- 27 Nisan 2009
- 2.651
- En iyi cevaplar
- 2
- 3.902
- 683
- Konu Sahibi Evcilkaktus19
-
Aralık ayında yine yenilenir karşılıklı fesh edilmesi gerek,ama şöyle birşey var siz sözleşme yenileceği için aralıkta değilde yazın çıkmak isterseniz ev sahibide kalan kiraları ister aralık 2017 de tekrar yenilenen sözleşme 2018 aralık ayına kadar geçerli olur.Evet yapmıştık bilmiyordum çok teşekkür ederim. Ama Aralık ayında yilimiz yine doluyor isterse sözleşmeyi iptal Edip bizi çıkarabilir diye biliyorum.
Evi boş kalmaz zaten kiralık ev sıkıntısı var bu civarda, biz çıkar çıkmaz kiracı bulacaktır inşallah o kiracinin hayrını görmez uğraşir da bizim gibi kiracıyı kacirdigina bin pişman olur.Hep kiracı hem ev sahibi olarak cevaplayım. Çıkın da evi boş kalsın inşallah.
İlk yıl yapmıştık her yıl yenileniyormus bilmiyordum varmış yani :)Nasıl kontrat Yok ?
O kadar parayı vermem zaten biz de taşınmaya karar verdik uğraşmak istemiyoruz canım Allaha havale ediyorum onları daAllah kimseyi kiracı bırakmasın hele ev sahibi böyleyse. En kısa zamanda kendi evinizin sahibi olursunuz inşallah.
Ve o kadar para verecekseniz parasının ederi bir eve çıkmak daha mantıklı değil mi?
Evet sözleşmede %10 zam yazıyor bizde her belgeyi dosyalayip sakladik canim. Bizim zaten yaza doğru taşınma planımız vardı eşimle konuştuk bu ay sonu taşınmaya karar verdik daha fazla huzurumuz kaçmasın diye.Ev sahibi bir yıldır sesini çıkarmamış, sizi evden çıkarmak için bi girişimde bulunmamış. Ha karşılıklı oturup tekrar imza atmanız gerekmiyor diye biliyorum, aynı şartlarda kontratı yenilemiş oluyorsunuz zaten her sene. Kaldı ki zaten aylardır kabul ettiği bir durum sizin kiracısı olmanız, aksini iddia edip kontrat yok ortada diyemez.
Ayrıca sizi kafasına göre çıkaramaz da. Haksız duruma düşeceğinden birşey de yapamaz. Eve yaptığınız masrafların belgesi var mı elinizde? Mahkeme lafı ederse bunu sunarsınız.
Bir de sözleşmenizde her yıl ne kadar zam yapacağınız yazıyor? Tefe tüfe oranıydı mesela bizim sözleşmemizde, her sene o oranda zam yapıyorduk. Bir kere ihtarname çekti, eve yaptığımız masrafı göz ardı etti ve çok uçuk bi kira (1,5katını) talep etmişti. Eşim de tüm evrakları saklıyordu, sözleşmemizin gereği olan zammı yaptı ve istiyorsan mahkemeye gidelim dedi. Sonuç olarak ihtarname çekip huzursuzluk çıkaran adam sessizliğe büründü ve biz planladığımız zaman taşındık. Taşınmadan 2 ay önce haber verdik, 1 ay önce noterden haber yolladık, son ay kiramızı da depozitoyu düşüp ödedik. Bazı insanlar hakikaten çirkinleşebiliyor, bizim ev sahibimiz de o çirkinleşenlerdendi ve aşırı tedbirli davrandık biz.
Aynen uğraşmak istemiyoruz bizde Allah'ından bulsun ne diyim.Şimdi okudum. Benim bir arkadasima da 150 lira zam yapıldı ve kız artık anlasma olsa bile cikmak istiyorum sogudum dedi ugrasmaya degmez
Çok haklısınız zaten ne koparsam kâr gözüyle bakıyor ev sahibi kesin ister kalan kiraları en mantiklisi daha fazla uğraşmadan taşınmak, biraz zorluk çekeriz ama yapicak birşey yok.Aralık ayında yine yenilenir karşılıklı fesh edilmesi gerek,ama şöyle birşey var siz sözleşme yenileceği için aralıkta değilde yazın çıkmak isterseniz ev sahibide kalan kiraları ister aralık 2017 de tekrar yenilenen sözleşme 2018 aralık ayına kadar geçerli olur.
