Mutlu bir iliski yasamana sevindim yine de bir buyugun olarak tavsiyem iyi gozlemle ve emin olmadan evlenme. Cunku flort doneminde insanin ayaklari yerden kesiliyor anxak evlilik florye hic benzemiyor. Su an bilemezsin belki de evlilige yatirim yapiyor. Emin olmadan evlenme. Ve evet ben de besledigim adam tarafindan sizin gibi terk edildim.Elbette herkes kendi tecrübesinden yola çıkarak yazıyor düşüncesini. Sizin adınıza çok üzüldüm. Bende eski sevgilimi çok “besledim” ve dediğiniz gibi karşılığında kıymete geçmeyi bırakın birde terkedildim. Ama şimdi başka bir erkek arkadaşım var, onunda parası olmadığı çok zamanlar oldu hesabı benim ödediğim çok çok fazla zaman oldu ama adam benim doğum günümde bana hediye almak ve yemeğe götürmek için telefonunu satmış bir adam ki ben durumunu biliyordum asla bişey yapmayalım demiştim. İnsanlar değişiyor kısacası karakter meselesi. Şu an ki sevgilim çoğunlukla hesabı ben ödediğim halde beni el üstünde tutuyor çünkü benim üzerimden geçinmeye çalışmıyor. Konu sahibine de yazdığım gibi adam sürekli ondan geçinmeye çalışıyorsa durum farklı tabii ki. Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi :)
Ben kiyiyorum valla. Ohh sefam olsun kocamin parasini ben yemeyeceksem kim yiyecek. Ki bebegim 25 gunlukken işe dönmüş biriyim. Ama almak istedigim her şeyi soylerim. Durumu varsa acikca da isterim eşim de alir. Benden kiymetlisi de yok. Ben de ondan sakinmam o ayri ama eşim de benden sakinmaz ve benim gozumde ben en iyilerine layigim. Bunu kocamdan beklemicem de amcamdan mi beklicem?Evet sen birikim yapmaya ugrasip sacini supurge ettikce de o, paralarini baska kadinlarla ya da arkadaslariyla yiyor. Tecrubelerle sabit....o yuzden buyukletimiz erkegin iki kasigi varsa birini kiracaksin diyor.
Ben de kiyamadim ama o bana kiydi. Buyuk hata.
Kesinlikle öyle. Yatırım yaptigi seyi kaybetmek istemiyor erkek milleti. Maalesef bu kadar düz mantiklar.Babamın 80 bin lirası varken annem harcatmadı bize verdiğini 100er lirayı bile çoğunsadı. hayatı boyunca hep böyleydi dibini köşesini kuruşu kuruşuna babama verdi ve babam o 80bin i kaybetti bir anda hatta oturduğumuz eve varana kadar sattı. Ben babamların işinde çalışırken söke söke alıyordum kuruşuna kadar hatta daha fazla ver falan dedikçe nasıl hoşuna gidiyordu. Benim çok akıllı olduğumu düşünüyordu falan filan. Doğalarında var sanırım harcayanı sevmek
Madem oyunun kuralı bu e oynayalım :)Kesinlikle öyle. Yatırım yaptigi seyi kaybetmek istemiyor erkek milleti. Maalesef bu kadar düz mantiklar.
Kadina hesap odetmem demesi laf olsun diyeymiş demek ki.
Hesabi ödemek isteyen herturlu öder diyorum. Ben esimle sevgiliyken calismiyordum ha cebimde param oluyordu, parasiz cikmam ama eşim hesap ödetmek istemezdi, bende odemezdim. 1 defasinda ben ismarlayacagim dedim. Ben odeyecegim diye 2 tane çay icmisti sadece
Bence baya cimri tutumlu biraz naif kaçmış.
Alman usulü bana ilişkide çok saçma geliyor.
Bi yemekte sen ödersin , o kahve ısmarlar.
Bir gün o öder
Başka birgün yine o
Sonra sen misal.
Diğer türlü çok samimiyetsiz geliyor
Evet yıl dönümünde onun ödemesi gerekirdi.
