İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

Amiiiin canım
Rabbim sağ salim kucağına almayı,
cennet kokusunu içine çekmeyi nasip etsin canım

portekizli ya ben dün idrar testi yaptım evde daha adetime 3 gün vardı esti yapayım dedim. klomenle tedavi oluyorum bu ay çatlatma iğnesi felanda yapıldı herneyse ikinci çizgi silik çıktı sonra bir test daha yaptım oda silik çıktı bende az evvel kızılaya gidip kan testi yaptırdım sonucu 3,5da alacağım acaba bir gebelik varmıdır ki. of silik çizgi beni hayattan sildi çokmu erken acaba kan testi için neticede normal adet günüm bile gelmedi 3 günüm var erkenden belli olurmu ki.

kızlar yeni bir site öğrendim yumurtlama hesabıyla ilgili ve deneyen biri dedi bu takvimle hamile kalmış 2. ayında sizlere vereyim belki biliyorsunuzdur ama gene bilmeme ihtimalinizi düüşünerek yazacağım. yabancı site size açıklamasınıda yapayım ... ben daha önce bilsem denerdim. sadece şunu söyleyeyim doktorum izlediği yolla bire bir tutuyor..

adres: Fruchtbarkeitskalender | Eisprungkalender: Fruchtbare Tage berechnen - babyclub.de

burayı tıkladığınızda en son adet tarihinizi ve kaç günde bir adet olduğunuzu soruyor...

mesela ben kendi adetim üzerinden anlataım size. 17/12/2009 da en son oldum 25 günde bir düzenli oluyorum( bunu ovalosyon hesabı izelgesinden öğrendim) altındaki sarı butona basınca bir tablo çıkıyor.
bu tabloya göre 23/28 aralık yumurtlama günüm olduğunu gösteriyor 28 aralık ise yumurtanın çatlama günüymüş onu diyor. 2ocak ise çatlama başarılı olduysa ve sperm yumurtaya ulaştysa döllenmenin gerçekleştiği an diyor. 7de kanda 9dada idrarda çıkar diyor. 11de hasta olman lazım diyor tablo ve eğer bu günleri kaçırdıysan 17/22ocak yumurtlama dönemim 22 ocak ise yumrtanın çatladığı an diyor eğer olursa 27 ocakdada döllenme gerçekleşiyor diyor.

bunun dışında yumurta çatlamadan bir gün önce ve bir gün sonra muhakak ilişkye girilmesi lazım. 2günde bir ilişki olmalıymış erkeğin spermi 48 saatten fazla yaarmış rahimde yumurtlama ise sadece 1 ayda 24 saatlik dilimde çatlıyor ve gebe kalırsan kalıyorsun kalamazsan br dahaki aya umutlar o nedenle o tarihlerde iyi çalışmak bol yaramazlık yapmak lazım.

Merhaba ben 1,5 yıllık evliyim 3 aylık gebeliğimi bebekte sorun olması nedeniyle sonlandırmak zorunda kaldım.5temmuzda kürtaj oldum adet günlerim 11 ağustos 14 eylül 20 ekim 27 kasım 27 aralık.düzenim bozuldu anlıyacağınız..Yaşım 30 elimi çabuk tutmam gerek.Doktorum kürtaj sonrası rahimde hafif bir kalınlaşma var deyip doğum kontrol hapı verdi bu hapın kalınlaşmayla ilgisi varmıydı bilmiyorum düzenli kullanamadım,Doktorumdan memnun değilim kafamda bir dolu soru direk tüp bebek merkezinemi yoksa doğum doktorunamı gideyim.bana öncelikle ne gibi testeler uygulayacaklar HAMİLE KALMAK İSTİYORUM((((

arkadaşlar infertilite hakkında bilmek istedikleriniz konusunda mesleki bilgilerime dayanarak sorularınıza elimden geldiğince cevap verebilirim........

