Intagramin kusursuz hatunlari

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu son paragrafı tekrar tekrar okuyun ve kıymetini bilin.Bizim asıl zenginliğimiz işte budur ve hiç bir şeyle değişilmez...

Bize düşen kendimizden iyi durumdakilere bakmak degil, bizden kötü durumda olanlara bakip halimize şükretmek.. Lüksün, iyinin sınırı yok ki, her zaman daha iyisi vardir..
Sosyal medya sinir bozucu olabiliyor, doyumsuzluk ve mutsuzluğa neden olabiliyor bazi paylasimlar ama bunlara engel olamayiz.. Cok rahatsiz ediyorsa bakmamak, bilmemek daha iyi.. Sil gitsin..

Sosyal medyaya tum hayatini sermeyen, serilmesini tasvip etmeyen ve bazi tipleri cok itici bulan biriyim, surekli onume cikan gereksizleri engellerim mesela gormemek adına.. Yine de "ordaki hayatlar hep yalan, hep sahte, hic mutlu değiller aslinda" dusuncesini de bi kendini rahatlatma yolu olarak görüyorum.. Elbette gerçekten mutlu olanlar da vardir içlerinde.. Çamur atmaya gerek yok..

Tamamen özendirme. Aslında o gösteriş yapanlar kendi içlerindeki mutsuzlugu örtmeye calisiyolar. Yok oraya gittim buraya gittim. Ozelliklede şu yemeklerini paylasan insanlardan nefret ediyorum. Bunun adı görmemişliktir. Sen onu yiyorsan biz napalım yani? Yedigini içtigini göstermek zaten günah bunu bile bile kendilerini amacsızca kanıtlamaya calisiyolar. Aslinda benim gözümde çok basit insanlar. Birde şu sunum işi çıktı meydana. Dediginiz gibi 2 kisilik çay faslına envayi cesit cikartiyolar gercekten onlarin hepsini yiyorlarmi :))

Allah sağlık sıhhat evde huzur versin yeter. Bence eş sevgisi çocuk sevgisi bambudaki 6 çesit peynirlere bin basar canım. Instagram kullanma derim ben. Ben öyle yapiyorum şahsen kimsenin hayatini takip etmiyorum kafam öyle rahat ki . Senin yasadigin hayat bir cok kisinin hayalidir emin ol . Çoluk çocuk mutlu bi yuva insan daha ne ister.

Aman o ahşap tabaklar tabaklar 8/10 TL yahu pahalı birşey değil
Gördüğünüz kadarı o durumlar bir evde 3 çeşit peynir olmasi zengin olduklarını göstermez ... Onlara sahip olunca mutlu olunur anlamına gelmez

Bazen ben dayanamayıp yorum yazıyorum. Neden ülkede kriz varken bu tarz paylaşım yapıyorsunuz diye. Herkes birbirinin ruh sağlıgıyla oynuyor.
Sosyal medyayı amaç dışı kullanıyor...

Bazı fenomenler var istemesekte denk geliyoruz ya deliriyorum onlara. Fotograf çekmekten soğuk yemek yiyorlardır.
Bütün psikolojik sorunların temeli insanların anlayışsızlığı... bencilliği.
İnsanlar evine bi kg domates alamıyor artık. Öf sinirlendim ya.

Instagram kendini ispatlama cabasiysa silin kullanmayin kimse zorla gostermiyior herkes kisisel sayfasinda paylasiyor. Yemek ve kafe fotograflari koymam ben. Evimi veya sunumumu da koymam zaten 4 yillik evliyim hic sunumlu sofra veya yapmadim gerci.

Ama ben de baska konularda fotograflar koyuyorum. Bunlari birileri kiskaniyorsa bu benim ispatlama cabalarim veya gosterisim olmuyor. Siz bakmayin olsun bitsin. Instagram album gibi bisey, eskiden de forograf albumleri cikarilir sirayla bakilirdi o fotograflara :)

Ben delirmiyorum o oraya gitmis, bu bunu almis diye. Delirecek ne var?
Yemek, pembik gelinlik filan komik ama delirmelik bisey yok.

Yani biz ac degiliz acikta degiliz. Disarda da yemek yiyoruz evdede. Cayimizi kahvemizide iciyoruz. Ama instagramdaki hayatlar gercekten ciddi boyutta takinti oldugunu dusunuyorum. Duzen takintisindan sunum takintisina kadar. Birde yani bir insan evinin bir odasini kac kere paylasabilr ki ? Butun fotolari onlarla dolu. Bakma diceksiniz kesfette karsina illaki cikiyor... insan tuvalete mum koyarmi koyuyor. Ya da banyosunu suslemiss. Yani gereksiz ama herkesin kendi tercihi. Olay sizin yetersiz olmaniz degil instagramdakilerin abartisi bosveriiin.

Sorun sizin takip tercihleriniz, ilgi alanlarınız olabilir mi acaba? Ben gerçekten anlamıyorum sosyal medya yüzünden bunalıma giren insanları. Bambu çerezlik, 6 çeşit peynir için bunalıma girmeyi hiç anlamadım zaten.

