Iş görüşmesinde maaş konuşma derdi

Her çalıştığınız gün tecrübe. En kötü işten bile mutlaka bir şey öğrenirsiniz.
5 yıl makul bir süre “ben tecrübeliyim” demek için.
Yurtdışında kısa bir süre çalıştım, firmam Türk firmasıydı. Hayatımın en güzel dönemlerinden biriydi. Mesleğe, kendime, her şeye daha net gözlükle bakabildiğim bir dönemdi benim için.
Özellikle gençken denemekten çekinmeyin.

Darısı başıma İnşallah çok teşekkürler :)

Düşük bir ücret sakın söylemeyin, öylelerini vizyonsuzluk sebebiyle almıyor iyi firmalar.. Eşim büyük bir şirkette mühendis, patronların sırf maaş beklentisi düşük olduğu için işe almadıkları adamlar var. İngilizceniz iyiyse daha büyük fırsatlar yakalayabilirsiniz. Sırf bir an önce işe gireyim deyip aza razı olmayın derim.

Ben kendime çok güveniyorum. Lisede staj yaptığım yer hala babama beni sorar. Ona öncelik tanırlar.
Diğer stajlarımda da öyleydi. Projem için günlük makina kimya endüstrisine gittiğimde senin kadar donanımlı öğrenci görmedim demişti mesela oradaki tekniker.
Referans isterler ise hocalarımı gösterebilirim.
Benim sorunum iş görüşmesine hiç çağırılmamam. Bu 2. Is görüşmem olacak .
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim

Mango,Zara gibi mağazalarda çalışan personeller bile 2000+ alıyorlar. Ben 4 sene okudum emek verdim daha azına tamah etmek istemiyorum açıkçası.
Sanırım 2250-2500 Tl arası demek ideal.
Illa olsun diye çabalamıyorum da açıkçası. Iyi sayılabilecek ingilizcem var kurşuna halen devam ediyorum. Sosyalim. Girişkenim. Öğrenmeye açığım. Kendime güveniyorum aslında.
Ama bazıları da piyasa çok kötü hayal kurma diyor.

Ben metalürji ve malzeme mühendisiyim.
Elektrik elektronik mühendisi bir arkadaşım 2 sene sonra asgari ücretle başladı.
Makina mühendisi bir arkadaşım 2700 ile başladı 3200 aliyor şuan.
Başka bir elektrik elektronik mezunu bölüm 3. Şu arkadaşım 1 senedir iş arıyor.
Ben üretimde ve sahada olmak istiyorum açıkçası. Tabi şartları da masa başına göre ağır olacak. Buna asgari ücretle başlamayı kendime yedirmem sanırım.
Sizin sektörünüz nedir ve maaşını nedir sakıncası yoksa ?

Canım piyasaları insanlar belirliyor. Benim meslekte belgeli meslektaşlarim komik rakamlara çalışıyor. Lise mezunuyum belgem yok ama 25 yıllık tecrübem var 5.000 altı çalışmam diyorum gerçi şu an 4.500 alıyorum ama aracı yüzünden oldu o kadar övdü ki firmayı gaza geldim

Bölümünüz nedir ? Bir de hangi sektörde çalışıyorsunuz?
Sanırım burası da acil arıyor haftaya başlaması lazım dedi telefondaki kadın

4.250 ise mühendis maaşı aslında insani bir yer sanırım. Değerini bilin

2250-2500 skalasında desem nasıl olur peki ?

Bu devlet işi değil 1-2 ayda kaybınız en fazla 500 lira olacak. O nedenle 2000 deyin, yeni bir iş buluncaya kadar aylık 250 lira kayıp çok değil. O nedenle bence 2000 e tamam demek mantıklı. Tabi yarın iş görüşmesinde çok dikkat edin, eğer istekli davranırlarsa 2500 bile diyebilirsiniz. Ama rahatlarsa dikkat edin, deneyim mutlaka lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…