İlla ki sevgili mi olmak lazim?

isilay

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
471
182
323
Almanya
Aslinda artik bu benim icin bir dert degil cünkü ben esimle kendi adima almam gereken en dogru karari aldim fakat yine de sizlerle paylasip fikirlerinizi almak istedim..

3 yildir evliyim fakat bunun 2 yilini esim ile ayni cati altinda gecirdik, bunun sebebi de esim yurtdisinda yasiyor olmasi, benim de evlendikten sonra dil kursuna gitmem icap ettigi icin evliligimizin ilk yilini esim yurtdisinda bense memleketimde gecirdim..

Gelelim konuya; esime ne zaman birlikte birseyler yapip disariya cikmayi önersem hep bir bahanesi olmustur, 2 yil icinde mutfak alisverisi haricinde beraber cok nadir disari cikmisizdir..Ben baska bir ülkeye gelip bulundugum yerde cevremin olmamasi dolayisiyla hep dört duvar arasinda yasamak zorunda kaldim. Ben cok aktif bir insanimdir ve evlilik öncesinde oldukca sosyal bir insan oldugum icin bu durumdan cok SIKILDIGIM icin hep yeni yerler görmeyi ve esimle ortak paylasimlarda bulunmak istegim icin hep bu durumdan sikayetci olmusumdur..

Esime ne zaman disari cikalim desem isi olmadigi zamanlarda tamam araba ile otobanda bir dolasalim yahut da arabayi yikamaya gidelim demistir :)) bu durum en az 10-15 kez böyle devam etti ve sonunda patladim elbette, esime acaba benim araba yikama hobim mi var yoksa ben mi farkinda degilim dedim :)) tabii sen misin bunu diyen bir daha beni hic bir yere götürmemekle tehdit etti.

Isin ilginc yani bir restoranin önünden yahut bir cafe veya sinemanin önünden gecerken daha önce buralara geldiginden bahsetmistir tabii bende dogal olarak kimlerle buraya geldigini sordugum da eski kiz arkadaslari ile geldigini söyledi..Sunu da belirtmek isterim bizim cocugumuzda yok birlikte birseyler yapmamizi engelleyen, neyse ki iyiki de olmamis..

Sorum su, sizlerde de durum böyle mi? Evli olmak asosyal olmak anlamina mi geliyor?Tabii bende her allahin günü disari cikilmasi taraftari degilim ama bir es en azindan haftanin bir gününü esine ailesine ayirmasi gerekmez mi, hadi onu da gectim ayda en azindan 1 defa olmali ki bu bile cok azdir bence.. Birlikte birseyler yapabilmek icin illa ki sevgili mi olmak lazim yoksa bu bizim Türk erkeginin sabit bir zihniyeti mi?

Sizden ricam beni yada esimi elestirmeniz degil, bu konu hakkinda genel görüsünüz nedir, sizlerde ayni durumu yasiyormusunuz, genel anlamda Türk erkeklerinin yapisindan mi kaynaklaniyor? Böylesi bir tartisma konusu acip fikirlerimizi paylasalim istedim.Yorumda bulunan herkese simdiden tesekkürler..

sizi ya da eşinizi değil direkt durumu eleştiricem,eşinizin eski kız arklarıyla gidip de sizinle hiçbir yere gitmemesi çok tuhaf tabi. herhalde ev içinde de size karşı çok ilgili değilki artık bu durumdan sıkıldınız.görücü usulü evlendiğinizi tahmin ediyorum, ortak paydanız pek yok gibi çünkü.
sadece sevgiliyken gezmek ne demek,hatta en çok evliler dışarı çıkmalı bence,çünkü aynı ev içinde hiçbirşey yapmadan monoton monoton otur insanın canı sıkılır.kısacası sen haklısın dışarı çıkarmalı.

benim eşim sürekli gece çalışıyo. ben gündüz. her gün 2 saat görebiliyoruz birbirimizi. ama bu kısıtlı zamanlarda bile bişeyler yapmaya çalışıyoruz. bence bu evlilikte çözülmesi gereken bir problem var canım.

Gece - Gündüz Farketmez..
Her Daim Çıkarız..
Yeter ki İsteyelim..

Haklısınız Hanımefendicim..
Fakat Laf Sokarak Değil de Daha Sakin, Konuşursanız Çözülecek Bir Mesele Bu..

böyle şeyleri okudukça evlilikten korkuyorum bende sizin gibi sosyal bi insan olduğumu düşünüyorum şimdilik erkek arkadşaımda öyle ama evlenince değişirmi diye de düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi :))bende olsam siizn gibi düşünürdüm en azından haftanın birgunu de olsa sevgililik dönemndeki giibi gezmek birşeyler paylaşmak isterdim..ah erkekler..

Esim ile birbirimizi severek evlendik yada ben öyle sanmisim diyebilirim, görücü usulü diye bir sey söz konusu bile degil..

Artik bizim adimiza cözülecek bir durum yok suan zaten ayrilma arefesindeyiz fakat ayrilma nedenimiz bu degil, bu durum yasadigimiz diger sorunlar arasinda cok kücük bir etken olabilir ancak.. Bu sebeple kendinizden örnekler sunmanizi rica ettim..

