- 22 Kasım 2016
- 2.052
- 3.936
- 133
- 31
bir buçuk ay oldu korunmuyoruz ama yok ya o kadar eminim ki olmayacağınaUmutsuz olma hemen canım. Bı kere olduysa yine olur niye olmasın ki. Kaç ay oldu kürtajda beri?
.Dün gittim verdim canım. Kan pıhtılaşmasi için 3 ay sonra çıkıyor ama 1, 1bucuk ay önce de çıkabiliyor dediler.
Diğer testlerim hemen bugüne çıktı, protein c, protin s, kardiyolipin, rubella, toxoplazma gibi testleri yaptırdım bı sorun yok gibi.
Sen onları yaptırmış miydiniz?
Merhaba canım. Ben üniversite hastanesinde mesai dışı profesöre muayene oldum, özel muayene sayıldığı için ekstra ücret alıyolar tabi. Ona söyledim işte bende pko var ztn zor hamile kalıyorum o yüzden bidahaki ne zaman olcak belli diil en azından gerekli testleri yaptırmak istiyorum dedim. Önceden de internetten araştırmıştim ve bı arkadaşımın da başına aynı şey geldi ona yapılan testleri de öğrenmiştim, tek tek doktordan istedim. Ben gerekli görmüyorum ama madem endiselisin yaptıralım dedi. Ama Kocaeli üniversitesinde genetik testlerden sadece kan pıhtılaşmasina bakıyorlar. Onu verdim ama sonuç 3 ay sonra dedi oyuzden bide Ankara'da özelde yaptırdık bu haftasonu..
Merhaba canım.Ben de kocaelideyim ve kürtaj olmak zorunda kaldım bebegimin kalbinin durması sonucu..Sen üniversite hastanesinde nasıl test yaptirdin?3 düşük olmazsa yapmiyorlarmis diye duydum.Sen ne diyerek yaptirdin canim?Cevaplarsan sevinirim
.Merhaba canım. Ben üniversite hastanesinde mesai dışı profesöre muayene oldum, özel muayene sayıldığı için ekstra ücret alıyolar tabi. Ona söyledim işte bende pko var ztn zor hamile kalıyorum o yüzden bidahaki ne zaman olcak belli diil en azından gerekli testleri yaptırmak istiyorum dedim. Önceden de internetten araştırmıştim ve bı arkadaşımın da başına aynı şey geldi ona yapılan testleri de öğrenmiştim, tek tek doktordan istedim. Ben gerekli görmüyorum ama madem endiselisin yaptıralım dedi. Ama Kocaeli üniversitesinde genetik testlerden sadece kan pıhtılaşmasina bakıyorlar. Onu verdim ama sonuç 3 ay sonra dedi oyuzden bide Ankara'da özelde yaptırdık bu haftasonu.
Bu kan pıhtılaşmasi dışında da normal başı tahliller var.
Amin canım sen de inşallah....
Sağol canım.InşaAllah sorun çıkmaz da sağlıkla kucağına alırsın bebisini en kısa zamanda..
.Amin canım sen de inşallah...
Peki senin bebegin kaçıncı haftadaydi?
Birde sende de pko var mı?
Aynen kader canım. Bundan sonrası iyi olur inşallah hepimiz için. ben de yumurtlama ilacıyla hamile kalabilmistim. İnşallah yine yaşarız aynı duyguyu..
8.haftada kalbi durmuş 11haftalıkti canım.Pko yada başka bir problem yok canım.Esimde de bende de.sebepsiz infertilite.Bekliyoruz işte olsun diye.ilk gebeligimdi ve Asilamayla olmuştu..kader iste napalim
.Aynen kader canım. Bundan sonrası iyi olur inşallah hepimiz için. ben de yumurtlama ilacıyla hamile kalabilmistim. İnşallah yine yaşarız aynı duyguyu.
Kizlar bnm de adetim geldi artik bi kac gun icinde bitecek her ay duzensiz bu ay 46gunde geldi bide yumurtlama gecikince zaman kaybi oluyor bende inofolik combi alacagim gecen aylarda folidoce folik asit icmistim ins inofolik combinin faydasini gorrum muhtemelen benm kisteler belli kcuklukte kaliyor catlamiyor buda kistik yapiya donusuyor doktor cok kucuk sayida ureme hucrei goruyorm dedi ama takibe almamisti kimblir belkide buyumedi yine kist oldu sag yumurtalik temizdi.
Amin inşaAllah Hayırlısıyla .Extra destek birşey yapıyor musun peki canım?Kür,bitki çayı falan?Ben civanpercemi içiyorum.Kürtaj ve düşük sonrası rahmi toparlayıp yumurtalara iyi gelirmiş.Bir de çörek otu-bal yiyorum.
Yok canım ben herhangi bir kür yapmıyorum. Sadece inofolic ve glucopahge diye bir hap içiyorum bunları da pko için içiyorum..
Amin inşaAllah Hayırlısıyla .Extra destek birşey yapıyor musun peki canım?Kür,bitki çayı falan?Ben civanpercemi içiyorum.Kürtaj ve düşük sonrası rahmi toparlayıp yumurtalara iyi gelirmiş.Bir de çörek otu-bal yiyorum.
.Kizlar bnm de adetim geldi artik bi kac gun icinde bitecek her ay duzensiz bu ay 46gunde geldi bide yumurtlama gecikince zaman kaybi oluyor bende inofolik combi alacagim gecen aylarda folidoce folik asit icmistim ins inofolik combinin faydasini gorrum muhtemelen benm kisteler belli kcuklukte kaliyor catlamiyor buda kistik yapiya donusuyor doktor cok kucuk sayida ureme hucrei goruyorm dedi ama takibe almamisti kimblir belkide buyumedi yine kist oldu sag yumurtalik temizdi
.Yok canım ben herhangi bir kür yapmıyorum. Sadece inofolic ve glucopahge diye bir hap içiyorum bunları da pko için içiyorum.
