İnsanları sevmek için napmalıyım

Herkesi oldugu gibi kabul ederek basariyorum

Kendinin mükemmel olmadığını , kusurların hataların olduğunu , hatta bazen kendine bile yalan söylediğini bilip insanların da bu tür hatalar yapabileceğini ama her insanın da güzel yönlerinin olduğunu anlamakla başlayabilirsin .
cümleyi daha uzatabilirdim

Herkesi teker teker siliyorum hiç pişman olmuyorum, kredisini doldurana elveda diyorum. Yalnızken çok mutluyum, kimseye ihtiyacım yok şükür her işimi kendim hallederim neden dengesiz cahil insanlar için strese gireyim ki diye düşünüyorum. Hepsine hatalarını söylüyor ve ilişiği kesiyorum kafam çok rahat.

Bir şey yapmıyorum olduğu gibi yaşıyorum hayatı. Alttan alabileceğim durumlar varsa görmezden geldiğim oluyor çok karaktersizse de siliyorum direk ortası bende pek mümkün olmuyor Ama genel olarak iyi anlaşırım sanırım yapılan eleştirilere açık olup empati kurduğumdan çünkü bu konuda karşı tarafın çok sıkıntı yaşadığını görüyorum bense pek olumsuz yorumlara takılmam kendim için bunu rahatça söylüyor olmaları belkide yanımda iyi hissetmelerini sağlıyor bilmiyorum bir örnek tabi bu

Bunu belirtme sebebim insanlarla birebir çalışmakla alakalı bi meslek olması, yanlış anlaşılmasın.

Psikoloji mezunuyum. İnsanlardan, insanların dertlerinden, laflarından o kadar bunaldım ki insanlıktan uzak bir işte çalışıyorum (iletişim halindeyim yine ama yüz yüze değil, dolayısıyla sadece iş konuşmaları oluyor)

Pişman da değilim. Bu sebepten hiç de yara almadım. Çevremde birkaç kişi var sevdiğim yetiyor.

Bence insan sevmeye çalışmayın. Kötü bi öneri gibi olabilir ama bir yerden sonra olmuyor da zaten. Çevrenizde birkaç kişi varsa onlara yoğunlaşın, iş saati iş arkadaşlarınızla konuşun mesai bitince bitsin. Yetmez mi?

Kendimden biraz örnek vermek istiyorum.
Fazla empat, fedakar, sürekli alttan alan biri olduğum için herkesle anlasıyordum.
Ta ki buna dur diyene kadar, bakıyorum biri için fedakarlık yapıyorum ama eninde sonunda bana nankörlük yapıyor, saygısızlık yapıyor.
İstediği herşeyi söyleyebildiğini zannediyor - alttan aldığım için -
Ama rahatsız oluyorsam söylüyorum artık. Bu da insanları rahatsız ediyor, herkesle anlaşmanız pek mümkün değil zaten, bunun için fazla verici davranmanız gerekebilir.

Saygılı, sürekli beklenti halinde olmayan herkesle anlasıyorum ama. Çünkü insanlardan fazla beklentim yok, saygı sınırlarını koruyorsak anlasamama gibi bir problemimiz olmuyor. Saygı herşeydir.

Cidden herkesle anlaşmak diye bir şey olamaz zaten. Bugün biri bana sure okur musun dedi, ben de müsait değilim dedim. Bu aralar okuyamam falan dedim.
Uzaktan akraba. İşte bir de Müslüman olacaksınız daha bi sure okuyamıyosunuz dedi, ne saçmalıyorsun dedim, sildim numarasını.
İnsanlar çok acayip, ben bu kadınla anlaşmak istemem mesela, çünkü saygısız.

herkesle iyi anlasan tipler de yuzsuzluk uapabiliyor yoksa her insan herkesle anlasamaz bence cok zor

Neden herkesle iyi olmaya çalışıyorsunuz. Herkesle iyi olan insanlara karşı mesafeli olurum her zaman. Çünkü genelde kendi sınırlarını belirleyemiyorlar ve etrafındakilere göre bir yaşam sürdürmeye çalışıyorlar. Herkesle iyi olmaya değil herkese belli bir sınırla yaklaşmayı deneyin önce. Daha sonra size yakın gelenlerle iyi olursanız daha sağlıklı ilişki içinde olursunuz kanaatimce.

Kesinlikle katılıyorum.
Herkesin kötü bir yanı vardır onu kabul ederim demek de bana çok yorucu geliyor ya evladım mi annem mi babam mi neden kabul edeyim elalemin kötü huylu insanını?
Çiçek gibi bir çevrem var çok şükür sayıca az ama doğru düzgün anlayışlı kültürlü kibar. Kimse için huzurumu kaçıramam.

o bunu yaparak dinimizin kalp kirmayin sozunu yok saydı degil mi iste herkesten dua beklememek lazim gonulden gecen okur zaten boyle bir kadın neyse

Hiçbir insan herkesi çok sevemez. Bu imkansız. Herkesin rahatsız olduğu biri vardır etrafında. Öyle kimse sevgi pıtırcığı değil yani.
Sadece göz yumabilirsiniz. Herkeste olan kusurları görmezden gelip idare ederseniz severler sizi. Ama etrafınızda sizi seven iki yüzlü sizi seven hain sizi seven bozuk insan çok olur.o yüzden az olsun öz olsun çevrenizdekiler.

Eltimde sozde girgir samata herkesle anlasir ama kimse onu sevmiyor etrafinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…