İş arkadaşının amacı

tartışması da pek seviyeli canım görseniz.. ama bu da mantıklı, ses kaydı durumu.
yok ekip ruhu yok birimde bugün net anladım

Sizi korkutmak istemem ama malum insanlar o kadar tuhaf ki.. karşıdakinin ne olduğunu asla
bilemiyorsunuz. Belki gerçekten saçma sapan bir insandır ve öylesine yazmıştır ama insanın aklına da
her şey geliyor duyduğumuz, izlediğimiz, gördüğümüz haberler nedeniyle.. kimsenin içini bilemiyoruz alnında yazmıyor. Bir süre çaktırmadan gözlemleyin garip garip hareketleri filan olursa ona göre bakarsınız.

doğru söylüyorsunuz elbette.vallahi o notları yakalamasam kendisinden şüphelenmezdim hiç.
ama kendisi radarıma girdi, geçmiş olsun.ifşa oldu sonuçta.

arkadaşlar, aranızda böyle bişey yaşayan ya da şahit olan var mı gerçekten? yani üst yönetim böyle bir şey ister mi?ya da birim müdürümüz iş gereği sık sık şirket dışına çıkıyor,beni gözlemlemesi için istemiş olabilir mi?
gerçekten ilk kez şahit oldugum için aşırı şoktayım,anlam veremiyorum.
ve sizce bunu müdürümle konuşsam mı? (defterimi karıştırıyor damgası almak istemiyorum)

üst yönetim sorar ama not tutulmaz.genel olarak iyi mi denir, iyi ya da kötü.o kadar...o kadar merak ediyorsan git yüzüne sor adamın ama üste çıkar bence

anam insanlar boyle yalaka icten pazarlikci insanlar yuzunden ekemeginden oluyor keske fotosunu cekio amirlerine sikayet etseydiniz diye

Onlarca şey yazdım size bu işlerin içindeyim keza eşimde.siz hala gözlem diyorsunuz.yapamaz diyoruz.
Müdür talep ettiyse bile yapamaz müdür kim o da çalışan.sürüm sürüm süründürürüm ben onları da size yine yumuşak geçiş akıl veriyorum.
Tamam görmezden gelin bazılarının yazdığı gibi ama sonradan üzülmeyin.bakın hemen reaksiyon vermemeniz bile müdürünüz olsam benim aklımda bu kızın bir açığı bir eksiği mi var düşüncesi uyandırırdı.

Personel değerlendirmenin de yolu yordamı vardır.
Sizinle aynı tittle ile çalışan biri sizi gözlem yoluyla ve gizlice değerlendiremez.
Her işin kuralı kaidesi var.
Mobbing diyoruz bu.
Bu işler öyle kolay değil.
Sizi koruyan onlarca kanun var.
Mesaiye kalıyor musunuz mesela,haftasonu çalışıyor musunuz,mesai ücreti veriyorlar mı,maaşınızın tamamı bankaya yatıyor mu,haftalık iş saatleriniz kanuma uygun mu sanırım bunlardan biri ya da bir kaçı yoktur.
Siz şikayet edince size bir yaptırım uygulamaya kalksınlar kullanırsınız bunları.
Yazacak çok şey var da ülkede insanlar işsizlik sıkıntısı yüzünden hak da arayamaz olmuş

Sizin yazdıklarınızı aklıma yazdım merak etmeyin sadece bu durumu yaşamış olan var mı, bizde de bu böyle olmuştu diyen birileri var mı diye merak ettiğim için sordum.
Ne iş yapıyorsunuz,avukat mısınız?gercekten birisiyle ilgili deftere notlar alıyor olmanın kanundaki yeri nedir?ciddi soruyorum özelden de yazabilirsiniz detaylı.