Valla canim simdi bunu yapan adam evlendikten sonra da sana 1 kurus harcamaz senin de harcamana izin vermez. Bence yol yakinken dön. Bak kac gündür ne hikayeler dönüyor burda oku biraz feyz al. Hemen ayril ama bu gece yani bir gün bile kaybetme. Git comert bir erkek bul.
ben iki taraf da eşit ödesincilerdenim
erkeğin bir adım önde olmasını bile hoş karşılamam
ama bu eşitlik alman usulü ödeyerek olmamalı :/
sevgililikte herkesin kendi parasını ayrı ayrı ödemesi çok kırıcı değil mi?
sanki bir bütün olamamışsınız gibi, aranızda mesafe varmış gibi
halbuki sevgili dediğin insanla aranda para mevzusu hiç geçmemeli
ayrıca manevi yönünü hiç katmasak bile sürekli “ben şunu şunu yemiştim 17+3+2,5x2 hmm kaç yapar?” diye düşünmek zor ve yorucu değil mi :)
en güzeli bazen birinin, bazen diğerinin ödemesi…
Şöyle söyleyim, Aşık değilim. Hatta onu bir dost gibi sevdiğimi düşünüyorum bazen. Bu ilişkiye mantıkla başlamıştım, iyi bir insan bağırmaz,küfretmez,vurmaz,dövmez diye. Çünkü ben çok "şiddetli" bir ilişkiden çıkmıştım ve ona sığınmıştım.Mantık ilişkisi gibi
Ne bileyim
Paranın konu olmadığı bir ilişki
Daha sıcak geliyor
Bir arkadasimin sevgilisinin maddi durumu iyiydi.Onceki kiz arkadaslari onu para yemek icin kullandiklarindan yarasi vardi.Ilk zamanlar boluserek odediler ama cocuk kiz arkadasimi taniyinca o odemeye basladi.Yasanmislik da onemli ondan diyorum iliskiler de farkliliklar olabilir.Ama sizde boyle bir durum yok galiba.
Hesabi erkek oder. Evlendiginizde de kasada yari yariya mi yapacaksiniz. Odeyemeyecekse seni yemege goturmesin. Besleyemeyecekse evlenmesin. Boyle yapa yapa tepeye cikiyorlar, kiymet bilmiyorlar. Simdi artik sen ode diyemezsin. Adamin bu durum isine gelmis resmen. Boyle yaparak seni daha cok sevmez bunu bil, aksine asiri fedakarlar hep kaybeder.
arkadaşlarımla bile ayrı ödemek hoşuma gitmiyor. bi gün biri ısmarlar başka sefer diğeri. Öbür türlü itici geliyor sanki yabancı gibi. Hele ki bu sevgili böyle bekleyip çıkar paraları der gibi. :)) buz gibi soğurdum. Çok kötü alışmış. Zaten karakteri odur işine gelmiştir senin bu düşünceliliğin.
Evet başka hissettiğim sıkıntılarım da var. Çok sessiz ve sakin. Hani bazı ortamlar olur, o ortamlarda kadın geri durmalıdır ya hah orda benimki geri duruyor. O yüzden ben de kendimi öne atmak zorunda kalıyorum. Dolmuş süren abiye yolu bile ben soruyorum. Bu aklıma geldi şimdi ama bu gibi çok örnek. Adamın biri omzuma çarpıp gidiyor , onunla el ele yürürken, baya baya çarptı adam adam resmen sanki bilerek ve benimki bunu fark etmedi bile... Çok teşekkür ederim iyi düşünceleriniz için... Mutlu ettiniz beni :)Sen zaten hissetmişsin canım. Bu işte bir terslik var. Sana ilk yıldönümünüzde yemek ısmarlayamıyor ama gidip kendi nargile içiyor. Ben iyi niyet göremiyorum bunda. Bu kadar hesapçı bencil biri ile ilgili eminim başka hissetttiğin sıkıntıların da vardır. Çok naif bir kızsın belli ki haksızlık etmemek için iyice emin olmaya çalışıyorsun. Çok açıkça söyleyeceğim sendeki iyiniyeti göremedim ben erkek arkadaşında. Sezgilerine güven. Yıldönümü yemeğinden sonra içinde kalan his bu mu olmalıydı buradan yola çıkarak düşün. Daha zarif daha düşünceli bir ilişkiyi hakediyorsun.
Yaşadıklarımdan öğrendiğim şeylerden biri; para konusunda erkeklere acırsan acınacak hale düşersin.
Forumda konu başlığını görünce direkt aklıma gelen şey şuydu; yıldönümünde bir kadına bunu sorgulatan bir erkek ikinci bir yıl dönümü görmemeli.
