Iş görüşmesinde maaş konuşma derdi

2500 civari dusunuyorum ama sizin belirlediginiz rakam uzerinden yeniden konusabiliriz diye açık kapı birakin.
2000-2500 derseniz 2000 e baglarlar ama 2500 derseniz 2000+ teklif ederler.

Bu arada cidden bu ulkede inanilmaz bir gelir adaletsizligi var, bizim sirkette lise mezunu cagri merkezi çalışanları primlerle 2000+ aliyor ona da burun kivririyor, raporlama vs bolumlerdeki istatistik, iktisat mezunu arkadaslar onlardan az maas aliyor.
 
Eski ik ciyim (yeni ev hanimi bebeklerime bakiyorum) favori cevabim "buisin elbet bir makas araligi vardir sizin de bu makasin altinda vermeyeceginizi dusunuyorum" onlar da yuksek ihtimal bir rakam isterlwr o zaman lutfen 2000 de cunkubpazaelik yapilir. 1750 ye duserler. 2300 de diyebil8rsin.
Gitmeden arastir maas konusunda nadillar ona gore de bir aralik belirleyebilirsin
 
Sizce 2500 demek uçuk mu olur ? 2500 tl fakat pazarlık payı vardır demek ciddiyetsiz mi durur ?

Hayır pazarlık payı vardır falan demeyin çok amatörce durur.Zaten 2500 derseniz size max en iyi ihtimal 2250 teklif gelir.Anca iyi bi şirketse asgari standart bi maaş politikası varsa teklif ettiğiniz ücretin üstünde gelir.
 
Pazarlık çok komik bence. Profesyonel bir yerse zaten şartlar konuşulurken ücret politikamız şöyle şöyle derler.

Demezler ise şartlar konuşulurken siz araya sıkıştırın ücret politikanı nasıl acaba şeklinde.

Başvurularda genelde bir skala oluyor maaş beklentini nedir diye mesela 3000-3500 kısmını işaretlemiş olmama rağmen çağırıldıysam en az 3 bin verecekler demektir gibi.
 
Aynen bu şekilde diyeceğim. 2500 tl düşünüyorum ama sizin belirlediğiniz meblağ mutlaka vardır. Diğer şartlarda anlaşma sağlanır ise yeniden konusabiliriz diyeyim.
 
2 3 mühendis ancak çalışıyordur o yüzden bi standartlari olduğunu düşünmüyorum.
 
Benim teyzemlerin buyuk bi isletmesi var enisteme sordum bi insani ise alirken nelere dikkat ediyorsun diye maas lafi eden birini asla işe almam demisti.
 

canım bende seninle aynı durumdayım son senem stajdayım mimarlık bende
 
Benim teyzemlerin buyuk bi isletmesi var enisteme sordum bi insani ise alirken nelere dikkat ediyorsun diye maas lafi eden birini asla işe almam demisti.
Ne için çalışıyoruz Allah rızası için mi ? Tabiki de maaşı konuşacağız.
Maaş en büyük motivasyondur.
Enistenizin personellerine Allah yardım etsin ne diyelim.
 
Asgari ücret önerirlerse ayıp yani asgari ücret vasıfsız çalışanlar için

2500ten aç
Tutarsa ala, tutmazsa 2000e fit ol derim
Haklısınız.
Biraz da ortamı görüp, işin kapsamını öğrenip konuşmak lazım. Illa olsun diye ısrarım yok. Ama iyi bir firma ise olsun isterim tabiki
 
canım bende seninle aynı durumdayım son senem stajdayım mimarlık bende

İş bulamam diye korkmuyorum da asgari ücrete maruz kalmak beni çok korkutuyor .

Hakaret gibi halimden en iyi sen anlarsın o uykusuz gecelerimizin harcadığımızın o kadar paranın sonucu bu olmamalı bence

Okulu bitirip nasıl iş bulacaksınız yani bu işler nasıl yürür acaba okul sonrasını hiç düşünmedim . Kafamda sadece üst düzey dil öğrenip burdan kaçmak var
 
Isterseniz kişisel meselenizi özel mesaj yolu ile halledin çünkü siz yorum attıkça bana bildirim geliyor ve konu konu dışı ilerliyor :)
 
Benim teyzemlerin buyuk bi isletmesi var enisteme sordum bi insani ise alirken nelere dikkat ediyorsun diye maas lafi eden birini asla işe almam demisti.
Aslinda oyle cort diye sormiyacaksin konu bir şekilde o tarafa kayar/ kaydir sonrasinda mulakatin bitmesine yakın konusabilirsin. Senin kazanacagin ucret sonucta yapacagin ic konusuluyor da neden alacagin maas gorusulmesin ki?
 
Aslinda oyle cort diye sormiyacaksin konu bir şekilde o tarafa kayar/ kaydir sonrasinda mulakatin bitmesine yakın konusabilirsin. Senin kazanacagin ucret sonucta yapacagin ic konusuluyor da neden alacagin maas gorusulmesin ki?
Tüm koşullar uygun ise maaş konuşulur zaten. Babamızın hayrına mı çalışacağız canım neden maaş konuşmayalım. Dediğiniz gibi en son konuşulması uygun olan. Bakalım bugün ne olacak
 
Bana göre de az ama çevrem 1750 tl ye tamam de diyor kendini geliştirirsin diyor. Açıkçası üzücü bir durum.
kendine ve yapacağın işe güven. diyelim ki 1750 ye çalıştın anlaşamadın ayrıldın. başka iş görüşmesinde ne kadar maaş alıyordunuz sorusu sorulduğunda ne söylüyeceğini şaşıracaksın 1750 diyince onların gözünde işe ihtiyacı var ne olursa nasıl olursa çalışır şeklinde bir intiba bırakabilir. 1750 düşünüyorduk derlerse düşündüğüm rakamdan aşağıdaymış bütçeniz de. direk fiyat söyleme adam sorduğunda istediğin rakamı söylersin.
 
Kendine güvenli dur.talep ettiğin maaşı arkadasim ilk defa yapacagi galeri satis danismanligi icin öyle yapti..hatta ben sizin firmayi biraz arastiracagim 3 gun musade istedi..3 gunun sonunda galeri arkadasimi aradi gelin baslayin diye..kendine guven karsi tarafin algisini degistirir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…