- 23 Şubat 2010
- 114
- 11
- 118
- Konu Sahibi baby nurse
-
merhaba baby nurse bende yeni katıldım aranıza 2 hafta once aşılama oldum ben hipogonodatropik hipogonodizm hastasıyım puregon adlı iğnbelerden kullandım catlatma ignesi oldum sonrada aşılama 5 mayısta sonra 4gun sonrada destek amaçlı primut n kullandım gunde 3tane yuttum 16 mayısta betahcg yaptırdım 1,1 cıktı 2 hafta dolmadıgı için bekledim bugun
2 hafta doldu 20 mayısta yaptırrdım 0,100 cıktı dr yanındaki çalışana
gosterdim pazartesi tekrar yapalım dedi bazen rahime gec düşüyor dedi sizce ole bi ihtimal varmı cok agladım olmadı diye sizce pazratesi bişi cıkarmı umutlanıyım mı
O hamile olduktan sonra yapılan bi iğne ,kan uyuşmazlığı hamileliğe engel değil korkma,bizde de var ...merabalar bende 2 yılllık evliyim ve çocuğum olmayınca doktora gittim banada infertilite dedi spermiogram istedi eşimden ultrasyona girdim hormon testi yaptı bide bizim kan uyuşmazlığımız var ben A RH(-) eşim A RH(+) BUNUN İÇİN İĞNE OLMAM GEREKİOMUŞ HAMİLEYKEN BU CİDDİ Bİ SORNMU ÇOCUĞUM OLABİLİRMİ YARDIM EDİN ÇOK MORALİM BOZUK
Merhabalar topiklerde nerde okudum bulamadım ama sormak istiorum. FSH ve lh sonuçlarında benim normal. Fakat birinin birinden yüksek olması daha mı ii di. normalse bile sonuç. Yani fsh ni lh den ya da lh nin fsh den yüksek hangisi daha i i matematiksel olarak diorum . yoksa ikisi de kendi içinde normal benim. yoksa çok da mühim deil mi? Aydınlatırsanız sevinirim.. Teşekkürler...
canım ikisininde dengede olması gerekiyor
birbirlerinin bölümü 1 çıkmalı yani
fsh yumurtalık rezervini gösterdiği için ne kadar düşük çıkarsa o kadar iyi ters orantı var
sayı küçüldükçe rezerv artıyor
lhda yumurtanın çatlamasını sağlayan hormon
adet döngüsü ile yumurta çatlayana kadar geçen zamanda yavaş yavaş artıyor
ve en yüksek seviyeye çıktığında yumurtayı çatlatıyor
buda çogu kadında adetin 13,14,15. günlerine denk geliyor (28 günde bir adet olan kadınlarda)
adetin 3 günü baktırdığında bu iki hormon dengeli olmalı
hele lh fshın 2 yada 3 katı çıkarsa sorun var demektir.
geçmiş olsun
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
yavruceylan çok teşkkür edrim. Öok güzel açıklamışşsın. Baktım test kağıdını buldum da sanırım dediklerini uyuyo. Şimdi normal değerlerde. Yazmak istedim:
FSH 6.32
LÜTEINLEŞTIREN HORMON (LH) 7.14
fsh ni lh den düşük olması daha i i sanırım.. aralıkları 1 gibi deil mi? lh normal bile çıksa fsh den çok fazla olmamalı sanırım.!. lh nin fs den yüksek olması tumrtanın olgunlaşmadan çatladını mı gösterio ya da ne ifade edebilio.
Bu verdim sonuçlar adetin 5. günü doktor sorun yok dedi. diğer testler de normal. aralıklara baktım. benim anladım da normal zate. adetin 5. günü de yanıltmaz deil m.i?
Allah ne muradın varsa versin. Teşekkür ederimmmmmm
adetin ilk günü fsh da lh da düşüktür
Çünkü yumurtalıklar resetlenmiştir yeni bir yumurta başlayacaktır oluşmaya
yumurta oluşmaya başlayınca ki bu işte adetin 3. gününe kadar gerçekleşir.
daha sonra yavaş yavaş büyür yumurta
yumurta büyüdükçe lh da artmaya başlar
yumurta tamamen büyüdüğünde lh en yüksek seviyesine ulaşarak yumurtayı çatlatır
ve tekrar lh yavaş yavaş düşüşe geçer
lhın fshdan yüksek olması (yani 2 3 kat fazla olması FSH:8 LH:25 gibi) iyi bir şey değil
İşte o durumda lh yumurtanın gelişimini olumsuz yönde etkilemekte ve yumurtanın yeterince büyüyememesine sebep olmakta
yeterince büyüyemeyen yumurta çatlayamıyor ve yumurtalıkta öyle minik minik kalıyor
Bu da polikistikover (çok sayıda yumurta barındıran yumurtalık) dediğimiz bir hastalığa sebeb oluyor pkoda
fakat
senin değerlerin 5. gün olmasına rağmen güzel gözüküyor
endişe etme drun beğendiyse sorun yoktur ki bencede gözükmüyor
ama bir daha vermen gerekirse adetin 2. yada 3. günü vermeye özen göster
tekrar geçmiş olsun
ben de fsh ve lh ne anlam ifade eder bilmiodum.. Öğrenmiş oldum. Taksit taksit yazırum birden aklıma da gelmio yazmak bazen her şei de bende de pko varmış. Tümm testler normal dedi doktor. Hatta bazı testleri de ben istedim için yaptılar. Adetin beşinci günü ultrasonda 3 yumrtam vardı. 2 si i i demişti doktor. Sonra takibe gitmedim. 2 doktora gösterdim ikisi de gebeliğe engel deil dedi. Testlerin normal olması dışında da bi şikayetim yoktu zate. kist deince şok olmuştum ama atlattım artık.ama aklıma takılan bir doktora kist geçer mi dedim geçmez dedi ama diğeri geçebilir adetle atabilirsin normal dedi. ben korkmuştum ama doktorlar gayet rahttı. sanırım test sonuçlarım da normal oldundan! pko durumunda testler gene de normal sanırım.. Düzenli adet olurum ama 30. günüm olmasına ve adet belirtilerim de olmasına rağmen adet omadım. gebe miyim die düşünmeye balşladım. ama adet belirtilerim var 2 haftadır nerdese. çok mu geç yumurtladım ya da adet günü falan mı yumurtladım dicem ama barix adet belirtilerim var. böle olunca hep adet olrum hissettimde yani. kistik durumlarda istisnalar olabilir mi bazı aylar. aslında biliorum kist olmasa bile bazen yumurtlama zamanı deişebilir kadınlarda nadir de olsa belki çok erken ya da çok geç de yumurtlanabilr. Merakla bekliorum adet olcam die bakalımm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?