Sen öyle istemişsin başından. Erkekler para harcadığı şeye kıymet verirler unutma bunu
Eşimde evlenmeden önce 3 yıl beraberdik birkaç aydırda evliyiz.bende para kazanan biriydim sevgiliyken şimdi hamileyim bıraktım.ama ilk günden beri bir kez bile hesap ödetmedi bana sagolsun.sizin sevgiliniz çok itici geldi bana nedir öyle bir yıldır herkes kendi yediğini.ben arkadaşlarıma bile ısmarlarım lafını etmem.ama her defasında erkeğin kızın elinden para alıp hesap ödemeye gitmesi çok çirkin geldi bana.bide çalışmıyorsunuz insan biraz anlayışlı olur be
Tamam yeri gelince kadin erkek farketmez kadinda hesap oder ama her zaman erkek centilmenligi korumali ve o hesabi odemeye yeltenmeli heleki yildonumu gibi ozel bir gun ise.
Ben seni gayet iyi anladım
Hemfikirim seninle
Ama cimri bu adam bence
Verdiğin tek taş örneği çok mantıklı... Yani şey hissediyorum bazen genel baktığımda: Bana naparsa, ne alırsa vs vs hep alt sınırda. Yani elinden gelen kadar bile değil. Tamam diyor sanki resmen: "sana bu kadar yeter" ....Kusura bakma nolur ama yıl dönümünde hesabı erkek ödemeli.. O 50 tl yi senden almamalıydı.. Sen teklif ettiğinde " saçmalama artık o kadar da değil." demeliydi. Normal zamanlarda tamam ama bu bir özel gün ve hesabı ortak ödemeniz o yemeğe bir özellik katmamış bana göre.. Mesela eşimin bana atıyorum tektaş almak isteyip yarısını bana ödetmesi gibi saçma yani.. Eşim böyle özel bir günde benden hesabın yarısını almak gibi bir saçmalık yapsaydı onu yerin dibine sokabilirdim..İyi düşünmelisin.. Cimri erkek iyi değildir.. Zamanı gelir kendi kazandığın paranın hesabını sorar sana.. Elbise almak istersin aldırtmaz..çok afedersin eşinden habersiz don bile alamazsın.. Yakın biri var böyle çevremde.. İngilizce öğretmeni ama parasını dilediği gibi harcayamaz.. Düşün böyle bir hayatun da olabilir.. Bol şans..
Ortadan kaybolma derken şu olur: Hayatım bu hafta çıkmayalım benim de param kalmadı :)))Anlatırken utanıp sıkılmana mahcup olmana gerek yok. Kimse senin yiyici olduğunu düşünmez. Sen işsizsen, harçlıkla geciniyorsan ve de o erkekse tabii ki hesabı o ödeyecek. Sen de arada sırada birşeyler ismarlayacaksin. Kötü gününde bile hala senden beklentisi varsa seni sevmiyor ve değer vermiyor. Burda benzer konular çok aciliyor. Açıkçası param yok sen öder misin dediğin gün sevgilin ortadan kaybolur, demedi deme
Tartismaya girmeyecegim. Tabi ki evlilik adam beni beslesin degildir ki ben evliyken adami beslemis biriyim. Bana evliligin ne oldugunu soyleyecek en son kisi bekar biri olabilir ancak. Sadece tecrubelerimden ve yasadiklarimdan ogrendigim tek sey, erkek para harcadigi kadina deger veriyor ya da deger verdigi kadina para harciyor. Belki yanlis kelime secmis olabilirim ama anlatmak istedigim buydu. Yil donumu gibi ozel bir gunde de bunu yapiyorsa ben art niyet ararim artik ya da cimri oldugunu dusunurum ya da deger verilmedigimi. Ki hep yapiyormus. Ki beraber kahve icelim dememis sonrasinda ama nargile icmeye gitmis...
Valla konu sahibi gayet naif hatta yapmasi gerekenden cok fazlasını yapmış bir kadin.
Taslamak istiyorsaniz beni taslayabilirsinix esitlikciler. Ben de erkek kesesine güvenmiyorsa sevgili yapmasin. Karisini besleyemeyecekse evlenmesin diye dusunenlerdenim. Çünkü kadin çalışır calismaz çocuk olur. Kendi büyütmek ister vs..
Böyle bir olayda da sevgililik doneminde hep erkek odemeyebilir ama en basta kesinlikle erkek odemeli. Sonrasında ozel gunlerde erkek odemeli.
