İş değişikliği

Evden çalışma denince herkesin aklına aşırı bir rahatlık geliyor. Evden yeri geliyor sabah 8 akşam 10 çalışıyorum. Haftasonumda bayramımda tatilimde muhakkak iş geliyor. Gece,gündüz, tatil, izin fark etmiyor. Bunun üstüne ev işi ve çocuk bakımı da ağırlıklı olarak bana kalıyor. Yani aslında 3 iş yapıyorum, dışarda çalışıyor olmaktan çok daha zor.

Mutlu oldunuz mu sonrasında?

Biraz evvel bitirdim not işlemlerini:)
Eve gelip günlük plan hazırlıyoruz,ev işleri çocuklar yemekler bizde yapıyoruz.
Sabah uyanıp koştur koştur çocuğu hazırla okula bırak,diğerini bakıcıya bırak,akşamdan yemeklerini ayarla.
beslenmesini ayarla.

Okul WhatsApp gurupları zaten çok aktif sürekli birseyler çıkıyor,Veli görüşmeleri,koç öğretmenlik evrakları,takipleri..inanın ögretmenler sadece ders yapıp eve gelince dinlenmiyor.
40 dakika boyunca ögrencileri aktif tutmak,dersi yönetmek,günde 7-8 saat aynı konuyu defalarca farklı sınıflara aktarmak hiç kolay değil.Ya gürültüsü,Eve gelince TV sesine bile tahammülünüz olmuyor.
Evde çalışmak çok daha rahat emin olun.Çünkü online ders zamanında evden çalışıyordum,çok daha rahattı.
Yani her ikisinide yaşadım.
siz sadece sosyallikten zorlanıyorsunuz.

Heleki sınav haftaları gece sabahlarız notları okumak notları girmek vs.
Keşke daha çok alın.Ama cidden ögretmenlikte hakedilen maaş bu olmamalı.
Kpss gibi zor bir sınavı aşmışken.

Ben de öğretmen olabileceğim bir bölümü bitirdim ama şartlarını ve parasını beğenmediğim için o yolda ilerlemedim. Siz de belki bunu düşünebilirsiniz, iyi akşamlar.

Ben de öğretmen olabileceğim bir bölümü bitirdim ama şartlarını ve parasını beğenmediğim için o yolda ilerlemedim. Siz de belki bunu düşünebilirsiniz, iyi akşamlar.
Tamam en iyi en zeki sizsiniz.Herkes bu mesleği yapmamlı zaten,severek yapıyorum,sizde mutsuz olduğunuz bir işi parası için yapıyorsunuz.
iyi akşamlar

Tamam en iyi en zeki sizsiniz.Herkes bu mesleği yapmamlı zaten,severek yapıyorum,sizde mutsuz olduğunuz bir işi parası için yapıyorsunuz.
iyi akşamlar
Siz niye ogretmenlikle kiyasladiniz ki simdi:) kimse öğretmenlik iyidir x işi kötüdür demedi ki. Maaş karşılaştırması da girmissiniz:) ayrıca belki isinden/mesleginden degil de görevinden ya da isyerinden mutsuzdur hepsi farklı kavramlar. Bu arada hocam de da yazim kuralina uymamaniz gozden kacmadi

iyi akşamlar
Hocam mesleğimizi severek yapıyorsak bu kıyaslara gerek var mı?
Ben de okul müdürüyüm.
Aslında okul öncesi öğretmeniyim.
Ülkemizde öğretmenliğin getirisi de
belli zorlukları da.
Seçmişiz, meslek olarak devam ediyoruz.
Bu ayrı bir konu bence.
Konu sahibinin şartları bu konu özelinde ve kendi içinde yorumlanırsa gereksiz atışmalar ve gerginlikler oluşmaz.

Peki dışarda bir psikolog hata yaptığında yada çaresiz hissettiğinde birde psikolog olacak diyor musunuz,yada herhangi bir meslek gurubu için bu eleştirileri yapiyormusunuz? Toplumda ögretmenlerin hep bir açığı aranıyor,sosyal medyada da sizin gibi büyük bir kesim imla hatalarını didikliyip söylüyor.
Aynı şeyi anne olduktan sonrada yaşadım.Ögretmenin çocuğu ya, mükemmel yetişmeli algısı oluşuyor.
Burası kadınalr kulübü.
Kafamı dağıttığım bir yer.Özgürce yazabilme hakkına sahibim.
Okulda yeterince temkinliyim merak etmeyin.Bırakında burda uç beş imla hatası derdine düşmeden yazayım değil mi?
Şaşırdım fikrimi yazdım herkes gibi.

