İş meselesi...

yani evlilikte ayrı gayrı olmamalı tabi ama
o devirler de geride kaldı sanki biraz
şimdi insanlar evlenmeden boşansam ne olur ne kadar tazminat ister, ne kadar madiyat ister gibi şeyler düşünür oldular her 2 evlilikten 1 tanesi boşanmaya gidiyor çünkü.
bir de 29 yaşındaymışsınız yani bilemedim ama ben 21de mezun olmuştum, KYK borcunu bize 4 yılın parasını 2 yılda ödettikleri için 2007de başlayıp 2009da da bitmişti sanırım, yani 25-26 yaşındaydım bittiğinde. siz 29 yaşındasınız ve daha yeni başlayacaksınız ödemeye. benim bakış açımla bu, azcık rahat olmak, demek oluyor. 29 yaşına KYK borcu kalması tuhafıma gitti doğrusu.
ben kasımda 33 olacam, evlenecek olsam ve eşim KYK borcum daha duruyor dese valla bi yürü git derim, yalan değil... ben salak mıyım yemedim içmedim ödedim gencecikken, tee o yaşta. yine ne iş bulduysam çalıştım birikim yaptım vs.
olay evlilikte ayrı-gayrı meselesi kadar tarafların harcama-ödeme alışkanlıkları/maddiyatla olan ilişkileri gibi kavramlar çerçevesinde de değerlendirilmeli bence.
artı belki de eşiniz hiç çalışmazsanız diye endişe ediyordur. erkekler artık bu konuda cidden talepkarlar.

Aslinda kilit bir durum yok.
Onceligin calisma hayatin olsun.
Dusunsene kyk borcun dururken
Birde bebeginin oldugunu.
Sendeki eş kalpten gidebilir :)

Borcunu odeyip birikime yonel.
En az 2 yil ertele yani.
2 yil sonra istiyorsan hala
O zaman dusunebilirsin.
Tavsiyem cocugun olsa bile is hayatini
Noktalama.
Dedigin gibi bunun emekliligi de var falan filan.

Yani siz 25 inizde bitirmis olabiliriniz belki tebr ederim. Ben 27 yasindayim hala onlisansdan kalan kyk borcum duruyor. Cunku baska bir universite daha okudum suan yuksek yaptim bu arada da calisdim firsatim oldukca aileme destek oldum okul masraflarimi karsiladim simdi ben sorumsuz muyum? Konu sahibesinin de kendine gore sebebleri vardir elestirmeden once biraz empati yapmaliyiz. Belki hastalandi okulu bitince calisamadi belki yeni mezun oldu.belki kucuk bir yerde yasiyor is bulamadi. Atanamadida.

ailemden hiçbir zaman destek alamadım buna lise filan da dahil, zaten hayatımda hiç harçlık diye bişey bilmedim üni'de zaten hem çalıştım hem okudum, aileme kendimi bildiğim günden beri desteğim.
hastalıksa kronik hastayım hem de kanamalı hastalık, ömür boyu, tedavisi de yok. hiç çalışmayayım o vakit.
iş bulamadı atanmadı kısmı içinse garsonluğa kadar yaptım, istediğim gibisini bulana kadar. garson arayan yerin bittiğini de ömrümde görmedim.
dediğim gibi benim bakış açıma göre birazcık rahatlık oluyor.
tuzum kuru olduğundan değil ben tillahını gördüm yaşadım....empati yapacak olan benimle yapsın :)
kimse elbette mecbur değil, azcık rahat olmak da bir hak, ben kimseye illa böyle yapın demiyorum..diyemem de zaten ama benim için de neredeyse 30 olmuş insanın üniversite kredisinin olması tuhaf, bunu belirttim sadece.
zaten konu ben değilim de sadece görüşümün sebebini açıklamak için yazmıştım.
kredi borcu kalmış olabilir elbette, dünyanın sonu da değil zaten, kaldıysa kaldı ama etrafımda gördüğüm kadarıyla beyler de eskisi gibi kadının herşeyiyle kabul etme gibi bir eğilimde değiller -giderek artan oranda kadından maddi beklenti var. sadece bu kadının eşi değil, ki bahsedilen caps'i görmedim bile demek artık nelerin hesabı yapılıyor ki bunun caps'ini yapmışlar...

Masallah gercekten sizin kadar basarili caliskan olmak isterdim.

Allah razı olsun ya içimi ferahlattınız düşün düşün işin içinden çıkamıyordum. Ben iş ararken aynı zamanda kpssye de hazırlanayım diyorum, bir tek çocuk meselesi var ama 2 yıla kadar ücretsiz izin olayını bilmiyordum, ben 6 ay falan sanıyordum onu. Buna da ayrıca sevindim. Çok sağolun cidden

6 ay ucretli, sonra günlük emzirme izni ya da hafta bir tam gun izin. Bazi sirketler bu saatlik sut iznini toplu kullandirabiliyor, 2 ay sanirim. Olmazsa ucretsiz devam ediyorsunuz. Zaten cocuk olsun onları ogrenirsiniz

Kpss iyi ama umut baglamayin hemen, once mevcut islere bakin.