Konu sahibi sen de yani kendinden kisip ona hediye alacak kadar ahmak olma. Kim yaranmiş onu yapan?
Erkek milletine para noktasinda acınmaz. Sen ona kendinden kisar kazak alirsin o kazak parasını nargileye yatirir.
Buluyorlar valla benim babam bu konuda bana en büyük örnek :)Bu bakış açısı doğru erkek deger verdiği kadına para harcıyor,ne kadar çok harcamışsa da o kadar çok yatırım yaptığını düşünüp daha çok önemsiyor,o yüzden para harcattırın,yok harcatanı buluyorlar
Size katılıyorum. Gerçektende para harcadıkları kadını daha çok seviyorlar ve bu konuda kadının aşırı gurur yapması bana saçma geliyor. Hatta tam tersi fedakarlık yapan kadını önemsemiyorlar.
Sevgilim bana hesap ödetirse,ki normal zamanlar da dahil .o artık sevgilim değildir . Bikere ben hızla soğurum yahu ..
Hesabı ben ödeyeceksem, senin erkekliğin nerde kaldı ..
Elbette herkes kendi tecrübesinden yola çıkarak yazıyor düşüncesini. Sizin adınıza çok üzüldüm. Bende eski sevgilimi çok “besledim” ve dediğiniz gibi karşılığında kıymete geçmeyi bırakın birde terkedildim. Ama şimdi başka bir erkek arkadaşım var, onunda parası olmadığı çok zamanlar oldu hesabı benim ödediğim çok çok fazla zaman oldu ama adam benim doğum günümde bana hediye almak ve yemeğe götürmek için telefonunu satmış bir adam ki ben durumunu biliyordum asla bişey yapmayalım demiştim. İnsanlar değişiyor kısacası karakter meselesi. Şu an ki sevgilim çoğunlukla hesabı ben ödediğim halde beni el üstünde tutuyor çünkü benim üzerimden geçinmeye çalışmıyor. Konu sahibine de yazdığım gibi adam sürekli ondan geçinmeye çalışıyorsa durum farklı tabii ki. Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi :)
Pardon ama adama kazak alip ustunu basini giydirmek sen kendinden kısıp ustelik calismiyorsun harcliklarindan biriktirip kendi kisisel ihtiyaclarini bertaraf edip beyfendiye kazak falan almalar .. kusura bakma canim ama gercekten sen bu adami fazla fazla alistirmissin herseye ve kim olsa oooh hatun bana bakiyo der. . Yapma bukadar fazla iyiimser olup kendinden fedakarliklar etme bak henuz calismiyorsunda.. aslinda bunu onun soylemesi gerekli sen calismiyorsun yapma bak ihtiyacin olur demeli. .. benimde erkek arkadasim var 7. Ayimizdayiz suan bende calismiyorum ve haftada 1 oda haftasonları gorusuyoruz , o yemek ismarlarsa ben cay ve tatli ismarliyorum evet belli bir yastan sonra gercekten hesap odetmek koyabiliyor bizlere calismadigimiz icin altinda kalmak istemiyoruz bazen.. mesela dun gorustugumuzde yemegi ben ismarladim ve bana "sen neden harcligindan veriyorsun lazim olur sana " dedi bende sen ben yok biz var dedim. . Sonrasinda kahve ve tatlilar ondandi. .. Inan bana sen cok feci aliistirmissin ..
Çok teşekkür ederim...Anlaşmamıza çok sevindimAnladım sizi, bu düşüncenizde haklısınız sonuçta birlikte bir gelecek düşünüyorsanız ayrı gayrı olmamalı her şeyde..
Evet çok geç ben de onu fark ediyorum artık. Zaten bu ilişkinin bitmekten başka bir çaresi kalmadı. Çünkü evlilikte de demek ki hep ben bir adım önde olucam...Erkeğin kadından para alması çok itici geliyor. Alman usulü yerine arada bir yemeği sen ısmarlayabilirdin. Şimdi sürekli onda bir beklenti olur. Bence bu sıkıntı geçici değil evlenirseniz o zamanda senden bekler. Ödeme konusunda çok ısrarcı olma demek isterdim ama artık çok geç gibi.
