Inanç meselesi..fikirleriniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lovezzen

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2020
4
0
6
35
Duzenleme: ben derdimi anlatamadım heralde. Boşanma ayrılma vs asla düşünmem. Çocuğum da araştıran sorgulayan olsun zaten. eşimin alkol alması vs vs sorun değil yaşam tarzımızdan sikayetim de yok hoşuma da gidiyor bi yerlere oturup eğlenmek ben de dine çok düşkün değilim ama iste içten içe huzursuzluk oluyor ve bu evde yada esimleyken olmuyor çevrem ve ailem kuzenlerim muhafazakar yaşıyorlar onları görünce icsel bir huzursuzluk oluyor.
Merhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim öncesinde de 2 yıllık ilişki var bir de çocuğumuz var. Ben muhafazakar biriyim aslında ailem muhafazakar.ben çok nadir namaz kılar kilarim orucumu tutarim ama esime gore asiri muhafazakar kalıyorum. Esim alkol alir. Kibrisa gittiğimizde kumar oynar hatta bazı makineler var bana bile oynatmisligi var. Ben ilişkinin basında alkole karşıydım fakat eşim guzelce açıklayınca iyi dedim ben kullanmam ama uyum sağlarım mezeler hazırlarım balkonda o içer kitap okur bana şiir okur. Siyâset konuşuruz hele din konusu konuşuruz sorsan müslümanım der. asiri kulturlu biri. doktora yapiyor doğal olarak din siyaset tartışınca çok eksik kalıyorum kitaplar öneriyor okuyorum görüşleri mantıklı ya da bana öyle geliyor. Bu arada çok mutluyuz ev işlerinde yardim eder çok güzel yemek yapar ben bir yaptıysam o iki gün yapar çok çok çok güzel bir baba.
Gelelim neden konu actigima
Geçen kurbanda kurban aldik kesilecegi zaman vekaleti sen ver dedi ben de sen ver aile adina kesiyoruz dedim. Sen kes iste o kadar para verdik sevabini al gume gitmesin dedi. Bi kaç hafta sonra kafama takildi inanıyor musun dedim. Inansam bile senin gibi inanmıyorum dedi. Senin için çok mu önemli bu dedi. Rahatsız oldum konuyu kapattım. Bir de ilişkiden sonra abdest almaz sabah olur unuttum der saçma sapan konuşur fizyoloji olan bir şey için arınma mi olur hem zina mi yapıyoruz da kirlenmiyoruz der böyle konuştu mu huzursuz olurum
Bir de ailelerle oturunca benim babam çok siyasidir siyaset konuşur. Babam siyaset konusunda kırıcı olur eşim ses etmez ederse de ironi yapar babam anlamaz. mesela "evet baba almanyada bu böyle kıskanırlar" yada " euro dolardan bize ne soğanı tarladan buğdayı da tarladan alıyoruz soğan ekmek yeriz gene boyun egmeyiz" gibi laflar ediyor
ÇÇocuğumuzla cok oynar kartlar hayvanlar dünya gezegenler vs vs çocuğumun inançsız olacak hissi beni çok rahatsız ediyor. Sanki ben de uzaklasiyormusum gibi hissediyorum birlikteyken değil de işyerinde yada ailemin yanında onların hayatını görünce ici mi huzursuzluk kaplıyor ve babamla dalga geçmesi hiç hoşuma gitmiyor. Kaç kez dalga geçme dedim. Ne yapayım tartışıp kalbini mi kırayım böyle olunca o da mutlu oluyor ben de haz alıyorum diyor. Aslinda cok iyi gezmeyi sever guzel meyhanelere goturur sanatci gelen barlara gideriz bu anlamda benim de hosuma gidiyor ama iste. Inş derdimi anlatabilmisimdir.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim öncesinde de 2 yıllık ilişki var bir de çocuğumuz var. Ben muhafazakar biriyim aslında ailem muhafazakar.ben çok nadir namaz kılar kilarim orucumu tutarim ama esime gore asiri muhafazakar kalıyorum. Esim alkol alir. Kibrisa gittiğimizde kumar oynar hatta bazı makineler var bana bile oynatmisligi var. Ben ilişkinin basında alkole karşıydım fakat eşim guzelce açıklayınca iyi dedim ben kullanmam ama uyum sağlarım mezeler hazırlarım balkonda o içer kitap okur bana şiir okur. Siyâset konuşuruz hele din konusu konuşuruz sorsan müslümanım der. asiri kulturlu biri. doktora yapiyor doğal olarak din siyaset tartışınca çok eksik kalıyorum kitaplar öneriyor okuyorum görüşleri mantıklı ya da bana öyle geliyor. Bu arada çok mutluyuz ev işlerinde yardim eder çok güzel yemek yapar ben bir yaptıysam o iki gün yapar çok çok çok güzel bir baba.
Geçen kurbanda kurban aldik kesilecegi zaman vekaleti sen ver dedi ben de sen ver aile adina kesiyoruz dedim. Sen kes iste o kadar para verdik sevabini al gume gitmesin dedi. Bi kaç hafta sonra kafama takildi inanıyor musun dedim. Inansam bile senin gibi inanmıyorum dedi. Senin için çok mu önemli bu dedi. Rahatsız oldum konuyu kapattım. Bir de ilişkiden sonra abdest almaz sabah olur unuttum der saçma sapan konuşur fizyoloji olan bir şey için arınma mi olur hem zina mi yapıyoruz da kirlenmiyoruz der böyle konuştu mu huzursuz olurum
Bir de ailelerle oturunca benim babam çok siyasidir siyaset konuşur. Babam siyaset konusunda kırıcı olur eşim ses etmez ederse de ironi yapar babam anlamaz. mesela "evet baba almanyada bu böyle kıskanırlar" yada " euro dolardan bize ne soğanı tarladan buğdayı da tarladan alıyoruz soğan ekmek yeriz gene boyun egmeyiz" gibi laflar ediyor
ÇÇocuğumuzla cok oynar kartlar hayvanlar dünya gezegenler vs vs çocuğumun inançsız olacak hissi beni çok rahatsız ediyor. Sanki ben de uzaklasiyormusum gibi hissediyorum birlikteyken değil de işyerinde yada ailemin yanında onların hayatını görünce ici mi huzursuzluk kaplıyor ve babamla dalga geçmesi hiç hoşuma gitmiyor. Kaç kez dalga geçme dedim. Ne yapayım tartışıp kalbini mi kırayım böyle olunca o da mutlu oluyor ben de haz alıyorum diyor. Aslinda cok iyi gezmeyi sever guzel meyhanelere goturur sanatci gelen barlara gideriz bu anlamda benim de hosuma gidiyor ama iste. Inş derdimi anlatabilmisimdir.

