- 20 Ekim 2016
- 4.044
- 7.518
- 158
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Ben de diyorum neden her iftara gittiğim yerde tavuk var?! meğerse bundanmış. İstisnasız herkes tavuk yap demiş :))
Pazar günü ilk kez eşimin ailesini iftarda ağırlayacağım. Daha önce çay kahve yanına ufak ikramlıklar yapmışlığım var. Ayrı ayrı yemeğe kalmışıkları da var ama iftarda daha özenli olmak istiyorum, hepsi oruçlu olacaklar bir de malum. Mutfak konusunda çok beceriksizim. Bana basit ama leziz, pratik bir iftar menüsü oluşturabilir misiniz hanımlar? :) 5 kişi olacaklar. Bir ihtimal 7 de olabilir. 2 de biz. Bir de, dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz noktalar var mı?
Bulgur ya da pirinç pilavın mutlaka olsun salata ayran maden suyu hatta ramazan şerbeti al .... yoğurt çorbası yada mercimek çorbası yap ... fırında patlıcan biber soğan domates kozlet patlıcan salatası olmuş olacak fırına da tavuk bagetler oluyo fırın torbasında pişir yanına fırında baharatlı patates yap çeşit olmuş olsun diye olmasada olur bu mevsimde bezelye var sebze olarak çeşit olması açısından da sulu bezelye yap tatlı olarak sütlü irmik yada tavuk göğsü yap sofra kurarkende herşeyin takım olmasına özen göster ayrıca küçük kahve yanı için tabaklar oluyor ya onlara siyah zeytin ve hurma koy çay yanına da ya kek yap ya da kuru pasta al tatlı ile ikram et maddi.durumun rahat ise çerez de alabilirsinPazar günü ilk kez eşimin ailesini iftarda ağırlayacağım. Daha önce çay kahve yanına ufak ikramlıklar yapmışlığım var. Ayrı ayrı yemeğe kalmışıkları da var ama iftarda daha özenli olmak istiyorum, hepsi oruçlu olacaklar bir de malum. Mutfak konusunda çok beceriksizim. Bana basit ama leziz, pratik bir iftar menüsü oluşturabilir misiniz hanımlar? :) 5 kişi olacaklar. Bir ihtimal 7 de olabilir. 2 de biz. Bir de, dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz noktalar var mı?
Dün iftarda misafirlerimiz vardı bizim.
Menümüz çok sadeydi.
Tarhana çorbası
Fırında tavuk
Kavurma
Makarna
Taze fasulye
Börek
Salata
Yoğurt
Baklava
Misafirler de börek ve tulumba tatlısı getirmişler.
Allahım kabul etsin pek güzel geçti.
Sahsen ben olsam hic bisey yapmam bana gelseler.Zıkkım yesinler.Illa ki kusur bulurlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?