İLKOKUL

Bence evet çok saygılı naif oluyorlar tekvandoya vereyim dedim kabul etmedi ben arkadaşlarımın canını yakamam diye neyseki okulda bayağı bir açıldı

Ya ben sadece kendi çocuğuma anaç bir insanımdır ama oğlunuz bana çok sevimli geldi

Ortaokulda fark oluyor kisminada ben katilamiyorum.sonucta her konuyu ogrenerek ilerliyorlar.

kimseye ortaokula gecince ekstra degisik odevler verilmiyor.
[/QUOkonular
Konular daha ayrıntılı ve dersler daha ağır oluyor onu kastediyor galiba arkadaşlar ilk okulda çocuklardan çok fazla akedemik performans istenmiyor ama orta okula gelince dersler kurslar ,sınavlar herkesin okul, aile ,ögretmen çocuktan bir performans beklentisi oluyor hele bide orta okulun sonunda girilen sınav var onun derdi 6.7. sınıftan itibaren başlıyor çocukların işi çok zor gerçekten 7 sınıfa giden oglum var oradan biliyorum özellikle bu sene konular oldukça agır

Biz 60 ayın ilk mağdurlarındandık, şimdi esnetildi o kanun bir dilekçe ile göndermeme kararı verebiliyor veliler.
Oğlum 64 aylıkken 1.sınıfa başladı. Bir yıl öncesi kreşe gitmişti, o sene anaokulu planlarken mecburen ilkokula başladı. Doktor raporu vs her yolu denedim, olmadı rapor alamadık. Hiç istemedim ve üzülerek gönderdim itiraf edeyim.

Anaokuluna gidemediği için motor/ mental gelişiminden endişe ettim ama, sınıfında ondan 1-2 yaş büyüklerin yaşadığından daha fazla problem yaşamadık (uzun ödevlerde kolunun yorulması, sık molalar vermek gibi). Okumayı ilk 5'in içinde söktü, arkadaşlarıyla iletişim problemi yaşamadı.

Aslında çocuğun gelişimi ile alakalı,
Oğlum sosyal bir çocuktu, 2 yaşında her cümleyi kurabilir, herkesle çekinmeden sohbet edebilirdi. 3 lü yaşlarda 40-50 li puzzle yapabiliyordu, çizdiği resimleri gerçek objeye benzetebiliyordu, kitap okurken resmi canlandırıp hikayeye dökebiliyordu. 4 yaşını sürerken parmaklarını kullanarak toplama/çıkarma yapabiliyordu vs.

Doktor tüm bunları değerlendirdiği için rapor vermedi sanırım sonrasın da, çocuğumu kötü etkileyecek pişmanlığım olmadı ama, küçük başladığı için kıyamadım sadece. Olumsuz bir şey yaşamadığımız halde, 70 aydan küçük bir çocuk için yine önermem bir yıl daha oynasın, dinlensin. Ama oğlunuz 72 aylık, sonrasında ki bir yıl gereksiz bir bekleme olur sanki. Üst üste 2 yıl anaokulu eğitimi alması da gereksiz olur kanımca. Çünkü yeni gelenlerle yine aynı şeyleri yapacak.

Şuan kaça gidiyor

Ayi itibariyle 77 aylik basladi. Ve bencede ay cok farkettiriyor. İlk okulu daha kucukte olsa bir sekilde yapiyor ama asil fark ortaokulda basliyor.

METANOL oğlum şu an 8. sınıfta ortaokulda da okul başarısı anlamında bir problem yaşamadık. Okulda bulunduğu sınıfın başarı oranı yüksek. 45 kişi içinde % 10 nun içinde diyebilirim. Dershane deneme sınavlarında 15 kişide ilk beşin içinde genelde. Sonuçta ondan 1 yaş büyükle de olsa aynı konuları görerek ilerliyorlar, ancak yeterli çalışmazsa başarısız olur.

