İnsanlar birbiri ile hayatını yarıştırıyor

Keşke sadece kilo olsa saç rengi falan. Saçıma ombre falan attırmıyorum bayadır, böyle bakımsız duruyormuş.

Ona ne ?
Ben hiç yaptığım şeylerle ilgili insanlara fikrini sormam, düşüncelerini merakta etmem.
Hayatımı kendim için yaşarım.
Tavsiyedir mutlu eder insanı :)

Bana kalsa gitmeyecektim o gün. Kardeşim anneme gittigimi söylemiş. O da hemen bize gelin falan dedi. Bide yegenim oldugu için hep gitmem bekleniyor. Gitmezsem bak bak halaya bak, yegenini görmeye gelmiyor oluyor
her şekilde böyle durumlar olucak ya kendinizi korumak adına çekiceksiniz ya da katlanıcaksınız. Gitsen ayrı dert gitmesen ayrı kimsenin gönlünü hoş tutmaya gelmediniz eşinize gezin eğlenin zaten dershaneden kalan zaman neki anca size yeter.

Benim çevremde inanır mısınız hiç yok onlardan. Belki ben sidik yarıştırmadığım için benimle yarışa giremiyorlardır. Bir de bu açıdan bakın.

Paylaştığınız youtuber kim bilmiyorum ancak 10 saniye dayanabildim kendisine. Bu insanları mı dinleyip hayatınıza yön veriyorsunuz?
Çevrenizde olmamasına sevindim. Sidik yarıştırmak değil belki sizinle yarışacak birşeyiniz yoktur bu açıdan da baktım. Herşey olabilir sonuçta :)

Yok ben kararlarımı genelde oturup sürekli herşey de eksik manasızlık arayan kişilere birde kim olduğunu bilmeden insanlar hakkında yorum yapabilme yetisini kendinde bulanları okuyup kararımı veriyorum. Çünkü kendi hisleri hiç sekmez, en iyi akıl ve tabi bunu etkileyen çevresel faktörler onlarda oluyor, daha hiç sektiğini görmedim. O yüzden arabayla giderken sağ mı sol mu yönümü bile sorma gereksinimi duyuyorum.

Bazen bende insanlari anlamıyorum. Evde oturursun boş boş oturuyor derler. Çalışırsın ay nasil yetişeceksin. Hep karsilasirdim.

Bugunde bana kac kg verdigimi soran birinin sonra ne dediğini birakiyorum. Kac kilo olmam gerektigini ona soracaktım zaten :) ustelik bu kişi hiç tanimam, eşimin köylüsü konuşmuşlugum bile yok.
Kotu bir sey yazmamis ki, boyle iyisin demis:)

Yok daha önce kpss ve evde hayvan sahibi olmakla ilgili bir konuda ben veterinerlik okudum demişti
Mesajı bulmaya çok üşeniyorum
O yüzden şaşırmıştım öğretmen oldum deyince
Veterinerlik okudum demedim. Keşke okusaydım.Veterinerlik okusaydım keşke. Bulur musunuz o mesajı. Herşeyi iddia ediyorsunuz, lütfen bulun. Büro yönetimi ve sekreterlik ve Matematik dedim. Siz başkası ile ciddi şekilde karıştırdınız. Bulunca etiketler misiniz. Bu konuda netim öyle bişey demedim. Evet bi ton hayvanım var evde. Ama veterinerlik okumadım.
Screenshot_20210923_152038.webp

Yo dedin.

Bu kilo konusunu bende anlamıyorum.
Beden benim bedenim size ne zayıfsam da şişmansam da ?
Sanki kilo alınca kendileri taşıyor. :D

Bırak ya insanların işi gücü fesatlık.
Asıl bombayı bırakayım buraya aklıma geldi benim kilo olunca konu, bir dönem diyet yaptım 8 kg verdim çok aşırı bir şey vermedim. Arkadaşımın annesi bana dediki zayıflayınca göz çevren kırışmış eskiden pürüssüzdü yüzün😳
Bir saat sonra alkali beslenme yapıyordum işte önüme sarma koydu koca tabak ye sen diye. Diyetimi bozayım diye yaptı😂😂 böyleleri hep var bu hayatta malesef🤦‍♀️

Çevrenizde olmamasına sevindim. Sidik yarıştırmak değil belki sizinle yarışacak birşeyiniz yoktur bu açıdan da baktım. Herşey olabilir sonuçta :)

Yok ben kararlarımı genelde oturup sürekli herşey de eksik manasızlık arayan kişilere birde kim olduğunu bilmeden insanlar hakkında yorum yapabilme yetisini kendinde bulanları okuyup kararımı veriyorum. Çünkü kendi hisleri hiç sekmez, en iyi akıl ve tabi bunu etkileyen çevresel faktörler onlarda oluyor, daha hiç sektiğini görmedim. O yüzden arabayla giderken sağ mı sol mu yönümü bile sorma gereksinimi duyuyorum.
Olabilir, ben de hayatımda yarıştırılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası 😌 Sıradan bir hayat yaşayan sıradan bir insanım.