İlla eşinle bir yere gitmek zorunda degilsin ki tatlım..benim annem hiç dil bilmeden ingilterede nerelere giderdi tek başına ve cebinde bir adresle..hollandad kaldık 3.5 sene orada dil okuluna gitti..huzurevinde gönüllü calıscam dedi gitti kitap okudu yaslılara ve dilindeki hataları yaslılar düzelttii...cebine adresi koyuyodu evinin,sonra tek cümle ile " Excuse me I go this address" diyip ellerini nasıl şeklinde açıyodu..bence bagdata bile gidebilir annem

Korkma..
Her Evlilik Böyle Olacak Diye Bir Şey Yok..
Hem Allah Başka Dert Vermesin..
Çözülebilecek Bir Mesele Bu Canımcım..

Diğer Sorunları Bilmeden, Kendimizden Örnekler Vermemiz Biraz Zor Olacak Gibi Canım..

siz sevgiliykende mi durum böyleydi

Hayir tam tersiydi :) fakat söylesi bir durum var esim yurtdisinda yasadigi icin Türkiye ye en fazla 3-4 haftaligina gelebiliyordu ve bu sürecte biz neredeyse evde hic oturmuyorduk, esim yaris motoru kullanir Türkiye de de cok fazla motorcu arkadaslari vardir sürekli onlara ziyarete giderdik yahut da yine ayni arkadaslari ile motorlarla gezerdik Türkiye de kaldigi zaman icinde..

Bu konuda kesinlikle haklisin, bunu bende yapabilirim fakat öyle tek basima bir yerlere gitme gibi bir lüksüm yoktu maaesef..

Okadar iyi anlıyorum ki sizi...
Daha dün başıma geldi
sevgilimle şehir dışındayız iftarımızı açtık hadi gezelim diyorum
Ben yürümem diyor!arabayla gezelim...
yahu diyorum başka memleketteyiz yabancı görmediğimiz yer gezelim dolaşalım işte yok diyor
bişiler alıcam diyorum diyo ne alcaksak o mağazanın önünde duralım:)))))
Ya dedim git allah aşkına ne saçmalıyorsun iniyorum ben gelirsen gel geldi tıpış tıpış
tam 6 saat yürüttüm onu:)))
İnan hep böyle heryere arabasıyla
kumam gibi olmuş okdr sıkıldım ki hep kapalı alanda olmaktan...
yürümekten nefret ediyor yürümeden nasıl gezilceksee
yani sevgiliyiz de bişi farketmiyor
çok geziyoruz ama hep arabayla buda ayrı bir dert...

Aynen böle benimkide yerinden kıpırdamak istemez ama çok yoğun çalıştığı içinde olabilir bu durum..
Mesela dün geceyi anlatıyım iftardan sonra dışarı çıkalım dedim çıktık arkadaşlarla lunaparka gittik..
İlk başta biraz homurdandı sonra iyi ki gelmişiz dediğini duydum
Onun sevdiği şeylerle denemeye başlayın önce neyi seviyorsa ilk onu yapın sonra kendinize dönün.Bu daha etkili bir yol bence

tam bir Türk erkeği ile evliyim aşırı maço kıskanç sert sinirli küfür edebilen :)
ama kendimi dünyanın en mutlu insanı olarak görüyorum çok şükür
hemen hemen hergün akşam saatlerinde cafeye falan gideriz birlikte çay içip geliriz hafta sonuda sabah erken çıkıp tüm gün gezeriz sinemaya gideriz cafede restoranda otururup yemek yeriz sonra eve geliriz
birbçuk yıllık evliyim hep böyle
her erkek böyle değil yani tatlım ben çok huzurluyum her açıdan çok şükür

Valla neguzellll:) keşke herkes böyle olsaa...

Valla neguzellll:) keşke herkes böyle olsaa...
valla bende sevgiliyken nişanlıyken korkuodum ya evlenince kötü olursa
çünkü eşim çok sinirli yani sinirlendiğinde kırıp döken küfür edip bağıran biri ama evliliği kocalığı çok iyi benimsedi birde aynı dili konuşabilmek önemli
biz birlikte iş yapıoruz eşimle
aşk konuşuoruz
iş konuşuoruz
ticaret konuşuoruz
siyaset konuşuoruz
arabalardan motorlardan konuşuoruz
konsol ve bilgisayar oyunları oynuoruz birlikte futbol konuşuoruz futbol oyunları oynuoruz :)bilgisyrda falan
din görüşlerimiz aynı
siyasi görüşümüz aynı
yani açıkçası eşim benimle vakit geçirmekten sıkılmıyor arkadaşlarıyla yaptığı sohbetleri benmlede yapabiliyor bu önemli

mesela biz eşimle her özel günü kutlarız
gece masa hazırlayıp sabaha kadar sohbet ederiz sonrada :)
yani birçok erkek sıkılır ya ne konuşcazki falan der eşine
evlenmek sadece güzellik dürüstlük değil
aynı dili konuşmak gerekiyor
aşkın bitmemesi için

Yürümeyi bende cok severim, Almanya ya ilk geldigim zamanlarda bende cok söylemisimdir esime arada yürümeye cikalim diye, tabii ben söyledim ben dinledim durumu.. Biz birakin yürümeyi arabamiz oldugu halde bile ancak 2 ayda bir o da belki disari cikmisizdir..

evlilik bukadar guzel anlatılabilirr flört döneminden çok daha guzel bu anlattıklarınız ..mutlulukar dilerim size,Allah herkese nasip etsin böyle güzel evlilikler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…