Evlenmeden önce dine düşkün olmadığını biliyormuşsunuz bile bile kabul etmişsiniz. Madem sorun olacaktı evlenmeseydiniz.

Bence cok takılmayın derim, buna benzer şeyleri bende yaşıyorum 5 yıllk eviliyim eşimle aynı görüşe sahip olsakta o aşırılığa kaçıyor baze abileriyle bile siyaset yüzüne kavga edip küfür ediyor tabi bende dünya yı dar ediyorum ona hiç bir şey için abilerine bagırman doğru değil diyorum ama bak sen harika bir eş harika bir baba diyemeyeceğim henüz cocugumuz olmadı ama olsa eminim harika bir baba olur.,nsanlar değişmiyor ama biraz da olsa saygı duyabiliyorlar siz rahatsız oldugunuz şeyleri sürekli söyleyin en azından saygı duyacaktır .ben biraz pes ettim diyebilirim naıpıyım inançsızolsun ,namaz kılmasın ama beni aldatan ,döven ,evine bakmayan bir adam da olsun istemem yani.

Bile isteye evlenmişsiniz. Değişmesini bekleyemezsiniz. O da sizden bekleyemez.
Ben eşinize yakın bir insanım. Benim için beraber içebilmek de önemliydi kendime göre biriyle evlendim. Oğluma şimdiden evrimli kitaplar okuyor mesela benim hoşuma gidiyor. Sorgulasın istiyorum. Ona göre biriyle evlendim. Yani bilerek evlenip sonradan rahatsız olmanız çok saçma.
Ben de abdest almam bu da beni ilgilendirir. Tamamen benim özelim eşe hiç laf düşmez. Çok rahatsız olacaktınız madem baştan ona göre birini istemeliydiniz.

Öncelikle bence derdiniz sadece din değil, eğitim-kültür konularında çok çok farklı olmanız. Yani adamın kafası daha eleştirel ve irdeleyici, doktora da yapıyor diyorsunuz maalesef kafa konularında çok çok farklısınız.

