İlk Yıldönümü Yemeğinde Hesabı kim ödemeli ?

İlk yıldönümü yemeğinde hesabı kim ödemeli ?

• Erkek

• Kadın

• Alman Usulü Yani herkes kendi hesabını ödemeli

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Mutlu bir iliski yasamana sevindim yine de bir buyugun olarak tavsiyem iyi gozlemle ve emin olmadan evlenme. Cunku flort doneminde insanin ayaklari yerden kesiliyor anxak evlilik florye hic benzemiyor. Su an bilemezsin belki de evlilige yatirim yapiyor. Emin olmadan evlenme. Ve evet ben de besledigim adam tarafindan sizin gibi terk edildim.

Erkeğin kadından para alması çok itici geliyor. Alman usulü yerine arada bir yemeği sen ısmarlayabilirdin. Şimdi sürekli onda bir beklenti olur. Bence bu sıkıntı geçici değil evlenirseniz o zamanda senden bekler. Ödeme konusunda çok ısrarcı olma demek isterdim ama artık çok geç gibi.

Alman usulü çok çirkin hele ki bir iliskide. Ben bugüne kadar ödetmedim kimseye birseyimi, ama mesela nisanlim bir ödüyorsa bidahakine bende ödüyorum. Karşılıklı yani. Alman usulü ne ya. Birde yıldönümü yemegi

Ben kiyiyorum valla. Ohh sefam olsun kocamin parasini ben yemeyeceksem kim yiyecek. Ki bebegim 25 gunlukken işe dönmüş biriyim. Ama almak istedigim her şeyi soylerim. Durumu varsa acikca da isterim eşim de alir. Benden kiymetlisi de yok. Ben de ondan sakinmam o ayri ama eşim de benden sakinmaz ve benim gozumde ben en iyilerine layigim. Bunu kocamdan beklemicem de amcamdan mi beklicem?

Erkege para acisindan kiymayacaksin kabul ediyorum.Ama erkek kime para harcarsa ona daha cok deger veriyordur cumlesine katilmiyorum.Yoksa metres vb insanlara da cok para harcaniyor onlara mi deger veriyorlar.Bence deger fedakarlik ve destek olmak demektir.Benim zor gunlerimde,hastalandigim zamanlarda yanimdaysa ve beni maddi olarak kullanmiyorsa asil "DEGER" budur.

Babamın 80 bin lirası varken annem harcatmadı bize verdiğini 100er lirayı bile çoğunsadı. hayatı boyunca hep böyleydi dibini köşesini kuruşu kuruşuna babama verdi ve babam o 80bin i kaybetti bir anda hatta oturduğumuz eve varana kadar sattı. Ben babamların işinde çalışırken söke söke alıyordum kuruşuna kadar hatta daha fazla ver falan dedikçe nasıl hoşuna gidiyordu. Benim çok akıllı olduğumu düşünüyordu falan filan. Doğalarında var sanırım harcayanı sevmek

Kesinlikle öyle. Yatırım yaptigi seyi kaybetmek istemiyor erkek milleti. Maalesef bu kadar düz mantiklar.

Ben de önceden eşitlikten yanaydım ama artık asla değilim. Parası yoksa dışarı çıkmasın,sevgili de yapmasın. Babamla bile tartışmıştım önceden bu konu yüzünden. “Erkeğin olduğu yerde kadın hesap ödememeli”derdi. Haklıymış valla geç de olsa gördüm. Görüştüğüm erkeklerin arasında hesabı yıkmaya çalışanı geçtim ,borç para isteyen bile oldu. Bu devirde erkek parası yiyen kadın değil, kadın parası yemeye çalışan zibidiler var. Bununla devam etmeyeceğinizi düşünüyorum. Yeni bir ilişkiye girdiğiniz zaman aynı hatayı yapmayın sakın.

Ya kıyamam. İkiniz de ne şanslısınız. Siz eşinizin bu nazik davranışından ötürü, eşinizde sizin gibi değer bilip de burada eşine verdiği değeri güzelce anlatan bir kadın olmanızdan ötürü çok şanslı. Ben de bu karakterde birini istiyorum aslında... Ama bu karakterlerden numune şeklinde var. O yüzden yarısı kadar olsa yeter bana :)

Bence baya cimri tutumlu biraz naif kaçmış.

