• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş arkadaşımın karısı

Öğretmen olduğunuzu hatırlıyorum bi konunuzdan dolayı ama yanlış mi acaba?

Konuya gelirsek bence ne olursa olsun adamin esine durumu izah etmelisiniz. Elbette sizi baglamaz ama iki çocuk var demişsiniz yazik..

Eşinizin dediğini yapın bence . Ama çaycıya sinir oldum onunla ilgili bişeyler yapabilirsiniz sanki ..

Sizi ilgilendiren bir durum yok ortada. Karışmayın. Çaycı ablaya "bir daha benimle ilgili dedikodu yapmayın" diyebilirsiniz.
Eşiniz de oldukça olgun bir insanmış. İş ilişkilerinize karışmıyor ne güzel. Bu ülkede "benim karıma ne hakla böyle derler" deyip hanzoluk yapacak, işyeri basacak yüzlerce adam var.
Aman bi de gülüyor. Bana, kötü kadın müzeyyen dedi :) Benim mi çaycı ablayı azarlamam lazım yoksa iş arkadaşımın mı? O konuda kararsız kaldım

Şu anki ruh halimle kadının ağzına vurasım var. Ama durum büyürse ve üstlerimiz duyarsa işten atılır diye tahmin ediyorum.

Çok haklısıniz . Kimsenin kulağına gitmezse de haddini bildirin yine de belki dedikodu yapmamayı öğrenir.

Ya eşiniz bu kadar olgun davranmasaydi kadın resmen namusunuza dil uzatmış gaz vermek istemem ama biz burda çok sinirlendik kk olarak . Yanına kalmamalı insanlara iftira at kenara çekil oldu canım .

Ben de eşimde yabancı şirketlerde çalıştık. Bırakın şehir içini, yurtdışı seyahetlerimiz de oluyordu (şu an çalışmıyorum da o sbeple böyle geçmiş zamanlı anlatıyorum :))
Yeri geldi iş arkadaşlarımla sabahladım, yeri geldi eşim sabahladı...
Ama hiiiiiççç çalışmamış ve çaycı abladan gaz almış bir hanımın bunu anlaması zor olabilir.

Siz sakın ama sakın karışmayın, bu konu sizi kesinlikle ilgilendirmez, ne yakasına yapışan saçtan ne o iş güzar çaycının söylediklerinden sorumlu değilsiniz. Haaa arkadaşınız durumu düzeltmek için eşini size getirirse elbette konuşun ama onun haricinde siz kadına ulaşmaya çalışmayın, o noktada haklıyken haksız duruma düşersiniz...

Gelelim çaycı ablaya... Bu gibi durumlarda şirket içi dedikodu tazminatsız kıdemsiz ve ihbarsız işten çıkartmayla sonuçlanır. O çaycı ile siz kesinlikle ama kesinlikle muhatap olmadan, direk üstlerinizle görüşüp iftiraya uğradığınızı (bence bu konuda o beyle ortak olarak çalışın) bildirin ve kadını işten çıkartın. Hiç de o kadının bakmakla ykümlü olduklarına çoluğuna çocuğuna acımayın, zira bak bir yuva yıkılıyor, acırsanız acınacak duruma düşersiniz, sonuç olarak namusunuza laf etmiş bu kadın...

Allah yardımcınız olsun, dilerim o yuva da kurtulur.

Kadın kuskularinda haklı cunku adam yalan dolanla yürütmüş
Caycı da keza bine bin katmıstır...
Hani normal olsa da insan bi acaba derdi su durumda...
Ay işin cok zor ...
Konusmak ise de yarayabilir ...yaramayabilir de...kişiye gore degisir aslinda

Kadinla da cayciyla da muhatap olmayin sakin
Cayciyi bir ustunuze sikayet edin hakkimda iftira atmis boyle bir olaya vesile olmus diye
Benzer bir durum yasadim , mutlaka ama mutlaka isyerinizden bir yoneticiye durumu anlatin

Ben de eşimde yabancı şirketlerde çalıştık. Bırakın şehir içini, yurtdışı seyahetlerimiz de oluyordu (şu an çalışmıyorum da o sbeple böyle geçmiş zamanlı anlatıyorum :))
Yeri geldi iş arkadaşlarımla sabahladım, yeri geldi eşim sabahladı...
Ama hiiiiiççç çalışmamış ve çaycı abladan gaz almış bir hanımın bunu anlaması zor olabilir.

