- 25 Eylül 2015
- 2.904
- 8.159
- 158
- Konu Sahibi toscanatoscana
-
Eger bu kisi sizinle olur da tartismaya girerse gizlice ses kaydi yapin ama kimse bilmesin kimseyle de paylasmayin. Sadece ilerde olur ya, tabi kimse olmasini istemez de, mobing davasi falan olursa onun icin. Yoksa biliyorsunuz ses kaydi aslinda yasak ama ispatlanamaz durumlarda mobing gibi se
Siz ekip ruhu demissiniz de karsinizdaki ruh hastasi bireysel takiliyor. Anladigim kadariyla ekip ruhu falan yok o birimde, kasmayin o yuzden.
valla başkaları hakkında o tarz bişeyini görmedim.sadece gördüğüm bir konuda bir fikri varsa,konu ne olursa olsun onu kabul ettirene kadar karşı tarafla diyalog halinde olması.yeri gelince şirket içerisinde şirketi yüksek sesle eleştirmesi (bu böyle olmaması gerekir, burası bu konuda yanlış yapıyor vb.), bir rahatlık ve özgüven var ciddi anlamda.milletle de arası iyi hatta birim yöneticilerinden birinin kankası.
siz böyle yazınca da korktum valla
Sizi korkutmak istemem ama malum insanlar o kadar tuhaf ki.. karşıdakinin ne olduğunu asla
bilemiyorsunuz. Belki gerçekten saçma sapan bir insandır ve öylesine yazmıştır ama insanın aklına da
her şey geliyor duyduğumuz, izlediğimiz, gördüğümüz haberler nedeniyle.. kimsenin içini bilemiyoruz alnında yazmıyor. Bir süre çaktırmadan gözlemleyin garip garip hareketleri filan olursa ona göre bakarsınız.
sadece işinle ilgilen, merhaba merhaba de.o kadar.çok fazla takmaya gerek yok.doğru söylüyorsunuz elbette.vallahi o notları yakalamasam kendisinden şüphelenmezdim hiç.
ama kendisi radarıma girdi, geçmiş olsun.ifşa oldu sonuçta.
üst yönetim sorar ama not tutulmaz.genel olarak iyi mi denir, iyi ya da kötü.o kadar...o kadar merak ediyorsan git yüzüne sor adamın ama üste çıkar bencearkadaşlar, aranızda böyle bişey yaşayan ya da şahit olan var mı gerçekten? yani üst yönetim böyle bir şey ister mi?ya da birim müdürümüz iş gereği sık sık şirket dışına çıkıyor,beni gözlemlemesi için istemiş olabilir mi?
gerçekten ilk kez şahit oldugum için aşırı şoktayım,anlam veremiyorum.
ve sizce bunu müdürümle konuşsam mı? (defterimi karıştırıyor damgası almak istemiyorum)
anam insanlar boyle yalaka icten pazarlikci insanlar yuzunden ekemeginden oluyor keske fotosunu cekio amirlerine sikayet etseydiniz diyeHerkese merhaba,
Arkadaşlar çok şaşkın ve de üzgün durumdayım.bir tesadüf eseri işyerimdeki ekip arkadaşımın,adı fatih olsun, bir süredir benimle ilgili notlar tuttuğunu gördüm tahmin edersiniz ki çoğu olumsuz etki yaratacak durumlar.
Baştan anlatayım.1 senedir bir firmanın farklı bir projesinde çalışıyordum,yaklaşık 2 aydır da projenin evime uzaklığı sebebiyle işyerimde başka bir birime geçtim.müdürüm ekibim vs.değişti.sürekli farklı bir yerde olduğumdan merkezdeki insanların beni tanıma fırsatı olmadı.