Evet evet ben de ondan tarafayım da, benim ki bi sonrakinde bir öncekinde benim ödediğimi unutuyor
Yıl dönümü konusunda hemfikir olmamıza çok sevindim.:)

Şöyle, o gerçekten çok iyi biri. Ben başından onunla mantık olarak başladım aslında. Zamanla severim diye, gerçekten iyi biridir de yani ne bileyim bana bağırmaz etmez ama işte bu tarz birkaç yönü var ki beni dehşet itiyor. O yüzden uygun bir an olduğunda ayrılmayı düşünüyorum.

Çok haklısınız. Bizim aramızdaki o mesafe en başından beri var. Ben mantıkla başladım bu ilişkiye, zamanla severim dedim ama olmadı. Bu konudan başka konular da var bir ara belki onları da anlatırım. Bu geceye tek bir konu bunu seçtim çünkü aklıma çok takıldı ama şöyle bir cümleyle özetleyim: Her şeyde hep ben baskınım, hep ben kendimi öne atmak zorunda kalıyorum çünkü hep geri duruyor her şeyde.

Mantık ilişkisi gibi
Ne bileyim
Paranın konu olmadığı bir ilişki
Daha sıcak geliyor
Şöyle söyleyim, Aşık değilim. Hatta onu bir dost gibi sevdiğimi düşünüyorum bazen. Bu ilişkiye mantıkla başlamıştım, iyi bir insan bağırmaz,küfretmez,vurmaz,dövmez diye. Çünkü ben çok "şiddetli" bir ilişkiden çıkmıştım ve ona sığınmıştım.
Yani onun sessiz sakin biri olması beni dindirmişti. Ama biri sadece sessiz ve sakin diye sevilemiyor, ona aşık olunamıyormuş...
Aşık olsaydım zaten gözüme batmazdı herhalde diye düşünüyorum :)

Yok o öyle deneyecek biri değil. Sanırım işine geldi... Çünkü ben baya baya kendimi kanıtladım şimdiye sınavı geçmiş olmam lazımdı :)))))

Evet işte benim de sıkıntım "biz" olamamak sanırım... Ben bu fedakarlıktan hep kaybettim, merhametten .

Hah de mi ? Karakter meselesi bence de. Eğer karakter meselesi ise verdiğim "ayrılık" kararından dolayı vicdan yapmayacağım çünkü :/

Evet başka hissettiğim sıkıntılarım da var. Çok sessiz ve sakin. Hani bazı ortamlar olur, o ortamlarda kadın geri durmalıdır ya hah orda benimki geri duruyor. O yüzden ben de kendimi öne atmak zorunda kalıyorum. Dolmuş süren abiye yolu bile ben soruyorum. Bu aklıma geldi şimdi ama bu gibi çok örnek. Adamın biri omzuma çarpıp gidiyor , onunla el ele yürürken, baya baya çarptı adam adam resmen sanki bilerek ve benimki bunu fark etmedi bile... Çok teşekkür ederim iyi düşünceleriniz için... Mutlu ettiniz beni :)

Mükemmel bir cümle kurdunuz yalnız şuan . "Yıldönümünde bir kadına bunu sorgulatan bir erkek ikinci bir yıl dönümü görmemeli." İkinci yıl dönümü maalesef olmayacak, çünkü tek sorunumuz bu değil. Aslında şuanki sorgulamam diğer sorgulamalarımın yanında sorun bile değil :)

Sen öyle istemişsin başından. Erkekler para harcadığı şeye kıymet verirler unutma bunu

Düşününce o kadar mantıklı ki... Hep eşit düşünmeye çalıştım ama hata ettiğimi hissettim. Çünkü cidden erkeklerde bu tutum var.

Çünkü ben utanıyorum artık gittiğimiz yerlerde, aynı yerlere gidiyoruz genelde. Ve kasadakileri artık tanıyoruz, dışarıdan başkaları kötü yorum yapmasın diye eline veriyorum parayı...