Siz sakın ama sakın karışmayın, bu konu sizi kesinlikle ilgilendirmez, ne yakasına yapışan saçtan ne o iş güzar çaycının söylediklerinden sorumlu değilsiniz. Haaa arkadaşınız durumu düzeltmek için eşini size getirirse elbette konuşun ama onun haricinde siz kadına ulaşmaya çalışmayın, o noktada haklıyken haksız duruma düşersiniz...

Gelelim çaycı ablaya... Bu gibi durumlarda şirket içi dedikodu tazminatsız kıdemsiz ve ihbarsız işten çıkartmayla sonuçlanır. O çaycı ile siz kesinlikle ama kesinlikle muhatap olmadan, direk üstlerinizle görüşüp iftiraya uğradığınızı (bence bu konuda o beyle ortak olarak çalışın) bildirin ve kadını işten çıkartın. Hiç de o kadının bakmakla ykümlü olduklarına çoluğuna çocuğuna acımayın, zira bak bir yuva yıkılıyor, acırsanız acınacak duruma düşersiniz, sonuç olarak namusunuza laf etmiş bu kadın...

Allah yardımcınız olsun, dilerim o yuva da kurtulur.
Doğru söylüyorsunuz yapılacak en güzel şey bu bence. Gidip de o öyle değil böyle demek aklıma geldi ama daha saçma bir durum olacak. O getirsin karısını gerek olursa, eşimle birlikte karşılarız. Pazartesi olsun da iş arkadaşımla çaycı meselesini konuşucam. Ne zevk aldı bu durumdan da ortalığı karıştırdı anlamadım şimdi kendisi de işsiz kalacak

İs arkadasınızın esiyle konusmak ne kadar doğru bilemiyorum sizede sayıp sövebilir siz iyilik yapmak isterken ama göz göre göre olmayan sebepten dolayı bi yuvanın yıkılısını izlemekte cok katı değil mi? Of bilemiyorum cok zor. Cok üzülecekler insallah toparlanırlar. Caycı icinde üstlerinize mutlaka sikayet edin ikinizde.

Sallama geldiniz bana şu an.
Hiçbir öğretmen, isterse müdür olsun isterse milli eğitim müdürü, okul yerine şirket demez.
Odası için ofis demez.
Okulların ne zamandır arabası var adı da şirket arabası oluyor?
Şehir dışındaki toplantı olayına girmiyorum bile... Zira biz onlara eğitim ya da seminer deriz.

Aklıma gelmeyen mantıklı açıklama varsa kusura bakmayın, ama cidden tutulur yan bulamadım.

Kadın kuskularinda haklı cunku adam yalan dolanla yürütmüş
Caycı da keza bine bin katmıstır...
Hani normal olsa da insan bi acaba derdi su durumda...
Ay işin cok zor ...
Konusmak ise de yarayabilir ...yaramayabilir de...kişiye gore degisir aslinda
Cizi22 Cizi22 nin dediğini yapıcam. Kadınla da empati kurunca kadın da şüphelenmekte haklı. Yalan var ortada

Doğru söylüyorsunuz yapılacak en güzel şey bu bence. Gidip de o öyle değil böyle demek aklıma geldi ama daha saçma bir durum olacak. O getirsin karısını gerek olursa, eşimle birlikte karşılarız. Pazartesi olsun da iş arkadaşımla çaycı meselesini konuşucam. Ne zevk aldı bu durumdan da ortalığı karıştırdı anlamadım şimdi kendisi de işsiz kalacak
Sizi çaycı zerre ilgilendirmesin ve zerre üzülmeyin ne olan ne de baktığı kişilere, size bunu özellikle ve özellikle bir kez daha bir kez daha söylüyorum çünkü size duygu sömürüsü yapacak... Asla unutmsayın, NAMUSUNUZA laf etti... Size iftira etti... Diğer bey şikayetçi olmasa da siz ondan şikayetçi olun...
Ya eşinize de gelseydi bunlar, ya eşiniz anlayışsız biri olsaydı... Farkında mısınız sizin yuvanızı da yıkabilirdi,
üstelik NAMUSSUZ kadın sıfatıyla kalırdınız.
Dilerim o beyde eşiyle durumu düzeltir, bu süreçte işle ilgili dahi olsa mesai saatleri harici aman aman ne arayın ne de mesaj atın... sakın

Merhaba hanımlar, uzun oldu ama özellikle çalışan kadınların fikrine çok ihtiyacım var.

