- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
- Konu Sahibi kirmizicilek16
-
Bak ne yap biliyor musun? Evde buğday çimi yetiştir.
Ben tesadüfen öğrenmiştim bir yerden babam için yapacaktım ona kısmet olmadı. Evdeki saksılarıma ektim. O kadar hızlı büyüyor ki görmelisin hiç zahmeti de yok. Çimen suyu falan baya popüler son zamanlarda biliyorsun. Buğday çimi de çok faydalıymış. Akşamları salatalara doğra azıcık hiç kimse ne yediğini anlamaz bile. Ben direk saksıdan koparıp yiyorum şifa niyetine.
Geçen bir topik vardı orada da yazıyordu yeşil çim türü şeyler yetiştirmek evde pozitif enerji verir diye. Denemenizi tavsiye derim.
Bak ne yap biliyor musun? Evde buğday çimi yetiştir.
Ben tesadüfen öğrenmiştim bir yerden babam için yapacaktım ona kısmet olmadı. Evdeki saksılarıma ektim. O kadar hızlı büyüyor ki görmelisin hiç zahmeti de yok. Çimen suyu falan baya popüler son zamanlarda biliyorsun. Buğday çimi de çok faydalıymış. Akşamları salatalara doğra azıcık hiç kimse ne yediğini anlamaz bile. Ben direk saksıdan koparıp yiyorum şifa niyetine.
Geçen bir topik vardı orada da yazıyordu yeşil çim türü şeyler yetiştirmek evde pozitif enerji verir diye. Denemenizi tavsiye derim.
27 yaşındayım 2 yaşında kızım var 5 yıllık da evliyim
ben çalışan bir anneyim hamile kaldığımda 9 ayım hep istifra ile geçti
iş yerim evime 2 saat uzaklıktaydı otobüs ve servis olmak üzere iki araba değiştirip gittim hamileliğim boyunca işe
bir elimde kolonyağı bir elimde su yolları öyle bitirirdim 9.ayımda izne ayrıldım
niye çalışıyorsun çıksaydınız işten demeyin çalışmak zorundayım ev aldık kredimiz var
bebeğim oldu 4 ay evde kaldım ve Rabbime çok şükür evim çok yakın bir yerde tekrar iş buldum eski iş yerimden ayrıldım ve buraya başladım
çok uykusuz gecelerim oldu sabah kızımı anneme getir akşam al eve gel
annem de biraz nazlı biridir naz niyazla bakıyor işte kızıma
kv bakmadı diye binbir laf ediyor
bunları kafama takıyorum ister istemez
yani sıkıntılı geçti biraz o dönemlerim
belki biraz da sıkıntıya gelemeyen bir yapım mı var bilmiyorum acaba öyle mi diyorum kendimce
son zamanlarda herkes hadi 2.bebeği yap diye baskı yapıyor
hayır ben istemiyorum
Allahım kızıma sağlık versin onu hakkınca büyütüp güzel okutmak bir yerlere getirmek hayalim
benim maddi olarak canım ne zaten kıt kanaat bir ev aldık bir de birikim yapıp kızımı getirip götürmek için bir araba aldık
onu okutamadim mi istediklerini yapamadım mı peş peşe cocuk yapmanın bir mantığı yok benim için.
herkes sormaya başladı artık büyüdü kız ikinciyi yap, aaa olmaz tek çocuk
sonra çok pişman olursun gibi laflar duyuyorum evet kalabalık aileyi ben de çok severim kardeş çok güzel birşey
ben şimdi hangi mantıkla çocuk yapayım
sizce doğru olan nedir ?
İnşallah sağlıklı bir ömür sürer. Yani bana böylesi daha akıllıca geliyor. Herkes kardeş sahibi olacak diye bir şey yok. Anne çileden çıkmış, yaramaz iki çocuk...Hoş bir tablo değil. Tek evladınız var, paranızı, imkanlarınızı, enerjinizi, sabrınızı sadece ona harcarsınız.
doğru söylemişsiniz
o ruh halinde değilim
bazen kızıma bile sinirlenip bağırıyorum
çok da hareketli bir çocuk olduğundan dolayı
ona yetişmek beni çok yoruyor
geçen bir alışveriş merkezine gittik otun salonu vardı kaydırak içinde toplar falan bizimki ayakta kaymaya çalışıyor
birisi sizin mi dedi evet dedim
ben benim çocuğuma hareketli yaramaz diyordum ama sizinki daha fazlaymış dedi
ne dersin sağlık olsun dersin
canı sağ olsun ailesine vatanına laik bir evlat olsun başka bişi istemez insan
ufakken yaramaz olan cocuk büyüdüğünde uslanırmış
hep o umutla yaşıyorum
onu ben alsam hiç işten çıkmazdım ki(
gerçekten eşimin maaşına guvendigim için çıkıyorum yoksa istanbul gibi yerde mümkün degil eşim de özel şirkette çalıştıgı vakitlerde ikimizin maaş toplamı o kadardı ve bir o kadar da giderimiz varevimiz kira..
ihtiyaçlar felan derken malum burası çooook pahalı bir şehir ucu ucuna yetiyordu ALLAH seni inandırsın..