Tamam yeri gelince kadin erkek farketmez kadinda hesap oder ama her zaman erkek centilmenligi korumali ve o hesabi odemeye yeltenmeli heleki yildonumu gibi ozel bir gun ise.

Evet bana da centilmenlik olarak geliyor bu durum... Yıldönümü ya.... Bir tek bu canımı sıktı yani.

Ben seni gayet iyi anladım
Hemfikirim seninle
Ama cimri bu adam bence

Çok sevindim, elektriğimiz tutuyor zaten seninle. Diğer konularda da ben öyle hissediyorum yani :)

Verdiğin tek taş örneği çok mantıklı... Yani şey hissediyorum bazen genel baktığımda: Bana naparsa, ne alırsa vs vs hep alt sınırda. Yani elinden gelen kadar bile değil. Tamam diyor sanki resmen: "sana bu kadar yeter" ....
Birkaç arkadaşım hemen orada ayrılsaydın dedi de, yok yapamazdım onu yani... Kıyamazdım.

Ortadan kaybolma derken şu olur: Hayatım bu hafta çıkmayalım benim de param kalmadı :)))
Çok teşekkür ederim mahçup olduğumu ve utandığımı hissedebilmenize . Çünkü cidden o kadar ince hassas bir konu ki her an yanlış anlaşılabilir gibi geliyor. Bir de beni tanımıyorsunuz ya haklı olarak yanlış anlayabilirsiniz, ama hepimiz kadınız neticede. Ben onun için değerli değilmişim gibi hissediyorum gerçekten..

"erkek para harcadigi kadina deger veriyor ya da deger verdigi kadina para harciyor." işte benim tüm konumun özeti şu cümle . Değer vermiyor gibi hissediyorum. Çünkü ben babamdan böyle öğrendim, babam asla para sakınmaz sevdiği kadından.

Nedense alman usulü hesap ödemek bana hep saçma gelmistir. Beleşçi değilim tabi ki ama arkadaşımla dahi yemek yesem bu hafta ben ödediysem diğer hafta o öder mesela.. Yada yemeği ben ödediysem sinemayı o öder üçün beşin hesabı olmaz. Hesabı kuruşu kuruşuna ikiye bölmek çok itici bence hele ki bunu erkeğin yapması.. :)

Eşimle ilk tanistigimizda maddi durumu yoktu. Abisinden 3 kuruş alsa okula yol parası yapardı. ayda eline belki 100-150 geçerdi. benimse 800 harcligim vardı. Haliyle pek çok şeyi ödedim ona mont aldım kıyafetler aldım hiç bişey beklemedim. Ama elinde 3 lira olsa onu bana harcamak isterdi. Tanıştıktan 1bucuk yıl sonra atandı ve o günden beri bir dedigimi iki etmedi herşeyi aldı. Ben çalışsam bile harçlık verir kendi maaşından. Turkiyede ataerkil sistemden çok çekiyoruz. Bari nimeti olan adamların ısmarlamasını da görelim. Yemek senden çay benden falan deyin. Öyle alman usulü olmazzzz

Evet ya ahmaklık resmen bunu şimdi şimdi anlıyorum. Aslında çok ilişki tecrübem yok. Daha doğrusu "düzenli ilişki" tecrübem yoktu. Hep bölük börçüktü. Ondan böyle saçmaladım ben galiba...
Bu arada kendini bana siper etmeni yeeerimmm yaaaa

Buluyorlar valla benim babam bu konuda bana en büyük örnek :)

Size katılıyorum. Gerçektende para harcadıkları kadını daha çok seviyorlar ve bu konuda kadının aşırı gurur yapması bana saçma geliyor. Hatta tam tersi fedakarlık yapan kadını önemsemiyorlar.

Gururuma edeyim cidden ...

Sevgilim bana hesap ödetirse,ki normal zamanlar da dahil .o artık sevgilim değildir . Bikere ben hızla soğurum yahu ..
Hesabı ben ödeyeceksem, senin erkekliğin nerde kaldı ..

Yok yok o kadar da değildir bee diyor bir yanım , bir yanımda "haklı kadın müstahak erkeklere" diyor.

