İlk Yıldönümü Yemeğinde Hesabı kim ödemeli ?

İlk yıldönümü yemeğinde hesabı kim ödemeli ?

• Erkek

• Kadın

• Alman Usulü Yani herkes kendi hesabını ödemeli

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Aslında bir çok kere anlatmaya çalıştım, anlattım, ama olay benim "paracı" olma yönüne doğru gitti. Biliyorsun ; erkekler, kadınlara "paracı" gözüyle bakmaya çok meyilliler.. Birkaç kere de, Ayşe'nin hesabını Ali ödücekmiş gibi örnekler verdim. Ben galiba hep kendim ödeyerek fena alıştırdım ama istediğim yine de alışmamasıydı net olmasıydı

O çalışıyor ben şuan işsizim ama hep o ödemesin de bir-iki işte jest yapsaydı da benim de "acabalarım" olmasaydı diye düşünüyorum hep.

Aynen kuzum. Ben biraz fazla kıyamadım , o ince çizgiyi bozdum herhalde.. :)

Ben de cimri erkeğe tahammül edemiyorum. Tam cimri değil aslında ama benden sakınıyor gibi .. Babam gibi söylediniz, erkek totosuna güvenmiyorsa sevgili yapmasın der.

İnan çıkışta nargile içmesi bana dokunmadı.. İnanın, eğer o benim hesabımı da ödeseydi ben ona çıkışta hem nargile hem tatlı ısmarlardım. Altta kalmazdım zaten. Zaten sıkıntı da bu, benim sakınmadığım bol kepçeden para saçmalarıma rağmen onun böyle olması ...

Ödemediğimi nereden biliyorsunuz ? :) Size şöyle söyleyim, çalışmadığım halde paramı biriktirerek hep en güzel şeyleri almaya çalışıyorum ona. Yıldönümü ya da özel günler dışında bile sürekli üstüne başına kazak, ceket alıyorum. Yoksa kendisi kazak almıyor kendine ve o parayı hep nargileye veriyor. Ve inanın ona bir şey alırken meblağ bile koymuyorum kendime , gerekirse kendi ihtiyacımdan kısıyorum. "Ya ben çok acıktım" dedim bir kere o "aç olmadığını" söyledi. "Hadiii beee gel bendensin" dedim mesela. "Hayır" filan dedi. Ama ikna ettim "başka zaman da senden olur" dedim filan. Ama tabi unuttu. Yani ne ilk mesajımda ne de sonrakilerde "hep erkeklere yıkılmalı" gibi bir imaj sergilemediğimi düşünüyorum. Önyargılı yaklaştınız biraz ama olsun sonuçta dediğiniz karakterde çok kadın var :/

Eli değişecek mi bakalım ? Başka işler, ek işler buluyoruz. O az maaşa tamah ediyor. Gayret etmiyor ...

Bence tutumlu biri
Ben erkek olsam asla kadına hesap ödetmem

Evet tutuyor haklısın. Ya gerçekten hep değil, bir iki jest bile yeter bana ...

Yıldönümünde hesap ödeyemeyecekse yemeğe de çıkarmasın ayıcık...çok itici ama böyle alıştırmışsınız böyle gider..

Evet benim hatam aslında genel olarak. Ama alıştırmayla değişmeyen karakterde bir erkek yok mudur ? :)

Kusura bakma nolur ama yıl dönümünde hesabı erkek ödemeli.. O 50 tl yi senden almamalıydı.. Sen teklif ettiğinde " saçmalama artık o kadar da değil." demeliydi. Normal zamanlarda tamam ama bu bir özel gün ve hesabı ortak ödemeniz o yemeğe bir özellik katmamış bana göre.. Mesela eşimin bana atıyorum tektaş almak isteyip yarısını bana ödetmesi gibi saçma yani.. Eşim böyle özel bir günde benden hesabın yarısını almak gibi bir saçmalık yapsaydı onu yerin dibine sokabilirdim..İyi düşünmelisin.. Cimri erkek iyi değildir.. Zamanı gelir kendi kazandığın paranın hesabını sorar sana.. Elbise almak istersin aldırtmaz..çok afedersin eşinden habersiz don bile alamazsın.. Yakın biri var böyle çevremde.. İngilizce öğretmeni ama parasını dilediği gibi harcayamaz.. Düşün böyle bir hayatun da olabilir.. Bol şans..

