İnsanın ailesi mi çok düşkün ve bağlı olmalı? Eşi mi?

Bi evlat olarak insanin ici aciyordur ister istemez ama ben insanlarin degisecegine inanmadigim icin mumkun mertebe umursamaz olmayi savunuyorum..
Maşallah, tabi ilk gençlik yullarımdaki gibi takık değilim ama umursamaz olmak bir tercih değil, yaratılış. Ben olamıyorum, tam iyim bunlar böyleler diyorum, çocukları torunları yeğenleri için canını veren yakınlar görünce((

Önemli olan bu zaten.. Kavgalar, kuslukler, buyuk seyler olmasin, canlari sağolsun.. Herkes kendi hayatina baksin..

Kocan kotu olup esine iyi davranan adamlari gorsen daha cok uzulurdun, oyle dusun : )

Annem dedi bana eşin senin önceliğin olacak. Evlendikten sonra öyle oldu. Artık benim de bir ailem var. Önceliğim eşim. Ama tabi ki aileme olan sevgim düşkünlüğüm azalmadı. Denge önemli.

Annem dedi bana eşin senin önceliğin olacak. Evlendikten sonra öyle oldu. Artık benim de bir ailem var. Önceliğim eşim. Ama tabi ki aileme olan sevgim düşkünlüğüm azalmadı. Denge önemli.
Sorun senin kurduğun denge değil kuZucum

Sorun senin kurduğun denge değil kuZucum
Yok dengeyi kendim için dedim. Yani eşime düşkünüm ama dengeyi kurarak aileme yansıtmıyorum annem eşine düşkün olmalısın der ama hissederse üzülür. :)))))))

Sizin aileniz artık eşiniz ve varsa çocuklarınız. Evlendikten sonra anne babalara ne kadar bağlı olursak olalim, artık biraz dışarıda kalmalı.

Iki tarafida dengelmek lazim.bende aileme cok duskunum yanlarina gittigimde dönerken 1 2 saat aglarim.ama kocamada duskunum oda benim ailem sonucta iki taragida ihmal etmeden dengele bence canim.ailede bi daha gelmiyir yarin bi gun mezarina gidersin

hiç ayrım yapılabilecek bir konu gibi görünmüyor her ikisi de hayat can kan bağ

Canım sen anlamamışsın ki konuyu. ihmal edilen benim maalesef

İkisinin yeri çok ayrı, biri olsa da olur diyemiyorum. Eş zaten eş adı üstünde düşkün ve bağlı olmazsa eş olmaz. Aile ise hangi yaşta olursa olsun sevgilerine, güven duygusuna, ihtiyaç oluyor. Yokluğunda travmalar yaşanıyor, sevmwyi sevilmeyi beceremiyosun, insan ilişkilerini etkiliyor malesef.

Benim konuma aile sorunlarinda ilk 10 a gorerim yazınca yorumunuz üstüne merak ettim baktım. Ben evlenmeden önce hep derdim insanın ailesi olsun yeter çünkü çok kötü şeyler yaşadım ailem bende büyük tramvalar bıraktı sonra 2 yıl önce eşimle tanıştım. Artık herşey üstüme geldi ben bu evden gideceğim derken o cıktı karşıma sonra evlendik ve bunu üzülmeden takılmadan söylüyorum rabbim beni kurtardı. Eşim bana sıcak yuva oldu sevdi beni bende onu çok sevdim. Birbirimizden başka kimsemiz yok ama zaten artık ihtiyaç da duymuyoruz. Ben ocak ayında ölümden döndüm annem beni 1 haftada 1 defa aradı bir daha aramadı. O gün şunu anladım ben yalnızım ve bu adamdan başka kimsem yok. Ha düşman miyiz değiliz kırılıp dökülen var mı açıkça yok ama iletişimin yok başımıza birşey gelse arayacak kimse yok. Benim kardeşlerim ile aramda zaten birşey yok. Asla kardeş olamadık en büyük ablam zehirli bir yılan gibi hepsini bana düşman etti. Ha sorsanız onunla ne oldu yine bir sebep yok hepsi kıskançlık hepsi hasetlik. Hepsi iyi olsun benden uzak olsun. Bin defa dünyaya gelsem ailemin zulmüne yine katlanır yine eşim iyi olsun derdim.