Çocuk gerçekten büyük bir sorumluluk maddi ve manevi olarak yetmek zorundasın..
eskiden yoklukta olsa çocuklar büyüyordu ama şimdi öyle bir devirdeyiz ki 6 yasındaki kızım elbise begenmiyor ya
düşün böyle bir nesil büyütüyoruz
aynen dediğine katılıyorum....çok büyük sorumluluk kolay gibi geliyo ama simdi en rahat anlarımız...bunun daha ergenliği var sorunları var çok zor gerçekten ..her ne kadar ben ilçede rahat ucuz şartlarda yaşıyor olsamda seni anlıyorum canım ama olmayınca da olmayııonu ben alsam hiç işten çıkmazdım ki(
gerçekten eşimin maaşına guvendigim için çıkıyorum yoksa istanbul gibi yerde mümkün degil eşim de özel şirkette çalıştıgı vakitlerde ikimizin maaş toplamı o kadardı ve bir o kadar da giderimiz varevimiz kira..
ihtiyaçlar felan derken malum burası çooook pahalı bir şehir ucu ucuna yetiyordu ALLAH seni inandırsın..
Çocuk gerçekten büyük bir sorumluluk maddi ve manevi olarak yetmek zorundasın..
eskiden yoklukta olsa çocuklar büyüyordu ama şimdi öyle bir devirdeyiz ki 6 yasındaki kızım elbise begenmiyor ya
düşün böyle bir nesil büyütüyoruz
İpek nerden bulabiliriz ?
Ben bu ara çiçek yetiştirmeye çalışıyorum da kimisi kuruyo
O çabuk yetişiyo madme bi denemek isterim
Ben daha çok yeşil görüntüyü sevdiğimden yapıyodum da bu bi de yeniliyo yani
herşeyin en iysini almaya özen gösteriyoruz da ondan
artık alım gücü de yükseldi insanların yada firmaların rakipleri çoğaldığı için daha uygun giyisiler
bizim çocukluğumuzda lcw dan giyinmek çok lükstü
şimdi herkes alabiliyor
bizimki de geçen gün etek almıştım giymek istedi hemen poposunu kıvıra kıvıra anneme gösteriyor anane baaaak anane baaaak
herşeyin en iysini almaya özen gösteriyoruz da ondan
artık alım gücü de yükseldi insanların yada firmaların rakipleri çoğaldığı için daha uygun giyisiler
bizim çocukluğumuzda lcw dan giyinmek çok lükstü
şimdi herkes alabiliyor
bizimki de geçen gün etek almıştım giymek istedi hemen poposunu kıvıra kıvıra anneme gösteriyor anane baaaak anane baaaak
Çek netten bir bak. Yeşil buğday çiminin faydaları diye. Kemoterapinin etkilerini azaltıyormuş.
Benim evimin çevresi hep bina doldu. Neredeyse hiç güneş almıyor. Bu yüzden hiç çiçek yetiştiremiyorum evde bir süre sonra sönüyor. Ancak bu buğday çimi o kadar hızlı büyüyor ki. Toprağın derinlerine inmeden hafif döktükten sonra kaşıkla karıştır. Biraz su tamamdır. Tohumluk buğday diye alınıyor. Eşim aktardan aldı sanırım.
Eki Görüntüle 1155594
görüntü aynen böyle
bu konuya yorum yapan arkadaşlarım sanırım hiç birinizin annesi veya babası hastalanmadı.
kardeşlerinizle elele tutuşup yogun bakımdan sedyeyle anneniz babanız gelmedi.
dünya omzunuza binmiş gibi cefa içindeyken sıkıntılarınızı kardeşlerinize sarılıp bölüşmediniz
siz yapın yapmayın onu bilmem ama Allah kimseyi kardeşsiz koymasın.
İnsan sadece canına kanına güveniyo bu hayatta annesine babasına kardeşine evladına güveniyo.
evlat ve kardeş ne kadar çok ise o kadar kolaydır aslında yaşamak..
doğru söylemişsiniz
o ruh halinde değilim
bazen kızıma bile sinirlenip bağırıyorum
çok da hareketli bir çocuk olduğundan dolayı
ona yetişmek beni çok yoruyor
geçen bir alışveriş merkezine gittik otun salonu vardı kaydırak içinde toplar falan bizimki ayakta kaymaya çalışıyor
birisi sizin mi dedi evet dedim
ben benim çocuğuma hareketli yaramaz diyordum ama sizinki daha fazlaymış dedi
ne dersin sağlık olsun dersin
canı sağ olsun ailesine vatanına laik bir evlat olsun başka bişi istemez insan
ufakken yaramaz olan cocuk büyüdüğünde uslanırmış
hep o umutla yaşıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?