İnsanların cahilliğinden bıktım!

şimdi hatıladım.pınar altuğ 'a çok kızmışlarda köpeğini çocugu ile birlikte büyütmesine..ama kadın tavrını koydu ( sevmem kendisini ) misler gibi köpekle kızı büyüdü

Yemin ediyorum kedileri gönder diyenlerin ceviz kadar beyinleri yok, 4 senedir siz deymiş evlattan farksız o , hayvan sevgisi olmayan bilemez , insanlar aşırı benciller , benim kuzenim de muhabbet kuşunu bana verdi, bebeği emeklerken tüyü kuşun ağzına girermiş, hayvan bana alışana kadar ne stresler çekti, kuşuma arkadaş almaya gittiğimde de kadının biri aldığı muhabbet kuşunu geri veriyordu dükkana , yazık hayvanları canları istiyor alıyorlar sonra bırakıyorlar , kuş eve alışmış tekrar kapı dışarı edilmiş, onların günahını alarak çok mu sağlıklı mutlu hayat geçirebileceklerini sanıyorlar acaba, kesin Allah başka yerden dert verir.ben bebekten bizim de kedimiz varmış , boynuma çıkar yatarmış, annem de korkarmış nefessiz bırakmasın diye kediyi alırmış bu sefer ağlarmışım kediyi geri koyunca ağlamam kesilirmiş :) uzattım baya lafın kısası bence aileler bebeklikten beri evlatlarını hayvanlarla iç içe büyütmeli aksi halde hayvanlara taş atan zarar veren geri zekalı çocuklar , yerde yatan köpeğe tekme atan şerefsizler yetişiyor.

saygı duymalarını beklemeyin, zira biz saygısız bir toplumuz.. bunun yanında anlamlarını da beklemeyin çünkü beslemeyen, ona anne gibi yaklaşmayan, sabaha kadar burnunu tüylerinin arasına daldırıp o mis kokuyla uyumayan, sabah minik pati darbeleri ve yalanmış ıslak burunla uyanmayan sizin ne hissettiğinizi anlamaz.. anca kıl der, tüy der o kadar..

iki evladım bir de minik tüylü kızım var, on tane daha doğursam kızımın yatağının yerini bile değiştirmem.. biz onun için kendi rahatımızdan bile ödün veriyoruz, alanına saygı gösteriyoruz.. kaldı ki bebek doğduktan sonra başkasına verirseniz depresyona girerler zaten.. evde bir kaç saat yalnız bırakmak için bile 40 kere öpüp, ödül mamalarıyla gönlünü yapıp, yatırıp çıkıyorum evden.. evlat onlar ya, sizin de öyle hissettiğinize eminim..

Evimde hayvan beslemiyorum.Ben korkuyorum hayvanlardan. Ama hayvan sevmeyen insanlardan daha çok korkuyorum.Çokta imreniyorum evinde kedi köpek besleyen insanlara.Ama tercih meselesi bu.Kimsenin sizin beslediğiniz kediye karışmaya hakkı yok yani.Ayrıca benim gördüğüm kadarıyla evinde hayvan besleyen insanlar daha bir temiz ve titiz oluyolar.Kedilerini bu kadar sevip, koruyup kollayan SİZ, kimbilir çocugunuza ne kadar dikkatli ve hassas davranirsiniz, insanlar bunu görmeden anlamazlar. Yormayın insanlara laf anlatmak için kendinizi.Doktorum birşey olmayacağını söyledi deyin yeterli bence.Saglicakla alın bebeğinizi kucağınıza.

Kedi köpek böcek oyuncak emZik süs eşyası hepsi zaten bebekler için riskli faktörler temiz tutulduğu hayvanlarında aşımlarının tam olduğu süreçte sıkıntı olmaz. Ciğere kaçan tüy aşılı kediyse problem oluşturmaz. Enfeksiyon riski ise bu dediğim eşyaların hepsinde de var zaten .ilk aylar zaten kediyle içli dışlı tutmaz anne adayı.bunu refleks olarak koruma amaçlı yapar yani .bebş büyüdükçe kedide onu korur gözetir hatta.sahplenir.Allahın izniyle bişey olmaz.köyde toprak içinde kedi köpek içinde oynayan çocukların kulakları çınlasın .

Bi arkadasimdan biliyorum. Bebekler kedi tüylerine karsi alerji olma ihtimalli cok büyük! Bence iyice aradtir öyle karar ver.

(Bende hayvanlari seven biriyim)
Eşiminde kedilerime alerji var .
Gerekli haplarını ve iğnelerini vuruluyor yaşayıp gıdıyor .
Sonradan çıktı .
Eğer çıkmadan bilseydım alerjisi oldugunu yıne alırdım .

