İlk Yıldönümü Yemeğinde Hesabı kim ödemeli ?

İlk yıldönümü yemeğinde hesabı kim ödemeli ?

• Erkek

• Kadın

• Alman Usulü Yani herkes kendi hesabını ödemeli

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Aslına bakarsanız bir çok şeye rağmen 1 sene geçirebildim. Ayrılmayı düşünüyorum fakat zamanını kolluyorum sanırım. Küçük bir pürüzde sanırım "haydi eyvallah" diyeceğim. Çünkü olmasını istediğim ilişki bu değil. Ben de Alman usulü sevmiyorum. Bir ben ödeyim bir o ödesin o daha iyi yani. Yıldönümümüzde de herkes kendi hesabını ödedi ....

Kadina hesap odetmem demesi laf olsun diyeymiş demek ki.
Hesabi ödemek isteyen herturlu öder diyorum. Ben esimle sevgiliyken calismiyordum ha cebimde param oluyordu, parasiz cikmam ama eşim hesap ödetmek istemezdi, bende odemezdim. 1 defasinda ben ismarlayacagim dedim. Ben odeyecegim diye 2 tane çay icmisti sadece

Bu arada ben de bunu yaparak alıştırmıştım sonra baktım o da yapıyor denenmiş ve işe yaramıştır,katılıyorum ilk adımı attım devamı geldi

Alman usulü bana ilişkide çok saçma geliyor.
Bi yemekte sen ödersin , o kahve ısmarlar.
Bir gün o öder
Başka birgün yine o
Sonra sen misal.
Diğer türlü çok samimiyetsiz geliyor
Evet yıl dönümünde onun ödemesi gerekirdi.

Valla canim simdi bunu yapan adam evlendikten sonra da sana 1 kurus harcamaz senin de harcamana izin vermez. Bence yol yakinken dön. Bak kac gündür ne hikayeler dönüyor burda oku biraz feyz al. Hemen ayril ama bu gece yani bir gün bile kaybetme. Git comert bir erkek bul.

ben iki taraf da eşit ödesincilerdenim
erkeğin bir adım önde olmasını bile hoş karşılamam
ama bu eşitlik alman usulü ödeyerek olmamalı :/

sevgililikte herkesin kendi parasını ayrı ayrı ödemesi çok kırıcı değil mi?
sanki bir bütün olamamışsınız gibi, aranızda mesafe varmış gibi
halbuki sevgili dediğin insanla aranda para mevzusu hiç geçmemeli

ayrıca manevi yönünü hiç katmasak bile sürekli “ben şunu şunu yemiştim 17+3+2,5x2 hmm kaç yapar?” diye düşünmek zor ve yorucu değil mi :)

en güzeli bazen birinin, bazen diğerinin ödemesi…

Bir arkadasimin sevgilisinin maddi durumu iyiydi.Onceki kiz arkadaslari onu para yemek icin kullandiklarindan yarasi vardi.Ilk zamanlar boluserek odediler ama cocuk kiz arkadasimi taniyinca o odemeye basladi.Yasanmislik da onemli ondan diyorum iliskiler de farkliliklar olabilir.Ama sizde boyle bir durum yok galiba.

Hesabi erkek oder. Evlendiginizde de kasada yari yariya mi yapacaksiniz. Odeyemeyecekse seni yemege goturmesin. Besleyemeyecekse evlenmesin. Boyle yapa yapa tepeye cikiyorlar, kiymet bilmiyorlar. Simdi artik sen ode diyemezsin. Adamin bu durum isine gelmis resmen. Boyle yaparak seni daha cok sevmez bunu bil, aksine asiri fedakarlar hep kaybeder.

Dediğim gibi işsizlik de sıkıntı değil, sonuçta hani ödemek zorunda değil ama bir-iki kere jest bile yapmaması biraz üzdü beni.
arkadaşlarımla bile ayrı ödemek hoşuma gitmiyor. bi gün biri ısmarlar başka sefer diğeri. Öbür türlü itici geliyor sanki yabancı gibi. Hele ki bu sevgili böyle bekleyip çıkar paraları der gibi. :)) buz gibi soğurdum. Çok kötü alışmış. Zaten karakteri odur işine gelmiştir senin bu düşünceliliğin.

Sen zaten hissetmişsin canım. Bu işte bir terslik var. Sana ilk yıldönümünüzde yemek ısmarlayamıyor ama gidip kendi nargile içiyor. Ben iyi niyet göremiyorum bunda. Bu kadar hesapçı bencil biri ile ilgili eminim başka hissetttiğin sıkıntıların da vardır. Çok naif bir kızsın belli ki haksızlık etmemek için iyice emin olmaya çalışıyorsun. Çok açıkça söyleyeceğim sendeki iyiniyeti göremedim ben erkek arkadaşında. Sezgilerine güven. Yıldönümü yemeğinden sonra içinde kalan his bu mu olmalıydı buradan yola çıkarak düşün. Daha zarif daha düşünceli bir ilişkiyi hakediyorsun.

Yaşadıklarımdan öğrendiğim şeylerden biri; para konusunda erkeklere acırsan acınacak hale düşersin.

Forumda konu başlığını görünce direkt aklıma gelen şey şuydu; yıldönümünde bir kadına bunu sorgulatan bir erkek ikinci bir yıl dönümü görmemeli.

Eşimde evlenmeden önce 3 yıl beraberdik birkaç aydırda evliyiz.bende para kazanan biriydim sevgiliyken şimdi hamileyim bıraktım.ama ilk günden beri bir kez bile hesap ödetmedi bana sagolsun.sizin sevgiliniz çok itici geldi bana nedir öyle bir yıldır herkes kendi yediğini.ben arkadaşlarıma bile ısmarlarım lafını etmem.ama her defasında erkeğin kızın elinden para alıp hesap ödemeye gitmesi çok çirkin geldi bana.bide çalışmıyorsunuz insan biraz anlayışlı olur be

Kusura bakmayın düşünceniz inanılmaz saçma geldi, burda konu sahibi bir fedakarlık yapmıyor herkes kendi hesabını ödemiş. Kadınların evlilikten beklentisi kocam beni beslesin olmamalı ya evlilik cidden bu olmamalı, hayat arkadaşı olmayı bilmeli insanlar. Bugün bende vardır ben öderim yarın yoktur o öder hesabı erkek öder mantığı bana çok itici geliyor. Benimde erkek arkadaşım var ve hesabı ödediğimde hiç gocunmam sonuçta o adamla evlenmeyi bir ömür paylaşmayı düşünüyorum ben paramı paylaşmışım çok mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…