İnsandan Nefret Ettim .

Amaaan bende olay var dıye geldim

Bize bunlarla gelme
Bize kaosla gel
Biz kötülükten besleniyokk

Kardesınızle mı

Yapmasaydın diye yüze vurmak müthiş pislik bir davranış.
Valla bazen de insanlar bunu zorla dedirtiyor. Başıma geldi Bi arkadaşım talep etmediğim istemediğim halde yanımda oldu(doğumda) . Sonra onun yanında olamayacağım Bi dönemde (lohusalık) benden karşılık bekledi. Ben sana şöyle yaptım böyle yaptım sen benim yanımda olmadın diye tabiri caizse ağzıma s.çtı. O zaman bu lafı hiç sevmesem de benim bu süreçte yanında olamayacağımı biliyordun, madem öyle yapmasaydın dedim. Evet bence de her şey karşılıklı ama karşılığını hemen ve birebir bekleyeceğiniz şeyler yapmayın.

Olayları yazmamişsiniz ama bu şekilde iyilik yaptım kötü karşılık buldum diye sitem edenlerin yaptıklarını dinlediğimde ya da okuduğumda hepsi gereksiz iyilik ya da kendisinden istenmeyen iyilikleri yapma peşinde insanlardı. Istisnasina pek rastlamadım.

30 yaşımdayım ve hiç iyilik yaptığımdan kötülük bulmadim mesela.
Tabi ki yazmadığınız için öyle varsayuyorum tecrübelerimden yola çıkarak.
Gereksiz iyilik yapmamak lazim

tolin valla ben akrabalık ilişkilerine bağlarına inanmıyorum daha doğrusu 13 yıl önce babamın vefatı 11 gün önce de annemin vefatıyla beraber akrabalık müessesesi çöktü bende hayatları gıybet ve iki yüzlülükten ibaret olan insanlarla akraba olmaktansa hiç görüşmemek daha iyidir, çıkarabildiklerini hayatından komple çıkar ferahlama rahatlama geliyor inan ki
Ben cikaramiyorum annem yok kardeşim yok muayene olucam yanımda bayan olması lazım.
Neden? Anestezi vb almadığınız sürece muayenelerde tek başına olabilirsiniz, gebelik takibi ve doğum dışında birçok muayeneye tek başına gittim mamografi usg tahliller ne gerekiyorsa yaptırdım.

Başınız sağolsun.Bende annem vefat edince herkesten sogumustum.Listede öyle yazıyor.Yalniz gelmeyin yazıyor.

Başın sağolsun Mune bilmiyordum anneciğinde babacığında nurda yatsınlar

Birincisi dinle iyilik yapmanın alakası ne.
İkincisi insanoğlu hiç bir zaman iyiliği hak etmiyor . Bundan sonra yapmanız gereken tek şey umursamaz gamsız olmak. Ama siz illerde iyilik yapmak istiyorum diyorsanız o zaman hayvanlara yardım edin. Hayvanlar insanlardan daha fazla sevgiyi iyiliği hak ediyor

Maalesef
Ana baba yadigarı gözüyle bakıyorsun ama bazıları insan olamıyor. 46 yaşındayım kimse için gereksiz fedakarlık yapmamayı öğrendim artık
Üzülme neden uzuluyosun

gorusmuyor olmak bı eksiklik hissettirmesın sana

Mune başın sağolsun
Bu işlerde denge çok önemli herkes iyi değil herkes kötü değil.
Bak foruma bak her gruptan insan var. Dalga geçen, gicikligina yazan, anlamayan, şak diye çözüp yardımcı olmaya çalışan, sert yazsa da doğruyu yazan.
Ben sizi kime benzettim. Bazen bir konuda yüzleşmek istemediği şeyler söylenince hepiniz fesatsiniz deyip çıkan tipler var ya. Onun gibi. Herkes kötü değil. Sizin davranış biciminizde sorun vardır.

Sağ olunbaş sağlığı sonrası yazdıklarınız tolin ’e sanırım :)))

Bi de bazen kendi geçmişimizden (bazen çocukluğumuzdan) getirdiğimiz sevilme ve kabullenilme açlığımızı böyle her önümüze gelene iyilik yaparak çözmeye çalışıyoruz. Sırf bizi sevsinler diye herkese iyi davranıyoruz filan. Hayır demeyi unutuyoruz, her bizden bişey isteyene "tamam" diyoruz tek ki karşılığında sevilelim.

Ama sevgi öyle bişey değil.
Önce kendimizi sevmemiz, kendi içimizdeki çocuğun yaralarını sarmamız gerekiyor (self parenting deniyor buna) Bunu bizden başka kimse yapamaz. Kendimize merhametli, kendimize şevkatli, kendimize affedici olmamız gerekiyor.
Bunları sağladığımızda etrafa karşı da daha net, sınırlarını çizmeyi bilen bireyler olabiliyoruz.

Bi de hiç şaşmaz bu gereksiz iyilik yapanların iyilikleri çok abartılı çok gösterişli olur. Narsistler gibi resmen kendine bağlamak borçlu bırakmak amacıyla hiç samimi olmayan şeylerdir. Nerde abartı var ondan korkacaksın zaten.
Tolin senden bahsetmiyorum bu arada. Laf lafı açtı sadece.

Yeni bir kavram var gizli narsist diye. Psikiyatr dışarıdan anlayamazsınız Ahhh ne iyi dersiniz demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…