Ben arkadaşlarım dışında mesleğimle ilgili hesapları, doğa-hayvan fotoğrafı çeken insanları, bilimsel yayınların hesaplarını, karikatür hesaplarını falan takip ediyorum. Yapımını izlemeyi sevdiğim için de birkaç pasta şefini.
Arkadaşlarım da gayet normal paylaşımlar yapıyorlar. Tabii ki dünyanın ya da Türkiye'nin çeşitli yerlerinden de fotoğraf atıyorlar. "Ne güzel yerlermiş" deyip geçiyorum.
Millet dünyayı paylaşıyor instagramda, sizin derdiniz "bakımsız ve kilolu" kadınların bambu tabakları, mutfak aletleri.

"Böyle paylaşıyorlar ama aslında hepsi çok mutsuz" diye düşünmek de bence tam bir züğürt tesellisi.
Yeşilçam filmlerindeki gibi, kötü kalpli fabrikatör sevgisiz ve mutsuzdur, ama fakir aile her gün bir tas çorbayla mutluluk ve sevgi yumağı halindedir. Kesin öyledir...

Banyomda tuvalette var. Ben de mum koydum hatta kucuk bikac dekoratif objem vardiir. Ama banyoda keyif yaparken mum guzel oluyor dene.

10 sene kadar alışveriş merkezinde çalıştım. Hep zengin insanlar.ama emin ol yüzde 90nı mutsuz.öyle sorunları varki aklın durur.sükredicek çok şeyin var sende farkındasın.emin ol o tatiller yemekler içmekler yalnızken tat vermez.çocuklarından birini versen ve sana çok para verseler mutlu olurmusun.böyle düşün.yada çok zengin olsa ama eşin seni aldatıyo olsa mutlu olabilirmisin.asla.o yüzden çok takılma.hem ayrıca bi çok resim ordan burdan alma.bi arkadaşım hergün kahve resmi paylaşır ama tüm gün çalışıyo ve o mekanlara hayatta gittigi yok.üzme kendini

Bizim çağımızın furyası da sosyal medya.. Bışversenize. Kendiniz olun. Orraya her yaptıpını koyan insanlar kompleksli ve kendiini ispat etmeye değerli hissetmrye calısan tipler. Dünyada işe yarsr ve düşünen insan sayısı sandıpınızdan çok çok daha az.

Sosyal medyada kim en kötü hallerini paylaşıyor ki yani kendiniz en kötü, gariban hallerinizi mi paylaşıyorsunuz? Kıskandığınız hesapların da muhtemel sponsorlu hesaplar olduğuna bahse girerim, çoğu beleşçi ama yollarını böyle buluyorlar. Niye emek vermeden bu kadar kazanıyorlar diye siteminiz haklı bulunabilir ama hiç tanımadığınız, hayatlarını sadece birkaç fotoğraf üzerinden gördüğünüz insanları konu açacak kadar kafaya takmanız, şişkolar çirkinler diye yorum yapmanız sağlıklı bir durum değil. Kafanızdan atamıyorsanız bir uzmandan psikolojik destek alın derim.

Tespitleri beğendim bir de şey var; ‘ tam bir aslan kadını + burç emojisi’

Ve bu paylasimlari yapan kadinlarimizi bir gorsen hem bakimsiz hem kilolular... bisi diyemiyorumm

Bence siz ve sizin gibiler acilen tedavi olmalı. Şu yazdığınıza bakın yahu, kıskanmakla kalmamış bir de karşı tarafa kulp takarak kendinizi rahatlatma yoluna girmişsiniz. He birde "ay paylaşıyorlar ama onla mutsuz mutsuzzz,tabi canım bizim gibi mutlular mı? yok" var.
Pardon size mi soracaklar hayatlarını paylaşırken? İster bambu çerezlik paylaşır, ister altın tepsi paylaşır. İnstagram'ın amacı ne? Zaten başkalarının hayatlarını izlemeye giriyorsunuz. E herkesin durumu sizinle bir olmadığına göre??
Sırf sizde olmadığı için şu düşündüklerinize bakın. Olsa sorun yok değil mi? Siz de alasını paylaşırsınız eminim.
Şükür edin, çalışın. Sürekli özenmenin sonu yok. Sizde olan için de dua eden bir sürü insan var.

Son düzenleme:
İyi de size ne? O öyle yapmak istiyor demek ki.

Bakımsız ve kiloluların alt metni '' bu hayatı zayıf bakımlı güzel olan ben hak ediyorum onlar değil ''

Evlendim bir yıl boyu hicbir sosyal medyam yoktu, durumumuz da gayet iyi şükür. Ne zaman memlekete akrabalara vs gitsem ,ah sende evlendin ne güzel hayatın vardı şimdi ariyosundur o rahatını vs gibi şeyler söylüyorlardı. (Ailemin de durumu iyiydi kendi işim evim vs de vardı) baktım insanlar göstermeyince ,yapmiyorsun mahrumsun,gezmiyorsun ,yemiyor icmiyor giymiyorsun saniyorlar bi de laf sokuyorlar..Açtım bi instgrm senede iki yurtdışı iki yurtiçi tatilimi her haftasonu gezmemi dışarı yemegimi,marka kombinlerimi koyuyorum şimdi görgüsüz desinler ohh hiç umrum değil hakediyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…