İlk ay o önde davrandı sonrasında hep alman usulü ödedik yazmışsınız ona ithafen yazmıştım ben bir kez siz ödeyin belki daha sonrakinde o öder diye. Hediye çok ayrı bir durum bence onu katmayın karşılık bekleyerek hediye alınmaz :) Adam sizin üzerinizden geçinmeye çalışıyorsa farklı bir durum tabii..

Bence siz konuyu çarpıtıyorsunuz . Ben sadece yaptıklarımdan bahsetmek istemedim. Siz söyleyince bir önceki mesajınızı alıntıladığımda birkaç şeyden bahsettim. "Ben şöyle şöyle yaptım " diye sayfalarca yazsam o zaman ne olurum ?

Anlatırken utanıp sıkılmana mahcup olmana gerek yok. Kimse senin yiyici olduğunu düşünmez. Sen işsizsen, harçlıkla geciniyorsan ve de o erkekse tabii ki hesabı o ödeyecek. Sen de arada sırada birşeyler ismarlayacaksin. Kötü gününde bile hala senden beklentisi varsa seni sevmiyor ve değer vermiyor. Burda benzer konular çok aciliyor. Açıkçası param yok sen öder misin dediğin gün sevgilin ortadan kaybolur, demedi deme

Tartismaya girmeyecegim. Tabi ki evlilik adam beni beslesin degildir ki ben evliyken adami beslemis biriyim. Bana evliligin ne oldugunu soyleyecek en son kisi bekar biri olabilir ancak. Sadece tecrubelerimden ve yasadiklarimdan ogrendigim tek sey, erkek para harcadigi kadina deger veriyor ya da deger verdigi kadina para harciyor. Belki yanlis kelime secmis olabilirim ama anlatmak istedigim buydu. Yil donumu gibi ozel bir gunde de bunu yapiyorsa ben art niyet ararim artik ya da cimri oldugunu dusunurum ya da deger verilmedigimi. Ki hep yapiyormus. Ki beraber kahve icelim dememis sonrasinda ama nargile icmeye gitmis...

Ben ona bir kazak aldım. Hadi o da bana bir kazak alsın demiyorum. Benim anlatmak istediğim, ilişkiler karşılıklı yürütülür. Ben elinden geleni göremiyorum sadece.

Hayır ben sizin yazdığınız “besleyemeyecekse evlenmesin” sözünüzü itici buldum. Her kadın kendi ayakları üzerinde durmalı, sevgililik döneminde senin benim olmamalı bir gün ben ödemeliyim diğer gün o, nişanlılık veya evlilik döneminde de bütçenin ortak olmasından yanayım sonuçta ortak bir hayat kurmak istiyorsunuz senin paran benim param hoş değil.

Valla konu sahibi gayet naif hatta yapmasi gerekenden cok fazlasını yapmış bir kadin.

Taslamak istiyorsaniz beni taslayabilirsinix esitlikciler. Ben de erkek kesesine güvenmiyorsa sevgili yapmasin. Karisini besleyemeyecekse evlenmesin diye dusunenlerdenim. Çünkü kadin çalışır calismaz çocuk olur. Kendi büyütmek ister vs..

Böyle bir olayda da sevgililik doneminde hep erkek odemeyebilir ama en basta kesinlikle erkek odemeli. Sonrasında ozel gunlerde erkek odemeli.

Konu sahibi sen de yani kendinden kisip ona hediye alacak kadar ahmak olma. Kim yaranmiş onu yapan?

Erkek milletine para noktasinda acınmaz. Sen ona kendinden kisar kazak alirsin o kazak parasını nargileye yatirir.

