- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.616
- 133
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Oruçken çok mu gerginsin
Yazdıklarınızı görünce şaşırdım. Haftasonu misafirim geldi benim menumu yazMissiniz.Mercimek çorbası yada domates çorbası kaşarlı
Et sote yada tavuk sote
Patates püresi yada fırında kabuklu patates
Pilav yada bulgur pilavı
Salata
Revani tatlı olarak, revaninin yanına bir top dondurma servis yapabilirsin (çok kolay çok lezzetli revani tarifi verebilirim canım)
Yada kuplarda puding
Yada vanilya dondurma ile meyve salatası
Orucu açmak için cevizli yada bademli hurma, zamanın varsa çikolataya bandırılmiş hurmada çok lezzetli oluyor
Canım
Bu sitede de var bi sürü tarif. . AyrıntılarıylaNette çok güzel menüler var hemde yapilislariyla beraber..Bence muhakkak öyle yap tutmaması imkansız..Acemiysen görerek yapman işini kolaylaştırır...
Tavsiyem öğleden sonra girin mutfağa hazırlayın herşeyi pilav hariç. . Akşama hafiften ısıtmaniz yeterli oluyor..
Salata ve meze malzemelerini de hazırlayın soslarini akşama karistirirsiniz.. masayı da erkenden hazırlayın çıksın aradan..
Bu şekilde hem rahat edersiniz hem de eliniz ayağınıza dolasmaz..
Tatlıyı da bir gün önceden yapın dinlenmiş hem daha güzel oluyor hemde vakitten tasarruf ...
Ortadaki meze ve salataları süslemeyı unutmayın küçük maydanoz dokunuslari bile gorselligi artırıyor. Önce göze hitap etmeli bir masa..
Bu sitede de var bi sürü tarif. . Ayrıntılarıyla
Evet gördüm çok güzeller .. Benimde yarismaya katilasim geldi ama hazırlarken resim vs üşendiğimden vazgeçtim .. Hazırlamaya üşenmiyorum da bi resim çekip yazmaya üşendim bende bi cinsim
Videolu ya diğerleri acemiyse ötekiler daha kolay ve anlaşılır olur diye önerdim konu sahibine
Klasikten sasma derim mercimek corbasi guvecin varsa guvec yap pilav yap yaninada firinda patatesli tavuk yapabilirsin pilavada ben haslanms nohut aliyorum pisince karisitiyorum cok guzel oluyor ole yapabilirsin.ortaya yesillik mezelik yap.baklava cok agir oluuor bence firin sutlac ustunede bol findik hos olurPazar günü ilk kez eşimin ailesini iftarda ağırlayacağım. Daha önce çay kahve yanına ufak ikramlıklar yapmışlığım var. Ayrı ayrı yemeğe kalmışıkları da var ama iftarda daha özenli olmak istiyorum, hepsi oruçlu olacaklar bir de malum. Mutfak konusunda çok beceriksizim. Bana basit ama leziz, pratik bir iftar menüsü oluşturabilir misiniz hanımlar? :) 5 kişi olacaklar. Bir ihtimal 7 de olabilir. 2 de biz. Bir de, dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz noktalar var mı?
Klasikten sasma derim mercimek corbasi guvecin varsa guvec yap pilav yap yaninada firinda patatesli tavuk yapabilirsin pilavada ben haslanms nohut aliyorum pisince karisitiyorum cok guzel oluyor ole yapabilirsin.ortaya yesillik mezelik yap.baklava cok agir oluuor bence firin sutlac ustunede bol findik hos olurPazar günü ilk kez eşimin ailesini iftarda ağırlayacağım. Daha önce çay kahve yanına ufak ikramlıklar yapmışlığım var. Ayrı ayrı yemeğe kalmışıkları da var ama iftarda daha özenli olmak istiyorum, hepsi oruçlu olacaklar bir de malum. Mutfak konusunda çok beceriksizim. Bana basit ama leziz, pratik bir iftar menüsü oluşturabilir misiniz hanımlar? :) 5 kişi olacaklar. Bir ihtimal 7 de olabilir. 2 de biz. Bir de, dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz noktalar var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?