İnsanlar birbiri ile hayatını yarıştırıyor

Kardeşimin eşi oldugu için kırmak istemiyorum. Yoksa ciddi şekilde söyleyecek çok şeyim var.
Bana bunu annem bile dese laf söylerim ben kimseye kendimi ezdirmem. Kırılırsa kırılsın 21 yaşında laflara bak oda düşünsün ben kırılıyor muyum diye. Madem laf söyleyemiyorsun alttan laf atın sizde açık kırmak istemiyorsanız dediğim gibi yapın bakın bakalım bir daha o lafları söyleyebiliyor mu?

Bana bunu annem bile dese laf söylerim ben kimseye kendimi ezdirmem. Kırılırsa kırılsın 21 yaşında laflara bak oda düşünsün ben kırılıyor muyum diye. Madem laf söyleyemiyorsun alttan laf atın sizde açık kırmak istemiyorsanız dediğim gibi yapın bakın bakalım bir daha o lafları söyleyebiliyor mu?
Alttan alta söylesem emin olun düşman olur bana

Elinde imkan varken bu hayatı tercih ettiğine göre hayal ettiği hayatı yaşıyor. Herkesin hayalleri aynı olmak zorunda değil ki.

Manipüle ediyorsa da konu sahibi koskoca kadın, izin vermesin. İzin veriyorsa sorun yine kendisindedir.
Bence çokta istediği hayat değildir istediği hayat olsa başka hayatlara laf söylemek yerine tadını çıkartır. Bu tipler hep var ortada s*dik yarıştırır gibi koca ev iş çocuk yarıştırıyorlar.

Ben bunu çok sık gözlemliyorum. Bu kadınlarda sinsilik olarak bir çoğunda var. Laf söyleyecek durumda olmayana kadar seni bildiğin manipüle etmeye bayılıyor. Deniz dülgeroğlunun youtube da kitap videosunda dediği bir bölüm vardı aynı onun gibi👌

Belki konu sahibi o kadar emek verdim bunun rahatına bak diyor olabilir ama bana 21 lik daha fena gibi geldi🤷‍♀️

Video:

Alttan alta söylesem emin olun düşman olur bana
Böyle dost olmaması daha büyük şans, benim 20 yıllık arkadaşlığımı bitme sebeplerinden biri böyle bir durumdu. Bana ilk önce sen evlen ona göre ben evlencem demişti. Koca yarıştırıcak aklı sıra, iki yılı geçiyor konuşmuyorum ve inanın o kadar rahat hayat ki hep ben taşımışım iyiliğini istemişim falan gram pişman değilim. Geçen yakın ark barışın ayıp falan dedi ben kabul etmedim. Beddua etmem kanlı bıçaklı olmam ama böyle daha iyi benim için🍀

Çok sık görüşmeyin sorarsa işim var deyin. Eşinizi evinizi sırrınızı anlatmayın. Bayram seyran yeter işte size.

Bence çokta istediği hayat değildir istediği hayat olsa başka hayatlara laf söylemek yerine tadını çıkartır. Bu tipler hep var ortada s*dik yarıştırır gibi koca ev iş çocuk yarıştırıyorlar.

Ben bunu çok sık gözlemliyorum. Bu kadınlarda sinsilik olarak bir çoğunda var. Laf söyleyecek durumda olmayana kadar seni bildiğin manipüle etmeye bayılıyor. Deniz dülgeroğlunun youtube da kitap videosunda dediği bir bölüm vardı aynı onun gibi👌

Belki konu sahibi o kadar emek verdim bunun rahatına bak diyor olabilir ama bana 21 lik daha fena gibi geldi🤷‍♀️

Video:

Benim çevremde inanır mısınız hiç yok onlardan. Belki ben sidik yarıştırmadığım için benimle yarışa giremiyorlardır. Bir de bu açıdan bakın.

Paylaştığınız youtuber kim bilmiyorum ancak 10 saniye dayanabildim kendisine. Bu insanları mı dinleyip hayatınıza yön veriyorsunuz?

Benim çevrem çocuk diye ölüyor.Eşimin yanında falan ayy çocuk hiç zorlamıyor diye anlatıyor.Ama evinde yemek bile yapamıyormuş, mama parası vermemek için emziriyor falan... Halaa çocuk yap diye bi baskı yapıyor.
Bu arada burayı kaçırmışım.. Çocuk yapınca evde mi oturulması gerekiyor anlayamadım. Hayır biz yaptık da o bakımdan 8,5 aylık olana kadar çalıştım. Bebeğim 4 aylıkken de işe başladım. Çocukla çalışmayı neden bu kadar zıt gibi anlıyor herkes ben de bunu anlayamıyorum :işsiz: :işsiz:

Kardeşimin eşi oldugu için kırmak istemiyorum. Yoksa ciddi şekilde söyleyecek çok şeyim var.

