- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.138
- 598
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
İstihdamı zorunlu insani olduğundan değil mecbur daha altını kabul etmiyor devlet... 15 günde bir tarım ve sağlık bakanlığı numune alıyor. Mühendis şirkette değilse sorguluyor adamlar4.250 ise mühendis maaşı aslında insani bir yer sanırım. Değerini bilin
Sizce 2500 demek uçuk mu olur ? 2500 tl fakat pazarlık payı vardır demek ciddiyetsiz mi durur ?
Aynen bu şekilde diyeceğim. 2500 tl düşünüyorum ama sizin belirlediğiniz meblağ mutlaka vardır. Diğer şartlarda anlaşma sağlanır ise yeniden konusabiliriz diyeyim.2500 civari dusunuyorum ama sizin belirlediginiz rakam uzerinden yeniden konusabiliriz diye açık kapı birakin.
2000-2500 derseniz 2000 e baglarlar ama 2500 derseniz 2000+ teklif ederler.
Bu arada cidden bu ulkede inanilmaz bir gelir adaletsizligi var, bizim sirkette lise mezunu cagri merkezi çalışanları primlerle 2000+ aliyor ona da burun kivririyor, raporlama vs bolumlerdeki istatistik, iktisat mezunu arkadaslar onlardan az maas aliyor.
2 3 mühendis ancak çalışıyordur o yüzden bi standartlari olduğunu düşünmüyorum.Hayır pazarlık payı vardır falan demeyin çok amatörce durur.Zaten 2500 derseniz size max en iyi ihtimal 2250 teklif gelir.Anca iyi bi şirketse asgari standart bi maaş politikası varsa teklif ettiğiniz ücretin üstünde gelir.
2000 tl ideal midir sizce ?
Ya bence bi mühendis için az bile ama piyasa sanırım 1750 tlden başlıyor.
Benim teyzemlerin buyuk bi isletmesi var enisteme sordum bi insani ise alirken nelere dikkat ediyorsun diye maas lafi eden birini asla işe almam demisti.Benden tavsiye is gorusmelerinde kendinden emin ol. Maas içinde prensiplerin olsun. Karsi tarafa direk maas olarak ne düşünüyorsunuz diye sor. Oradan bir öğren dusuk soylerlerse 2200 gibi düşünüyordum de. Nasil baslarsan oyle gider. Azi kabul edersen zamlarda ona gore olacaktir ve bir sure sonra kendine de kizmaya baslicaksin. O yuzden kendine bunu yapma 1 ay daha bekle ama gönlüne göre olsun
Tecrübe bu alandaki meslekler için kaç yıl olmalı sizce ? Mimar iş başvurularında 5 yıldan açıyorlar kapıyı .
Birde hiç yurt dışına çıktınız mı ya da orada çalıştınız mı ? Direk yurtdışında başlasam mı diye kararsızım. Şu an staj aşamasındayım .
Ne için çalışıyoruz Allah rızası için mi ? Tabiki de maaşı konuşacağız.Benim teyzemlerin buyuk bi isletmesi var enisteme sordum bi insani ise alirken nelere dikkat ediyorsun diye maas lafi eden birini asla işe almam demisti.
Haklısınız.Asgari ücret önerirlerse ayıp yani asgari ücret vasıfsız çalışanlar için
2500ten aç
Tutarsa ala, tutmazsa 2000e fit ol derim
canım bende seninle aynı durumdayım son senem stajdayım mimarlık bende
Isterseniz kişisel meselenizi özel mesaj yolu ile halledin çünkü siz yorum attıkça bana bildirim geliyor ve konu konu dışı ilerliyor :)İş bulamam diye korkmuyorum da asgari ücrete maruz kalmak beni çok korkutuyor .
Hakaret gibi halimden en iyi sen anlarsın o uykusuz gecelerimizin harcadığımızın o kadar paranın sonucu bu olmamalı bence
Okulu bitirip nasıl iş bulacaksınız yani bu işler nasıl yürür acaba okul sonrasını hiç düşünmedim . Kafamda sadece üst düzey dil öğrenip burdan kaçmak var
Aslinda oyle cort diye sormiyacaksin konu bir şekilde o tarafa kayar/ kaydir sonrasinda mulakatin bitmesine yakın konusabilirsin. Senin kazanacagin ucret sonucta yapacagin ic konusuluyor da neden alacagin maas gorusulmesin ki?Benim teyzemlerin buyuk bi isletmesi var enisteme sordum bi insani ise alirken nelere dikkat ediyorsun diye maas lafi eden birini asla işe almam demisti.
Tüm koşullar uygun ise maaş konuşulur zaten. Babamızın hayrına mı çalışacağız canım neden maaş konuşmayalım. Dediğiniz gibi en son konuşulması uygun olan. Bakalım bugün ne olacakAslinda oyle cort diye sormiyacaksin konu bir şekilde o tarafa kayar/ kaydir sonrasinda mulakatin bitmesine yakın konusabilirsin. Senin kazanacagin ucret sonucta yapacagin ic konusuluyor da neden alacagin maas gorusulmesin ki?
Bana göre de az ama çevrem 1750 tl ye tamam de diyor kendini geliştirirsin diyor. Açıkçası üzücü bir durum.Asgari ücret ne ya hakaret gibi. 2binden aşağısını kabul etmeyin degerinizi dusurmeyin. Bence 2 bin bile az da
kendine ve yapacağın işe güven. diyelim ki 1750 ye çalıştın anlaşamadın ayrıldın. başka iş görüşmesinde ne kadar maaş alıyordunuz sorusu sorulduğunda ne söylüyeceğini şaşıracaksın 1750 diyince onların gözünde işe ihtiyacı var ne olursa nasıl olursa çalışır şeklinde bir intiba bırakabilir. 1750 düşünüyorduk derlerse düşündüğüm rakamdan aşağıdaymış bütçeniz de. direk fiyat söyleme adam sorduğunda istediğin rakamı söylersin.Bana göre de az ama çevrem 1750 tl ye tamam de diyor kendini geliştirirsin diyor. Açıkçası üzücü bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?