İnsallah babam yarina kalmaz ölür

Neden acaba? Anne dünyadan elini eteğini çekmiş, baba ölümle tehdit ediyor boşanma lafı açılınca, fakat bu çocuk/büyük kız kardeş güzel konuşmayı bilmiyor. Babamı çok değerlidir, saygı sevgi dolu bir insan fakat yıllardır bize çektiriyor bıktık artık hikayesinin neresinin inanılır bir tarafı kalır? Babam özünde iyi bir insan aslında yazmadığı için mi bu üslup tepkisi?

Konu sahibi nefes alıyorsanız çaresiz değilsiniz, kardeşinizi alıp kurtulun oradan şartlarınızı iyileştirdiğinizde, kendi çocuklarınıza aynı davranmadığınız sürece iyi bir anne her zaman olabilirsiniz. Psikolojisini de isterse düzeltir bir kadın. Anneniz büyük ihtimalle mükafatlandırılacağını düşünüyordur zaten. Ama sizin durumunuz gerçekten o kadar vahim değil. Kolaylık dilerim.

Seni çok ama çoook iyi anlayabiliyorum. Malesef böyle şeyler bizde yaşadık. Tabi biz kurtulduk artık.
Ama unutma ki insanlar dibe vurmadan yükseğe çıkamaz. Sende şu anda dibe vurdun artık okulunu bitirip hem kendini hemde anneni bu eziyetten kurtarıp yükselme zamanı.
Okulunu bitir zaten reşitsin mesleğini eline al evini ayır. Baban bir şey yapmaya kalkarsa savcılığa başvur. Uzak bir yere taşının.
Ama mutlaka kurtulmak için çabala. Hiçbir şey yapmadan dayanamıyorum demekle olmaz. Hırs yap kendine.
Umarım çok mutlu olursun bundan sonra. Allah yardımcın olsun.

Konu sahibi kabugundan cikip bu yasa gelmemis.alkolik bir babanin gucsuz bir annenin yaninda buyuyup yetismis...ne gorduyse ne isittiyse pyle davranip konusacak elbette...
sinir gordu sinirlenecek ofke gordu ofkelenecek siddet gordu gosterecek elbette,
bu kiz siddetin dilini ogrenmis bu dilden konusacak hayret birsey yaaaa

Cook guzel bisey dedin cnm,babamla bnde konustugumu hatirlamiyorum,tek iletisimimiz emrivaki bisey isterdi,goturup verirdik elimizden alirken yada uzatırken al aptal salak vs hakaretler olurdu yada soyle bi iletisimim oldu,hic unutmam..
Bn:takdir aldim baba
Babam : takdir aldinda banane,yarin oburgun kocaya varcan..
Evlendim,dunyalar iyisi bi eşim var,Allahim bana onu hediye etti,dünyam onun sayesinde renklendi ama hicbirsey unutulmuyor ve o ILETISIMSIZLIK ten dem vuran arkadaslar,babamla hala konusurken sesim ttitrer,korkudan. 26 yasinda evli ve guya alese hazirlanan bir kadinim ama o korku gecmiyor.

COK SINIRLISIN sakin ol kolay degil ama biraz daha duzgun kelime sec olurmu.Sana yakismiyor canim benim.
Rabbim yardim etsin kuzum.

Şimdi burada sana empatiden yoksun terbiye dersi vermek isteyenler olacaktır. Sen onlara aldırma. Farkında mısın, bazıları kimse o PİSLİK baban için bir şey dememiş, direk terbiye terbiye, terbiye.
Hayır böyle bir ortamda yetişen insandan ne bekliyorlarsa artık! Senin şu yaşında yaşadıklarının, şu yaşta çektiğin sıkıntıların, üstünde ki yükün, çocukluğunu yaşayamayışının hiç önemi yok bazıları için!

Şiddet, şiddeti doğurur. Senin şu an ki durumun bunun en büyük göstergesi, sende o şiddeti böyle vuruyorsun, sözlerinle.
Ama şunu unutma kabul edilen şiddet şiddeti doğurur. Oku al anneni o şehirden git. Anneni o cehennemden kurtar.
Annen kaderim çekerim modundan çıksın, çıkması için ona yardım et. Allah insanlara akıl, fikir vermiş. Herşeyi kadere bağlamamak lazım. İrade vermiş. Ben seni çok iyi anlıyorum. Dilerim kurtulursun o cehennemden, bu zaten senin elinde.

Derdinizi daha üsturuplu düzgün cümleler kurarak anlatabilirdiniz böyle konuşabilen birinin babası kadar saygısız olduğumu düşünürüm. Ben de babamla götüşmüyorum annemlr ayrıldılar hiçbir faydasını görmedim kazandığım halde üniversite okuyamadım açılöğretim yazdım okudum. Siz üniversite sondaymışsınız baba anne çalışmıyorsa nasıl okuyabildiniz hadi burs vs. Diyelim o baba okutmam otur evinde ya evlen git başımdan dememiş benim babam tek para işlemez bananr de dedi ama asla bu çirkin kelimelet ağzımdan çıkamaz asla yarına ölsün diyemem kimseye de dedirtmem şikayet edemiyorsanız dövmesi yok demrk ki madem son seneniz çalışır kurtarırsınız kendinizi ayrı eve çıkarsınız ama bir kıza hiç yakışmıyor bu sözler

Yaşamayan kolay kolay anlamaz,öyle uzaktan saygılı ol demek üslubun hoş değil demek bol keseden edep dersi vermek kolay.
Kim babasını sevmek istemez,kim böyle cümleler kurmak ister,kim böyle anlatmak ister.Hele bir kız çocuğu..
Bu kızın kurduğu cümleler okuyandan çok onu yaralar,biz okur geçeriz onun çocukluğuna gençliğine hayatına kazınmıştır.