Ben de öyleyim ne yazık ki. Annem biliyorum ki kardeşlerimle çok iyi olsun, arayıp sormaz beni. Ama napayım değiştiremiyorsun aileni. En iyisi kabullenmek ve umursamamak...
Kesinlikle bu tarifteki benim annem. Onun gözümde iyi olmak için diğer çocuklarının gönlünü hoş etmem lazım. Onların yanında konuşmaya çekinir. Ben bunu asla kabullenmem ama umursamayacağım artık allah büyük benim evladım olursa önce adil olacağım onun gibi bir anne olmayacağım. Bana çok zulm etti o yetmez gibi ondan cesaretle kardeşlerim de zulm etti hep çapraz ateşte kaldım. Şimdi evlendim 2 yıldır yüzsüz gibi bizi niye aramiyor sormuyorsun diyorlar. Belki kınayabilirsiniz inanın onlarla konuşunca tüylerim.urperiyor görmek istemiyorum konuşmak itemiyorum hep o kötü zamanlarım aklıma geliyor. Onları asla değiştiremedim artık da umurumda değil benden uzak olsunlar yeter

Yeni gördüm. Aynen bunlar yaşadıklarım. Affet hafifle diyorlar kendin için. Maalesef yapamıyorum. Benimkisi bana niye böyle davrandıları geçti. Bunlar neden benim ailem seviyesinde. Telde aradığını görünce tüylerim diken diken. Sesi asla mutlu etmiyor. Kimden menfaati varsa onun için beni harcadı maalesef. Öğrettiği tek şey onun gibi bir anne olmamam gerektiği

Her aile bir değil
Bazıları çok düşkün birbirine, destek
Bazıları zarardır
Bunu çok düşünüp, içlenmeyin, mutlu bir yuvanız varsa tamamdır

Bu hayatın getırdıgı bısey. Bı yakınlık gormedıysen sende yakınlık gosteremezsın. Ben aılemı cok severım herzaman ıyı sevgı dolu hep arkamdalardı halada oyle ama bende aıleme cok duskun degılım. Cok severım ama aılemle bıseyler yapmaktan hoslanmam mesela onlarla yanlız gezmeye gıtsem sıkılırım ya esım yada bı arkadasım olmazsa. Sadece ıkı kardesmle cok eglenırım onlar evde olmazsa annemın evıne gıtmek bıle ıstemıyorum cunku sıkılıyorum. Herkez duskun olmak zorunda degıl. Hatta ben bazılarının abartııgını bıle dusunuyorum. Kuzenım dogum yapıyor mesela babası gelıyor bakıyor annesının ısı varsa ama o babasıyla hıc sıkılmıyor cok rahat ben daralıtım babamla aylarca bıseyler yapmaktan gezmekten mesela. Ama o cok mutlu babasıyla ev gezmesıne bıle gıdıyorr

Eğer sağlıklı bağları olan bir ailede büyüdüyseniz zaten böyle bir ayrım arasında kalmazsınız. Sağlıklı bir ilişki için sağlıklı bir yalnızlık, sağlıklı bir yalnızlık için ise güzel bir çocukluk gerekiyor. İkisi çok farklı kavramlar. Hayatınızdaki yeri çok başka ikisinin de.

Konuyu açalı 2 yıl olmuş. Bu 2 yıl ne kadar haklı olduğumu gösterdi. Anneymiş ablaymış öyle boş kavramlarki benim içün. Vefasızlığı, hayırsızlığı dibine kadar yaşadım. Kimseli kimsesizlik en zor olanı. Gerçi olmasalardı da gözüm kalır dururdu değil mi? Böyle fos çıkacaklarını düşünmezdim bile

Bazı aileler ilgisiz olabiliyor sende aileni kurmuşsun işte tadını çıkart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…