illa 2 çocuk olmamı mı?

İpek nerden bulabiliriz ?
Ben bu ara çiçek yetiştirmeye çalışıyorum da kimisi kuruyo
O çabuk yetişiyo madme bi denemek isterim
Ben daha çok yeşil görüntüyü sevdiğimden yapıyodum da bu bi de yeniliyo yani

Son düzenleme:

okumuştum balkonda biber çimlerimiz , fesleğenlerimiz var onu da ekeyim haklısın çok da güzel olur

Aynı yaştayız seninle benim de 3,5 yaşında bir oğlum var...
Ev almayı düşünüyoruz bu ara ve çalışıyorum ...
Bana da çocuk yap tek çocuk olmaz diyen çok var...
Kime ne ! Onu diyen kişiler senin çektiğin sıktıntılardan bi haber yap demesi kolay...
Canın ne istiyorsa nasıl istiyorsa öyle yap...
Ben de bu ara istemiyorum ama ilerde yapabilirim Allah bilir...

bence de 1 çocuk yapıp ona en iyi imkanları sunmak daha doğru.
yani ben de öyle yapmayı düşünüyorum.

İnşallah sağlıklı bir ömür sürer. Yani bana böylesi daha akıllıca geliyor. Herkes kardeş sahibi olacak diye bir şey yok. Anne çileden çıkmış, yaramaz iki çocuk...Hoş bir tablo değil. Tek evladınız var, paranızı, imkanlarınızı, enerjinizi, sabrınızı sadece ona harcarsınız.

Son düzenleme:

herşeyin en iysini almaya özen gösteriyoruz da ondan
artık alım gücü de yükseldi insanların yada firmaların rakipleri çoğaldığı için daha uygun giyisiler
bizim çocukluğumuzda lcw dan giyinmek çok lükstü
şimdi herkes alabiliyor

bizimki de geçen gün etek almıştım giymek istedi hemen poposunu kıvıra kıvıra anneme gösteriyor anane baaaak anane baaaak

aynen dediğine katılıyorum....çok büyük sorumluluk kolay gibi geliyo ama simdi en rahat anlarımız...bunun daha ergenliği var sorunları var çok zor gerçekten ..her ne kadar ben ilçede rahat ucuz şartlarda yaşıyor olsamda seni anlıyorum canım ama olmayınca da olmayıı

Moralimi bozdu bu konu ya gözlerim doldu suan..

Bunalımdayım ben !

Çalışmak istemiyorum,oh be demek istiyorum,bunaldım ((

Kızımı alıp saga sola gitmek istiyorum (((

Boğuldum..

2.çocuk fikrinden kendimi uzaklaştırıp duruyorum sürekli al işte yine depreşti bu korkum benim.

Öyle kararsızım ki..

Yapım geregi sinirli bir insanım bazen kızıma kızabiliyorum..

annelik çok güzel ama ben özgürlügüne düşkün bir insanım,herşeyimin kısıtlanmasından hoşlanmam..

gezmek,eglenmek ne bileyim oh be diyerek hayatı yaşamayı seviyorum..

Ömrümü tek bir çocuga adadım evet ama 2.sinine gücüm yok gibi ya

Çek netten bir bak. Yeşil buğday çiminin faydaları diye. Kemoterapinin etkilerini azaltıyormuş.
Benim evimin çevresi hep bina doldu. Neredeyse hiç güneş almıyor. Bu yüzden hiç çiçek yetiştiremiyorum evde bir süre sonra sönüyor. Ancak bu buğday çimi o kadar hızlı büyüyor ki. Toprağın derinlerine inmeden hafif döktükten sonra kaşıkla karıştır. Biraz su tamamdır. Tohumluk buğday diye alınıyor. Eşim aktardan aldı sanırım.

görüntü aynen böyle

kırmızıçilek kızıma alışveriş yaptıgım tek mekan var lc waikiki mesela öyle pahalı da biryer degil burası..Bütün kıyafetlerini oradan alıp giyindiririm asla başka magazaları dolanmam çeşit çok çünkü.

