İlk kez iftara misafir

Çorba en güzel hangisini yapıyorsanız o
Pilav içine mısır koyun değişik görünüyor. Konserve mısırı iyice yıkayın kokmasın.
Güveç. Sırasıyla kuşbaşı et patates patlıcan halka soğan hepsini çiğden koyup sıkıca kapatıyorsunuz. tabi içine salça sos tereyağ baharat. 3 saatte kısık ateşte pişiyor kendi kendine
Zeytinyağlı barbunya ya da fasulye
Hazır közlenmiş patlıcan alıp süzme yoğurt ve sarımsakla karıştırın üstüne nane pul biber süsleyin.
Salata
Tatlı olarak da haşhaşlı revani. Üzerine kremşanti koyup tekrar haşhaş serpin.
Fazla bile olacaktır bu menü. Kolay gelsin umarım herşey istediğiniz gibi olur

Yarım kg kıymaya blenderdan püre değil ama ince çektiğim bir soğan,kırmızı biber,sarımsak,tuz,salça,baharat ekleyip yopuruyorum.Tepsiye yayıyorum üstüne biber,domates koyuyorum.Tepsi kebabı işte çok kolay ve lezzet garanti oluyor.

Leyla ile yemek saati diye bir site var, arkadaşların tavsiye ettiği yemeklerden hangisini yapacaksan karar ve o siteden bakarak tarifleri uygula. Her tarifi mutlaka tutuyor ve çok lezzetli oluyor

İlk kez pazar günü iftara misafir aldım 7 kişi toplam...

Süzme mercimek çorba
Fırın makarna
Karışık Köfte şiş
Patates püresi
Pilav
Salata
Halley pasta

Çok korktum baş edemicem diye ama oluyor bitiyor bile anlamıyorsun...

Domates çorbası ya da kremalı sebze çorbası

İslim kebabı. -Hem yapımı çok zorlamaz hem de sunumu çok şık-

Fırında patates püresi -Üstüne kaşar rendeleyebilirsin-

İç pilav(Normalde iç pilav ciğerli olur ama ciğersiz yapsan daha uygun olur bu mönüye)
Hepsini tek tabakta servis edersin.

Salata olarak gavurdağ salatası ve klasik mevsim salata (iki çeşit salata olsun göz doldurur)

Ama ortaya muhakkak zeytinyağlı ve mezelikler olmalı. Zeytinyağlı olarak barbunya pilaki ya da taze fasulye.

Meze olarak havuç tarator ve közlenmiş sirkeli sarımsaklı kapya biber .

He bir de milföy hamurundan pastırmalı börek yapıp ortaya koyabilirsin. Paçanga böreği tadında bişey olur. Ya da milfoy yerine kaşarlı mantar da yapabilirsin.

Bu kadar şeyin üstüne tatlı da yemesinler meyve servis edersin

Cok kolay bir mönü olmadı ama güzel ve zengin olur. Hem bence yaparsın.

Ben de iftara ilk defa misafir aldığımda bunları yapmıştım hem de 12 kişilerdi.
Dipnot: Aşırı yavaş ve beceriksizimdir altından kalkmıştım valla..

Son düzenleme:
Canım ben nerminin enfes mutfağı diye biyer var instagramda..Dünya dolusu tarif var çok güzel tavsiye ederim bı bak istersen

Bulgur ya da pirinç pilavın mutlaka olsun salata ayran maden suyu hatta ramazan şerbeti al .... yoğurt çorbası yada mercimek çorbası yap ... fırında patlıcan biber soğan domates kozlet patlıcan salatası olmuş olacak fırına da tavuk bagetler oluyo fırın torbasında pişir yanına fırında baharatlı patates yap çeşit olmuş olsun diye olmasada olur bu mevsimde bezelye var sebze olarak çeşit olması açısından da sulu bezelye yap tatlı olarak sütlü irmik yada tavuk göğsü yap sofra kurarkende herşeyin takım olmasına özen göster ayrıca küçük kahve yanı için tabaklar oluyor ya onlara siyah zeytin ve hurma koy çay yanına da ya kek yap ya da kuru pasta al tatlı ile ikram et maddi.durumun rahat ise çerez de alabilirsin