Kirmanizi gerektiren bir sey yok ki.
Hem ev, hem iş yapamazsin otur vs dediginde calisan, cocugu olan bir suru insan yapiyor neden olmasin, ben boyle mutluyum diyebilirsiniz. İlla kavga cikartmaya gerek yok.

Benim gorumcem ve kvde de " evde canimin sikilip sikilmadigini sorarlar mesela :)))) calismiyorum ya. Halbuki koronadan once devamli evde durmuyordum, ne yaptigimdan nereye duzenli gittigimden haberleri bile olmaz soylemem cunku. Her seferinde sıkılmiyorum cok iyiyim boyle dedim. 😬

Kimse kimsenin hayatinin detayini bilemez.

Benim çevremdekiler mi böyle herkes mi böyle bilmiyorum. Üniversite mezunuyum. Bu zamana kadar hep market, magazada çalıştım. Şuan kurumsal bir dershanede ögretmen olarak işe başladım.

Dün erkek kardeşime gittim.2 yıldır evliler ve çocukları var. Eşi 21 yaşında bu arada. Sürekli sabah erken kalktığından, çocuğun çok yordugundan bahsediyor.Yemek bile yapıyormuş.

Konuşma arasında işe girdigimi falan söyledim.Dershaneye girdim öğretmen olarak falan dedim. Kızın resmen yüzü asıldı. Hayır hamileyim desem havalara uçacak, bende bunu anlayamıyorum. Yüzü asıldı, hayırlı olsun falan birşey demedi.Ben akşam etütlerine falan giriyorum. O saatte iş mi olur falan dedi.

Ben çalıştıgım için pratik olsun diye derin dondurucu almayı düşünüyorum dedim. Kızda ayy bende çocuk yapcam anladım, sevinmiştim dedi. Kendisi nefes alamıyor çocuktan. Ama ben hamile olsam havaya uçacak. Sürekli de görüşmüyoruz. Cancigerde degiliz. Benim çocugumun olması ona ne fayda saglayacak anlamıyorum.

Bakınca o ortaokul mezunu ben üniversite. Hani desem o da üniversite okudu, işe giremedi, ondan üzüldü, o da degil.Çalışmayı falanda istemiyor. Banada hem ev hem iş yapamazsın, evde otur diyor. Herkesin çevresi mi böyle, benim çevrem mi böyle bilmiyorum.

Geçende eşimin dayısının karısı eşinin aldıgı maaş yeter işte, evi napcan, otur evde dedi. Ha bu arada sonra kendisi yok ben ev alırsam şöyle böyle alırım diyor. Gerçekten insanlara birşey anlatmamak lazımmış.
muhattap oldugunuz kisi cahil bir cocuk . 21 yasinda . neyine kafaya takiyosun allah askina . ilerde sen ekinomik olarak rahat ettiginde onlar sana bön bön bakacak .sen calisip cocuk yapinca çocuğunun hem isteklerini hem ihtiyaçlarını rahat rahat karşılayacaksın onlar yapabilecek mi pek sanmam . nerden bikiyorum annem ailede calisan tek kadin babamla brikte ordan biliyorum . bu zihniyetleri niye kafana takiyosun giyin suslen calismaya git sen .ogretmenler cok sansli vence hep cocuklarla genclerle keyifli bir is :)

Video:

Ben istesem bende evde otururum. Ama evde oturmaktan rahatsızlık duyuyorum. 1 seneye yakın evdeydim. Kendimi evde çürüyor gibi hissettim. Eşlerimiz aynı maaş alıyor hemen hemen. Evler kira. Ben istesem bende çocuk yapar, bende sürekli anne kardeşime ev oturmasına giderim. Bu şekilde aynı hayatları yaşıyor oluruz ama bu bana mutluluk vermez. Onun hayatını yaşamak istemem.