Bir youtuber için bu kadar celallenmek 😂😂
Kim olduğuna baktım nedir ne değildir diye insanlar hakkında kısa sürede edindiğim izlenimlerin genellikle doğru çıktığına tekrar emin oldum. Özellikle ekşideki yorumlar harika 🤷🏻‍♀️

Bu mesajı hafif gülümseyerek yazıyorum dershane ibaresinden dolayı. Neyse yazacağım şu, o yaş grubunda biri hala geç ergenlik dönemindedir zaten. Çok doğal böyle çocuksu tepkiler vermesi. Pembiş gelin modunda o. O yüzden umursamayın.
2 yıllık okul mezunuyum demişti şimdi öğretmenim diyor. Eski bir üyenin tüm özellikleriyle aynı yaşı eşinin işi sorunları vs. Ama ısrarla o değilim diyor. Şimdi emin oldum o 😀

Asıl bombayı bırakayım buraya aklıma geldi benim kilo olunca konu, bir dönem diyet yaptım 8 kg verdim çok aşırı bir şey vermedim. Arkadaşımın annesi bana dediki zayıflayınca göz çevren kırışmış eskiden pürüssüzdü yüzün😳
Bir saat sonra alkali beslenme yapıyordum işte önüme sarma koydu koca tabak ye sen diye. Diyetimi bozayım diye yaptı😂😂 böyleleri hep var bu hayatta malesef🤦‍♀️

Çokta tın derdim ben olsam :)

Olabilir, ben de hayatımda yarıştırılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası 😌 Sıradan bir hayat yaşayan sıradan bir insanım.

Bir youtuber için bu kadar celallenmek 😂😂
Kim olduğuna baktım nedir ne değildir diye insanlar hakkında kısa sürede edindiğim izlenimlerin genellikle doğru çıktığına tekrar emin oldum. Özellikle ekşideki yorumlar harika 🤷🏻‍♀️
Yoo ben youtuber için demedim. Oturupda size sorma gereksinimi duymadığım konuda kendi çapınızda sorgulama yapmanıza değindim sadece, bende ekşi okuyorum hatta onunla ilgili konuştuğu bir yerde vardı yazılanlarla ilgili kendisi böyle bir mecraya çıktı ve konuştuğu yaptığı şeylerin irdelenmesini sorgulanmasını göze aldı. Ama ben oturup böyle bir mecraya çıkıp kendi aklıyla benim kararlarımı görüşlerimi sorgulanmasını istemedim. Bunu ifade ettim keşke bunuda kısa sürede izlenim olarak edinebilseydiniz celallenmediğimi ifade ettiğimi anlardınız.

Yoo ben youtuber için demedim. Oturupda size sorma gereksinimi duymadığım konuda kendi çapınızda sorgulama yapmanıza değindim sadece, bende ekşi okuyorum hatta onunla ilgili konuştuğu bir yerde vardı yazılanlarla ilgili kendisi böyle bir mecraya çıktı ve konuştuğu yaptığı şeylerin irdelenmesini sorgulanmasını göze aldı. Ama ben oturup böyle bir mecraya çıkıp kendi aklıyla benim kararlarımı görüşlerimi sorgulanmasını istemedim. Bunu ifade ettim keşke bunuda kısa sürede izlenim olarak edinebilseydiniz celallenmediğimi ifade ettiğimi anlardınız.
1A5E9826-45DE-45D7-AE72-02B3F6419ECC.webp

O çekiyor ya çocuktan sen de çekeceksin
Bu arada benim eşim dershane öğretmeni inanilmaz yorucu bir meslek onun çocuğunu falan katlar yani istediği senin de onun kadar yorulmansa sen daha çok yorulacaksin ondan söyle de sevinsin
Ne değişik insanlar var sanırım aşağılık kompleksi

Benim çevremdekiler mi böyle herkes mi böyle bilmiyorum. Üniversite mezunuyum. Bu zamana kadar hep market, magazada çalıştım. Şuan kurumsal bir dershanede ögretmen olarak işe başladım.