İletişim kurularak anlaşılıyorsa bugün bu ülkede neden milyonlarca kadın dayak yiyor öldürülüyor psikolojik şiddete maruz kalıyor?
Okuyanı okumayanı,konuşanı konuşmayanı neden 'layık görüldüğü yerden' öteye geçemiyor?
İletişim insanla kurulur,iletişime açık olmayan biriyle ne yaparsanız yapın konuşamazsınız.
Size sağır olan birine mümkünatı yok kendinizi duyuramazsınız.

O zaman kimse kimseyle ters düşmesin evliler boşanmasın iletişim kurun zorla anlatın konuşturun,mantık mı bu?
A aptalasik çok güzel bir cevap vermiş zaten,ama benzer şeyler yaşayan biri olarak hazmedemedim açıkçası.
Aldatılırız iletişim kuralım,dayak yedik iletişim kuralım,aşağılandık iletişim kuralım.

Şu ezberden annendir babandır cümleleri de bu durumdaki bir insanı sadece yaralar.
BABA olmak değil BABALIK yapmaktır aslolan.

Her insan her yaşadığını hakediyorsa eski, defterleri açıp kendi hayatıyla yüzleşsin herkes.
Kimse kimsenin başını yastığa koyduğunda neyle savaştığını bilmiyor.

Konu sahibi sana sabırlar dilerim,evin içinde huzursuzluk korku ne demek iyi bilirim.
Dilerim okulunu bitirir annenle beraber kurtulursun.

Allah yardımcı olsun.Senin psikolojini anlıyorum desemde anlayamam. Sonuçta yaşamış olan sensin. İnşAllah bir gün herşey istediğin gibi olur canım.
Uslübunla ilgili bir şey demeyeceğim.
Dışardan karşıdaki insanın yaşadığını anlamdan konuşmak kolay. Belli ki epey dolmuş.Bu psikolojiyle diyebilir. İnsanız robot değiliz yani. O kadar yaşanılanlardan sonra ne kadar güzel bir uslupla anlatabilir ?

Okulunu mutlaka ama mutlaka bitir, işe gir anneni de kardeşini de alıp ayrı eve çıkın o adamla yaşlanılmaz yaşlılığı hiç çekilmez gerçekten...kendi cehenneminde kalsın bırakın belki aklı başına gelir...gelmezse de kendi bilir hiç acımayın kendine size acımamış..
Burada kibar kibar yazacak halin yok o yüzden bakma sen üslubunu eleştirenlere.... bu yaşananlar ınsanı ne hale getiriyordur, çoğumuzun hayal bile edemediği kabus gibi bir hayatı yaşıyorsun

Üslubunu elestirenler olmus..seni anlayamadiklari icin...ben boyle birinden ayrildim.oglum buyuyunce senin gibi babasindan nefret etmesin cekmesin ve ona benzemesin diye...hic kolay degil durumun...Allah yardimcin olsun..
Kimseyi begenmiyor demissin boyleleri begenmez begenirse kendi pisligi daha cok cikar ortaya korkar...herkese bok atinca kendi bokuyla esitleyecek sanki kendini...
Ama sen ona inat kurtariyorsun kendini.isini buldugunda annene de sahip cikarsin o adam da tek basina kalsin acimayin

Benim yazdiklarimi da elestirmeyin lutfen..siz bu durumlari yasamiyorsaniz elestiri hakkiniz da yok

Allah bir çıkış yolu göstersin canım,çok üzüldüm. Hayatından vazgeçme kolay değil biliyorum, bunları düşünmek söylemekte kolay değil,demek ne kadar bunalmissin ki tak demiş artık. Ne denir bilmiyorum bir an önce okulunu bitir anneni kardeşini de al ayrı eve çıkın bence.

canım bitanem okdr tnıdıkki anenin yasadıklarıyla bnmki allh sabır versin önce annene sonra sizlere umarım o adamdan kurtulursunuz..bunlar böyle içkiyle erkek oluyorlar işte ancak karısına cocuklarına gücü yeten zavalılar evde erkek....bnde hamileyken alkol ve şidedtn dolayı boşanaya karar verdim eger bebeğim onun yanında olsaydı tıpkı senin gibi bu aynıda böyle yazıyor olucaktı sanki onun duygularını tercume ttin okurken ağladım umarım kurtulursunuz güçlü ol güzelim cok güçlü anneciğinide kurtar kendinide kurtar o adamdan olurmu allh yardımcınız olsun

kesinlikle sana katılıyorum cnm yasamayan bilemez bu acıyı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…