Böyle dost olmaması daha büyük şans, benim 20 yıllık arkadaşlığımı bitme sebeplerinden biri böyle bir durumdu. Bana ilk önce sen evlen ona göre ben evlencem demişti. Koca yarıştırıcak aklı sıra, iki yılı geçiyor konuşmuyorum ve inanın o kadar rahat hayat ki hep ben taşımışım iyiliğini istemişim falan gram pişman değilim. Geçen yakın ark barışın ayıp falan dedi ben kabul etmedim. Beddua etmem kanlı bıçaklı olmam ama böyle daha iyi benim için🍀

Çok sık görüşmeyin sorarsa işim var deyin. Eşinizi evinizi sırrınızı anlatmayın. Bayram seyran yeter işte size.
Bana kalsa gitmeyecektim o gün. Kardeşim anneme gittigimi söylemiş. O da hemen bize gelin falan dedi. Bide yegenim oldugu için hep gitmem bekleniyor. Gitmezsem bak bak halaya bak, yegenini görmeye gelmiyor oluyor

Benim çevremdekiler mi böyle herkes mi böyle bilmiyorum. Üniversite mezunuyum. Bu zamana kadar hep market, magazada çalıştım. Şuan kurumsal bir dershanede ögretmen olarak işe başladım.

Dün erkek kardeşime gittim.2 yıldır evliler ve çocukları var. Eşi 21 yaşında bu arada. Sürekli sabah erken kalktığından, çocuğun çok yordugundan bahsediyor.Yemek bile yapıyormuş.

Konuşma arasında işe girdigimi falan söyledim.Dershaneye girdim öğretmen olarak falan dedim. Kızın resmen yüzü asıldı. Hayır hamileyim desem havalara uçacak, bende bunu anlayamıyorum. Yüzü asıldı, hayırlı olsun falan birşey demedi.Ben akşam etütlerine falan giriyorum. O saatte iş mi olur falan dedi.

Ben çalıştıgım için pratik olsun diye derin dondurucu almayı düşünüyorum dedim. Kızda ayy bende çocuk yapcam anladım, sevinmiştim dedi. Kendisi nefes alamıyor çocuktan. Ama ben hamile olsam havaya uçacak. Sürekli de görüşmüyoruz. Cancigerde degiliz. Benim çocugumun olması ona ne fayda saglayacak anlamıyorum.

Bakınca o ortaokul mezunu ben üniversite. Hani desem o da üniversite okudu, işe giremedi, ondan üzüldü, o da degil.Çalışmayı falanda istemiyor. Banada hem ev hem iş yapamazsın, evde otur diyor. Herkesin çevresi mi böyle, benim çevrem mi böyle bilmiyorum.

Geçende eşimin dayısının karısı eşinin aldıgı maaş yeter işte, evi napcan, otur evde dedi. Ha bu arada sonra kendisi yok ben ev alırsam şöyle böyle alırım diyor. Gerçekten insanlara birşey anlatmamak lazımmış.
Herkesin herşeye yorumu var ne değişikler ya.

Bazen bende insanlari anlamıyorum. Evde oturursun boş boş oturuyor derler. Çalışırsın ay nasil yetişeceksin. Hep karsilasirdim.

Bugunde bana kac kg verdigimi soran birinin sonra ne dediğini birakiyorum. Kac kilo olmam gerektigini ona soracaktım zaten :) ustelik bu kişi hiç tanimam, eşimin köylüsü konuşmuşlugum bile yok.

Eklentiler

• Screenshot_20210923-112846~2.webp
    Screenshot_20210923-112846~2.webp
    25 KB · Görüntüleme: 67
Bazen bende insanlari anlamıyorum. Evde oturursun boş boş oturuyor derler. Çalışırsın ay nasil yetişeceksin. Hep karsilasirdim.

Bugunde bana kac kg verdigimi soran birinin sonra ne dediğini birakiyorum. Kac kilo olmam gerektigini ona soracaktım zaten :) ustelik bu kişi hiç tanimam, eşimin köylüsü konuşmuşlugum bile yok.

Ona deki morel değil moral :)

Cevap bile vermedim daha fazla. Birde kendi zayifligini anlatıyor bana hava atiyo aklinca 🤣

Bu kilo konusunu bende anlamıyorum.
Beden benim bedenim size ne zayıfsam da şişmansam da ?
Sanki kilo alınca kendileri taşıyor. :D

Bırak ya insanların işi gücü fesatlık.

Aynını bana da diyorlar. Ayy evlendin iyice zayıfladın falan. Gercekten herkesi memnun edemiyoruz

Yengen seni kıskanmış, hangi kadın ayakları üzerinde durmak istemez ki, kendi kendine ben evde hizmetçilik yapıyorum o rahat diye düşünüyor ve senin standartlarının da kendisi kadar olmasını istiyor, eğer öyle olursa herkes benim gibi diyip kendini rahatlatacak , aynı psikolojide olan hemcinslerim var benimde , halbuki herkesin yaşamı kendine göre şekilleniyor, ben evlendim ilk 2 yıl çocuk istemedim ama evlenip hemen hamile kalanlara da bişey demedim diyemem de , herkesin kendi tercihi , maalesef kadın kadının kurdu olmaktan vazgeçemiyor...

Back
X