki yas kucuk bi'kiz var bir yil once baslamis. O biraz bunaltiyo aslinda beni, halbuki ben ise girerken bi'onla yakin olabiliriz sanmistim resmen rakip gordugunu buram buram belli ediyo.

Yaa cok tesekkur ederimm telefondan giriyorum tek tek alintilayamadim ama cok mutlu oldum yazdiklariniza valla ilac gibi geldi. Coook sagolun hepiniz
Tatlim konunu okudum.ben senin arada yorumlarini okuyordum Oyle nick tutamiyorum aklimda ama seni biliyorum.bana kalirsa akilli bir kizsin sen o iste tez zamanda canavar olursun.2ay sonra hersey dahha iyi olur.

işe yeni başlayınca seni benimsemeyebiliyorlar birde bazısı rakip olarak gördüğünden baskı kurmaya çalışıyorlar. Allah a dua et işe giderken hergün "işimde verimli olmak başarılı olup yükselmek kendini göstermek için" dua et. Allah yardım ediyor ben her gün" el Alim, el Hakim, el Habir, El Mübin,el Hadi Allamül ğuyub. 21 defa kuyup böyle dua ediyorum tavsiye ederim Allah ın isimleridir. gerçekten işe yarıyor. zor bir işe kalkıştığında da dene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…