- 5 Mart 2018
- 1.394
- 1.355
- 53
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
O kadar dengesiz ki aslında bi arkadaşım 2700 ile başladı senesi dolmadan 3200e yükseldi maaşı. Diğer arkadaşım 2 senedir iş bulamıyordu asgari ücretle başladı.Aylardır iş arıyorsun 1750 TL yi kabul edersin çünkü biryerden başlamak önemli malum deneyim olur 1-2 sene çalışırsın .
Sana beklentini soracaklar o zamsn 1800-2000 TL aralığında dersin misal . Çokta uçma çünkü yeni mezuna hiçbir yer 2500 vermiyor doğru dürüst .
Genel olarak aradığın özelliklerde net ol .
Görülmeye gideceğin yer kurumsal mı Max ne verir arastır biraz o tanıdığınız kişiye de sor .O kadar dengesiz ki aslında bi arkadaşım 2700 ile başladı senesi dolmadan 3200e yükseldi maaşı. Diğer arkadaşım 2 senedir iş bulamıyordu asgari ücretle başladı.
Sistemde çok büyük bi dengesizlik var. Bende 2000 'in altında çalışmak istemiyorum açıkçası. Ama daha ne kadar süre iş bulamam onu da bilmiyorum
Kurumsal değil küçük-orta ölçekli bi yer.Görülmeye gideceğin yer kurumsal mı Max ne verir arastır biraz o tanıdığınız kişiye de sor .
Eğer temelden başlatacaksan çok yüksek bşy vermezler ama sor sen
Hayır bence kesinlikle öncelikle senin aklında bir rakam olsun onlara Aralık ver sonra da de ki sizin bu pozisyon için düşündüğünüz rakam nedir diye sorKurumsal değil küçük-orta ölçekli bi yer.
2 bin de aslında çok fazla değil normal bi ücret bence. Bilemedim.
Benim asıl öğrenmek istediğim ücret konusu açıldığında siz ne kadar düşünüyorsunuz diye önce onlara yönlendirmek mi olsundu aslında
Ben yeni mezun olduğumda siz ne düşünüyorsunuz diye görüştüğüm kuruma bırakıyordum maaş işini. Çok ısrar ederlerse 2500 deyin, zaten pazarlık olur ya da biz şöyle düşünüyoruz derler.
Ben olsam asgari ücreti de kabul ederdim tecrübe için. 13 yıllık mühendisim, ilk maaşımın 10 katı kazanıyorum şu an. Çok düşük bir maaşla başlamıştım.
2000 tl ideal midir sizce ?Sizin belirlediginiz aralik nedir de
Maas konusunda ilk rakami hep sirkete birak
Dusukten acarlarsa da korkma pazarlik payi oluyor
bol sans
Sanırım 2000-2500 skalasında düşünüyorum diyeceğim.Ben yeni mezun olduğumda siz ne düşünüyorsunuz diye görüştüğüm kuruma bırakıyordum maaş işini. Çok ısrar ederlerse 2500 deyin, zaten pazarlık olur ya da biz şöyle düşünüyoruz derler.
Ben olsam asgari ücreti de kabul ederdim tecrübe için. 13 yıllık mühendisim, ilk maaşımın 10 katı kazanıyorum şu an. Çok düşük bir maaşla başlamıştım.
4 sene okul okumak, yapılan masraflar, dil kursları vs düşünüldüğü zaman 2 binden aşağı bana pek adil gelmiyor açıkçası.Simdi o pozisyon icin belirledikleri bir meblag olur ornegin 1750- 2300 (salladim) siz kendinizi guzel anlatin rahat olun zaten size sorarlar maas beklentinizi 2000 den kapi acin ya da 2100 ama o firmayi isterseniz maas uzerinde ve pozisyonumla ilgili anlasmaya varabiliriz diyin 2000 cok derlerse belki 1900 olur her sekilde 1750 den iyidir tanidik varsa aslinda maas durumunu onden bilseniz ona gore pazarlik yapardiniz.
Burası illa olsun istemiyorum zaten. Hani kendimi illa kabul ettirmek için çaba göstermeyeceğim. Bu nedenle daha rahat olurum diye düşünüyorum. Genelde mesleğimle alakalı konularda ozguvenli olurum. Çünkü boş biri olduğumu düşünmüyorum ve mesleğimi seviyorum.Benden tavsiye is gorusmelerinde kendinden emin ol. Maas içinde prensiplerin olsun. Karsi tarafa direk maas olarak ne düşünüyorsunuz diye sor. Oradan bir öğren dusuk soylerlerse 2200 gibi düşünüyordum de. Nasil baslarsan oyle gider. Azi kabul edersen zamlarda ona gore olacaktir ve bir sure sonra kendine de kizmaya baslicaksin. O yuzden kendine bunu yapma 1 ay daha bekle ama gönlüne göre olsun
O kadar dengesiz ki aslında bi arkadaşım 2700 ile başladı senesi dolmadan 3200e yükseldi maaşı. Diğer arkadaşım 2 senedir iş bulamıyordu asgari ücretle başladı.
Sistemde çok büyük bi dengesizlik var. Bende 2000 'in altında çalışmak istemiyorum açıkçası. Ama daha ne kadar süre iş bulamam onu da bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?