Herneyse farklı birimdeyim.bugün bir eğitimimiz vardı,not tuttum.ama farklı bir bakış açısıdır diyerek ekipteki arkadaşımın defterine de bakayım neler yazmış dedim.Allahın işi,notları ararken defterin ileri sayfalarında adımın yazdığını görünce duraksadım.1,5 sayfa hakkımda alınmış notlar vardı.Nerdeyse 2 aydır benim işle ilgili sordugum soruları yanlarına kendi eleştirileriyle beraber yazmış.müşteriyle şu biçimde konuştu,ben moladan döndüğümde birim boştu bilmem kime haber vermemiş,pratik çözüm yok şöyle acil konuda ben şöyle yönlendirdim,şu cevabı dinlemeden yeni soru sordu, yok bilmem kime tersler tarzda şunu dedi (işle bağdaştırarak yapıyor bunu)vs vs vs vs... şok içinde okudum.arkadaşlar ben o birimde yeniyim ve o birim için daha önce bir tecrübem yok,kendileri bana gelip herşeyi mutlaka sor deyip duran insanlar.ben sigara içmedğim için gün içinde hiç molaya çıkmıyorum kendileri öbür kişiyle birlikte hep beraber molaya çıkıyorlar ben wc e gidince 2 dk boş kalıyor.birim boş kaldı oluyor.adam hep kendi yorum getirmiş kötü niyetli şekilde.neyse hepsini geçtim dün biriyle tartışma yaşadılar.ve deftere çerçeve içinde “ben gonca ile tartışırken gülümsüyordu” yazmış.bunu okuyunca kan beynime sıçradı.manyak mıdır nedir,öyle bişey yok ki?bunu ne amaçla defterine yazar bu yalanı nerde kullanacak bu insan müsveddesi?ben yapı olarak insanlarla sorun yaşadığımda çok etkilenen biri oldugumdan her zaman alttam alan sakin modda takılırım işyerinde ama bu nedir ya..
Biraz da fatihten bahsedeyim.kendisi 3 yıldır orda birimin en eskisi oldugundan kendini oranın sahibi sanıyor.hep baskın şekilde herşeyi ben bilirim ben anlarım modunda.hep kendi fikrini kabul ettirmeye çalışır.işle ilgili hata yaptığım brşeyde kendisi bana bir anısını anlatarak olur böylr şeyler sen yenisin tarzında konuşmuştu.ve evet,bunu da beni suçlar şekilde defterine not almış.bayağı hafiyelik yani.müdürün bundan haberi var mı,o mu böylr bişey istedi bilmiyorum.içim kıyılıyor me yapmam nasıl davranmam lazım ne olur akıl verin.bu arada birimde biri daha var paranoya yaptım o da not alıyor mu benle ilgili diye
Onlarca şey yazdım size bu işlerin içindeyim keza eşimde.siz hala gözlem diyorsunuz.yapamaz diyoruz.arkadaşlar, aranızda böyle bişey yaşayan ya da şahit olan var mı gerçekten? yani üst yönetim böyle bir şey ister mi?ya da birim müdürümüz iş gereği sık sık şirket dışına çıkıyor,beni gözlemlemesi için istemiş olabilir mi?
gerçekten ilk kez şahit oldugum için aşırı şoktayım,anlam veremiyorum.
ve sizce bunu müdürümle konuşsam mı? (defterimi karıştırıyor damgası almak istemiyorum)
Onlarca şey yazdım size bu işlerin içindeyim keza eşimde.siz hala gözlem diyorsunuz.yapamaz diyoruz.
Müdür talep ettiyse bile yapamaz müdür kim o da çalışan.sürüm sürüm süründürürüm ben onları da size yine yumuşak geçiş akıl veriyorum.
Tamam görmezden gelin bazılarının yazdığı gibi ama sonradan üzülmeyin.bakın hemen reaksiyon vermemeniz bile müdürünüz olsam benim aklımda bu kızın bir açığı bir eksiği mi var düşüncesi uyandırırdı.
son cümlenize katılmıyorum.keyfimizden çalışmıyoruz.şirket iyi de kötü de olsa ekmek parası için çoluk çocuğumuzun rızkı için ev sahibine kirayı ödeyebilmek için çalışıyoruz...dolayısıyla istifa etme lüksü yok öyle kimsenin.Var tabiki. Yani müdürün özel iscileri
Ama siz kendinizi bildikten sonra ve isinizi iyi yaptiktan sonra sizin gibi elemani kimse isten atmaz kolay kolay.