Civanpercemini nasıl içiyorsun canım ölçüsü filan ne yani ve günde kaç kez?
Hmm baslayayim yarın ben de, gerçi benim kürtaj olalı 27 gün oldu bu saatten sonra işe yarar mı bilmem ama. Bide bal tarçın çörek otunu nasıl yapıyorsun ve yiyorsun canım. Çok soru sordum kusura bakma :).
1.5 bardak kaynamis suya 1 koca tutam civanpercemini atıyorum.5 dk sonra süzüp günde 1.kez içiyorum canım.Çok yararliymis
Cnm bikac kere sogan kuru denedim ama ben onu duzenli icemiyorum ya bi ay yada daha fazla icince belki duzene gireyor baya uzun surede etki edebilir bende devam etmedim ama bal corek otu tarcini duydum onu yine deneyecegm.
Çörek otu bal tarçın dene canım mutlaka..soğan kuru de sene bence.adetin de düzene girsin yumurtalarin da
Ben sormuştum onu doktoruma bebeğin kalbi durmadan önce sormuştum tabii, hamile kalabilmek yumurtlamayla alakalı bı durum, eğer sen herhangi bi sekilde yumurtlayip da hamile kaldıysa bu sorunu aştım demektir demişti. Ama hamile kaldıktan sonra bebek düşerse o ya anneyle ilgili yada bebekle ilgili problem demişti. Yani ya bebek anormal oluyo ve vücut onu atıyor yada annede kalıtsal bı bozukluk oluyo ve bebek beslenip ölüyo. Yani hamile kalmak ayrı bı olay hamileliği devam ettirebilmek ayrı olay gibi konuşmuştu doktor.Genellikle ilac yardımıyla hamile kalininca acaba vucut dogal yoldan hamile kalmadgi icin dusukleremi yol aciyor en azindan daha riskli gebeliklemi sonuclaniyor?
Boyle dusunmeye basladm bitaraftan bu konuda fikri olan varmi?
Evet bebekte de gelişim bozuklugu olusuyor bu genelde dusukle sonuclaniyor bunu bi tv prgda izledim bebegin gelişimsel sorunlari varsa dusuk en iyisidir sagliksiz bir gebeliktense dusuk yapan annler uzulmesn diyordu,genelde pkolular biraz sorunlu hamilelik yasiyor yada kan rahatsizligi olanlarda dusuk riski oluyor ins gebe kalırız ve saglikli bir sekilde devam ettirirz , peki bebegin tutunabilmeso icin yapilmasi gereken yada beslenmeyle ilgili bilgi aldinmi?Ben sormuştum onu doktoruma bebeğin kalbi durmadan önce sormuştum tabii, hamile kalabilmek yumurtlamayla alakalı bı durum, eğer sen herhangi bi sekilde yumurtlayip da hamile kaldıysa bu sorunu aştım demektir demişti. Ama hamile kaldıktan sonra bebek düşerse o ya anneyle ilgili yada bebekle ilgili problem demişti. Yani ya bebek anormal oluyo ve vücut onu atıyor yada annede kalıtsal bı bozukluk oluyo ve bebek beslenip ölüyo. Yani hamile kalmak ayrı bı olay hamileliği devam ettirebilmek ayrı olay gibi konuşmuştu doktor.
Ama şu da var mesela pkolu olanlar için genelde onlarda o kalıtsal bozukluklar görülüyor.
Pko var mı sende?Evet bebekte de gelişim bozuklugu olusuyor bu genelde dusukle sonuclaniyor bunu bi tv prgda izledim bebegin gelişimsel sorunlari varsa dusuk en iyisidir sagliksiz bir gebeliktense dusuk yapan annler uzulmesn diyordu,genelde pkolular biraz sorunlu hamilelik yasiyor yada kan rahatsizligi olanlarda dusuk riski oluyor ins gebe kalırız ve saglikli bir sekilde devam ettirirz , peki bebegin tutunabilmeso icin yapilmasi gereken yada beslenmeyle ilgili bilgi aldinmi?
Evet cnm bendede pko var lh la fsh dengesiz cikmisti ama ben yumurtlama zamani yaptrmisim fsh yuksekti ozman sanrm sonradan farkettm yumurtlama zamani yapldgni normalde adet zmani yapiliyormus sol yumurtalıgmda kucuk kistler var sağ yumurtaligim temiz doktor normal dyip folidoce vermsti takip icin gtmedm birdaha ilgisinden memnun kalmamistm inofolik alip kullanicm 1 2ay kulanip ole gtmeyi dusunuyormPko var mı sende?
Ben sadece inofolic ve glucopahge içiyorum. İlk hamilelikte de bunları icmistim.
Kesinlikle inofolic kullan onun pkoya çok faydası var ben onu ve glucopahge biarada kullandım. Belki de onların sayesinde hamile kalmıştım.Evet cnm bendede pko var lh la fsh dengesiz cikmisti ama ben yumurtlama zamani yaptrmisim fsh yuksekti ozman sanrm sonradan farkettm yumurtlama zamani yapldgni normalde adet zmani yapiliyormus sol yumurtalıgmda kucuk kistler var sağ yumurtaligim temiz doktor normal dyip folidoce vermsti takip icin gtmedm birdaha ilgisinden memnun kalmamistm inofolik alip kullanicm 1 2ay kulanip ole gtmeyi dusunuyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?