Bu bakış açısı doğru erkek deger verdiği kadına para harcıyor,ne kadar çok harcamışsa da o kadar çok yatırım yaptığını düşünüp daha çok önemsiyor,o yüzden para harcattırın,yok harcatanı buluyorlar

Ben ona bir kazak aldım. Hadi o da bana bir kazak alsın demiyorum. Benim anlatmak istediğim, ilişkiler karşılıklı yürütülür. Ben elinden geleni göremiyorum sadece.

Bu ilişkide sen fedakar taraf oldun

Burada erkek odemeli diyen tek ben degilim. Cogu kadinlarimiz da ayni seyleri degisik cumlelerle ifade etmis. Siz bir tek benim cumleme mi takildiniz? Evet maalesef su bir gercek ki iliskide asiri fedakar olan taraf hep kaybeden taraf oluyor.
Ben adami kullansin demedim ama siz beni anlamamissiniz ya da anlamak istememissiniz.

Size katılıyorum. Gerçektende para harcadıkları kadını daha çok seviyorlar ve bu konuda kadının aşırı gurur yapması bana saçma geliyor. Hatta tam tersi fedakarlık yapan kadını önemsemiyorlar.

Sevgilim bana hesap ödetirse,ki normal zamanlar da dahil .o artık sevgilim değildir . Bikere ben hızla soğurum yahu ..
Hesabı ben ödeyeceksem, senin erkekliğin nerde kaldı ..

Elbette herkes kendi tecrübesinden yola çıkarak yazıyor düşüncesini. Sizin adınıza çok üzüldüm. Bende eski sevgilimi çok “besledim” ve dediğiniz gibi karşılığında kıymete geçmeyi bırakın birde terkedildim. Ama şimdi başka bir erkek arkadaşım var, onunda parası olmadığı çok zamanlar oldu hesabı benim ödediğim çok çok fazla zaman oldu ama adam benim doğum günümde bana hediye almak ve yemeğe götürmek için telefonunu satmış bir adam ki ben durumunu biliyordum asla bişey yapmayalım demiştim. İnsanlar değişiyor kısacası karakter meselesi. Şu an ki sevgilim çoğunlukla hesabı ben ödediğim halde beni el üstünde tutuyor çünkü benim üzerimden geçinmeye çalışmıyor. Konu sahibine de yazdığım gibi adam sürekli ondan geçinmeye çalışıyorsa durum farklı tabii ki. Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi :)

Evet sen birikim yapmaya ugrasip sacini supurge ettikce de o, paralarini baska kadinlarla ya da arkadaslariyla yiyor. Tecrubelerle sabit....o yuzden buyukletimiz erkegin iki kasigi varsa birini kiracaksin diyor.
Ben de kiyamadim ama o bana kiydi. Buyuk hata.

Pardon ama adama kazak alip ustunu basini giydirmek sen kendinden kısıp ustelik calismiyorsun harcliklarindan biriktirip kendi kisisel ihtiyaclarini bertaraf edip beyfendiye kazak falan almalar .. kusura bakma canim ama gercekten sen bu adami fazla fazla alistirmissin herseye ve kim olsa oooh hatun bana bakiyo der. . Yapma bukadar fazla iyiimser olup kendinden fedakarliklar etme bak henuz calismiyorsunda.. aslinda bunu onun soylemesi gerekli sen calismiyorsun yapma bak ihtiyacin olur demeli. .. benimde erkek arkadasim var 7. Ayimizdayiz suan bende calismiyorum ve haftada 1 oda haftasonları gorusuyoruz , o yemek ismarlarsa ben cay ve tatli ismarliyorum evet belli bir yastan sonra gercekten hesap odetmek koyabiliyor bizlere calismadigimiz icin altinda kalmak istemiyoruz bazen.. mesela dun gorustugumuzde yemegi ben ismarladim ve bana "sen neden harcligindan veriyorsun lazim olur sana " dedi bende sen ben yok biz var dedim. . Sonrasinda kahve ve tatlilar ondandi. .. Inan bana sen cok feci aliistirmissin ..

Anladım sizi, bu düşüncenizde haklısınız sonuçta birlikte bir gelecek düşünüyorsanız ayrı gayrı olmamalı her şeyde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…