Alman usulü çok çirkin hele ki bir iliskide. Ben bugüne kadar ödetmedim kimseye birseyimi, ama mesela nisanlim bir ödüyorsa bidahakine bende ödüyorum. Karşılıklı yani. Alman usulü ne ya. Birde yıldönümü yemegi
Samimiyet,içtenlikte top sın yemin ederim !!! :)Ben kiyiyorum valla. Ohh sefam olsun kocamin parasini ben yemeyeceksem kim yiyecek. Ki bebegim 25 gunlukken işe dönmüş biriyim. Ama almak istedigim her şeyi soylerim. Durumu varsa acikca da isterim eşim de alir. Benden kiymetlisi de yok. Ben de ondan sakinmam o ayri ama eşim de benden sakinmaz ve benim gozumde ben en iyilerine layigim. Bunu kocamdan beklemicem de amcamdan mi beklicem?
Babamın 80 bin lirası varken annem harcatmadı bize verdiğini 100er lirayı bile çoğunsadı. hayatı boyunca hep böyleydi dibini köşesini kuruşu kuruşuna babama verdi ve babam o 80bin i kaybetti bir anda hatta oturduğumuz eve varana kadar sattı. Ben babamların işinde çalışırken söke söke alıyordum kuruşuna kadar hatta daha fazla ver falan dedikçe nasıl hoşuna gidiyordu. Benim çok akıllı olduğumu düşünüyordu falan filan. Doğalarında var sanırım harcayanı sevmek
Benim babam da şey de: Totosuna güvenmeyen erkek sevgili yapmasın. Doğru cidden insan azıcık kendine güvenmeli. Ya evet şu sıra kadın parası yiyen erkekler moda cidden. Ben onlara da denk geldim, ben ısmarlıyordum onunkini bile. Ondan sonra işte bu sevgilim çıkınca karşıma "en azından kendi hesabını ödüyor" diye şükrettim resmen ve bırakmadım. Evet bu ilişkiye devam etmeyeceğim çünkü başka sebepler de var...Ben de önceden eşitlikten yanaydım ama artık asla değilim. Parası yoksa dışarı çıkmasın,sevgili de yapmasın. Babamla bile tartışmıştım önceden bu konu yüzünden. “Erkeğin olduğu yerde kadın hesap ödememeli”derdi. Haklıymış valla geç de olsa gördüm. Görüştüğüm erkeklerin arasında hesabı yıkmaya çalışanı geçtim ,borç para isteyen bile oldu. Bu devirde erkek parası yiyen kadın değil, kadın parası yemeye çalışan zibidiler var. Bununla devam etmeyeceğinizi düşünüyorum. Yeni bir ilişkiye girdiğiniz zaman aynı hatayı yapmayın sakın.
Ayrılın.
Evet ben de aynı şekilde düşündüğüm için acabalar'a düşüyorum...Nedense alman usulü hesap ödemek bana hep saçma gelmistir. Beleşçi değilim tabi ki ama arkadaşımla dahi yemek yesem bu hafta ben ödediysem diğer hafta o öder mesela.. Yada yemeği ben ödediysem sinemayı o öder üçün beşin hesabı olmaz. Hesabı kuruşu kuruşuna ikiye bölmek çok itici bence hele ki bunu erkeğin yapması.. :)
Eşimle ilk tanistigimizda maddi durumu yoktu. Abisinden 3 kuruş alsa okula yol parası yapardı. ayda eline belki 100-150 geçerdi. benimse 800 harcligim vardı. Haliyle pek çok şeyi ödedim ona mont aldım kıyafetler aldım hiç bişey beklemedim. Ama elinde 3 lira olsa onu bana harcamak isterdi. Tanıştıktan 1bucuk yıl sonra atandı ve o günden beri bir dedigimi iki etmedi herşeyi aldı. Ben çalışsam bile harçlık verir kendi maaşından. Turkiyede ataerkil sistemden çok çekiyoruz. Bari nimeti olan adamların ısmarlamasını da görelim. Yemek senden çay benden falan deyin. Öyle alman usulü olmazzzz
ahaha bayıldım.... Almanlara benzetiyorlar beni belki ondan biraz kimlik karmaşası yaşadımsa demekSiz ya da sevgiliniz alman degilseniz usullerine bu kadar baglaaniza da gerek yok
Calismadiginiz icin onun biraz daha aktif bi sekilde odemesi gerektigini dusunuyorum. O calisiyor mu? Ikinizde calissaniz tamam diycemde bi taraf diger taraftan acik ara maddi olarak ustunse o zaman alman usulu yapmak biraz cimrilige giriyor.
Bence param yok demeye baslayin. Cok gorusmek istiyorsa elini cebine atsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?