mrbben buay hsg çekildim ilk seferde dr um tüpler kapalı gözüküyor dedi ikinciyi denedi ikinci sefer çok ağrılıydı dayanılmayacak kadar niye bukadar zorladığınıda anlamadım ama ikincide tüpler açık çıktı dr hafif bir yapışıklık varsa açıldı dedi bukadar zorlaması kötü sonuçlar doğururmu bide menegon iğne verdi bir sorun yoksa iğneleri niye vermiş olabilir şimdiden teşekkür ederim

mrb erkekte sperm dusuk olunca ılaclarla yukselırmı?bana doktor dırek gıdın tup bebek olun ılacın faydası olmaz dedi(((((((((

hsg bazen tanı koymaya yardımcı olmakla birlikte tedavi edicide olabiliyor fallop tüpleri açıkmı diye bakarken bazen hafif yapışıklıklarıda açabiliyor ağrı hissetmenin sebebide ilacın verilmesi esnasında tüpler kapalı olduğu için hissettiğin basınç ve zorlamadandır kötü bir sonuç doğuracağını zannetmiyorum iğneyide bence hsg sonrası hamile kalma ihtimali artıyor tıkanıklıkta anlattığın kadarıyla giderilmiş gebe kalma ihtimalini arttırmak için vermiştir bence endişelenecek birşey yok şansın artmış durumda...

mrb erkekte sperm dusuk olunca ılaclarla yukselırmı?bana doktor dırek gıdın tup bebek olun ılacın faydası olmaz dedi(((((((((

erkekte infertiitenin pek tedavisi yok e vitaminiyle destekliyorlar beslenmeyle falan ama morfoloji bozuksa yapacak birşey yok sayıdan ziyade morfoloji önemli doktorunuz bu konuda uzmansa birşey diyemem ama başka hekimlerlede görüşüp tüp bebeğe karar vermeniz daha mantıklı olacaktır

Merhaba bende 1,5 yıllık evliyim bende evlendıkten sonra adet problemi oldu sürekli gittğim doktoruma gittim hamile kalmak için ve bana 2 ay klomen tedavisi uyguladı ama yumurta gelişmedi. daha sonra yumurtayı geliştirmek için bana menegon iğne verdi. ben iğneyi olmadım başka doktora gittim bu sefer bu doktor bana rahmimin çocuk rahmi kadar olduğunu ve rahimim buyumeden hamıle kalamayacağımı soyledı adetlerımde bu yuzden duzensızmıs. 3 aylık bır ılaç tedavısı verdı bana ama her doktor başka bırsey soyluyor ne yapacağımı sasırdım bu anlattıklarıma bakarak sızın görüşünüz nedir? anne olabılırmıyım

200bın sperm sayısı diğer değerlerı yuksek.kalacak olsam bu değerlerlende kalabılırım dediler.yasım cok genc tup bebekte olmak ıstemorum.9 10 mılyon arasında asılama yapılıomus

mrb bilgiler için ayrıca teşekkür ederim rahim filmi ne zaman çekiliyor yani adetten sonra mı?

Son düzenleme:
bir sorum olacak. kafam allak bullak... bende en ufak sorun yok. eşimde ise yüzde 30 hareketli sperm var birde 20 milyon olması gereken değer 15milyon.. doktorum ilk ilaç tedavisini önerdi ve 2 aydır klomen tedavisi oluyorum. bunu 3 ay denemeyi önerdi. sonra 2 kere aşılama deneriz olmazsa tüp bebek dedi.. iki ay zaten geçti sancılarım başladı bu ayda belli oldu bebiş olmadığı. şimdi hastalanınvca doktora gideceğim. 2 ay kaybettim doktorun dediği çizelgeyi takip edersem 3 ay daha gidecek.

şimdi sormak istediğim şu doktoruma direk tüp bebek istiyorum mu desem. neticede maddi sorunum yok çok şükr. napim:) kafam allak bullak.... doktoru bile değişmeyi düşünüyorum.... bu ay başka doktoramı gitsem... of of of..... canabı hakkım herkese anne baba olmayı nasip eylesin. doğurup ccami avlularına bırakacak insanlarada vermesin.... yalan dünya işde kimilerimiz uğruna gözyaşı döküyor allahımıza en içden dualarımızla adeta yalvarıyor sığınıyoruz kimileride bu lutufa kavuşyor kıymet bilmiyor sokağa terkediyor...... vallah içim acıyor.

gecmıs olsun canım tup bebekte ınankı cozum deıl.ılac tedavısı bence olsun.bırazda sabırlı ol.zaten 3 ay boyunca etkısı yoksa 6 aya cıkarıolar.bunun yanında kecı boynuzu pekmezı yada kurun yap yedır.sayı yukselmeyecek kadar az deıl.bugun 26 tane spermlen bıle hamıle kalan ınsanlar var.demek ıstedıgım acele etme tup bebek cın.

kesinlikle tüp bebek için acele etme: arkadışımın eşindede böyle bir problme vardı: keçiboynuzu kürü yedi: şuanda 3 aylık arakadaşım hamile: her işte bir hayır vardır: allahım hayırlısını versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…