İnsanlar neden bu kadar acımasız ve paragöz? :(

Evcilkaktus19

Herkesin işine yaradığı kadar iyisindir bu hayatta
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
1.330
821
133
Selam kızlar,
Konu ev sahibimiz. 3 yıldır aynı evde kiraciyim. Kirami da 1 gun bile geciktirmisligim yok şükür. Taşındığımiz günden beri de kendisinden evin eksiği gediği konusunda hicbisey talep etmedik ( Ev yeni bina bı çok eksiği olmasına rağmen) . Ancak son 1 yıldır eşimle her konuşmasında ucuza oturuyoruz lafları yaptı, 600e oturuyoruz bu arada ki muhit olarakda ev olarak da asla 600luk değil.

1 ay sonra kiraya zam olacak, bu beyefendi bizi 1 ay öncesinden aradı zami 1 ay önce yapıyorum bu ay zamlı ödeyeceksiniz 750 TL yaptım kirayı dedi tabi biz şok gecirdik. Eşimle tartıştılar tabi ve tamam bu ay 600 verin ay sonu boşaltın evi dedi (biz çıkarsak evi daha yüksek meblaglarda kiraya verebileceğini düşünüyor) . Benim küçücük çocuğum var kış günü nasıl tasinicaz bide bunun masrafı var emlakçı parasi, nakliye masrafları..
ay sonu bize yol göründü tasinicaz mecbur bı şekilde ancak insanlar neden bu kadar vicdansız paragöz oldular benim aklım almıyor. Sadece içimi dökmek istedim kızlar şimdiden teşekkür ederim okuyanlara, cevap yazanlara.

niye mecbur olasınız? çıkmayın. terbiyesiz herif. yaza kadar çıkmıyorum 600den de bir kuruş yukarı vermiyorum deyin, gitsin dolaşsın mahkeme mahkeme!

benim eski ev sahibi senemiz dolmadan geldi zamma, eşim de o dönem 3 ay kadar şehir dışında idi iş için, kira X oldu dedi. vermiyorum X falan, senemin dolmasına daha kaç ay var, eşim gelsin ondan iste , veriyorsa o versin dedim. 3 ay sonra da zaten şehir değişikliği nedeniyle taşındık ve istediği parayı vermedik

Sözleşmeniz yok mu eğer varsa orada ki yazan rakama göre artış yapın,kafasına göre çıkaramaz kira artışları üfe ve tüfe oranına göre belirlenir.Ödeyeceğiniz tutar en fazla 682 civar .Netten hesaplama yapabilirsiniz.

Tefe Tüfe oranında zam yapabilir daha fazlasını talep edemez. Bence evden çıkmayın tefe Tüfe oranıni hesaplayip ona göre verin kirayı. Ayrıca basta depozito vermediniz mi? Madem çıkacaksınız bari son ayı depozito ya sayın.
Siz çıkmadıkça emin olun cikaramazlar yasalar sizden yana...

Rabbim yardımcınız olsun inşallah kira taşınmak şu bu zor.
Eğer tartışma olmasaydı belki olur bir fiyata anlaşabilirdiniz,tabi evden memnun iseniz.

Biz de zaten yaza doğru çıkmayı planliyorduk. Hem havalar düzelir hem de kredi borçlarımiz var onlar bitecek bı kaç aya kadar maddi olarak da sıkıntı yaşamadan tasiniriz diye dusunuyorduk.
Şuanda isterse bizi çıkarır kontrat yok biz de fazla uğraşmak yüz göz olmak istemiyoruz böyle tiplerle ancak insanin illa ki morali bozuluyor. İnsanlar hiç korkmuyor kul hakkına girip ah almaktan.

Şuanda sözleşmemiz yok. Geçen yıl sözleşme yenilemedik. Bunun sebebi de adamın bı bahane bulup bizi evden atmasiymis meğerse. Sürekli laflariyla bizi eşimi tahrik edip duruyordu eşim alttan alıyordu baktı olmicak tartışma çıkarmak için bu yolu buldu adi.

