- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi gosrilankago
-
Yorumum beğenilmeyince sorarım çünkü karşımdaki insanın fikrini merak ederim, bunda garip olan ne?
Evet eğer ailenin ebeveynleri öldüyse yardım yapılır ama buradaki durum farklı. Maddi durumları yoksa o kadar çocuk yapmayacaklar bu kadar basit. Benim kalbim nasır bağlamamış ama zaten yoksulken 4 tane çocuğu öyle imkanlara mahkum eden o anne-babanın kalplerini bilemem.
Evet yardım edilebilir. Ben kaynanaya güvenemedim ve ailenin tablo çıkartmasını hadsizce buldum. O anne-babanın o kadar çocuk yapması da çok tuhaf.
Harika çıkarım yapmışsınız.Tamam size göre bencillik demek ki istediğim sorunun yanıtını almış oldum
Eşime söyledim canım ben avukat arkadaşımı yollayıp ailemin yaptığı masrafı geri vermelerini isteyeceğim dedim. Kv korkup birikmiş kirayı ödemeyi kabul etti ama önümüzdeki aylarda ne olacağı mechul.Ee eşin öğrenince bir şey demedi mi ? Normalde eşin duyunca evi ayağa kaldirabilirdi de
Hala aynı şeyi söylüyorum banane milletin çocuğundan, ben bile bu maddi durumumla bir tane bile yapmıyorsam, kendi anası babası bunu düşünmüş olmalı yapmadan önce. Ayrıca hem hayvanlara hem insanlara yardım etmek bir tercih, tıpkı tüm yardımı sadece hayvanlar için kullamanın bir tercih olması gibi.
Ben yaptığım şeyin bencillik olmadığını bir tercih olduğunu düşünüyorum ama çevremden bencil damgası yiyorum ve sorduğum soru da bu zaten. Sizce bu bencillik mi?
Bir analiz beklediğim filan yok yani.
Tamam ben şov adamı olup tüm yardımı hayvanlara yapmayı tercih ediyorum o zaman.Bu aileyi bilemem, kv. bin tavrini da şu an için yorumlayamiyorum çünkü bize anlatılan kadarını biliyoruz.
Banane milletin çocuğundan diyen konu sahibinin tavrı su an için yorumlanabilir benim tarafımdan.
İnsanlar çok zengin olur, bir gün yaptığı minik bir hatayla iflas eder kalır 4 çocukla.
Özel okullarda okuyan , her şeye sahip kaç çocuk böyle birden tepetaklak düşmüştür kimbilir.
Yardıma muhtaç kişilerin çocuk sayıları , hayatları , öncesi , sonrası beni ilgilendirmez.
Ne yardımı ilan eder insan, ne yorumlama haddinde bulunur.
Gerçek yardım budur.
Çok şükür ki, hala böyle insanlar çok.
Tek telefonla bir grup oluşturup bir eve gidip çocuk sayısına bakmadan o ailenin hayatını yeniden düzene sokan iyi kalpli insanlar çok.
Bu insanlar hem hayvan sevgisi sahibi, hem insan sevgisi sahibi . İkisini karşılaştırmak , özellikle yardım da çok gereksiz.
Sadece bir tarafa yapıyorsa yardımı bu tercihtir ki boylelerde çok evet ama diğer tarafı onemsiz bularak yapamaz bunu, yapmamalı.
Hayvanları gerçekten seven kişilerin kalpleri yumusaciktir zaten.
Gercek hayvan severlerdir onlar, şov adamı değil.
Ailenin yaptığı masraf falan diyorsun işler derin yani. Karşıkmış.Eşime söyledim canım ben avukat arkadaşımı yollayıp ailemin yaptığı masrafı geri vermelerini isteyeceğim dedim. Kv korkup birikmiş kirayı ödemeyi kabul etti ama önümüzdeki aylarda ne olacağı mechul.
İyi de ben zaten sessizce köşemde 20 yıldır hayvanlara yardım ediyorken birilerinin gelip zorla insani yardım istemesi sonucu zaten gelip de buraya konu açtım. Banane hayvanlardan diyen insan sayısı çok hiç kimseyi de yargılamadım banane dediği için o yüzden bırakın benim de banane insanlardan deme hakkım olsun.Sizce bu bencillik mi diye sormak ve cevabını beklemek analizdir zaten.
Her neyse evet tercihtir , ancak birini ön plana çıkarırken , diğer tarafa " banane " demeden de yapabilirsiniz bu yardımı.
Önemli olan bir şekilde güvenilen birilerine el uzatmak. Ben de öğrenciyken hep hayvanlara yardım edicem derdim. 20 yıldır hiç aksatmadım umarım sen de okulun bitince löseve destek olursun benim yaptığım gibiBu arada Lösev, Otizmli Çocuklu Vakfı, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi yerler var. Bu yerler güvenilir. En çok yardım edilmesi gereken yerler bunlardan biridir diye düşünüyorum. Kapı kapı dilenen sahtekarlara elbette ben de yardım etmem, ama gün gelir de okulum bitince çalışmaya başlayınca bu yukarıda saydığım kurumlara canı gönülden bağış sağlarım. Lösemili bir çocuğa veya otizmli bir çocuğa umut olmak herhalde dünyadaki en büyük iyiliklerden biridir.
İşte ben de böyle düşünüyorum. Çocukların suçu yok ama çocukların eğitimini dert edinmesi gereken kişi de ben değilim kendi anası babası düşünmüyoken hele bi de beni hiç ilgilendirmiyor.Ailenin yaptığı masraf falan diyorsun işler derin yani. Karşıkmış.