öyle evimize bakıyorum ben 9 yıllık eşyalarıyla oturan bir insanım öyle savurgan da degilim..Ama ne bileyim böyle bile anca geçiniyoruz..

ya okul giderlerinden bahsetmek bile ayrıca bir konu

3 yıldır kreşe gidiyor ve toplam 18 bin para ödemişim aldıgım maaşın yarısı kreşe gitmiş düşün işte..

bakan kimse yok..İkinci çocuk olursa ben daha asla çalışamam bunun da korkusu var..

Napsam bilemiyorum

bu konuya yorum yapan arkadaşlarım sanırım hiç birinizin annesi veya babası hastalanmadı.
kardeşlerinizle elele tutuşup yogun bakımdan sedyeyle anneniz babanız gelmedi.
dünya omzunuza binmiş gibi cefa içindeyken sıkıntılarınızı kardeşlerinize sarılıp bölüşmediniz
siz yapın yapmayın onu bilmem ama Allah kimseyi kardeşsiz koymasın.
İnsan sadece canına kanına güveniyo bu hayatta annesine babasına kardeşine evladına güveniyo.
evlat ve kardeş ne kadar çok ise o kadar kolaydır aslında yaşamak..

kardeş iyi güzelde sen maddi olarak buna hazır değilsen mantıklı olan yapmamak tabi bana göre...

aynen ya lcw lükstü eskiden....benim kızım hiç kokoş olmadı...rahatına düşkün çek eşofman tamamdır...alışveriş yapılacak zaman
kızım:beni dedeme bırakın siz gidin....
bayram alışverişine ben zorla götürüyorum şunları dene kabinde dediğimde hep oflaya puflaya....
kişiliği öyle zaaar
eskiden bayrama aldıklarıma git gel bakardım kırk kez giyerdim....devir değişti....

Sen deyince hemen baktım İpek
Hem faydalı hem çok çabuk yetişen bi bitki
İnşallah bende dikeceğim, aktarlara bi sorayım
Çok sağ ol

İşte bunu da düşünüyorum..Kızım tek kalacak diyorum bu sefer...Bir kardeşi olsa en azından destek olurlar

başlıyorum dertlenmeye yine..

kızım da istiyor kardeşi çok defa neden kardeşim yok diye agladı felan..

amaaaaan yine mala bagladım ben

siz sorunca bende düşündüm benimde tek çocuğum sizinle aynı yaştayım çocuğumda sizin çocuğunuzla aynı yaşta bende 2. çocuğu düşünmüyorum. babam 3 kardeş kardeşleriyle bayramdan bayrama düğünde falan görüşür, annem 6 kardeş oda öyle teyzemler aramaz bile eşim 4 kardeş kardeşinin biri düğüne bile gelmedi öyle olacağına olmasın daha iyi anca dert oldu k.v. ve eşime niye gelmedi diye. evlenir kendi çocukları olur niye yalnız kalsın ,babam hasta oldu sadece ben vardım hastanede diğer kardeşlerim gelmedi bile düşününce aklıma o kadar çok örnek geliyor ki artık herkez kendi hayatının derdinde ne sağlığım nede psikolojim 2. çocuğu düşündürmüyor ilerde çok küçük bir ihtimal belki