Anladım belkide sizin için daha hayırlı olur daha güzel bir ev bulursunuz ve iyi bir ev sahibi,depozitonuzu bırakmayın onuda alın.Çok haklısınız zaten ne koparsam kâr gözüyle bakıyor ev sahibi kesin ister kalan kiraları en mantiklisi daha fazla uğraşmadan taşınmak, biraz zorluk çekeriz ama yapicak birşey yok.
iyide sen bu adamın böyle oldugunu biliyosun sinyalde vermis neden tartısmaya giriyosun ki adam cık demis eee napıcan simdi insnalar konusmadna önce düsünmeli adamın evi istediie veriri sen suan ona mecbursun o zaman hic tartısmıcaktınızSelam kızlar,
Konu ev sahibimiz. 3 yıldır aynı evde kiraciyim. Kirami da 1 gun bile geciktirmisligim yok şükür. Taşındığımiz günden beri de kendisinden evin eksiği gediği konusunda hicbisey talep etmedik ( Ev yeni bina bı çok eksiği olmasına rağmen) . Ancak son 1 yıldır eşimle her konuşmasında ucuza oturuyoruz lafları yaptı, 600e oturuyoruz bu arada ki muhit olarakda ev olarak da asla 600luk değil.
1 ay sonra kiraya zam olacak, bu beyefendi bizi 1 ay öncesinden aradı zami 1 ay önce yapıyorum bu ay zamlı ödeyeceksiniz 750 TL yaptım kirayı dedi tabi biz şok gecirdik. Eşimle tartıştılar tabi ve tamam bu ay 600 verin ay sonu boşaltın evi dedi (biz çıkarsak evi daha yüksek meblaglarda kiraya verebileceğini düşünüyor) . Benim küçücük çocuğum var kış günü nasıl tasinicaz bide bunun masrafı var emlakçı parasi, nakliye masrafları..
ay sonu bize yol göründü tasinicaz mecbur bı şekilde ancak insanlar neden bu kadar vicdansız paragöz oldular benim aklım almıyor. Sadece içimi dökmek istedim kızlar şimdiden teşekkür ederim okuyanlara, cevap yazanlara.
Bu nasıl bı yorumdur Allah aşkına ya, ne demek istedigine verir bedavaya mi oturuyoruz biz bu evde bizim de haklarımız var kimseye de mecbur değiliz ve kontratimiz da var biztemedikce kimse çıkaramaz, sadece yorum yapmak için yorum yapmayın şuraya insanlar dertlerini paylaşıyor bir nebze rahatlamak için.iyide sen bu adamın böyle oldugunu biliyosun sinyalde vermis neden tartısmaya giriyosun ki adam cık demis eee napıcan simdi insnalar konusmadna önce düsünmeli adamın evi istediie veriri sen suan ona mecbursun o zaman hic tartısmıcaktınız
Tabiki fazla biz 600 e oturuyoruz kontratimizda her yıl %10 zam yazıyorKanunlar malesef ki kiracıdan yana. Bu yüzden eve hasar verse de kirayı yatırmasa da hiçbir şey yapamıyorsunuz. Astari yüzüne geçiyor. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi. Sizin için 150 tl zammı fazla belirli bir hesaplama oranıyla zam yapmak kiraya verenin hakkıdır. Ödemeyeceksiniz çıkın, siz kendinizi dusundugunuz gibi o da kendisini dusunuyor.
Yok canım bankadan ödedik.Sozlesme kendini otomatik uzatiyor yenisini yapmis olmaniz gerekmez.
Uzerinize kayitli fatura ve bankadan kira havalesi varsa kullanirsiniz. Kirayi elden mi odediniz hep?
neden sana göre yorum yazanlara ayy evet te ben yazıncamı tu kakaBu nasıl bı yorumdur Allah aşkına ya, ne demek istedigine verir bedavaya mi oturuyoruz biz bu evde bizim de haklarımız var kimseye de mecbur değiliz ve kontratimiz da var biztemedikce kimse çıkaramaz, sadece yorum yapmak için yorum yapmayın şuraya insanlar dertlerini paylaşıyor bir nebze rahatlamak için.
Ya evet haklisiniz evinde oturuyorum diye bütün şartlarını kabul etmek zorundayım hiç itiraz etme hakkım yok benim, ne biçim insansınız siz ya carlamak ne demek biz kavga etmedik hakkımızı aradık sadece çıkmak benim tercihim çıkmak istemezsem kontrat var 660 tan bı kurus yukarı vermem çıkaramaz da kiracı hakları diye bişey varneden sana göre yorum yazanlara ayy evet te ben yazıncamı tu kaka
adamın evi sen gecinmek istiyosan ses etmicem haa param cok dersen cıkıcan o zaman sen adamın tabiatını biliyosun zaten kavga edince ne dicegini zannettin asilzadeler gibi seviyeli bir birliktelik mi olcagını tabiki ilk isi cık evimdem demek olucak gocunmıcaksın haaa gocunucaksanda ev sahibine carlamıcaksın kıs günü cıkarsın böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?