Soruna gelecek olursam. 4 tane çocuğu bana mi sordu diyebilirsin bence kv ısrar ederse. Yardim esnasında için ısınmalı ki sende huzurlu ol bu yardim karsiliginda. Ne yalan soyleyim nasıl bakacagini düşünmeden habire cocuk yapanlara uzulemiyorum, yardim edesim de gelmiyor.
İşte zaten aslında ya güvendiğimiz kurumlara veya gözümüzle görüp ihtiyaç sahibi olduğuna emin olduğumuz kişilere yardım etmeliyiz, siz o sıralar üye değildiniz galiba, bu sitede bile bebek üzerinden duygu sömürüsü yapıp para toplayan bir üye dolandırıcı çıktı, bebekleri var çok kötü durumdalar dediği aileye 5 kuruş yardım etmemiş, para toplamak için kullanmış, meğer üye ev almış banka kredisini ödemede zorlanınca, kadınlarında ne kadar duygusal olduğunu, konu çocuk olunca dayanamayacaklarını bildiğinden bu fırsatı bir güzel kullandı.Bu arada Lösev, Otizmli Çocuklu Vakfı, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi yerler var. Bu yerler güvenilir. En çok yardım edilmesi gereken yerler bunlardan biridir diye düşünüyorum. Kapı kapı dilenen sahtekarlara elbette ben de yardım etmem, ama gün gelir de okulum bitince çalışmaya başlayınca bu yukarıda saydığım kurumlara canı gönülden bağış sağlarım. Lösemili bir çocuğa veya otizmli bir çocuğa umut olmak herhalde dünyadaki en büyük iyiliklerden biridir.
Bazen telefonla yazimlarda dikkat edilemeyebiliyor Okumayabilirsiniz buda bir tercih ben oyle yapiyorum meselaHadi birincisi neyse de İkinci yazdığınız paragrafa keşke nokta virgül koysanız. Hiçbir şey anlaşılmıyor.
İyi de ben zaten sessizce köşemde 20 yıldır hayvanlara yardım ediyorken birilerinin gelip zorla insani yardım istemesi sonucu zaten gelip de buraya konu açtım. Banane hayvanlardan diyen insan sayısı çok hiç kimseyi de yargılamadım banane dediği için o yüzden bırakın benim de banane insanlardan deme hakkım olsun.
İşte böyle dolandırıcı insan müsveddeleri yüzünden gerçekten muhtaç insanlar da zan altında kalıyor ya bu çok üzücü. Sağlam yasalar olması lazım bununla ilgili. İnsanları dolandırmak bu kadar kolay olmamalı.İşte zaten aslında ya güvendiğimiz kurumlara veya gözümüzle görüp ihtiyaç sahibi olduğuna emin olduğumuz kişilere yardım etmeliyiz, siz o sıralar üye değildiniz galiba, bu sitede bile bebek üzerinden duygu sömürüsü yapıp para toplayan bir üye dolandırıcı çıktı, bebekleri var çok kötü durumdalar dediği aileye 5 kuruş yardım etmemiş, para toplamak için kullanmış, meğer üye ev almış banka kredisini ödemede zorlanınca, kadınlarında ne kadar duygusal olduğunu, konu çocuk olunca dayanamayacaklarını bildiğinden bu fırsatı bir güzel kullandı.
Bu sebeple ben konu sahibesine kızamıyorum, yurtdışında yaşıyor euroyla para kazanıyor, yurtdışındakiler paraya para demiyor mantığı var bazılarında, çocuklarda hassas noktadır her zaman, neden adam çocukların fotosunu gönderdi diye şahsen ben şüphe ederim çünkü bu sitede öyle olaylara şahit oldum ki param yok diyene inanamıyorum artık, bir tanesi karnındaki bebeği kullandı, üyeleri dolandırdı gitti, nispet yapar gibi de instada fotolar paylaşıyordu, yargılandı ama nafile.
Yorumlarınız okunmaması için yazıldıysa niye varlar. Biz de telefon kullanıyoruz ama nokta ve virgüle ulaşmakta zorlanmıyoruz.Bazen telefonla yazimlarda dikkat edilemeyebiliyor Okumayabilirsiniz buda bir tercih ben oyle yapiyorum mesela
Sevgiler
Valla biz burada üst üste birkaç vaka yaşadıktan sonra bireysel yardım mı aman olmasın dedik zira cidden yapılan çok çirkindi, üstünden para toplanan bebeğin fotoları bile paylaşıldı o üye tarafından, bana ister taş kalpli deyin, ister kalbin nasır tutmuş deyin, ben imkanımız yok diyenleri gözümle görmedikçe zerre inanmıyorum artık, şu konuda bile adamın çocukların fotoğrafını göndermesi beni öyle şüphelendirdi ki, kimsenin günahına girmek istemem ama ben böyle durumlarda çocukları en kötü halleriyle paylaşıp bir de miktar belirtmeyi iyi niyetli bulmuyorum, hem okul derseniz devlet okul çağındaki çocuklara maddi imkan sağlıyor, kaymakamlığa başvurmanız kafi, ben kaç aile gördüm çocukları için düzenli okul yardımı alan, ki pandemi dönemindeyiz okullar tatil, yeniden yüz yüze eğitim görecekler mi netten eğitim devam mı edecek meçhul? Anlatabiliyor muyum yani bunları alt alta toplayınca gidip görmeden yardımı doğru bulmuyorum.İşte böyle dolandırıcı insan müsveddeleri yüzünden gerçekten muhtaç insanlar da zan altında kalıyor ya bu çok üzücü. Sağlam yasalar olması lazım bununla ilgili. İnsanları dolandırmak bu kadar kolay olmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?