Konu ile yazdıklarınızın ne ilgisi var diyorum ya!! Kadin is değiştireyim mi diye sormuş, psikolog, öğretmen maaşı, annelik ve mükemmel annelik vs hepsini siralamissiniz. İş değiştirsin mi bu kadın:)

Neden gerek olmasın ki? Herkes tarafından okunan bir platformda ögretmenlerin yaşadığı zorluklar ve aldıkları düşük maaş neden konuşulmasın.Gerginliği konu sahibesi yaptı.Sizde meslektaşımsınız,daha iyi anlamanız gerekirken susun kabullenip diyorsunuz.Kendi şartlarımdan bahsedip işinin rahat olduğunu yazdım ilk başta,konu sahibesi sizin işiniz rahat ben çok çalışıyorum dedi,rahat olmadığını doğru bilinen yanlışları yazıncada gerginliğe sebebiyet verecek meslek küçümsemesi oluştudabilecek mesaj yazdım.Yani hocam siz yapmayın bari

Konu ile yazdıklarınızın ne ilgisi var diyorum ya!! Kadin is değiştireyim mi diye sormuş, psikolog, öğretmen maaşı, annelik ve mükemmel annelik vs hepsini siralamissiniz. İş değiştirsin mi bu kadın:)
Siz iyimisiniz?? İmla hatalarımın konuyla ne ilgisi var dı peki.
Mesajım tamamen sizin gibi açık arayanlara ithafendi.Konu sahibiyle ilgisi yok.

Siz iyimisiniz?? İmla hatalarımın konuyla ne ilgisi var dı peki.
Mesajım tamamen sizin gibi açık arayanlara ithafendi.Konu sahibiyle ilgisi yok.
Yok açık aramak değil bu, o sinsice olur ben direkt soyledim. Mesleği sevmek yetmez özenli de olmak gerek. Sadece okul koridorunda değil her ortamda

Kimsenin işi rahat değil. Ben size sadece sandığınız gibi evden çalışmak rahat bir şey değil dedim. Sen öğretmensin yarım gün çalışıyosun evden bile çalışsan, kendini nasıl benle kıyaslayabilirsin. En çok çalışan da siz değilsiniz. Ayrıca tüm bunlar beni de hiç ilgilendirmiyor seçmeseydiniz öğretmenliği. Ya da bu kadar mutsuzsanız alan değiştirin bi zahmet. Öğretmenlerin maaşını ben belirlemiyorum kendi kendinize triplere girmişsiniz. En çok üzüldüğüm de böyle insanların gidip çocuk eğitiyor olması gerçekten mental olarak iyi durumda değilsiniz bence, çocuklara üzüldüm.

Evden çalışmak bekâr ya da çocuksuz evliler için rahat olabilir.
Şahsen pandemi sürecinde evden çalışırken daha çok yorulmuştum ben, sınırsız/süresiz mesai yaptık tabiri caizse.
Okulda hiç değilse giriş-çıkış saatim üç aşağı beş yukarı aynıydı.
Bir de mizaçla da ilgili bu.
Sosyal/dışadönük insanlar için evden çalışmak bir süre sonra sıkıcı ve bıkkınlık verici oluyor.

Konu sahibi arkadaşım bence çocuğunuz ilkokula başlayana kadar sabredin.
Hele büyükşehirde yaşıyorsanız çocuğu okuldan al-bırak gerçekten zor oluyor.
Hasta olunca bakacak kimse yoksa bunu da düşünmek lazım.

Evet bir de işin bu kısmı var. Ofis ortamında laptopu kapatınca iş bitiyordu burda hiç bitmiyor. Beni anladığınız için teşekkür ederim. Çocuğu düşündüğüm zaman en az 7 yıl daha evde kalmam gerekiyor. Zaten elimi kolumu bağlayan da o.

%100000000
Evde cocuk varsa illaki gurultu yapar, konsantre calismak imkansiz olur bence de.

%100000000
Sosyal insanlara gore bir calisma bicimi degil asla.

Valla ben de aynini yazdim:)

20 küsur yıldır özel sektörde öğretmenim.
Hep daha iyi şartlarda kurum değişikliği yaptım ama her defasında bir önceki kurumumu aradım.
Mükemmel insan olmadığı gibi dört dörtlük okul ya da şirket de yok.
Kâr-zarar hesabı yapmak lazım.
Çok da duygusal bakmamak lazım.
Çocuklarımızı düşünmemiz lazım.
Kısacası fonda çalan şarkı ‘zor dostum zor.’

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…