İş arkadaşının Terbiyesizliği :(((

Siz de biraz haddinizi aşmışsınız ama telefonu bırak gel ne demek,üslubunuzun koordineyle ilgisi yok

İş arkadaşınıza "telefonunu bırak da buraya bak" demeniz hiç hoş değil. Bunu diyen amirim bile olsa sinirlerim. Arkadaşınızın tepkisi de aşırı. Yanına gidip "böyle bir iş var, ben şu saatte müsait olurum, senin müsaitlik durumun nasıl? Ne zaman bakalım?" şeklinde konuşabilirdiniz. Bu da size ders olmuş...

Aglayacaginiz birşey yok. İş arkadaşınıza o şekilde bir üslupla konuşursaniz cevabınızı alırsınız tabii ki. Bey ve hanım hitapları çok önemli iş yerlerinde gereksiz laubaliligi önlemiş olur. Siz de bundan sonra konusmalariniza dikkat ederseniz böyle şeylerle karşılaşmamış olursunuz.

ben aynı o çocuğun durumuna düştüm
çok sinirlenip cevap veremedim diye içime oturmuştu
çocuğu takdir ettim (ben çok çok nadir günde öğle tatili dahil 15 dakka bakarım ki tek sefer öğle tatili hariicnde 3 dakkadan uzun bakmam asla)
telefonu bırakta bak şuraya 2 dakka nedir ?
herşeyi söyleme uslubu diye birşey var
Ali bey beni duymadınız bu işi verecektim de
sanane hemen laf ediyorsunuz

"İki dakika telefonu bırak da buraya bak"

Böyle demişsiniz adama, sinirlenmesi çok doğal değil mi? Sizin tepkinize karşı o da tepki göstermiş. Emir vermişsiniz, laf sokmuşsunuz resmen. Gerçekten de size ne onun telefonundan. Kaçmıyor ya evrak, masasına koyar "Ali Bey bu evrağın yetişmesi gerekiyor, müsait olunca ilgilenirsiniz" derdiniz.

Bir de bu kadar basit şeylerde bile ağlayacak duruma geliyorsanız hayat sizin için zor geçer. Biraz dirayetli olmanız lazım. Daha neler oluyor çalışma hayatında.

Iki dk birak da buraya bak demek surekli telefonla oynuosun demek ve hakikaten sanane baska sekilde rica edebilirdin. Hak etmissin. Memuriyette karsindaki kisi seni dinlemiosa kotu muamele ediosa silsile yoluyla sikayet esastir. Adam telefonla oynuosa amirine gidip gorevi siz verir misiniz beni dinlemiyor telefonla oynuyor diyecektin.

Olayı başlatan sizin tavrınız ve yanlış üslubunuz olmuş. Müdürünüzün 'koordine sende' sözünü ' yanlış algılayıp üstten bir tavır sergilemişsiniz. 10 yıllık idareciyim hiç bir çalışanımla bu üslupta konuşmadım zaten bu şekilde konuşursam iş yaptıramam. Kimse bizim kölemiz veya şahsi emir erimiz değil. Burada yazılan yorumların çoğunda üslubunuzun hatalı olduğu söylenmiş. Kişi kendini objektif değerlendiremez elbette ama yorumları dikkate alıp bundan sonra iş ortamındaki tavrınızı ayarlayabilirsiniz. İş ortamında sizden kaç yaş küçük olursa olsun -hanım/ bey- hitabını kullanırsanız süreçte o kadar rahat edersiniz. Bazı çalışanlarım benim oğlumdan sadece 3-4 yaş büyük olmasına rağmen iş ortamında mesafeli olmayı tercih ediyorum ve bugüne kadar da bu tercihimin hiç bir zararını görmedim .

bence su sizde ali bey evragi buraya birakiyorum diyip gitseydiniz.ogretmeni gibi azarlamissiniz.ben olsam bende sinirlenirdim sanirim

Karsilikli hata var.;Bu olayin ustune gitmeyin daha fazla.Bundan sonra da daha mesafeli,profesyonel ve saygi cercevesinde iletisim kurun insanlarla.

Bir de cok hassassiniz sanirim.Hayat cok zor gecer boyle her seyde gozyaslarina bogulursaniz.

Bu adam icin de gecerli saygisiz insan cok.Kendinizi onlara karsi korumaniz lazim.Bu kadar etkilenmeyin

suç sende diyenlere kulak asma tabiki öyle diyeceksin. işyeri orası hangar mı bbasının çiftliğimi
amirine söyle kız gıt de o kımmişde sana bgrıoms evrak fırlatıoms

"Ya iki dakika telefonu bırakta buraya bak"
Cümlesi olmamış. O size gelse "feray"diye seslense,sizde o an bakmasanız ve bu cümleyi kursa rahatsız olurdunuz diye düşünüyorum.
Olması gereken cümle; "Ali bey x bey/hanım bu işi istedi, evrakı masanıza bırakıyorum ,işiniz bitince bakarsınız"demenizdi.
Böyle bir tepki veremezdi diye düşünüyorum

"Yaa 2 dk telefonu bırak da buraya bak" cümlesi bir iş arkadaşına söylenecek cümle olmamalı bana göre.
Hani sanki kocana söylesen daha yakışır.

Samimisinizdir o yüzden isimle ve emir kipi ile konuşmuşsunuzdur,o halde onun da bu samimiyete öyle cevap vermesini normal karşılayın.
Sinirliydi belki de.
Bana göre hiç normal değil.
Ama sizin odada nasıl samimiyet var,neleri kaldırırsınız onu siz bilirsiniz.
Amirlik bir durum da yok.
Siz de "ne bağırıyorsun,ne yapıyorsun" diye çıkışıp ağzının payını verseydiniz keşke.
Ağlamak boşuna.

devlette 2 dk telefonunu bırak evraga bak bence çok normal bır cumle deıl duymadıysa bırkaç kez seslenmenız lazım ...

33 yıllık kamudayım. Yıllardır idarecilik yaparım, yanımda çalışanlar çocuğum yaşında.Hiç birine emir kipi kullanmam. Ki ben de oldukça dominant bir karakterimdir.
Siz o kişinin amiri bile değilken, sırf koordine sizde lafıyla havaya girip emir kipiyle konuşamazsınız. Bu her yerde böyledir. Amir bile olsanız emir kipiyle konuşamazsınız. O eskidendi. Artık devir değişti.
Seslenme şekliniz çok yanlış. Karşılığını almışsınız. Şimdi de çocuk gibi şikayet edeyim mi diyorsunuz? Bu kendinize daha da küçültmekten ileri gitmez. Ben böyle şikayetleri yapanların çok güçlü olmadıklarına inanırım. Dayak yiyen çocuğun annesine babasına diğer çocuğu şikayet etmesine benziyor.

Bu kadar ağır eleştirmeye gerek var mı evet hatalı konuşmuş ama ali de abartılı tepki vermiş. Ağlanacak birşey yok sakin ol. Müsait bir zaman da durumu izah et hatanı belirterek onunda hatalı olduğunu söyle tatlıya bağlayın. Bu arada mesafe çok iyidir tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…