Benim hakkimda da birseyler yetistirildi ama müdür hic yüzüme karsi sormadi birsey.
Ekmegimin pesindeyim isimi yapiyorum he he diyor evime gidiyorum. Büyütülecek birsey yok.
Ruh hastasisin komik ötesi gözlemlerine takarsaniz ohooo.. kendiniz de paranoyak olur cikarsiniz. Öyle düsünmesin böyle düsünmesin diye sizde degisik tepkiler vermeye calistikca batarsiniz.
Herif zaten yanlis yorumluyor sizi. Daha da berbatlasir durum.
Ki en kötü durumu düsünelim..isten attirmaya calisiyor diyelim. E siz kendinize endeksli isinizi iyi yaparsaniz zaten otomatik olarak firsat vermezsiniz kimseye. Yani böylelikle de kazdigi kuyuya kendisi düser.
Hadi attirmaya calisiyor ve basardi diyelim...sirf bir kisinin bakis acisiyla sizi isten atan sirkette zaten siz durmayin. Iyi bir sirket degil dir demek ki.
Personel değerlendirmenin de yolu yordamı vardır.
Sizinle aynı tittle ile çalışan biri sizi gözlem yoluyla ve gizlice değerlendiremez.
Her işin kuralı kaidesi var.
Mobbing diyoruz bu.
Bu işler öyle kolay değil.
Sizi koruyan onlarca kanun var.
Mesaiye kalıyor musunuz mesela,haftasonu çalışıyor musunuz,mesai ücreti veriyorlar mı,maaşınızın tamamı bankaya yatıyor mu,haftalık iş saatleriniz kanuma uygun mu sanırım bunlardan biri ya da bir kaçı yoktur.
Siz şikayet edince size bir yaptırım uygulamaya kalksınlar kullanırsınız bunları.
Yazacak çok şey var da ülkede insanlar işsizlik sıkıntısı yüzünden hak da arayamaz olmuş
Değilim.Sizin yazdıklarınızı aklıma yazdım merak etmeyin sadece bu durumu yaşamış olan var mı, bizde de bu böyle olmuştu diyen birileri var mı diye merak ettiğim için sordum.
Ne iş yapıyorsunuz,avukat mısınız?gercekten birisiyle ilgili deftere notlar alıyor olmanın kanundaki yeri nedir?ciddi soruyorum özelden de yazabilirsiniz detaylı.
kardeşim son cümlen o kadar haklı kiAramızda minik bir title farkı var açıkça yazmıyım şimdi burada ama o titledakinin yardımcısı olarak düşünebilirsiniz ben yeni başladığım için yardımcı konumundayım.
Aslında 45 yıllık kurumsal bi firma dediklerinizin çoğu da kanunlara uygun görünüyor.
Son cümlenize katılıyorum işsizlik kol gezerken işyerimde sorun yaşamaktan korkuyorum.
Özel hayat ile iş hayatı keşke aynı olsa.ben de özel haytımda kavgadan mümkün olduğunca uzak dururum ama iş hayatı ,erkeklerle çalışmak bizi de böyle yaptıherkes sorunlarını farklı çözer.ben genelde susar susar bir tartışma ortamında içimi dökerim.eşim de kafasına en ufak bişi kurcalasa sorunu olduğu kişi ile konuşurdu.iletişimi bayağı iyiydi.
ama benim gözlemlediğim bazen haklı da olsan haksız duruma düşmemek için susmak gerekir.önemli olan iştir, arkadaşlar arası saygıdır,işin devamlılığıdır, yoksa kimse kimseyi de sevmek zorunda değil.bir de yeni gelmişsin daha, çevreden gözlemlediğim yeni gelenler daha bir şikayet etmeden çalışırlar.bence de olması gereken bu
Bakın hiç böyle değil.sen kendini müdürün yerine koy, yeni gelen çalışan sana dert yanıyor.nasıl hissedersin.ben çok önemli olmadıkça hoş karşıallamazdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?