İnfertilite Hakkında Merak Ettikleriniz.. Hemşireyim Yardımcı Olmaya Çalışırım..

Meraba babynurse,
8 yaşında bir kızım var, 2 yıldır ikinci bebek için korunmuyoruz. Geçen ay doktora gittik. Ben ve eşim 35 yaşındayız. Bende herhangi bir problem bulamadılar ancak eşimde damar genişlemesi varmış, bu da spermleri etkiliyor tabii. Doktorumuz eşimin ameliyat olması gerektiğini söyledi. Yoksa tüp bebek bile işe yaramazmış. Bu ameliyatın başarı şansı nedir?
İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.

ben 2 senelik evliyim ama hic korunmadim yumurtlamamda bir sorun olmadigini soyluyo jinekolog'um dedi fakat adetlerim 35 gunde bir olmaya basladi ve martta rahim filmi cekinecem bu konuda bilgilerinizi alabilirmiyim tsk

evet önceşin spermiyogram versin
28-30 aralık arası adet olman gerekir inşallah olmazsında....
eşin 3-4 gün cinsel perhiz uygulasın örnek verirken tükrük,kayganlaştırıcı vs birşey kullanmasın ilk gelen sperm sayı olarak çok fazladır onu örnek verirken dısarıya gitmeden almaya dikkat etsin inşallah kısa sürede gebe kalırsın

spor ve diyet tabiiki yapın ama çok ağırda yapmayın çok ağır spor da yumurtlamayı etkiyor ortalama birşeyler yapmaya çalışın
doktor konusundada yardımcı olmak isterdim ama bursa yı hiç bilmiyorum
pregnyl kullanacaksınız ama uygulanan tedavi protokolü çok farklı yumurta geliştirici iğneler hem daha yüksek dozda hemde daha uzun sürede kullanıldığı için geç cevap verse bile yumurtlama elde edilecektir endişelenmeyin...

zannediyorum varikosel teşhisi konulmuş ...
varikoselde genişleyen damarlar testislerde göllenme yaparak kan akımını bozar hatta geriye akım yapar buda sperm sayısını ve kalitesini azaltır
ameliyat olmasını bende öneririm gerçekten iyi sonuç alan çok hasta var genelde başarı %60-70 arasındadır ameliyattan sonra 3-4 ayda tam sonuç alınıp alınmadığını öğrenirsiniz

Merhaa ben septum nedeniyle laparaskopi ve histeroskopi oldum. Duyduğum kadarıyla rahim anomalileri olan kişilerde rahim ağz yetmezliği daha sık görülüyormuş bu yüzden hamileyken iyice ölçülüp gerekirse dikiş atılması gerekirmiş. Doğrumudur?

ben 2 senelik evliyim ama hic korunmadim yumurtlamamda bir sorun olmadigini soyluyo jinekolog'um dedi fakat adetlerim 35 gunde bir olmaya basladi ve martta rahim filmi cekinecem bu konuda bilgilerinizi alabilirmiyim tsk

stresten adet gecikmeniz olmuş olabilir
rahim filmi çektirmenizde fayda görüyorum
eşinizdede bir sorun yoksa yani spermiyogramı normalse ona göre bir tedavi protokolü başlanacaktır hsg de çok zor çekilen birşey dağil korkmayın küçük bir müdahaledir

tabiiki diğer kişilere göre bu riski daha fazla taşıyorsunuz ama sadece risk ....
serklaj denilen rahim ağzına dikiş atılması genelde 14. haftadan sonra yapılır çok zor bir işlem değildir hafif bir anesteziyle yapılır inşallah gerek kalmazda ama başınızada gelirse sizi korkutmasın çokta etkili bir yöntemdir ama inşallah gerek olmaz

Çok teşekkür ederim. Bir sorum daha var aslında çokta meşgul ediyor beynimi. Benim reglim çok düzenlidir ve 28 günde bir olurdum. Geçen nisan ayında ameliyat oldum. Ameliyattan sonrada reglim düzenli geldi fakat bir kaç ay sonra aniden bir yumurtalık kisti oluştu ve iç kanama yaparak patladı o dönemdede hormonlarım ve reglim düzenliydi. Fakat 2 ay önce reglim 15 gün gecikti bu ayda 5 gün gecikti. Bende her regl öncesi ufak siyah dokular gelirdi ve ardından 6 saate reglim başlar ve kesilirdi. Fakat bu ay aralıksız 1,5 gün sadece kahve lekelerle o doku gibi şeyler geldi. Sonra bir gün tamamen herşey bitti ardından tekrar başladı bir gün bile sürmeden kahve kırmızı şekilde sürdü aynı gün bitti. Normalde 5 6 gün çok yoğun bir şekild hasta olurdum iki aydır bunla karşılaşıyorum 26 yaşındayım acaba erken menopoazamı giriyorum.

