- Konu Sahibi baby nurse
-
arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım..şubatta evliliğim 2 yıl olcak yaklaşık 1 yıldır doktorlardayız bu ay yumurtlama takibi yapılıyor ama şuana kadar bi gelişme yok doktorum rahim filmi isteyebilirim dedi.. o beni çok korkutuyo tecrübesi olan varsa nolur yardım etsin
merhabalar ben 1.5 senedir evliyim 8-9 aydır bebek istioruz ilk korunmayı bıraktığım ay adette düzensizlik yaşadım dk.a gittim folikülistik kist varmış doğ.kont.hapı kullandımkist düzeldi ama sonra gene tekrarladı su an yine yoluna girdi bu arada klomen kullandım son ay çatlatma iğnesi vuruldum sonuç negatif.şimdi dk.ya ara verelim bir süre yada aşılamaya geçelim dedi.sebebsiz infertite dedi.ama rahim filmimi istemedi tüplerime bakılmadı sence başka bir dok. daha gitsem mi?yoksa biraz zamna mı bıraksam yaşım 27 bu arada
8 ay bence aşılama yaptırmak için çok erken.....
infertilite hastaların maalesef en çok sömürüldüğü alandır...
ben en azından bir 4 ay kadar doğal yolları denemenizi tavsiye ederim genelde hastalar 12 ay korunmasız düzenli ilişkiye girmelerine rağmen çocuk sahibi olamıyorsa infertil kabul edilir
ama eğer spermlerde motilite düşükse, morfolojisi çok bozuksa tabiiki beklemenin bir anlamı yoktur ama herhangi bir sebep saptanmamışsa beklemenizi tavsiye ederim hem paranıza hemde yaşadığınız strese yazık...
follikül kisti arada olabilir doktora gitmeseniz farkında olmadan kendi kendinede kaybolabilirdi..tabii doğum kontrol hapıda kullanılabilir isabet olmuş atılma süresini kısaltır...
rahim filmi içnde bence biraz bekleyin
stres yapmayın
çocuk için değil birlikte olmak istediğiniz için olun ....(bu çok önemli çiftleri çok etkiliyor)
yumurtlama takibi falan yapmayın adetinizin 11.gününden sonra günaşırı birlikte olun ve birlikte olduktan sonra kalçanızın altına yastık koyun yarım saat ayaklarınızı yukarıya dikin ve banyonuzu sabah yapın
folik asit kullanın nöral tüp defektini önler (bebekte)
eşiniz ve siz dengeli beslenin eşiniz özellikle protein ağırlıklı beslensin yeşil yapraklıda çok tüketsin sperm sayısını arttırır
inşallah yakın zamanda hamile kalırsınız
arkadaşlar mrb.baby nurse bende adanadayım da doktor bulamadım sende hemşiresin bir bilgin vardır.
tavsiye edebileceğin iyi bir doktor var mı
baby nurse ben bir dr a gittim.yumurtalarım yumurtlama zamanında normalde 18-20 mm olması gerekmiş benimse 14 mm miş.nedir bu canım ya bebeğimin olmasını engeller mi[/QUO
herkez aynı zamanda yumurtlamaz kimi 14. gün yumurtlarken kimi 16-17 .gün yumurtlar bu kişisel farklılık gösterebilir bebeğim olmaz diye düşünme her ay aynı olacak diye birşey yok her kadının 12 ayda 2-3 yumurtlama boş geçme hakkı vardır belki sen yumurtlamadığın zamandasın belki 1-2 gün sonra bakılsa yumurta istenen ölçüye gelmiş olacaktır ovulasyonun genelde standartı 14.gündür ama kişiye göre kaç günde bir adet gördüğüne göre değişiyor 30 günde bir adet görenler genelde 15.gün,28 günde bir adet görenler genelde 14.gün yumurtlar buna bence çok takma streste çok etkiler....
bayan doktorda ilgi den gül demirtaş aşık iyi bir doktor tavsiye edebilirim benim eski doktorumdu...evet bende kadın doğumda çalışıyorum keşke sefa beye gidebilseydin ama neyse....
teşekkür ederim canım.şuanki doktorum gül demirtaş ama ben çok fazla stres yaptığım ve olayı büyüttüğüm için sanki doktor ilgisizmiş gibi geldi bana.birde ben şimdi başladığım doktora hamile kalırsam doğumumuda yaptırsın istiyorum o yüzden özel bir hastane doktoru istiyorum.bana şimdi progynex diye bir hap verdi faydasını görürüm umarım
merhaba baby nurse :) öncelikle bizlere buradan yardım ettiğin için allah senden razı olsun.kısaca hikayemi anlatayım.10 haftalık hamileyken bebeğin kalbinin durduğunu öğrendik ve akabinde kürtaj yapıldı.buarada hamileyken 1-2 defa az miktarda kanamam ve lekenmelerim olmuştu.bu yüzden yapılan vajinal usg de uterus bikornu tespit edildi.sonrasında malum bebeğimi kaybettimkürtajdan sonra bana rahim filmi önerildi.rahim filmi için yapılan vajinal usg de de bu sefer uterus unikolli göründü!!!neyseki yaklaşık 1 hafta önce rahim filmimi çekildim.filme görede rahim üçgen şeklinde değil V şeklindeydi.rahimde bölme yani perde olduğu söylendi.fakat rahimin şeklinden dolayı laparoskopi önerildi.anlıyacağın histeroskopi ve laparoskopi olcam...şu an adetimi bekliyorum bunun için...benim sorum; sence hikayeme göre yapılanlar, izlenen yol ve yöntemler doğrumu? ben özele gitmiyorum.ankarada etlik zübeyde hanım kadın doğum ve araştırma hastanesine gidiyorum.ameliyatlarımda burda olacak.bilirsinki bazı insanlar özelleri tavsiye ediyor.ama ben devletin hastanelerine de güveniyorum (daha doğrusu güvenmek istiyorum) yazdıklaraıma göre beni aydınlatırsan çok sevinirim.tekrar çokkkk çoooookkkk teşekkürler :)
Merhaba baby nurse. 1 yıldır korunmasız ilişkiye rağmen bebeğimiz olmadı. geçen ay doktorumuzdan eşimde sorun olduğunu öğrendik. benim bir sorunum yok. doktor bu değerlerle aşılama yapılamaz tek çözüm tüp bebek dedi. değerlerimiz aşağıda bilgin var mı bu konuda? aşılama yapılamaz mı?
tam hareketli %10
yarı hareketli %5
yerinde hareketli %5
hareketsiz %80
normal yapıda %70
anormal yapıda %30
baş %25
boyun %3
kuyruk %2
sayı 50.000
toplam sayı 225.000
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?