insan dururken hayvanlara yardım etmek bencillik mi?

Bu aileyi bilemem, kv. bin tavrini da şu an için yorumlayamiyorum çünkü bize anlatılan kadarını biliyoruz.

Banane milletin çocuğundan diyen konu sahibinin tavrı su an için yorumlanabilir benim tarafımdan.

İnsanlar çok zengin olur, bir gün yaptığı minik bir hatayla iflas eder kalır 4 çocukla.

Özel okullarda okuyan , her şeye sahip kaç çocuk böyle birden tepetaklak düşmüştür kimbilir.

Yardıma muhtaç kişilerin çocuk sayıları , hayatları , öncesi , sonrası beni ilgilendirmez.

Ne yardımı ilan eder insan, ne yorumlama haddinde bulunur.

Gerçek yardım budur.

Çok şükür ki, hala böyle insanlar çok.

Tek telefonla bir grup oluşturup bir eve gidip çocuk sayısına bakmadan o ailenin hayatını yeniden düzene sokan iyi kalpli insanlar çok.

Bu insanlar hem hayvan sevgisi sahibi, hem insan sevgisi sahibi . İkisini karşılaştırmak , özellikle yardım da çok gereksiz.

Sadece bir tarafa yapıyorsa yardımı bu tercihtir ki boylelerde çok evet ama diğer tarafı onemsiz bularak yapamaz bunu, yapmamalı.

Hayvanları gerçekten seven kişilerin kalpleri yumusaciktir zaten.

Gercek hayvan severlerdir onlar, şov adamı değil.

Ee eşin öğrenince bir şey demedi mi ? Normalde eşin duyunca evi ayağa kaldirabilirdi de
Eşime söyledim canım ben avukat arkadaşımı yollayıp ailemin yaptığı masrafı geri vermelerini isteyeceğim dedim. Kv korkup birikmiş kirayı ödemeyi kabul etti ama önümüzdeki aylarda ne olacağı mechul.

Sizce bu bencillik mi diye sormak ve cevabını beklemek analizdir zaten.

Her neyse evet tercihtir , ancak birini ön plana çıkarırken , diğer tarafa " banane " demeden de yapabilirsiniz bu yardımı.

Tamam ben şov adamı olup tüm yardımı hayvanlara yapmayı tercih ediyorum o zaman.

Ailenin yaptığı masraf falan diyorsun işler derin yani. Karşıkmış.
Soruna gelecek olursam. 4 tane çocuğu bana mi sordu diyebilirsin bence kv ısrar ederse. Yardim esnasında için ısınmalı ki sende huzurlu ol bu yardim karsiliginda. Ne yalan soyleyim nasıl bakacagini düşünmeden habire cocuk yapanlara uzulemiyorum, yardim edesim de gelmiyor.

Bu arada Lösev, Otizmli Çocuklu Vakfı, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi yerler var. Bu yerler güvenilir. En çok yardım edilmesi gereken yerler bunlardan biridir diye düşünüyorum. Kapı kapı dilenen sahtekarlara elbette ben de yardım etmem, ama gün gelir de okulum bitince çalışmaya başlayınca bu yukarıda saydığım kurumlara canı gönülden bağış sağlarım. Lösemili bir çocuğa veya otizmli bir çocuğa umut olmak herhalde dünyadaki en büyük iyiliklerden biridir.

Sizce bu bencillik mi diye sormak ve cevabını beklemek analizdir zaten.

Her neyse evet tercihtir , ancak birini ön plana çıkarırken , diğer tarafa " banane " demeden de yapabilirsiniz bu yardımı.
İyi de ben zaten sessizce köşemde 20 yıldır hayvanlara yardım ediyorken birilerinin gelip zorla insani yardım istemesi sonucu zaten gelip de buraya konu açtım. Banane hayvanlardan diyen insan sayısı çok hiç kimseyi de yargılamadım banane dediği için o yüzden bırakın benim de banane insanlardan deme hakkım olsun.

Önemli olan bir şekilde güvenilen birilerine el uzatmak. Ben de öğrenciyken hep hayvanlara yardım edicem derdim. 20 yıldır hiç aksatmadım umarım sen de okulun bitince löseve destek olursun benim yaptığım gibi

Hayvanla insanı kıyaslamak pek mantıklı gelmedi bana.
Gücün varsa ikisine de yardım edersin.
Kv nin bulduğu biri değil de kendi bulduğun birine yardım edebilirsin , konunu hatırlıyorum kv ye güvenemiyorum.
Para senin gönül senin istediğine yardım et.