İnan o telefonunu satıp de seni mutlu eden adam gibi bir adam benim de karşıma çıksa gram "acaba" diye düşünmem. Aminnnnnn :))))

Haklısın çok.... Benim aptallığım ya başka hiçbir şey değil cidden. Dilerim gönlünce ilerlesin ilişkin. Çok mutlu olun inşallah. :)

Anladım sizi, bu düşüncenizde haklısınız sonuçta birlikte bir gelecek düşünüyorsanız ayrı gayrı olmamalı her şeyde..
Çok teşekkür ederim...Anlaşmamıza çok sevindim

Evet çok geç ben de onu fark ediyorum artık. Zaten bu ilişkinin bitmekten başka bir çaresi kalmadı. Çünkü evlilikte de demek ki hep ben bir adım önde olucam...

Bence de en mantıklısı sizin dediğiniz... Alman usulü beni de itiyor. Ama bir o bir ben yaptığımızda o kendi sırasını unutuyo yani rahat davranıyor.. Hoş sırayla da değil de, yani ne bileyim önemsemiyor diyelim..

Samimiyet,içtenlikte top sın yemin ederim !!! :)
Bayıldım sana
Haklısın gerçekten. Ben de artık senin gibi düşünmeye başladım sanki...

Benim babam da öyle... Ben babama kıyamam bir şey istemem ama kardeşim 300liralık ayakkabı aldırır filan.
Babamsa kötü bir laf mı söylücek ? Bana söyleyebilir ama kardeşime söyleyemez...

Benim babam da şey de: Totosuna güvenmeyen erkek sevgili yapmasın. Doğru cidden insan azıcık kendine güvenmeli. Ya evet şu sıra kadın parası yiyen erkekler moda cidden. Ben onlara da denk geldim, ben ısmarlıyordum onunkini bile. Ondan sonra işte bu sevgilim çıkınca karşıma "en azından kendi hesabını ödüyor" diye şükrettim resmen ve bırakmadım. Evet bu ilişkiye devam etmeyeceğim çünkü başka sebepler de var...

Çok net bir yorum oldu :) Ama bana iyi geldi teşekkür ederim.. :)

Evet ben de aynı şekilde düşündüğüm için acabalar'a düşüyorum...

İşte "elinde 3 kuruş olsa bana harcamak isterdi" cümlesini gönül rahatlığıyla söyleyebilmek bilmek isterdim. Bana "üç kuruş harcıyor sadece" diye üzülmez daha fazlasını istemezdim. Sadece bazı şeylerden emin olmak isterdim ben de böyle:)

Siz ya da sevgiliniz alman degilseniz usullerine bu kadar baglaaniza da gerek yok
ahaha bayıldım.... Almanlara benzetiyorlar beni belki ondan biraz kimlik karmaşası yaşadımsa demek
Sorcha

Çok değerlisin, sakın unutma
Bir erkeğin sana bu şekilde hissettirmesine izin verme.

Sen de eminim öylesin. Çooook teşekkür ederim kendimi çok iyi hissetmemi sağladın şu sözünle inan...
Ben de artık bu hissettiğim şeylerden tiksiniyorum gerçektennn...

Calismadiginiz icin onun biraz daha aktif bi sekilde odemesi gerektigini dusunuyorum. O calisiyor mu? Ikinizde calissaniz tamam diycemde bi taraf diger taraftan acik ara maddi olarak ustunse o zaman alman usulu yapmak biraz cimrilige giriyor.

Bence param yok demeye baslayin. Cok gorusmek istiyorsa elini cebine atsin

Evet çalışıyor :) Yok sanırım ayrılsam daha iyi. Burada okuduklarımdan da acabalarım'da haklı olduğumu hissettim :/ Bakalım alışkanlık biraz zor geçiyor.. Onda zorlanıcam..

Tuhafmis cidden.. Ben esim askerdeyken sözlüydük o zaman carsi izninde bulusurduk o asker diye ben odemek isterdim kiyameti kopartirdi.. Asla odetmezdi.. Garip yani eline parayi koyunca alip gitmesi hos degil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…