kesinlikle erken menapoz diye birşey düşünmeyin
menapoza girmek o kadar kolay değil ...
adetinizin 3.günü tekrar bir hormon profili baktırın geçici bir düzensizliktir
hormonlarınızda bir düzensizlik vardır doktorunuzla görüşün

mrb baby nurse ben 2.5 yıllık evliyim 10 gün önce aşılama yaptım ilk günlerde lekelenmeler oldu kasılklarımda ağrı ve kabızlık ama bikaç gündür hepsi geçti umutsuzlluğa kapılmaya başladım acaba belirtiler ne zaman başlar tedirgin olmama gerek yokmu acaba lütfen yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaslar bende yaklasik 3yildir evliyim 2 yildirda tedavi görüyorum 2tanede asilama yaptim bana önerebileceginiz bir dr veya tüp bebek merkezi varmi.Bana cok iyi bir doktor lazim yurt disindan gelecem burdakilerini begenmiyorum.Ankarada bir doktor lütfen

inşallah tutmuştur
ama erken gebelik bulgularını anlamak çok zordur ancak adetiniz geçtikten 1-2 gün sonra hafif belirtiler başlar genelde sık idrara çıkma,bazen bulantı,göğüslerde hassasiyet çoğunlukla görülebilir ama tekrar diyorum bunlar olmayabilir olmaması gebe olmadığın anlamına gelmez kişiye göre farklılıklar gösterebiliyor adetiniz 1-2 gün geçerse bence gidin kanda baktırın inşallah hamilesinizdir

sana çok yardımcı olmak isterdim ama ben adanadayım
inşallah iyi bir doktor bulur kısa sürede sonuç alırsınız

merhaba sekiz yaşında bir oglum var ikinciyi istyoruz üç senedir korunmuyoruz hormon tahlillerim normal fakat benim sol gögsümü sıktıgımda sarımtırak bir sıvı geliyor birde dr um rahmimin ters oldugunu söyledi acaba hamile kalmamı etkiler mi yardımcı olrsanız sevinirim

hiperprolaktinemi yani prolaktin hormonunun yüksekliği ile karşı karşıyasınız .....
kesinlikle tedavi olmalısınız çocuk sahibi olmanıza engel olur bir daha hormon baktırın ...
rahminizin ters(retrovert)olması gebeliğe engel değildir zaten olsaydı bir çocuğunuz varmış olmazdı,sadece belki süreyi biraz uzatır ama engel olmaz...
göğsünüzden süt gelmeside prolaktinin yüksekliğine bağlı tedavi olursanız kısa sürede hamile kalırsınız endişelenmeyin

yazılanların çogunu okudum aklıma bişey takıldı ymurta geliştirici diye yazmış oldugunuz yanlış hatırlamıyosam DONG GUAİ ROOT için bitkisel dediniz acaba bende kullanabilirmiyim.benimde yaşım 30 olmasına ragmen 5 tane yumurtam oluşmuştu ilk tüp bebek denememizde. tşk

merhaba bu konu için çok saol baby nurse bende 2 senelik evliyim.5 aydır bebek istiyorum geçen ay doktora gittim ultrasonla muayenede uterus ters ve poly micro kistique yazan bi rapor verdiler.yurtdışında yaşıyorum.jinekologa deil önce aile doktoruna gidiliyor bildiginiz gibi ve bu aile doktoru bana duphaston verdi 3ay kullan dedi.bu poly micro kistique dedikleri pcos büyük ihtimal herhalde ben öyle anladım.ve duphastonun sadece adet düzenledigini ögrendim.içim rahat etmedi birde aynı raporlarla 12 şubatta jinekologa gidicem ona muayene olucam tavsiyelerinize ihtiyacım var adet tarihlerim 31 ağustos,2 ekim,30 ekim,2aralık,9 ocak teşekkürler..

merhabalar bende bugün katıldım epeydir takip ediyorum bende bebek istiyorum 1 senedir korunmuyoruz 10aydır falan doktora gitti klomen kullandım pregnly kullandım ama yok rahim filmi çektirdim temiz sperm tahlili olumlu yumurtam oluşuyo ama kalamıyorum psikolojim bozuldu iyice bu ay ısı takibi yaptım bakalım bekliyorum adet olursam doktora gidecem ne yapabilirim bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…