- 1 Aralık 2018
- 971
- 192
- 18
- 41
- Konu Sahibi toscanatoscana
-
ben de dokunmam kimse yokken kimsenin eşyasına.benim eşyalarım da karıştırılırsa çıldırırım.öyle kimse hakkında notlar almam ama yine de eşyalarımın değil zımbam delgecimi bile başkasının masasında görsem sinirlenirim mesela.Tuzu kuruluğum kimsenin eşyasına dokunmamdan gelir.
sistemli mi yapılıyor.deftere nottan başka bişi yapılmış mı,kafayı takmasa sorun olmıcakUluslararası literatüre iş yerinde psikolojik taciz olarak geçen mobbing yaş, ırk, cinsiyet gözetmeksizin kişiyi iş yaşamından uzaklaştırmak ve dışlamak amacıyla kasıtlı olarak yapılır.
İş yerlerinde vb. topluluklar içinde belirli bir kişiyi hedef alıp, çalışmalarını sistemli bir biçimde engelleyip huzursuz ederek yıldırma, dışlama ve gözden düşürme olarak bilinen mobbing kişinin ruhsal ve fiziksel psikolojisini olumsuz yönde etkiler.
Yapılan araştırmalara göre özellikle eğitim ve sağlıksektöründe sıklıkla yaşandığı gözlenen mobbing bir duygusal saldırıdır.
Paranoya ve kafa karışıklığına neden olan mobbing insanın mesleki benlik ve bütünlük duygularını zedeler. Sürekli huzursuzluk, korku, utanç ve öfke duygularını yoğun yaşatarak kişini kendin olan özgüvenini de düşürür.
Alıntıdır.
Konu sahibi huzursuz mu,kafası karışık mı bu olay nedeniyle öfkeli mi ee o halde bu mobingdir kavramı da geniştir
benim kıstasım farklı.tek bir notu mobbing olarak değerlendirmem.Adam o notları gözden düşürmek için almadı yani sizce ne için aldı.
sistemli mi yapılıyor.deftere nottan başka bişi yapılmış mı,kafayı takmasa sorun olmıcak
Yalniz bu olay mobbing den veya patrona sikayet etmek isteme veya isten attirmayi calismasindan baska birsey bence.
Yoksa kisisellestirmezdi..
iyi geceler.yarın müdürünüze şikayet edin o halde.daha anlaşılır oldu sanırım?Yahu sizi cidden anlamadım.deftere 2 aydır işle ilgili sordugum her soruyu yazmış yanına eleştiri yazmış.bazı saatler yazmış şu saatte gitti şu saatte geldi vb.bilmem hangi konuda not almadı,şurda müşteriye şöyle konuştu bilmem kime telefonda şöyle dedi..ben moladan döndüm yerinde yoktu neler neler...bana teselli verdiği normal hatalarda suçlar yazılar,ve o malum cümle...
iyi geceler.yarın müdürünüze şikayet edin o halde.daha anlaşılır oldu sanırım?
Ne olabilir sizce?bayağı iyi gizlenmiş kişilik bozukluğu mu
gecenin biri oturup sorununuz hakkında kafa patlatıyorum, yapıcı olmaya çalışıyorum.ama siz iş arkadaşlarınıza da böyle davranırsanız sorun yaşarsınız şimdiki gibi.bir teşekkür etmeyi bilmelisiniz, sizin için bir çaba harcanıyorsa, yok sizi anlamıyorum vs ne kaba bir cümle...bu da son mesajım.sizin için çok bile yazmışım.yazık parmaklarıma.Yahu sizi cidden anlamadım.deftere 2 aydır işle ilgili sordugum her soruyu yazmış yanına eleştiri yazmış.bazı saatler yazmış şu saatte gitti şu saatte geldi vb.bilmem hangi konuda not almadı,şurda müşteriye şöyle konuştu bilmem kime telefonda şöyle dedi..ben moladan döndüm yerinde yoktu neler neler...bana teselli verdiği normal hatalarda suçlar yazılar,ve o malum cümle...
adam sorunlu, kimseye takılma işine bak dedim.buradan siz ne anladınız.Yok yani bir eleştiriyorsunuz bir teselli veriyorsunuz.en sonunda da bunda kafaya takılacak bir şey yok diyorsunuz
Tam olarak konuya tavrınızı anlayamadım ben
Siz bu adamın amacınjn ne oldugunu düşünüyorsunuz?
gecenin biri oturup sorununuz hakkında kafa patlatıyorum, yapıcı olmaya çalışıyorum.ama siz iş arkadaşlarınıza da böyle davranırsanız sorun yaşarsınız şimdiki gibi.bir teşekkür etmeyi bilmelisiniz, sizin için bir çaba harcanıyorsa, yok sizi anlamıyorum vs ne kaba bir cümle...bu da son mesajım.sizin için çok bile yazmışım.yazık parmaklarıma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?