Dün erkek kardeşime gittim.2 yıldır evliler ve çocukları var. Eşi 21 yaşında bu arada. Sürekli sabah erken kalktığından, çocuğun çok yordugundan bahsediyor.Yemek bile yapıyormuş.

Konuşma arasında işe girdigimi falan söyledim.Dershaneye girdim öğretmen olarak falan dedim. Kızın resmen yüzü asıldı. Hayır hamileyim desem havalara uçacak, bende bunu anlayamıyorum. Yüzü asıldı, hayırlı olsun falan birşey demedi.Ben akşam etütlerine falan giriyorum. O saatte iş mi olur falan dedi.

Ben çalıştıgım için pratik olsun diye derin dondurucu almayı düşünüyorum dedim. Kızda ayy bende çocuk yapcam anladım, sevinmiştim dedi. Kendisi nefes alamıyor çocuktan. Ama ben hamile olsam havaya uçacak. Sürekli de görüşmüyoruz. Cancigerde degiliz. Benim çocugumun olması ona ne fayda saglayacak anlamıyorum.

Bakınca o ortaokul mezunu ben üniversite. Hani desem o da üniversite okudu, işe giremedi, ondan üzüldü, o da degil.Çalışmayı falanda istemiyor. Banada hem ev hem iş yapamazsın, evde otur diyor. Herkesin çevresi mi böyle, benim çevrem mi böyle bilmiyorum.

Geçende eşimin dayısının karısı eşinin aldıgı maaş yeter işte, evi napcan, otur evde dedi. Ha bu arada sonra kendisi yok ben ev alırsam şöyle böyle alırım diyor. Gerçekten insanlara birşey anlatmamak lazımmış.
O kadar açık ve net ki. Hanımefendi herşeyden elini eteğini çekmiş çocuk, ev işi, koca tek derdi bu. Çocuk büyütmekten, evliliği yürütmekten başka bi beklentisi yok hayattan. Sakın yanlış anlaşılmasın benim annem de ev hanımıydı. Tabi sonradan babamdan ayrıldı çalışan bi kadın oldu yıllardır da öyle. Kendi de söyler ne kadar amaçsızmış hayatım diye. Okumadığı için ona eziyet eden adamın yıllarca kahrını çekti mesela. Hanımefendi kısaca sizi kıskanmış. Çünkü kendinize yatırım yapıyorsunuz . Bakın ben 1 yıllık evliydim asla çocuk düşünmedim, hala düşünmüyorum. Hatta çocuksuz bi hayatı da sürdürebilirim. Bu biraz çocukluğumun berbat geçmesinden, annemin yükünün ne kadar ağır olduğuna şahit olmamdan ve çocuk sorumluluğu kaldırmak istemememden kaynaklanıyor. Diyeceğim o ki doğru yoldasınız. Size kendinizden başka dost yok. Çocuk her zaman olur. Aceleye hiç gerek yok. Çocuk evliliğin olmazsa olmazı demek de değil. He zamanı gelir ara verirsiniz işe güce çocuğunuzu yapar ona odaklanırsınız fakat yangından mal kaçırmaya hiç gerek yok. Ben mi anormalim bilmiyorum eşimin ailesinden çok evlenen oldu benimle aynı sene. Millet çocuk yapma yarışına girdi şuan hepsi hamile. Dönen muhabbetleri görseniz. Yok sen önce hamile kaldın yok ben önce doğuracağım. O kadar basit geliyor ki bana bunlar. Yarın evliliklerinde bi sorun çıksa çocukla kalacaklar ortada . Hayatta tek başarıları evlenip çocuk yapmak olanlar için söylüyorum bunu. Ben kendi ayaklarım üzerinde durur paşa paşa çocuğuma da bakarım diyenlere saygım sonsuz.

Konuyu kapatmak için söyleyeyim ikinizin de pek yarıştıracak bir hayatı yok :KK51:Bu kadar yazıyorum niye diye sormayın okuyan herkes anladı zaten
Ayyy sinir oldum şuan.
Senaryoları yazıp yazıp geliyor buraya heralde :KK14:
Tüm meslek gruplarına girmiş çıkmış konu sahibi maşallah.
Evde eli boş oturup size sarıyorum demiyor da 😏
O kadar da şey yazmıştım :lülülü:

Back
X