Genelde hep eşimin iş arkadaşı diye buraya konu açılır. Benim şansıma böyle konu açmak varmış. Önce durumu özetleyim. Birlikte aynı ofiste çalıştığım 2 çocuk babası iş arkadaşım var. Bu iş arkadaşımla aynı işi yapıyoruz, bir karar alırken ikimiz sorumluluk alarak evrakların altına imza atıyoruz. Dolayısıyla her konudan birbirimizi haberdar etmek, her konuya birlikte kafa yormak zorundayız. Aslında pek de severek çalışmıyorum, her an arkadan iş çevirebilecek, üstlere yalaka bi tip. Gelelim soruna, biz şehir dışındaki toplantılara bazen tek tek bazen de ikimiz birden katılmak zorunda kalıyoruz. Oteli de çalıştığımız kurum ayarladığı için aynı otelde kalıyoruz. Toplantı sonrası, konuşulanların analizini yapmak vs için birlikte yemek yiyoruz. Bütün bunlardan benim eşimin haberi var. Ama iş arkadaşım karısı kıskanç olduğu için söylememiş. Bunun dışında çok nadir de olsa önemli bişey olursa birbirimizi arar haber veririz. Geç bir saatse mesaj atarız birbirimize. Meğer karısı bunu kafaya takıyormuş. Benim arabamla işe gidip geliyoruz, yakıtı paylaşıyoruz. Benim için de iyi oluyor. Meğer karısına iş yerinin arabası demiş. Vs vs bunun gibi şeyler. Ve benim hiçbir şeyden haberim yok işime gücüme bakıyorum. Neyse, çalıştığımız yerdeki çaycı abla, nasıl anlatmış kadına bilmiyorum şehir dışında aynı otelde kalıyorlar, birlikte yemeklere çıkıyorlar, araba da şirketin değil, kahve molalarında birlikte sigara içmeye çılıyorlar diye.... kadın da bunu kafasında kurgulamış, iş arkadaşım günlerdir işe kan çanağı gibi gözlerle geliyor, hiçbir şeye odaklanamıyor. Bu sabah, Hastaysanız bir doktora gidin isterseniz dedim. Yok durum bundan bundan ibaret eşimle her gün kavga ediyorum dedi. Allah yardımcınız olsun dedim. Akşam saat 7 gibi beni aradı, ağlıyor. Eşi evi terk edecekmiş. Neden? Çünkü benim saç telim adamın gömleğindeymiş. (Kızıl ve uzun saçlarım var.) Ben şok oldum. Ve bu doğru olabilir çünkü saçlarım acayip dökülüyor. Saç kremi badem yağı falan kullanıyorum. Ve bizim ofisin sandalyeleri plastik falan değil, bilirsiniz aslında kadife kumaş gibi bir yapısı var ne denir ona bilmiyorum. Benim aklıma sandalyedendir diye geliyor ama gel de kadına anlat. Kızlar bir aile saçma sapan bir yüzden huzursuz. Ben eşime durumu anlattım. Senin bir suçun yok, senlik bir durum da yok karışma dedi. Karısı ev hanımı ve hayatında hiç çalışmamış. O yüzden durumu anlaması çok güç. Çaycı abla da kadını doldurmuş. Şimdi size danışmak istediğim nokta, kadının bana bişey sorduğu yok ama bir açıklama yapmak gerekir mi? Aslına bakarsanız ikisini de çok umursamıyorum bana ne ama 2 küçük çocuk içimi sızlatıyor. Ve çaycı ablaya ne yapmalıyım? Onlar nasıl tanıştı onu da bilmiyorum bu arada

eşin haklı karışma.
çaycı ablayı da şikayet et patrona. durumu anlatıp.

Çay cı kadına haddini ve sınırını bildirin benim başım da bir temizlik görevlisi kadın yüzünden çok ağrıdı.

Cizi22 Cizi22 nin dediğini yapıcam. Kadınla da empati kurunca kadın da şüphelenmekte haklı. Yalan var ortada
Bir de o çaycı kadınla aman siz konuşmayın, muhatap olmayın, sizi tanımadan bilmeden size sormadan gözüyle görmeden iftira atmış, sakın onla aynı seviyeye düşmeyin, direk amiriyle ve kendi amirinizle görüşün.

Back
X