- 15 Ocak 2018
- 2.670
- 4.840
- 83
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
Mühendislerin tarifesi yok mu ? Biz de gıda mühendisi zorunlu en az ödeyebileceğimiz tutar net 4.230 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Her çalıştığınız gün tecrübe. En kötü işten bile mutlaka bir şey öğrenirsiniz.Tecrübe bu alandaki meslekler için kaç yıl olmalı sizce ? Mimar iş başvurularında 5 yıldan açıyorlar kapıyı .
Birde hiç yurt dışına çıktınız mı ya da orada çalıştınız mı ? Direk yurtdışında başlasam mı diye kararsızım. Şu an staj aşamasındayım .
Her çalıştığınız gün tecrübe. En kötü işten bile mutlaka bir şey öğrenirsiniz.
5 yıl makul bir süre “ben tecrübeliyim” demek için.
Yurtdışında kısa bir süre çalıştım, firmam Türk firmasıydı. Hayatımın en güzel dönemlerinden biriydi. Mesleğe, kendime, her şeye daha net gözlükle bakabildiğim bir dönemdi benim için.
Özellikle gençken denemekten çekinmeyin.
Ben kendime çok güveniyorum. Lisede staj yaptığım yer hala babama beni sorar. Ona öncelik tanırlar.O zaman direk 2500 diye söyle. Bazısı aralık vermek iyidir der. Mesela 2300-2500 gibi dersin. O zaman da sana 2300 teklif ederler.
2 tane stajyerim vardı. Boğaziçi mezunu olan görüşmede 2000 dedi. 1800 teklif aldı kabul etti. Özel üniversite mezunu olan 2300 dedi. İkcı gözlerini belertmis yani bir şekilde çok olduğunu karşı tarafa belli etmiş.. o da pazarlığa açığım demis 2000 e anlaştı. Bu arada bunlar yıllar öncesinin fiyatı. Bir mühendisin asgari ücrete ise başlaması tek bir şeyin göstergesidir. Benim diplomam bir kağıt parçası ben hiç bir şey bilmiyorum demektir. Asgari ücret vasıfsız eleman ücretidir. Sen vasıfsız misin değil misin? En iyi sen bilirsin ona göre iste.
Ben senin yerinde olsam 2500 derdim. Senin ilk konunu hatırlıyorum çalışkan birine benziyordun. Allah gönlüne göre güzel bir iş versin
Mango,Zara gibi mağazalarda çalışan personeller bile 2000+ alıyorlar. Ben 4 sene okudum emek verdim daha azına tamah etmek istemiyorum açıkçası.Düşük bir ücret sakın söylemeyin, öylelerini vizyonsuzluk sebebiyle almıyor iyi firmalar.. Eşim büyük bir şirkette mühendis, patronların sırf maaş beklentisi düşük olduğu için işe almadıkları adamlar var. İngilizceniz iyiyse daha büyük fırsatlar yakalayabilirsiniz. Sırf bir an önce işe gireyim deyip aza razı olmayın derim.
Ben metalürji ve malzeme mühendisiyim.Ya suan dusuncelerimi nasil ifade edecegimi sasirmia durumdayim. Muhendislik mezunu bir insana nasil asgari ucret teklif edebiliyorlar yaziklar olsun! Alaniniz nedir sakincasi yoksa ogrenebilir miyim? Ben de 4 senelik muhendisim bu arada. Cidden piyasanin bu kadar dustugunden haberim yoktu, sok oldum. Nacizane tavsiyem 2500 diyin. Zaten teklifler hep talep edilenin alrinda gelir. Sizi begenirlerse 2000 2200 gibi bir sey teklif ederler diye dusunuyorum.Bundan daha dusuk bir teklif cidden size haksizlik olur.
Sanırım 3500 gibi bir ücretti. Ama bunu alabilen yeni mezun çok azdır benceMühendisler odasının belirlediği bir taban ücret var, araştırdınız mı?
