- 21 Mart 2016
- 1.705
- 2.315
- 133
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Patatesler ince olmustur elma dilim gibi olmaliydi :) olsun tavuk duruyor en azindan patatesi olmasada olur
ELinize sağlık gayet güzel görünüyor. Ben sosu şöyle yapıyorum suya hiç gerek kalmıyor. Salça yoğurt z.yağı baharatlar. Yoğurt sulu olduğu için bide zeytin yağı sayesinde salçada açılmış oluyor.
Erişteli yeşil mercimek çorbasına bayılırım. Epeydir yapmamıştım. İyiki hatırlattınız.
Bunları fırın poşetine atıp denesenize bir gün, aynen bu şekilde bagetleri baharatlı salçalı zeytinyağlı bir sosla marine edip atın. Ayrı bir poşete de patatesleri atın, çok güzel olur. Benim de tek bildiğim yemek bu herkese bunu satıyorum.
mercimek çorbası , et sote, pilav, zeytınyaglı olarak barbunya, ortaya salata, tatlı olarak şekerpare mumkunse bır gun onceden yapın tatlıyı, sofraya tursu -yogurt-hurma-zeytın falanda koyun , yanına da ıcecek ayarlayın tamamdırPazar günü ilk kez eşimin ailesini iftarda ağırlayacağım. Daha önce çay kahve yanına ufak ikramlıklar yapmışlığım var. Ayrı ayrı yemeğe kalmışıkları da var ama iftarda daha özenli olmak istiyorum, hepsi oruçlu olacaklar bir de malum. Mutfak konusunda çok beceriksizim. Bana basit ama leziz, pratik bir iftar menüsü oluşturabilir misiniz hanımlar? :) 5 kişi olacaklar. Bir ihtimal 7 de olabilir. 2 de biz. Bir de, dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz noktalar var mı?
Günaydın.Canım maşallah sadeliğe şaşırdım afiyet olsun Allah kabul etsin de
Ben çok iştahlı bir insan olmama rağmen iftarda 3 çeşidi zor yiyorum.
Hayır hazır değil kendim yapıyorum. 1 adet yumurta ve aldığı kadar unu yoğurıyorum. Hamuru merdaneyle açıp şeritler halinde kesiyorum. Oldu sana erişte.Ya ben de çok seviyorum ve uzun zamandır yapayım, yapayım diyorum ama ev eriştem yok. Eğer hazır erişte alıyorsanız hangi markanınki güzeldir? Güzel bir tane bulamadım da, oba almıştım berbattı.
Ne hoş, Çok severek yaptığım yemekler, demekki damak zevkimiz uyuyor canım.Yazdıklarınızı görünce şaşırdım. Haftasonu misafirim geldi benim menumu yazMissiniz.
Kaşarlı domates çorbası
Et sote
Pirinç pilavı
Fırında kabuklu patates
Pacanga böreği
Cacık
Salata
Bisküvili pudingli pasta
Ben ikisinide sevmiyorum olmadi lutfen dikkatSebze corbasi/ yogurt corbasi ( yogurt seven sebze sevmiyor sebze seven de yogurt sevmiyor mecburen iki corba yaptim)
corba pilav salata kesin yao zaten birde yemek olsun ayrica sofrada ortaya koymak icin basit birseyler hazirla daha zengin gorunur canimPazar günü ilk kez eşimin ailesini iftarda ağırlayacağım. Daha önce çay kahve yanına ufak ikramlıklar yapmışlığım var. Ayrı ayrı yemeğe kalmışıkları da var ama iftarda daha özenli olmak istiyorum, hepsi oruçlu olacaklar bir de malum. Mutfak konusunda çok beceriksizim. Bana basit ama leziz, pratik bir iftar menüsü oluşturabilir misiniz hanımlar? :) 5 kişi olacaklar. Bir ihtimal 7 de olabilir. 2 de biz. Bir de, dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz noktalar var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?