Madem bu kadar farklıydın baştan evlenmicektiniz. Şimdi arada çocuk var, bu sebepten boşanılmaz bence. Tek derdiniz dinse eşinizin ateist olmasını kabullenip geçiceksiniz bu kadar. Her koyun kendi bacağından asılır, din de manevi bir konu bu konuda kimsenin kimseye karışma hakkı yok. Ben Müslüman olmayan biriyle olamam derseniz de o zaman mecbur boşanma davası açarsınız. Bana sorarsanız, saçma olur, içinde çocuk da olan mutlu bir evlilik bu kadar özel bir konu için yıkılmamalı. Yine de siz bilirsiniz tabi.

Evlenmeden önce dine düşkün olmadığını biliyormuşsunuz bile bile kabul etmişsiniz. Madem sorun olacaktı evlenmeseydiniz.
Derdimi anlattım. Sorundan ziyade içsel bir sıkıntı. Huzursuzluk. Dine düşkün olmamak başka. Ben kendimi düşkün görmem ama inançsız da değilim. Yazmamin hatta hesap açmamın sebebi benim durumda olanlar var mi. Nasıl karşılıyorlar diye. Çocuk da babanın görüşlerinden etkilenir mi vs vs

Neden sizin gibi inanması gerekiyor?
Çocuğunuz neden sizin gibi inanmalı?
Bir başkası sizin inanma biçiminizden hoşlanmasa ne düşünürsünüz?
Bireysel bir konuda başka sorun yaşamadığınız eşinizden neden rahatsız oluyorsunuz?
İnanç kişiseldir.

Bile isteye evlenmişsiniz. Değişmesini bekleyemezsiniz. O da sizden bekleyemez.
Ben eşinize yakın bir insanım. Benim için beraber içebilmek de önemliydi kendime göre biriyle evlendim. Oğluma şimdiden evrimli kitaplar okuyor mesela benim hoşuma gidiyor. Sorgulasın istiyorum. Ona göre biriyle evlendim. Yani bilerek evlenip sonradan rahatsız olmanız çok saçma.
Ben de abdest almam bu da beni ilgilendirir. Tamamen benim özelim eşe hiç laf düşmez. Çok rahatsız olacaktınız madem baştan ona göre birini istemeliydiniz.

Ben de aynı fikirdeyim, sevsem bile dine aşırı düşkün biriyle olmam. Çocuğumun dine kafa yormasın ben istemiyorum mesela zaman kaybı görüyorum, ama dindar insanlar haklı olarak çocuklarını da dindar yetiştirmek istiyorlar.
Hiç değilse günlük hayatta ben şampanya ve kokteyl içerim mesela severim yani, karşı taraf haram içme şu bu diyecek ama bunu hayatboyu diyecek hali yok ya.
2 taraf da kendince haklı, bu noktada en iyisi zorlamamak yoksa çatışmalar kaçınılmaz oluyor.

Merhaba arkadaşlar
Kendi tercihiniz dışında biriyle evlenmişsiniz,şu saatten sonrada eşinizin değişeceğini düşünmeyin sakın..
Siz birazda böyle bir hayatı yaşamak istiyor gibisiniz..

Konu kapanır muhtemelen.

Bunları baştan düşünseydiniz keşke.

Söz konusu esşe, almadığı gusül, içtiği içki de kendi kararı denilecek konular değildir benim için. O yüzden de kendim gibi inanan ve yaşayan biriyle evlendim. Doğrusunun da bu olduğunu düşünüyorum evliliklerde.

Bu saatten sonra eşinize karışmaniz da doğru değil, o da sizin yaptıklarınıza yapma dese olmaz mesela. Aynı şey oluyor çünkü.

herkesin dini kendine denmis de,
benim bildigim kadariyla islamiyette inancli olamayan biri ile evlenmemeniz gerekiyor. Su durumda da eger inancli degilse sizin inanciniz geregi bosanmaniz gerekiyor.
Tabi ki kisisel karariniz olacaktir bu, kanun degil neticede.

bir de cocuk egitiminde su aralar erken yasta dini egitim cok yaygin, o tarz bir planiniz yoksa bence takilmaniza gerek yok. Cocuk sizden esinizden dedesinden teyzesinden... okudugundan gezdigindan gordugunden, arkadasindan toplayacak bilgileri ve yetiskin oldugunda kendi karar verecek. Baba tek baisna zaten buna karar veremez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X