İnsallah babam yarina kalmaz ölür

İyi de kız zaten psikolojim bozuk demiş, evlenmek bile istemiyorum bu yüzden demiş.hala niye bu insanlar zor durumda olan birini anlamamakta direniyorlar. Kim babasının ölmesini ister yahu, üsluba takiliyorsunuz anlamak yerine. Bazı insanlar hayatın zorluklariyla baş edemez veya daha farklı baseder ve kimbilir çocukken neler yaşadı ,huzurla basini yastığa koyamıyor, hep sinir,stres... Allah feraha cikartsin

Allah'a şükür iyi bir ailede büyüdüm
karşımdakine sizin gibi davranmayacak kadarda terbiyeliyim !
sizin bu kadar aşşağılamanızın altında yatanda eminim o göremediğiniz sevgi yazık
Keşke dahi anlamindaki -da -de yi de ogrenseydiniz
psikoloji okudum hatta sosyoloji ve toplum Bilimleri
Sizin kadar insan analiz edemiyorum
neye borclusunuz bu özelliğinizi ?
bir alt yapınız var mi yoksa biz banal insanların dediği gibi "ssallıyor musunuz " ?

az bile söylemiş hem valahi hem billahi kendimi yerine koydum her an her gece acaba bugün ne yüzünden kavga çıkaracak acaba bugün anneme saldıracak mı, yine evin rızkını içkiye mi yatıracak diye düşünerek korkarak yaşamak ve buyaşamdan kurtulamamak kolaydı öyle değil mi ? ne kolay geliyor bazı şeyler

Sevgi yada yardım beklemiyor ki
kin kusuyor
haklı ama bunu argo yada küfür ile anlatmak zorunda değil

Hiç gücünüzün yetmeyeceği bir adam size maddi yada manevi şiddet uyguladı mı? yani sarhoşken küfretmek, dövmek, aşağılamak, canınız annenizi itmek mesela? Gücünüz yetmezse kendinizi o kişiye karşı güçsüz hissederseniz işte küfür de argo da çıkıyor ağızdan her şey insan için. Kendini tacize uğramış yada aciz hissetmiş olabilirsin yada şiddet görmüşsündür ve karşılığında gücün yoktu şiddetle karşılık veremezsin ve tek yolun ağzından çıkan bir kaç argodur. Bunu anlamak çok zor değil bence. Ki sevgisiz bir ortamda büyümüş ne güzel siz sevgiyle büyümüşsünüz burada biraz daha merhamet gerekiyor. O zor durumda tek çıkar yolu ağzından çıkan üç beş kelime ötesi elinden gelmiyor çünkü. Kediyi de çok sıkıştırınca kıh yapar tırmalar ya insanlar da şiddete karşılık veremeyince işte böyle rahatlamay çalışıyor. üç beş kelimeye takılıp üzgün sıkışmış bir hemcinsimize (erkek zulmünde bir hemcinsimize) merhametsiz olmayalım bence

kin kusuyor

Elbette.
Biz de haklı sayıp döksün demedik.Doğruluğu değil mesele,şu durumda eleştirilecek son şey bu kızın üslubu.
Yaşamadıysanız anlayamazsınız size çok uçuk gelebilir,yorum yapma özgürlüğünüz de var elbet,kimseye yapma demek düşmez.
Ama şu ruh halindeki birine yapıcı bir şey söylenemiyorsa susulması taraftarıyım,tabi ki onaylamanız gerekmez.Kimsenin canını yakmak istemezsiniz öyle değil mi ?
Yukarda belki sizden bıkmıştır diyen bile oldu,yazacak çok güzel bir şey vardı ama yutkundum.
Kalbini kırmak istemedim.

Yardım istiyor kimseye güvenim yok diyor,hayatından endişe ediyor.
Çaresiz kalmış yıpranmış bu yaşında nelerle yaralanmış.
Psikolojisi ne haldedir düşünün lütfen.
Size göre doğru olmayabilir ama "çığlık atıyor"
Duymuyorsunuz.

Allah'a şükür iyi bir ailede büyüdüm
karşımdakine sizin gibi davranmayacak kadarda terbiyeliyim !
sizin bu kadar aşşağılamanızın altında yatanda eminim o göremediğiniz sevgi yazık

Neyim garantisi var bu dunyada ? Sen sevgi dolu ailede buyudugun icin bu kadar havalisin belli. Guvenme canim guzelligine bir sivilce yeter demisler garantin yok yani yarin bendem daha kotu durumda da olabilirsin prenses o buyulu dunyan bozulumca anlarsin anyayi konyayi.

Ya bi Allah askina şu mutlu mesut bocukler gidin uyuyun,kitap okuyun,muzik dinleyin !
Insanlarin dertlerinden zevk almaya calisiyosunuz resmen,yok kelimesi yok terbiyesi..
Babam annemi o kadar cok dövdü ki kulaklarimi tikayip yorganimin altinda 10 a 100e 1000 e kadar saydigimi bilirim,bi oyun gibi,saymam bitince annemin cigligi kesilecekmis gibi sebep ne biliyo musunuz mutlu bocukler ?!
ANNEMIN BABAMDAN IZINSIZ BIZE KARPUZ KESMESI, YUMURTA KIRMASI YADA YOGURT YEDIRMESI !!!
Dunya cok acimasiz en az sizin vicdaniniz kadar...

ben burada ki zavallı kızcağıza söyledikleri için kızamıyorum
adamın teki senin çocukluğunu elinden alsın genç kızlığın kabus içinde geçsin
yarının ne olacağını bileme
annenin dayak yediğini ölümle tehdit edildiğini gör etrafa çevrene karşı rezil ol
sonra o senin baban ona iyi davranmalısın yok öyle bir şey
ben bu tür durumlarla karşılaşmadım ama biraz empati yapınca böyle bir adamla bir hafta geçirsem sinir krizleri geçiririm diye düşünüyorum

Öyle iyi anlıyorum ki bu yazdıklarına benzerlerini ben de gördüm ailemde, babamın anneme yaptıklarını ben de yazsam ahh canımsss yine de babandır diyenler çıkacak mı acaba diye merak ediyorum aha da diyorum babam mezarında rahat edemesin hep azap çeksin istiyorum içimin acısını bu bile dindirmeyecek oysa

Agzina saglik

kin kusuyor
Sevgi ya da yardım beklemiyor mu sizce ?
Sevgiyi geçtik diyelim. Destek yanında olacak biri derdini hafifletecek iki kelime beklemiyor demek için kör olmak gerek. Yanılıyor muyum ?
Bu kadar vicdansız olmayın.

Size cevap
Hepiniz haklısınız
ben haksızım
rahat olun
şimdi başka insanları eleştirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…