Eve girerken daha önce yazılı sözleşme yaptıysanız o sözleşme otamatikmen yenilenir yeni sözleşmeye gerek yok.

Depozito verdik bizde öyle yapicaz canım depozitoyu bu ayın kirasini sayicaz. Evde hiçbir tahribat yok aldığımız gibi boyayıp öyle teslim edicez. Bu ay kirayi verirsek bı bahane bulur depozitoyu da vermez bu adam kesin.

Rabbim yardımcınız olsun inşallah kira taşınmak şu bu zor.
Eğer tartışma olmasaydı belki olur bir fiyata anlaşabilirdiniz,tabi evden memnun iseniz.
Evden hiç hiçbir zaman memnun değildik zaten apartmandanda öyle ama yine de sesimizi cikarmadik. Sesimizi cikarmadikca tepemize çıktı adam.

Sozlesmeniz yok mu?
1 ay sonra doluyor anladigim kadari ile bunu belirtip bu ayda eski kiranizdan verip onumuzde ki ay zamli verebilirsiniz.

Terbiyesiz, sanki 150 tl ile zengin olacak. 3 yıldır muhatap olduğu insanları bu sebeple böyle kırması anlaşılır değil.

İnşallah bunda da bir hayr vardir, belki aynı bedele daha iyi bir evde oturursunuz.
Yeni tasindigimda çaya bile davet ettim ailecek tanışmıştık hiç böyle insanlara benzemiyorlardi. Evlerine kendi evim gibi baktim bizden yana hiç bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar.
Zaten bu muhitte böyle bir eve 600 bile çok şehir merkezinin çok çok dışında eşimin iş yerine yakın diye burda oturuyorduk. Şehir merkezinde bile 600_700 liraya oturabilirim yani.

İlk oturduğunuz da depozito vermediniz mı? Verdiyseniz son ay kirasını vermeyin. Taşınma işlerinde kullanirsiniz.
Aynen biz de öyle yapicaz canım. Ama nakliye parası yeni evin depozitosu kirası emlak parası filan bizi baya zorlayacak gibi görünüyor.

Evden hiç hiçbir zaman memnun değildik zaten apartmandanda öyle ama yine de sesimizi cikarmadik. Sesimizi cikarmadikca tepemize çıktı adam.
Cok fazla zam yapmis benim kiz kardesimde kirada ev sahibi her sene en fazla 50 milyon zam yapar hemde istanbul gibi bir yerde oturdugu muhiti yazsam sasirirsinz ,biraz vicdansizmis sizinki Allah yardimciniz olsun.Kardesimin ev sahibindende Allah razi olsun.Iste boyle bazilari dua alir bazilari da ah alir.

Üç sene kiraya zam yapmadikca 150 yapması normal bence yaptıkça paragözdur
Bende kiracıya ilk başta 475 ten başladık 525 ten çıktı kendi isteğiyle ayrıldı biz zorlamadik ev aldılar .şimdi 550 den vericem kiraya
Çünkü oralar kiralar yüksek 600den başlıyor ben de abartmadim hiç bı zaman ev sahibi olarak .evimi temiz tutsun Yeter. Dedim bizim semtte çok da abartılıyor 25 liraya zam yaptım sadece kiracıyı zengin ettim böylece. Memnun çıktı evimden.

İlk sene yaptığınız sözleşme geçerli.
Sene devirdikten sonra var olan sözleşme fesh edilmediği için devam eder.

Eve girerken daha önce yazılı sözleşme yaptıysanız o sözleşme otamatikmen yenilenir yeni sözleşmeye gerek yok.
Evet yapmıştık bilmiyordum çok teşekkür ederim. Ama Aralık ayında yilimiz yine doluyor isterse sözleşmeyi iptal Edip bizi çıkarabilir diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…