En güzeli bir güvec tenceresi al ana yemegi onda yap, güveç yapabilirsin, sadece et yapabilirsin firinda pişirince cok guzel oluyor... pilav, corba, börek , kuru patlican, biber varsa dolma yap, salata çeşitleri bence yeter ....basit bir tatli yap

Guvecte biraz uzun pisiyor 1.5 saat pişir ama firinin ara teline koyma o zaman pişememe ihtimali olabiliyor

Canım maşallah sadeliğe şaşırdım afiyet olsun Allah kabul etsin de
Ben çok iştahlı bir insan olmama rağmen iftarda 3 çeşidi zor yiyorum.

sana hem basit hem şık kurdan kebabini öneririm yada tepsi kebabı ana emek yemek olarak yanına tabiki pirinç pilavı mercimek corbasi yada ayran çorbası cacık havuç tarator vs salata olabilir tatlı olarakta kremalı milföy yapablrsin enn basitinden :))afiyet olsun smdiden

Menunu onceden kendinize yap bakalim kac dk da yapabiliyosun tutturabiliyormusun.
Bence tavuk yapılmamalı herkes tavuk yemiyor. Tas kebabi tarzinda etli bi yemek olabilir. Veya fırında patatesli köfte
Pilav.
Bol salata
Mercimek corbasi
Sarma veya biber dolmasi
Yogurtlu bir meze
Kavun karpuz
Tatlinin yaninda dondurma
Ee daha ne olsun :)
Börek vs. Yazmadim bence bunlarin yaninda agir kaçıyor.
Veee en onemlisi güler yüz hoş muhabbet :)

Ilk hazırlanan sofralar,tecrübesizliğe rağmen çok özenli ve güzel oluyor.
Ben yaz iftarlarinda salata çeşitlerini bol yapıyorum.hafif olup daha çok rağbet görüyor...

Mercimek veya yayla çorbası
Ana yemek sultan kebabı,hünkar beğendi
Veya fırında tavuk (geleneği bozmayayım)birini tercih edebilirsin.
Zeytinyağlı taze fasulye veya barbunya olabilir...
Zeytinyağli dolma.mini büzgülü kese börek
Yogürtlu cevizli mısırlı semizotu salatası
Kabak salatası
Rendelenmiş sotelenmiş havuçla yogurtlu havuc salatası
Hazır közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan karıştırıp limonlu zeytinyağli salata yapabilirsiniz.
Komposto
hurmaların çekirdeklerini çıkarıp içine badem ceviz koyabilirsiniz.
Peçetelerinizi internette araştırıp farklı katılayabilirsiniz...
Muzu dilimleyip üzerine badem fındık bal
Ilavesiyle Servis yapabilirsiniz.
Çilekleri erimiş bitter çikolataya batırip dondurup servis yapabilirsiniz.

Bu saydıklarımız olsada olur,olmasa da olur.en önemlisi güleryüz tatlı dil.misafirleriniz mükellef bir sofrada herzaman yemek yiyebilirler.samimiyetle hazırlanmış,içtenlikle gülümseyen bir gelinin sofrasında yemek yemek paha biçilmez.kolay gelsin,elinize emeğinize sağlık...

Ayy ben bugün konuyu okumaya bayıldım :))

Ben de paylaşayım

Yayla, mercimek, tarhana çorbası

Börülce salatası

Fellah köftesi (adı başka, yapımı bir gün önceden pratik, Yen'i keşfim, doyurucu ve leziz)

Şakşuka

Fırında tereyağlı Şevket'i bostan

Minik yuvarlak köfteler kürdanla,

Bizim ailede tatlı YÖK, o yüzden
İlerleyen saatlerde meyve

Hazır Domates çorbaları var ondan alıp yapabilirsin. Servis etmeden öncede üstüne kaşar rendesi koyarsan çok zengin durur Hemde zamanını almaz. Mevsim salata yapabilirsin. Ana yemek olarak. Piliç sarma çok basit bir yemek. Hemde çok şık duruyor sunumu yanınada pilav yaparsın. Hazır yufkadan patatesli börerek yapabilirsin. Yada eşinize kaşarlı veya kıymalı pide aldırabilirsiniz. Tatlı olarakda herkes oruçlu olcağı için ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlı yapabilirsin. Yapımı kolay olan paketlerde satılan tavuk göğsü var veya kazandibi olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…