- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Ah çok mersi.
Böyle bir tatlım bulunsun isterdim şu an evimde.
İftara misafirim var, fırında tavuk yaptım ama altına dizdiğim yuvarlak patatesler resmen haşlanmış ve hamur olmuş. Kızartayım da tavuk piştikten sonra üstüne dökeyim dedim patatesleri, ona da üşendim, o da böyle olduFırında tavuk çok kolay diyorlar bakın, onu bile beceremedim. Cıngıl cıngıl su oldu sadece çok az sos koymama rağmen. Öbür yemeğim kurtarıcıdır, kızarmış patlıcan ve biberler fırın tepsisine, üstüne kuşbaşı et, salça sos ve yallah fırına. Bunu yapabilirsiniz mesela siz de. Yarmalı, yeşil mercimekli yoğurt çorbası, pilav ve salata da var. Yoğurtlu çorba güzel olur bence.
Pazar günü ilk kez eşimin ailesini iftarda ağırlayacağım. Daha önce çay kahve yanına ufak ikramlıklar yapmışlığım var. Ayrı ayrı yemeğe kalmışıkları da var ama iftarda daha özenli olmak istiyorum, hepsi oruçlu olacaklar bir de malum. Mutfak konusunda çok beceriksizim. Bana basit ama leziz, pratik bir iftar menüsü oluşturabilir misiniz hanımlar? :) 5 kişi olacaklar. Bir ihtimal 7 de olabilir. 2 de biz. Bir de, dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz noktalar var mı?
Fırında tavuk patates en sevdiğim yemek :) Naçizane tavsiyelerimi söylemek isterim ; Patatesleri elma dilim yapıp tavuğun aralarına serpin çok ince olmasın ama, tavuk pişene kadar o da pişiyor ve kızarmaya başlıyor daha güzel oluyor. Sosuna su koydunuz mu? koymadıysanız tavuk sulanıyor ama suyunu da çekene kızarana kadar pişirmeniz gerekiyor. Su koyuyorsanız sosuna bence koymayın. Ve fırında iyice pişmeli tavuk 200 derece de 1 saatten fazla tutuyorum ben ancak lokum gibi pişiyor.
püre diye yutturursunuz
Patatesler ince olmustur elma dilim gibi olmaliydi :) olsun tavuk duruyor en azindan patatesi olmasada olurİftara misafirim var, fırında tavuk yaptım ama altına dizdiğim yuvarlak patatesler resmen haşlanmış ve hamur olmuş. Kızartayım da tavuk piştikten sonra üstüne dökeyim dedim patatesleri, ona da üşendim, o da böyle olduFırında tavuk çok kolay diyorlar bakın, onu bile beceremedim. Cıngıl cıngıl su oldu sadece çok az sos koymama rağmen. Öbür yemeğim kurtarıcıdır, kızarmış patlıcan ve biberler fırın tepsisine, üstüne kuşbaşı et, salça sos ve yallah fırına. Bunu yapabilirsiniz mesela siz de. Yarmalı, yeşil mercimekli yoğurt çorbası, pilav ve salata da var. Yoğurtlu çorba güzel olur bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?