Sizce 2500 demek uçuk mu olur ? 2500 tl fakat pazarlık payı vardır demek ciddiyetsiz mi durur ?Zaten ciddi bir firma size direkt ücreti söyleyecektir ya da önce ne beklediğinizi soracaktır.Ücretin konusulmadığı yerde ciddiyet aramayın.(bir ikcı tavsiyesi)
Taban ücret yeni mezunlar için belirleniyor zaten. Bence bu miktarın altına düşmeyin.Sanırım 3500 gibi bir ücretti. Ama bunu alabilen yeni mezun çok azdır bence
Canım piyasaları insanlar belirliyor. Benim meslekte belgeli meslektaşlarim komik rakamlara çalışıyor. Lise mezunuyum belgem yok ama 25 yıllık tecrübem var 5.000 altı çalışmam diyorum gerçi şu an 4.500 alıyorum ama aracı yüzünden oldu o kadar övdü ki firmayı gaza geldimMango,Zara gibi mağazalarda çalışan personeller bile 2000+ alıyorlar. Ben 4 sene okudum emek verdim daha azına tamah etmek istemiyorum açıkçası.
Sanırım 2250-2500 Tl arası demek ideal.
Illa olsun diye çabalamıyorum da açıkçası. Iyi sayılabilecek ingilizcem var kurşuna halen devam ediyorum. Sosyalim. Girişkenim. Öğrenmeye açığım. Kendime güveniyorum aslında.
Ama bazıları da piyasa çok kötü hayal kurma diyor.
Bölümünüz nedir ? Bir de hangi sektörde çalışıyorsunuz?Bende gecen yıl mezun oldum ve tam 8 ay iş aradım. Bütün arkadaşlarım buldu hepsi çalışıyodu iyi kotu bi yerlerde ben evde sıkıntıdan patlıyodum. Kimisi 2700e girdi kimisi asgariye. Bende 4 yıl köpek gibi okuyup neredeyse bölüm birincisi olacakken artık para vermesinler yeter ki tecrubem olsun kıvamına gelmiştim. Bide düğünüm olucak masraflarım var falan. Kaç yerle görüştüm hic biri olmadı ve asgari ücret demişti hepside. Şuan çalıştığım yer ücret beklentimi sordu 2000 2500 aradı dedim umutsuzca ve onlarda 2 bini kabul etti acil birini arıyolardi çünkü bu pozisyona. Belki 2200 2300 desem kabul ediceklerdi pişman oldum bunada sukur tabi. Bence ücret muhabbetini onlara bırakma direk 2den aç kapıyı. Seni beğenirlerse 200 300un pesine dusmezler
Ben küçük ölçekli bir firma ile görüşeceğim bu rakamı söylesem sokağı toplayıp gülerler galibaTaban ücret yeni mezunlar için belirleniyor zaten. Bence bu miktarın altına düşmeyin.
Kurumsal bir firmada mısınız ?Mühendislerin tarifesi yok mu ? Biz de gıda mühendisi zorunlu en az ödeyebileceğimiz tutar net 4.230![]()
2250-2500 skalasında desem nasıl olur peki ?Devir çok kötü olmasaydı 2500e kadar isteyin derdim ama maalesef bu aralar dikkat edin. 2000 gayet iyi bu aralar.
Orta ölçekli bir firma her zaman orta ölçekler favorimdir , çok büyüklerde hiç rahat edemedim. Türkiye de pek çok firma gibi sözde kurumsal ama istihdamı zorunlu personel tarife belli tarım ve sağlık tepemizdeKurumsal bir firmada mısınız ?
4.250 ise mühendis maaşı aslında insani bir yer sanırım. Değerini bilinOrta ölçekli bir firma her zaman orta ölçekler favorimdir , çok büyüklerde hiç rahat edemedim. Türkiye de pek çok firma gibi sözde kurumsal ama istihdamı zorunlu personel tarife belli tarım ve sağlık tepemizde![]()
2250-2500 skalasında desem nasıl olur peki ?