İnsandan Nefret Ettim .

tolin

PITIRCIK MUNE!:D
Pro Üye
23 Ekim 2011
19.420
23.891
598
Son iki üç senedir hep aynı şeyle sınanıyorum. Kime iyilik ,insanlık yaptıysam ondan hep ya bi kötülük ya bi pislik ya da kötü bir laf duyuyorum . Tabiki de şuna şunu yaptım buna bunu yaptım diye başa kakmiyorum burda da zaten yazmayacağım. Namaz kilmiyorum oruçta tutmuyorum ama dinim gereği iyi insan olmaya çalışıyorum şimdi mevzuyu neden dine bağladım onu da bilmiyorum . Ama yok yani 3 kuruşluk adama 5 kuruşluk değer verirsen kalan 2 kuruşa sana yapmadığı pisliği bırakmıyor ben de mi sorun var çok mu değer veriyorum bilmiyorum bana mi denk geliyor kendimi sorgulamaya başladım artık ve müthiş yoruldum . İNSANLAR ÇOK KÖTUSUNUZ ! Bir akıl verin ya kendime düzeltmem gereken birşey varsa düzelteceğim.

Neden hep size kötülük yapıyorlar? Herkes mi kötü? Bence sizin insanlara yaklaşımınızda problem var. Sürekli bir isyan modundasınız. Etrafınızdaki herkes çakal, iki yüzlü

Iyilik yaptığınızı dusunuyorsaniz niye kendinizi degistirmesi gereken siz olasiniz ki? Karsidaki kotulerin degismesi gerekir.

Ama sizin kendinize iyilik yapip, bu insanlari hayatinizdan def etmeniz en doğrusu olacaktir.

Neden hep size kötülük yapıyorlar? Herkes mi kötü? Bence sizin insanlara yaklaşımınızda problem var. Sürekli bir isyan modundasınız. Etrafınızdaki herkes çakal, iki yüzlü
Evet şuan herkesi öyle görüyorum bunaldım çünkü.

Evet şuan herkesi öyle görüyorum bunaldım çünkü.

İnsanlara nasıl yaklaşıyorsunuz yani ilişkileriniz nasıl biraz anlatır mısınız.
Mesela ben konuştururum karşımdakini. O kendini anlattıkça onun hakkında fikirlerim oluşur ve beğenmediysem irtibatı keserim. Bu süreçte samimi olmam. Samimi gibi görünürüm ama kendimle ilgili hiç bir bilgi vermem

Bazıları da sessiz kalıp ortamı tanır emin olduktan sonra adım atar mesela

Iyilik yaptığınızı dusunuyorsaniz niye kendinizi degistirmesi gereken siz olasiniz ki? Karsidaki kotulerin degismesi gerekir.

Ama sizin kendinize iyilik yapip, bu insanlari hayatinizdan def etmeniz en doğrusu ololacaktir.
Def ediyorum zaten uzun süre görüşmüyorum mesafe koyuyorum aramıyorum ama kötü günde ya aranan ben oluyorum ya da yaptıkları hatayı anlayıp arıyorlar sonra hoooppp gene aynı döngü madem arayıp pişman olacaktın neden pisliği yapıp benim canımı sıktın?

Başlığa ithafen bende nefret ediyorum uzak durmaya çalış merhaba merhaba

Evet ben ortamı tanıma konusunda hata yaptım. Ya iyi söylüyorsun da calci bu bahsettiklerimin bazıları benim ailemden insanlar hadi dışarıdakileri tanıyamıyoruz ya aileyi ne yapacağız?

İnsanlardan uzak durun. (asosyallik candır)
Kimseye iyilik yapmayın, kimseye gereğinden fazla değer vermeyin.
Ve evet insanlar kötü.

Evet ben ortamı tanıma konusunda hata yaptım. Ya iyi söylüyorsun da calci bu bahsettiklerimin bazıları benim ailemden insanlar hadi dışarıdakileri tanıyamıyoruz ya aileyi ne yapacağız?

O zaman net tavrını koy. Şunu diyebilsinler sana "Tolin'e yanlış yaparsan bir daha bizimle konuşmaz" o noktada sen yumuşak kalıyorsun bence. Kırdı mı seni görüşme, özür mü diledi kabul et merhabadan ileri gitme. Çünkü böyle sadece kendi psikolojinin içine ediyorsun

Alma verme dengesi diye birsey okudum gecenlerde
Karsilik almadan cok fazla iyilik yapmayin yoksa kotu enerjileri siz toplarsiniz deniyor
(Hayvanlar haric tabiki)
Mesela bir insana surekli iyilik yapariz karsilik beklemeden
Sonra da o kotuluk yapinca ama ben sana iyilik yaptim deriz o da "yapmasaydin" der
Ve hep yaptigin icin o senin gorevin olmustur bir gun ters davransan en kotu sen olursun
Ben bi komsuma hep tabak gonderirdim ne pisirsem gonderirdim tabaklar bos donerdi olsun zaten doldursun diye dusunmezdim
Birgun bi tatli yapmistim hikayemde paylasmistim neden ondan gondermedin diye sitem etmisti yeni yeni aydinlaniyorum insan iliskilerinde

Evet orda zayıf kalıyorum. Bunun zararını da müthiş görüyorum malesef .

Yapmasaydın diye yüze vurmak müthiş pislik bir davranış.

iyi olduğunuz herkesten karşılık beklemeyin . ne zaman karşılık beklemeden yaşarsanız o kadar mutlu olursunuz herkesi iyi bir insan yapamayız

Acaba haksiz yere uzdugunuz kirdiginiz insanlari karmasi donmus olabilir mi? Buralarda fiziksel ozellikleri sizin estetik alginiza uymayan insanlarla ilgili cok aşağılayıcı cumlelerinizi okumuştum.

İnsan ailesi bile olsa kötülük gördüğü anda mesafe kurmasını bilmeli.

Acaba haksiz yere uzdugunuz kirdiginiz insanlari karmasi donmus olabilir mi? Buralarda fiziksel ozellikleri sizin estetik alginiza uymayan insanlarla ilgili cok aşağılayıcı cumlelerinizi okumuştum.
Olabilir neden olmasın. Sizin neyden bahsettiğinizi anladım ve yazımı aynen paylaşıyorum lütfen belirttiğim kısmı tekrar okur musunuz ?
Yani şimdi benden 10 yaş küçük olanı ben nasıl seveyim nasıl görüşmeye devam edeyim ?

Aldırmamak. Çare bu.
Benim de çevrem kötü. Eşimin ailesi,benim ailem,hepsi moktan insanlar. Annem harici kimse umurumda değil işte. Sallamıyorum. Birine iyilik yaptıysam Allah için yaptım deyip unutuyorum. Yoksa insanların ne yüzsüzlükleri bitiyor ne art niyetleri ne de rezil davranışları.

İnan dişardakilerin ne yaptiği çok umurumda değil ama mevzu aile olunca insan sorguluyor insan ailesine bile guvenemezse kime güvenebilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…