Son düzenleme:

çocuğun gelişimi iyise, okulu kaldıracaksa tam yaşı yollayın derim
anaokulunda rehberlikde yapılan testlerde çocuk kendini belli ediyor. Eğer hazırsa 1 sene daha anaokuluna gitmenin kimseye faydası yok.
Benim kızım bu sene 75 aylıkken başladı 1e
2,5 yaşından beri kreşdi anaokuluydu çok hazırdı
Geçen sene anaokulunda okumayı öğrenmişti zaten o yüzden bu sene hiç zorlanmiyor ve zorlamiyor çok şükür.

69 aylık başladı kızım bu sene ilkokula. Sınıfın en küçüğü ama hiç hissedilmiyor. Sıkıntı yaşamadık. İyi ki bekletmemişiz. Bu yıl anasınıfında olsaydı hem üzülür hem sıkılırdı.

Ayrıca sizin zorunlu göndermeniz gerekebilir. Eylül sonuna göre hesaplama yapıyor Meb hesaplama robotu.

Rehber öğretmen olarak 7 yaşından önce önermiyorum. 6 yaş ile 7 yaş arasinda çok fark oluyor. Gerek motor beceriler gerek algılama.

Lutfen yapmayin.ayni yoldan gecmis bi anne olarak soyluyorum ki lutfen bunu cocugunuzada kendinizede yapmayin.mesele cocugun alfebe yi yazmasi falan degil.benim oglumda akademik anlamda basarili idi.ama bu ezilmesine psikolojisinin hasar almasina engel olmadi.bu cocuklar daha oyun cocugu iken agir sorumluluk yukleniyor.buyuk cocuklar cok eziyor.cocuklar ne kadar masum olsalarda birbirlerine karsi cok acimasizlar.oz3llikle orta okulda problem dahada buyuyor.ilk okulda tek ogretmen oldugu icin kucuk deyip idare edebiliyor.ama orta okulda kimse idare etmiyor hakli olarak.oglum bu sene 7. Sinif daha yeni yeni toparlandi.gecen iki sene anamdan emdigim sut burnumdan geldi.cunku cocuk ortaokul sorumlulugunu almaya hazir degildi.beklenti fazla olunca cocukta yetersizlik hissi olusuyor.biz bu durumu daha yeni asiyoruz.mumkun oldugunca geciktirilmesi taraftariyim.kizimi mumkun oldugu noktaya kadar ertelemeyi dusunuyorum.nasil olsa gidicek.birakin olgunlassin.biz yaptik o hatayi uyaranda olmadi cok zorlandi cocugum.o yuzden bu konu acilinca her yerde soyluyorum.biz yaptik siz yapmayin.

Ya ben sadece kendi çocuğuma anaç bir insanımdır ama oğlunuz bana çok sevimli geldi ☺
Teşekkür ederim
Çalıştığım yerde çayçı ablamız var
Ben erkek çocuklarını sevmem pek sevimli olmazlar ama seninki pek tatlı diyip diyip öper koklar

Evet gitmeli .Benimkiler de 72aylik olacak baslatmazsak 1 sene sonra da cok büyük olacaklar.Ben simdiden sinif ogretmeni araştırıyorum.

O kadar çok karıştı ki aklım
İnanın 2020 Eylül gelen kadar kafayı bari yemesem

77 daha mantikli sanki..Cocuga göre de değişir.

Evet gitmeli .Benimkiler de 72aylik olacak baslatmazsak 1 sene sonra da cok büyük olacaklar.Ben simdiden sinif ogretmeni araştırıyorum.
Haklısınız
84 aylık olacaklar
ama sınıfın ortalaması neredeyse 80 ve üstü ay olacak
Çünkü herkes bir şekilde erteliyor
O yüzden sanırım çok büyük olmazlar:)

Ya ben sadece kendi çocuğuma anaç bir insanımdır ama oğlunuz bana çok sevimli geldi ☺
Size şöyle birşey anlatayım
Geçen akşam bana dedi ki anne sandalyede otururken Mehmet hem benim hem alinin sırtına vurdu
Sen ne yaptın dedim
Hiç arkam dönüktü anlayamadım dedi
Öğretmenine söyledin mi dedim
Söyledim ama duymadı
Ben yarın hesabını sorarım ona dedi
Dün gece diyor ki anne Mehmet e hesabını sordum hesap ver dedim
Hani hesap istenince para veriyorsunuz ya sanırım para getirecek yarın hesap vermeye diyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…