Var tabiki. Yani müdürün özel iscileri

Ama siz kendinizi bildikten sonra ve isinizi iyi yaptiktan sonra sizin gibi elemani kimse isten atmaz kolay kolay.
Benim hakkimda da birseyler yetistirildi ama müdür hic yüzüme karsi sormadi birsey.
Ekmegimin pesindeyim isimi yapiyorum he he diyor evime gidiyorum. Büyütülecek birsey yok.
Ruh hastasisin komik ötesi gözlemlerine takarsaniz ohooo.. kendiniz de paranoyak olur cikarsiniz. Öyle düsünmesin böyle düsünmesin diye sizde degisik tepkiler vermeye calistikca batarsiniz.
Herif zaten yanlis yorumluyor sizi. Daha da berbatlasir durum.

Ki en kötü durumu düsünelim..isten attirmaya calisiyor diyelim. E siz kendinize endeksli isinizi iyi yaparsaniz zaten otomatik olarak firsat vermezsiniz kimseye. Yani böylelikle de kazdigi kuyuya kendisi düser.

Hadi attirmaya calisiyor ve basardi diyelim...sirf bir kisinin bakis acisiyla sizi isten atan sirkette zaten siz durmayin. Iyi bir sirket degil dir demek ki.

son cümlenize katılmıyorum.keyfimizden çalışmıyoruz.şirket iyi de kötü de olsa ekmek parası için çoluk çocuğumuzun rızkı için ev sahibine kirayı ödeyebilmek için çalışıyoruz...dolayısıyla istifa etme lüksü yok öyle kimsenin.

Aramızda minik bir title farkı var açıkça yazmıyım şimdi burada ama o titledakinin yardımcısı olarak düşünebilirsiniz ben yeni başladığım için yardımcı konumundayım.
Aslında 45 yıllık kurumsal bi firma dediklerinizin çoğu da kanunlara uygun görünüyor.
Son cümlenize katılıyorum işsizlik kol gezerken işyerimde sorun yaşamaktan korkuyorum.

Değilim.
Eşim de ben de yöneticiyiz.
Eşim ik direktörü.her yazdığımı ona onaylattım çünkü bu gibi sorunlarla onlar ilgileniyor.
İş kanunları işimiz gereği bilmek zorundayız.
Birebir benzerlerini yaşamasam da ekibimin arasında bir çok sorun oluyor.
Böyle bir şikayetle bana gelen olsaydı karşı tarafın savunmasını alırdım yazılı olarak.
Tatmin olmazsam açıklamasından görev yerini değiştirirdim.
Defter karıştırdı diye de kimseye bir şey yapmazdım not alacakmış tesadüf derdim.
Ama müdürünüzün tıynetini bilmiyorum.
O nedenle diyorum ki en kötü yasalar yanınızda

kardeşim son cümlen o kadar haklı ki

herkes sorunlarını farklı çözer.ben genelde susar susar bir tartışma ortamında içimi dökerim.eşim de kafasına en ufak bişi kurcalasa sorunu olduğu kişi ile konuşurdu.iletişimi bayağı iyiydi.
ama benim gözlemlediğim bazen haklı da olsan haksız duruma düşmemek için susmak gerekir.önemli olan iştir, arkadaşlar arası saygıdır,işin devamlılığıdır, yoksa kimse kimseyi de sevmek zorunda değil.bir de yeni gelmişsin daha, çevreden gözlemlediğim yeni gelenler daha bir şikayet etmeden çalışırlar.bence de olması gereken bu

İşsizlikten korkmanızı da anlıyorum hak da veriyorum
Asla da işten ayrılın demiyorum.
Hatayı yapan ayrılsın ne münasebet.
İşten çıkarmak da kolay değil öyle.
Haksız yere işten çıkarılıp dava açıp işe iadesi yapılan onlarca kişi var sonra şirketler gel anlaşalım diye sürünüyorlar.
Şirketlerin hukuk birimleri bu davalarla dolu öyle eskisi gibi uzun da sürmüyor.bir dünya da tazminat ödüyor şirketler bu nedenle

sen kendini müdürün yerine koy, yeni gelen çalışan sana dert yanıyor.nasıl hissedersin.ben çok önemli olmadıkça hoş karşıallamazdım

Özel hayat ile iş hayatı keşke aynı olsa.ben de özel haytımda kavgadan mümkün olduğunca uzak dururum ama iş hayatı ,erkeklerle çalışmak bizi de böyle yaptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…