Merhaba,

Bende ikinci çocuğa cesaret edemeyen fakat çevresi tarafından baskı altına alınan biriyim. Çevremden kastım eşimin ailesi ve eşim.
Ben eşimle de sonumu göremiyorum, çok iyi bir insan ama benim için istediğim özellikde iyi bir koca değil.
Çocuğuma annem bakıyor. Annem evde uzak olduğundan hafta içi annemde kalıyor bizde akşam oraya gidip oğlumuzu görüp dönüyoruz.
Mesela annem 3-4 günlüğüne yazlığa gitmesi gerekiyor eşimle tartışıyoruz. Hafta sonu oğlumla vakit geçirmek istiyorum o ailesine götürüyor kv ile hafta sonumu geçiriyorum. Çocuğumu sevicek zaman sıra da gelmiyor. Oğlum kolikdi ilk 6 ay çok zordu. 7. ayda işe başladım. Şimdi nerdeyse 2 yaşında ona bakarken zorlanıyorum. Babası çok şımartıyor ve yanımızda bir kişi bile olsa şımarıyor bakarken bazen sinirlerimin hırpalandığını ve oğluma sesimin yükseldiğini anlıyorum. Hayalimde ki anne olamadım oğluma. 2. bi çocuğa da bakabilcek kadar sabırlı değilim. Oğlumada doğumdan itibaren hep annem baktı ben anneme yardım ettim sadece. Annem 2.ye bakmam diyor o da hasta ve onu çok iyi anlıyorum. Benim de işten ayrılıp çocuk bakıcak ne maddi ve manevi yapım müsait değil. Hem başta da dediğim gibi eşimle bir çok zaman mutlu olmadım oğlumu çok isteyerek yaptım pişman değilim iyi ki olmuş.
Ama tek çocukla bi yere sığarsın da 2 çocukla sığılırmı bilmem. İçimden 2.çocuk lafını duymak bile gelmiyor. Rabbim oğluma uzun sağlıklı ömürler nasip etsin.Ona hakkıyla bakıyım diyorum. Eşim 5 kardeşler onlar alışmışlar birbirlerine ve mutlaka en az 3 çocuk olmalıymış. Diretirse eşim boşanırım bu uğurda ama 2. kesinlikle şu pskolojim ile istemiyorum

Kızlar maddiyat gelir geçer, bugün durumunuz çok iyi olur, yarın Allah korusun bir borç dağı olur, batarsınız.

Maddi konular kısmet işi bir yerde, ama kardeş bambaşka. Biz 4 kardeşiz, annem der ki 4 tane daha doğursaymışım. Bir araya geldiğimizde başka kimselere ihtiyacımız olmuyor ya en güzeli bu.

Kardeşi olmayınca insan kimle sırdaş olur, yoldaş olur, anne- babasının hastalığına, sağlığına sarılıp sevinir. Annem tek çocuk ve hep içlenir, üzülür, dertleşmeye bir kardeşi bile olmadığı için. Arkadaş da olsa sonuçta el, bir yere kadar seninle ama kardeş, aile öyle mi? ömürlük süren koşulsuz sevgi, birliktelik demek bence.

Biz de ev aldık ve müthiş sıkıntı içindeyiz, eşim bacağını kırdı, çalışamıyor, bir yaşında kızım var ve o kardeşsiz kalmasın diye (35 yaşındayım) yeniden hamile kaldım, eğer kısmet olursa, çok zorlamazsa 3, 4 olsun isterim.

Rabbim isteyen herkese versin.

ikinci çocugu düşünmeyen ne kadar çok anne var inanınki şaşkınım..
herkese saygım var ama dünyada kardeşsiz sap gibi olmayı hiç istemedim..
düşünsenize ömrünün sonuna kadar teyze hala dayı veya amca olamıyacak
hiç yiğeni bile olmuyacak..
allahım ya..inanınki korkunç çok korkunç :S :S

2. Bebeği bence mutlaka düşünmelisin, hemen olmasa da en azından 1 yıl sonra falan.. Ben tek çocuğum, bi kardeşim olacaktı ama düşük olmuştu, keşke şu dünyada herşeye rağmen birbirimizi kollayabileceğimiz kardeşim, kardeşlerim olsaydı diyorum. Tek çocuğun avantajı bir ise, dezavantajı bin bence. Hep kardeşleriyle gezen tozan, sırlarını paylaşan, eğlenen arkadaşlarıma özenmişimdir ne yazık ki..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…