İşte ben de böyle düşünüyorum. Çocukların suçu yok ama çocukların eğitimini dert edinmesi gereken kişi de ben değilim kendi anası babası düşünmüyoken hele bi de beni hiç ilgilendirmiyor.

İşte zaten aslında ya güvendiğimiz kurumlara veya gözümüzle görüp ihtiyaç sahibi olduğuna emin olduğumuz kişilere yardım etmeliyiz, siz o sıralar üye değildiniz galiba, bu sitede bile bebek üzerinden duygu sömürüsü yapıp para toplayan bir üye dolandırıcı çıktı, bebekleri var çok kötü durumdalar dediği aileye 5 kuruş yardım etmemiş, para toplamak için kullanmış, meğer üye ev almış banka kredisini ödemede zorlanınca, kadınlarında ne kadar duygusal olduğunu, konu çocuk olunca dayanamayacaklarını bildiğinden bu fırsatı bir güzel kullandı.

Bu sebeple ben konu sahibesine kızamıyorum, yurtdışında yaşıyor euroyla para kazanıyor, yurtdışındakiler paraya para demiyor mantığı var bazılarında, çocuklarda hassas noktadır her zaman, neden adam çocukların fotosunu gönderdi diye şahsen ben şüphe ederim çünkü bu sitede öyle olaylara şahit oldum ki param yok diyene inanamıyorum artık, bir tanesi karnındaki bebeği kullandı, üyeleri dolandırdı gitti, nispet yapar gibi de instada fotolar paylaşıyordu, yargılandı ama nafile.

Hadi birincisi neyse de İkinci yazdığınız paragrafa keşke nokta virgül koysanız. Hiçbir şey anlaşılmıyor.
Bazen telefonla yazimlarda dikkat edilemeyebiliyor Okumayabilirsiniz buda bir tercih ben oyle yapiyorum mesela
Sevgiler

Banane hayvanlardan diyen insanlarla kendinizi bir tutuyorsaniz aynı kulvardasiniz öyleyse.

Banane çocuklardan diye nasıl diyebilir bir insan şaşırıyorum.

Varini yoğunu ortaya koyup okul yaptiran insanların yanında bir çocuk okutmak nedir ki ?

Herneyse çok uzatmamak lazim. Banane insanlardan, banane çocuklardan, banane hayvanlardan " , bunların hepsi aynı kapı.

Diğer insanlara da elimden geleni yapmak isterdim ama tamamını hayvanlara yatırmak daha mantıklı geliyor bana, insanlara yardım eden çok ben diğer ağırlığı kullanmak istiyorum demekle ,

Banane milletin çocuğundan demek arasinda dağlar kadar fark var .

İşte böyle dolandırıcı insan müsveddeleri yüzünden gerçekten muhtaç insanlar da zan altında kalıyor ya bu çok üzücü. Sağlam yasalar olması lazım bununla ilgili. İnsanları dolandırmak bu kadar kolay olmamalı.

o konuyu hatırlıyorum kardelenli bişeydi üyenin adı hahahaah
ama iyi kandırmıştı, valla iyi kandırmıştı, sağlam kandırmıştı
patikler bebek giysileri falan neler neler yollamaya kalkmıştı millet
bu zamanda ihtiyacı olan insan çok ama onları bulmak zor
dolandırıcıdan dilenciden fırsat gelmiyor

Valla biz burada üst üste birkaç vaka yaşadıktan sonra bireysel yardım mı aman olmasın dedik zira cidden yapılan çok çirkindi, üstünden para toplanan bebeğin fotoları bile paylaşıldı o üye tarafından, bana ister taş kalpli deyin, ister kalbin nasır tutmuş deyin, ben imkanımız yok diyenleri gözümle görmedikçe zerre inanmıyorum artık, şu konuda bile adamın çocukların fotoğrafını göndermesi beni öyle şüphelendirdi ki, kimsenin günahına girmek istemem ama ben böyle durumlarda çocukları en kötü halleriyle paylaşıp bir de miktar belirtmeyi iyi niyetli bulmuyorum, hem okul derseniz devlet okul çağındaki çocuklara maddi imkan sağlıyor, kaymakamlığa başvurmanız kafi, ben kaç aile gördüm çocukları için düzenli okul yardımı alan, ki pandemi dönemindeyiz okullar tatil, yeniden yüz yüze eğitim görecekler mi netten eğitim devam mı edecek meçhul? Anlatabiliyor muyum yani bunları alt alta toplayınca gidip görmeden yardımı doğru bulmuyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…