- 9 Haziran 2009
- 8.682
- 3.212
- 448
Duygularında gayet haklısın.
Ama acaba en başında sen bu konuda çok net bir tavır koydun da ondan mı oldu? Yani illa alman usulü olmalı diye. Bu ihtimali bir düşün bence.
Bu kadar takıldıysan iletişim yolunu tercih etmen ve hislerini paylaşman ilişkiniz açısından en sağlıklısı değil mi kuzum??
Aslında bir çok kere anlatmaya çalıştım, anlattım, ama olay benim "paracı" olma yönüne doğru gitti. Biliyorsun ; erkekler, kadınlara "paracı" gözüyle bakmaya çok meyilliler.. Birkaç kere de, Ayşe'nin hesabını Ali ödücekmiş gibi örnekler verdim. Ben galiba hep kendim ödeyerek fena alıştırdım ama istediğim yine de alışmamasıydı net olmasıydı
Her iki taraf da öğrenciyse, alman usulü olmalı. Her iki taraf da çalışıyorsa, kimin eli daha bolsa o ödemeli. Bir taraf çalışmıyor, öbür taraf çalışıyorsa, hep çalışan ödemeli. Bana göre.
O çalışıyor ben şuan işsizim ama hep o ödemesin de bir-iki işte jest yapsaydı da benim de "acabalarım" olmasaydı diye düşünüyorum hep.
Ups yanlis okumusum kusura bakmaHesap olayi her iliskinin dinamigine gore degisiyor galiba.Sen cok kibar dusunmussun ama ben de anladim ki kibarlik karsilikli olmali canim.Tamamen erkege de yikmak yanlis ama orta bir yol bulmak gerekiyor diye dusunuyorum.
Aynen kuzum. Ben biraz fazla kıyamadım , o ince çizgiyi bozdum herhalde.. :)
Ben maddi konularda erkeklerin ellerinden gelen herşeyi yapması gerektiğini düşünüyorum.
Cimri erkeğe asla tahammül edemem.
Yada sen yazık kıyamam fln dersin o gider parayı en iyi ihtimalle erkek arkadaşıyla yer çar cur eder
Kadının parası kadında kalmali.
Bir yemeğe bile çıkaramıyorsa bi zahmet hiç bulaşmasınlar.
Ben de cimri erkeğe tahammül edemiyorum. Tam cimri değil aslında ama benden sakınıyor gibi .. Babam gibi söylediniz, erkek totosuna güvenmiyorsa sevgili yapmasın der.
Hesapları sürekli bölüşmek beni biraz rahatsız ediyor. En yakın arkadaşımla bile yemeğe çıktığımda yemeğini ben ısmarlamak istiyorum bazen. Canı isteyince o da "yemekler benden itiraz istemem" diyor. O yüzden çiftler de arada birbirlerine böyle jestler yaparsa daha hoş olur. Sürekli hesabın bölüşülmesi garip oluyor.
Yıl dönümünde hesabı ödemeniz normal geldi. Burada asıl garip olanı sevgilinizin yemekten sonra "tatlılar da benden olsun" ya da "ben de sana kahve ısmarlayayım" şeklinde bir adım atmaması. Bunun yerine kendi keyfi için nargile içmeye sürüklemiş sizi. Yıl dönümü kutlamaya çıkmışsınız nargile ne alaka?
Nargileyi okuyunca tüylerim diken diken oldu zaten. Yıl dönümünde nargile keyfi... Şaka gibi.
Büyük ihtimalle parayı sizden sakınıyor. Çok çirkin geldi davranışı.
İnan çıkışta nargile içmesi bana dokunmadı.. İnanın, eğer o benim hesabımı da ödeseydi ben ona çıkışta hem nargile hem tatlı ısmarlardım. Altta kalmazdım zaten. Zaten sıkıntı da bu, benim sakınmadığım bol kepçeden para saçmalarıma rağmen onun böyle olması ...
11 ay boyunca bir kez siz tuvalete gidiyor gibi yapıp hesabı ödeseydiniz ne olurdu? Bu para konularını hep erkeklere yıkmayı hoş bulmuyorum ben. Ayrıca belki bir sefer tüm hesabı siz ödeseydiniz başka sefere o ödeyecekti? Hep ilk adımı karşınızdan mı bekliyorsunuz?
Ödemediğimi nereden biliyorsunuz ? :) Size şöyle söyleyim, çalışmadığım halde paramı biriktirerek hep en güzel şeyleri almaya çalışıyorum ona. Yıldönümü ya da özel günler dışında bile sürekli üstüne başına kazak, ceket alıyorum. Yoksa kendisi kazak almıyor kendine ve o parayı hep nargileye veriyor. Ve inanın ona bir şey alırken meblağ bile koymuyorum kendime , gerekirse kendi ihtiyacımdan kısıyorum. "Ya ben çok acıktım" dedim bir kere o "aç olmadığını" söyledi. "Hadiii beee gel bendensin" dedim mesela. "Hayır" filan dedi. Ama ikna ettim "başka zaman da senden olur" dedim filan. Ama tabi unuttu. Yani ne ilk mesajımda ne de sonrakilerde "hep erkeklere yıkılmalı" gibi bir imaj sergilemediğimi düşünüyorum. Önyargılı yaklaştınız biraz ama olsun sonuçta dediğiniz karakterde çok kadın var :/
hep alman usulü çok hoş değil ya ben çok sevmiyorum o tarzı,hele ki yıldönümü yemeğinde bozulmakta haklısın,şu da var eşimle sevgililik dahil on bir yıldır beraberiz her yıl eli biraz daha açıldı ilk zamanlar cimriydi desem yeridir şimdi kuruşunu sakınmaz,ilişkiniz ciddileştikçe eli daha açık olabilir ya da param yok diye zarflayın bi süre o ödesin öğrenci değilse bakalım neler olacak..
Eli değişecek mi bakalım ? Başka işler, ek işler buluyoruz. O az maaşa tamah ediyor. Gayret etmiyor ...
Bence tutumlu biri
Ben erkek olsam asla kadına hesap ödetmem
Evet tutuyor haklısın. Ya gerçekten hep değil, bir iki jest bile yeter bana ...
Yıldönümünde hesap ödeyemeyecekse yemeğe de çıkarmasın ayıcık...çok itici ama böyle alıştırmışsınız böyle gider..
Evet benim hatam aslında genel olarak. Ama alıştırmayla değişmeyen karakterde bir erkek yok mudur ? :)