Görümcemin iki kedisi var oğlu da 1.5 yaşında ve hiç zarar görmedi. zaten ev kedileri aşıları parazitleri bakımı tam.. bir şey olmaz hem çocuğa faydalı

ben beeeenn
Bütün hayvanların ağzından öperdim .
Annemden az dayak yemedım
Şuan bile öppmemek için zor tutuyorum ama çocukluğumdaki kadar gözü kara değilim

Valla sen de israrla ayni cevabi ver madem.

Baska nasil yardim etsek ki sana bilemedim

Ne güzel anlatmışsın bebişim ya..
Tez zamanda kedi sahiplenmek istiyorum.

1 tane daha sahiplenesim geldi

Aynen hayvan sevmeyen,onlara şiddet uygulayanlardan nefret ediyorum.

Bu sabah işe giderken bembeyaz bir kedi gördüm.Kuyruğunu kesmişlerdi ve kuyruğu kaniyordu bembeyaz tüylerini kan içinde gördüm.Bir yerden koştu ağaçların arasına korkuyla sindi.İçim gitti yani korkmasa kucağıma gelseydi veterinere götürecektim.Ortada kimsecikler yoktu çok üzüldüm haline

Alerjisi olmadığı sürece bi sıkıntınılacağını sanmam. Yengemin iki bebeği kediyle büyüdü

Benim kayınvalidem de bebek olunca ne olacak diye sordu.
Valla günü gününe aşısı vuruluyor. Tüyleri mütemadiyen taranıyor. Haftada 1 kere yumurta. Ayda 2 kere de yoğurt takviyesi yapılıyor. Gözleri,kulakları dikkatle temizleniyor. En güzel, taze mamalarla besleniyor. Tırnakları itinayla kesiliyor.

Bu şartlar altında kedim bizlerden daha sağlıklı ve bakımlı görünüyor dedim. Alması gereken mesajı aldı. Şimdi iyi olcak iyi, arkadaş olurlar diyor.

Sende net şekilde kedileri bi yere vermeyeceğim. Gayet bakımlı ve sağlılar de başka da açıklama yapma bence.
Hayırlı doğumlar.

İşte biz böyle insanlarla aynı havayı soluyoruz ve onlarla aynı dünyayı paylaşıyoruz. Çok yazık gerçekten.Kar yağdığı zaman evimin camının önüne ekmek kırıntıları koyuyorum.Birden dolup taşıyor camın önü. Onları rahatsız etmemek için perdeyi çekiyorum ve sadece onların cıvıltılarını dinliyorum.O kadar güzel ki anlatamam.Bütün günüm onların şarkılarını dinleyerek geçiyor.

"Doktorumla konuştum; bir sakıncası yokmuş hatta bebeğin hayvanlarla büyümesi psikososyal gelişimini çok çok olumlu yönde etkilermiş, sakın evcil hayvanlarınızı göndermeyin dedi." Diyin.

Hayvanlara pis derler ama kendileri haftadan haftaya banyo yaparlar tüy döküyor derler ama kendi kıllarını umursamazlar blabla bla.

Aşıları tam olan bi kedinin bebeğe hiç bir zararı yok arkadaş bunu ben de anlatamıyorum eşim de hiç anlatamadı garibim. Bebek benim kedi benim size ne oluyor dimi ama. O kalın kafaları almıyor malesef canım, kedilerin bi zararı yok de sert bi şekilde, her sorana. Bu insanlar kediyi bırak akrepten daha zararlı valla ömür tüketirler

Bebekle bir arada duran kedi de gördüm köpek de . İnsanlardan daha kibar davranıyorlar yemin ederim. Ben her seferinde sakin kalamaz tavır koyardım defalarca soru soranlara. Sinirlendiğimi fakettririrdim muhakkak.

Öncelikle rabbim hayırlı doğumlar bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ama kedileri vermeseniz bile cok itinalı bi sekilde tedbir almanızı öneririm ki bunu zaten dusunmussunuzdur. Ama sizinle şunu paylaşmak isterim ki benim kuzenimde bi kediyle beraber büyüdü üstelik onların kedisi sürekli bahçedeydi buna rağmen nasil olmuşsa kedi tüyü yutmuş ve suanda tum organlarında kis var defalarca ameliyat oldu ama sürekli başka bi organa atiyo kis suanda 20 kusur yasinda ve daha bi ay once tekrar ameliyat oldu. Amacım size akıl vermek değil kesinlikle. Kendiniz daha iyisini bilirsiniz elbetteki bebeğiniz icin doğru olanı .Ama bunuda paylaşmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…