Genel mudur seviyesinde baslamak istemiyorsaniz kariyer siteleri ilan dolu :)

Benim kyk borcum lisanstan değil y.lisanstan, y.lisansa da 2013te başladım şu an 28 yaşındayım 1 ay sonra 29'a gireceğim yani 26 yaşında y.lisansa başladım henüz tezim bitmediği için okulum da bitmedi daha borcum 2017de ödenmeye başlayacak inşallah anlatabilmişimdir. Geç y.lisansa başladım hocamın ısrarıyla yoksa öyle bir planımda yoktu açıkçası. Zaten eşimi haklı bulduğumu söyledim birkaç yorumumda ama yine de bana resmiyet gibi geliyor tabi ki benim borcumu ödemek zorunda değil ben yaptım onu ona sormadan ona güvenmeden ama evlendikten sonra o da borca girebilir ben çalışıyor olsam yardım etmeyecek miyim ona? Şahsen ederim yeter ki saçma sapan yerlerde harcamamış olsun o parayı

Evet kararimi verdim evlenm3kten vazgectim evlilikte paranin muhabbeti sen ben kutuplasmasi senin borcun benim borcum olacaksa ve ben bi tarafimi yirtip kendi borcumu kendim odeyeceksem bir omuz bir destek goremeyeceksem valla azicik asim agrisiz basim ...

Eşim baskı yapıyor o borcun bana kalacak diye, kesinlikle ödemek istemiyor.

Haklısınız işte ücretli ücretsiz izin olaylarını bilmiyorum tam olarak zaten hiçbir zaman ev hanımı olmayı düşünmedim. Ha kariyer manyağı da değildim tabi ki ama hep çalışmayı düşündüm ama en çalışmam gereken zaman işi bırakıp y.lisansa başlamam kötü oldu para açısından. Pişman değilim ama kykya başvurmadan geçinebilir miydim emin değilim ondan. Bende sizin tavsiyenize uymayı düşünüyorum çok özel durumlar olmadıkça. İnşallah bulurum o işi de.. Herşeyi geçtim emeklilik var bunun ucunda..

Merhaba şu anda madem calismiyorsunuz bebek düşünün derim.Birkaç yıl sonra calismaya baslarsiniz,hem bebek de buyur. Calissaydiniz ve bebek olsaydı da zaten ücretsiz izin kullanmak isteyecektiniz. İlk seneler bebekten çok ayrılmak istemiyor çünkü anneler. Ben o durumdayım mesela. Borç konusuna gelince eşiniz için haklı demişsiniz ama bence hiç haklı değil. Bir de borcu ödemem diyip sizi niye daha fazla strese ve cikmaza sokuyor ki.

Yok canım o kadarda gözüm yok ama oluru olan her yere başvuruyorum bakalım

Canim bi de su var borcu sigortali bir ise girene kadae erteletebiliyorsun mesela ödeme zamani geldi diyelim ödeme zamanindan bir ay önce kyk ya gidip dilekce veriyoraun ertelenmesi icin erteliyorlar 1 yil. Her yil ayni sekilde dilekce veriyorsun. Belki bilmiyorsundur diye yazdim.

Bende bilmiyorum doğru olan ne, ama bence bir kere daha düşünün Çünkü evliliğimin olumlu taraflarıyla olumsuzları yazsam olumlu yanları kat kat daha fazla. Yeter ki uyum olsun, kafa dengi olsun, bir de hani iyi bir eş iyi bir baba olur mu diye düşünmek lazım bunlarda varsa bence bir kez daha kararınızı gözden geçirin siz bilirsiniz Şu an resmen sorumluluğunuzu almışım gibi hissettim

Haklisin tabikide ama borc meselesinde de kocan haksiz ne olursa olsun odemek istememesi beni uzerdi mesela onun bi borcu olsaydi sen seve seve oderdin ek ose girmesine birc almasina gonlun razi olmazdi mesela kadinlar cunku duygusal ve verici fedakar ama Allah askina buda hos deil simdi

Zaten onu da düşündüm eğer evlenmeden çalışıyor olsaydım muhtemelen sizin söylediğinizi yapıyor olurdum ama şu an o borç meselesi her şeyi bozan bir süresi var vaktinde ödemezsem faiz binecek beni telaşlandıran şey bu. Bilmiyorum ki muhtemelen kararımı vermiş gibiyim. Şimdi bir an önce çokta sorgulamadan bir işe girip ilk sene borcumu ödeyim sonrasında çocuk planlayıp ( tabi her şey tıkır tıkır gidiyor hayal ya ) artık ona göre ücretli ve ücretsiz izin kullanıp kaldığım yerden işe devam etmek en güzeli. Ama dediğiniz gibi çocuğu da çok geciktirmemek lazım sonuçta 23 değilim

Borç erteleniyorsa ertelemeyi deneyin. Ben faiziyle ödedim. Kaç yılında mezun oldunuz ki? Borç kaç yıllık. Bence onu odemek için falan çalışmayın. Eşiniz illa ki ödeyecek ne yani eve haciz mi gelsin

Onu çok ayrıntılı bilmiyordum canım mesela bir yıl erteleme hakkım var gibi biliyordum ama ben onu yaparım inşallah zaten 2017 yılının sonlarına doğru başlayacak ödemem
Aynen işte aynennn

Borç erteleniyorsa ertelemeyi deneyin. Ben faiziyle ödedim. Kaç yılında mezun oldunuz ki? Borç kaç yıllık. Bence onu odemek için falan çalışmayın. Eşiniz illa ki ödeyecek ne yani eve haciz mi gelsin
Evet o önemli şimdi bir arkadaş daha yazmış bende erteletirim artık. Şu an mezun değilim tez dönemimdeyim ama almıyorum krediyi hala, yaklaşık 22 ay aldım yanlış hesaplamıyorsam. Y.lisans döneminde aldığım için aylık 650 tl civarı aldım 13 bin 15 bin arası bir borcum var yarın kykyı arayım net olarak öğrenicem bir de toplu ödeme de indirim olacaksa belki düğünde takılanlarla öderiz ben eşime borçlu olurum bu daha mantıklı. Eşe borçlu olmakta nasıl bir mantıksa ama bu devirde öyleyse öyle olsun bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…