İnsanların ağzını torba niyetine büzesim var

Sinir bozucu insanlar maalesef her yerde var, 5 senelik evliyim ben de, isteyerek çocuk sahibi olmadık bu zamana kadar. Bize de bir sürü şey söylediler ettiler, en sonunda kısırım ben olmuyor, yeter artık dedim, çok sinirlendim çünkü,mal gibi kaldılar soranlar. O gün bugündür soran yok rahatım.

başka insanların hayatındaki böyle özel konulara burnunu sokanlar, kendi hayatlarında mutsuzluk içinde yüzen insanlar olur genelde. o mutsuzlukları başkalarına müdahale ederek örtmeye çalışırlar.
ben bu tiplere hiç acımıyorum ve ağır cevaplar hakettiklerini düşünüyorum.
mesela "e senin çocuğun ama bakıyorum aşırı mutsuz görünüyosun, üzülüyorum sana da"... gibi
evet bel altından vurmak ama kesinlikle hakettikleri bu..

Herkes illa ki evlenir evlenmez çocuk yapnak zorunda mı ya Allah Allah.İnsan istemeyebilir istediği halde olmaya bilir eşlerden biri istemiyor olabilir maddi durumu olmayabilir nefret ediyorum şu zihniyetten.Geçen yıl bu zamanlar vajinismus idim haliyle çocuk hayali kurmak bile hayaldi herkes sorardı öyle çok üzerime geliyorlardı ki sanki bize inat edermiş gibi bizimle aynı zamanlarda evlenen herkes hamile idi eşimin babannesi bir yandan k.peder bir yandan ay hatırlamak istemiyorum o günleri.Bir toplum içinde demişti bi siz beceremediniz diye nasıl üzülür nasıl ağlardım.Vajinismusu yendim hemen hamile kalmak istedim yeter ki millet sussun diye kaldım da sonra kaybettim bu sefer de ee zamanında istemem dedi durdu şimdi Allah alır işte oldu.Ne yaparsan yap memnun edemezsin şu an hamileyim şimdi de aynı kişiler daha yeni evlisiniz yaa diyor

Benim hiç aklıma gelmez mesela birine ee hani daha bebek yok mu demek.Olsa bilirim yoksa da nedeni nasılı ilgilendirmez ama yok illa ki sorarlar

2017 ocakta evlendik. 2018 aralıkta tedaviye başladık. Kimseye söylemedik tedavi olayını, her gören uzak yakın farketmeden çocuk sordu, düşünmüyoruz zamanı var filan desekte bi sonraki görüşmede yine sordular. Her telefon konuşmasına bile aynı soruyu sıkıştırdılar. Artık bi yere gitmek bile gelmiyor insanın içinden. Heryerde çocuk konusu. Beni göremeyenler kardeşime soruyor hatta. Olsun neyse canları sağolsun diyen mi ararsın, bize acıyan mı ararsın.. Çok şükür 2 aşılama 2 tüp bebek sonrası hamileyim. Miniğim büyüyor. Rabbim isteyen dileyen herkese nasip etsin. Ömrüm boyunca kimseye sormadım böyle saçma üstüme vazife olmayan şeyleri, geri kalan ömrümdede asla sormam.

bizim yatak odamız sizi ne ilgirendirir der çıkarım ben, iyi niyetli söylemek başka milleti taciz etmek başka

İlk beş yil korunduk çocuk istemedik ben de soranlara biz kısirız diyodum direkt kapaniyodu çeneleri korunmayi bıraktığım ay da hamile kaldim, takmayin bu kadar kim ne demiş, ayrica bu zamanda bu ülkede cocuk sahibi olmak resmen çılgınlık onu da belirtmeden gecemiycim

konuyu okuyunca bu sabah izlediğim bir video aklıma geldi
çocuğu olmayan bir instagram fenomeni ve bundan çekinmiyor
linki de şuraya bırakayım

bu durum sadece sizin başınıza gelmiyor
toplum içine girmeye çekinen siz değil, bunu size art niyetle soranlar olmalı...

Şu koca gülüşlü kadının yüzüne şu ciddi ifadeyı taktırdılar sonunda.
Cidden insanlar çok düşüncesiz.

Aynı sıkıntıları yaşadım.
Yeni tanıştığım insanlar bile çocuk yok mu, olmuyor mu diye soruyor,
bilmem kime götüreyim seni ona gidenin çocuğu oluyor gibi tekliflerde bulunuyorlardı.
En temizi açık açık sert çıkmak ama kolayına insan kırabilen biri değilim.
İyiliğin için söylüyorum adı altında ne kadar üzüyorlar cidden haberleri yok.

İnsanlar gerçekten bu konuda empati yoksunu. Özelliklede kadınlar. Yaklaşık 3 yıldır evliyim 1 yıldır çocuk istiyoruz, deniyoruz olmuyo başka yöntem derken her hafta doktor kapıları aşındırmak bunun stresini üzüntüsünü yaşamak yetmezmiş gibi sürekli insanların söylediklerini püskürtmekle uğraşıyoruz.
Kuzenim bugün yazdı uzun zamandır konusmamıştık , hayırlı olsun hamileymişssin dedi. Hamile değilim hatta reglim. Yengemin memlekette yaşayan annesi kıbrısa gidip tüp bebek yapsın diye haber yollamış. İnsanları ne kadar üzdüklerinin farkına varmıyolar. Yeni evliyken ve henüz planlamıyorken takılmıyordum söylenenlere, ama gerçekten istemeye başladığınızda söylenen herşey sizi daha çok yaralıyo. Umarım tüm isteyenlerin Rabbim kucağını doldurur

Çocuk ne zaman diye darlayanlara çocuk doğduğunda çocuğa bakmaları gerektiğini söyleyin. Bıçak gibi kesilecek o dırdırlar vırvırlar.

İnsanların yatak odasının bu kadar merak edilmesine bir tek ben şaşırıyor olamam sanırım

Maalesef aynı durumdayız canım. En büyük dileğim kanattıkları yerden kanasınlar

Yaşadığını ancak bunu yaşayanlar anlar canım. 4,5 senelik evliyiz 3 senedir istiyoruz. Sayısız tedavi, tüp bebek denedik olmuyor. Bizimle aynı zamanda evlenen arkadaşlarımız 2.cocuklarına hamile. Kimse bilmiyor bizimde çevremizde istemiyoruz diyoruz. Ama arkamızdan konustuklarını tahmin ediyorum. Ağladım üzüldüğüm o kadar zaman olduki. Bebek olan ortama bile giremiyorum. Bana bebek yokmu hala diyenlere sen bi yap bakalım beğenirsem bende yapıcam diye gülerek lafı çarpıyorum. Eşimin ailesi sürekli beni sıkıştırıyor eşime kimse sormuyor bilmiyorlarki oğullarının sağlık problemi olduğunu. Bugünlerde geçicek bizde anne olucaz inşallah. Bizim bebeklerimiz kıymetli ondan bu kadar bekletiyorlar bizi

O kadar iyi anlıyorum ki seni. Arkadaşımın bebek Mevlüt’üne gittiğimizde misafirle ilgilenmek için bebeği kuzenine tut dedi kız da bana dönüp o bebeğe hasret o tutsun dedi o kadar insanın içinde ve o günden sonra değişik bir hissizlik başladı ben de. Maalesef insanlarımız çok düşüncesiz. Üzme kendini Rabbim tez zamanda kucağını doldursun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…